• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eroin bağımlısı kardeş,ne yapmalıyım?

Tweetyybomb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
29
5
38
Merhaba herkese. Hesabımı yeni açtım bu konu için. Kardesim yıllardır uyusturucu bağımlısı ve yeni nişanlandı. Biz uyusturucuyu bıraktı dediğimiz dönemde üniversite okuyordu. Okulu bitti ve memlekete döndüğünde yeniden başladı. Sürekli başa dönüyoruz. Önce inkar sonra yakalandığını anladıkca rahat davranmalar ve doktor yolu. Bir hafta tedavi sonra yenıden aynı seyler. Maneviyatın yanında maddi kayıbın lafı bile olmaz ama artık çok yorulduk. Sürekli yalan söylüyor nişanlısına ve bizide bu durumun içine çekiyor. Her seferinde ona inanıp yenıden ayağa kalkması için yardım ediyorum ama ben yalan söylemekten bıktım artık. Daha 23 yaşında küçüklüğünden beri sorunlu bir çocuk. Şimdi benim size sorum ne yapmalıyım? Nişanlısının hayatı kararsın istemiyorum. O bununla baş edemez ne oldugunu bile bilmez. Ona söylemeli miyim ya da kardeşim mi söylemeli ne olacak böyle bilemiyorum.

Merhaba herkese. Hesabımı yeni açtım bu konu için. Kardesim yıllardır uyusturucu bağımlısı ve yeni nişanlandı. Biz uyusturucuyu bıraktı dediğimiz dönemde üniversite okuyordu. Okulu bitti ve memlekete döndüğünde yeniden başladı. Sürekli başa dönüyoruz. Önce inkar sonra yakalandığını anladıkca rahat davranmalar ve doktor yolu. Bir hafta tedavi sonra yenıden aynı seyler. Maneviyatın yanında maddi kayıbın lafı bile olmaz ama artık çok yorulduk. Sürekli yalan söylüyor nişanlısına ve bizide bu durumun içine çekiyor. Her seferinde ona inanıp yenıden ayağa kalkması için yardım ediyorum ama ben yalan söylemekten bıktım artık. Daha 23 yaşında küçüklüğünden beri sorunlu bir çocuk. Şimdi benim size sorum ne yapmalıyım? Nişanlısının hayatı kararsın istemiyorum. O bununla baş edemez ne oldugunu bile bilmez. Ona söylemeli miyim ya da kardeşim mi söylemeli ne olacak böyle bilemiyorum.
Elbette söyleyin yazık değil mi kıza. Ama gerekirse başka bir sebepten bitirsin. Kardeşiniz sizi sorumlu tutmasın diye.

Nasıl böyle bir seti saklamasına, bununla ilgii söylediği yalanlara alet olursunuz? Akil alır gibi değil.
23 yaşında resmen evlenince düzelsin diye tum bencilliginizle nişan yapmışsınız.
Yazık değil mi o kıza?
Sizin bas edemediginiz belâyla o nasıl baş edecek?
Evlilik bir çeşit tedavi mi?

Gerçekten zor bir durum.Allah yardımcınız olsun. Çok iyi düşünmelisiniz. Diyelim ki siz durumu anlattınız kız ayrılmak istedi kardeşiniz bunu sıkıntısız kabul eder mi? Yoksa kızı daha mı çok rahatsız eder?Bu ve bunun gibi bir çok durumu göz önünde bulundurun. Ben söylerdim.

Kesinlikle yazık kıza söylenmeli. Eğer kız deli divane seviyorsa belki o düzeltir onu tedaviye vs daha keskin yaklaşır. Yada kız öyle çok sevmiyorsada hayatını kurtarır. Ama bunu bilmem en doğal hakkı. Hakkına girmeyin vebali kendi çocuklarınızdan çıkar.

Çok geçmiş olsun Allah kurtarsın inşallah lise yıllarımda okumuştum eroin güncesi diye bir kitap. Madde bağımlısı genç kızın günlüğü vefatı sonrası kitap yapılmıştı. Kardeşiniz beyninde bitirmeli önce değil mi? Bırak başla sigara değil ki bu hayatının kumarı nişanlısına söyleyin elin kızını yakmayın günahı boynunuza diyeceğim ama nişanlısını kaybedip aşırı doz ile hayatına kastederse ve birşey olursa kardeşinize bu vicdan azabı ile yaşayamazsınız. Kardeşiniz üzerinde madde taşıyorsa kardeşinizi polise ihbar edin adınızı gizli tutturun bi süre cezaevinde kalmak caydırır diye düşünüyorum nişanlısı da oşayı öğrenir ve sizden duymuş olmaz mecbursunuz bence buna bir abla olarak içiniz yansa da kardeşinizin iyiliği için.

Lütfen bu uyarımı dikkate alın elin kızının da günahına girmeyin kardeşinizi de kendinize düşman etmeyin ama kurtulması için tek yol bu nişanlısı seviyorsa yine bekler ama böyle yalanlar üzerine evlilik olmaz madde bağımlısıyken kardeşiniz sonrası çok kötüye gider emin olun.

Nasıl böyle bir seti saklamasına, bununla ilgii söylediği yalanlara alet olursunuz? Akil alır gibi değil.
23 yaşında resmen evlenince düzelsin diye tum bencilliginizle nişan yapmışsınız.
Yazık değil mi o kıza?
Sizin bas edemediginiz belâyla o nasıl baş edecek?
Evlilik bir çeşit tedavi mi?

Düzelsin diye nişan takmadık aslında. Biz bitti diye düşünürken nişanlandıktan sonra yeniden ortaya çıktı. Bir bağımlı asla düzelemezmiş çok doğruymuş. Her seferinde binbir yemin ediyor düzeleceğim diye ablayım bende öyle olmasını istediğim için düzelecek diye bekliyorum ama yok olmuyor.

Gerçekten zor bir durum.Allah yardımcınız olsun. Çok iyi düşünmelisiniz. Diyelim ki siz durumu anlattınız kız ayrılmak istedi kardeşiniz bunu sıkıntısız kabul eder mi? Yoksa kızı daha mı çok rahatsız eder?Bu ve bunun gibi bir çok durumu göz önünde bulundurun. Ben söylerdim.

Bunu anlatmak bana düşer mi onun haberi olmadan böyle bir seye hakkım var mı onu sorguluyorum şu anda. Ben söyleyince daha kötüye gider diye korkuyorum. Ya tamamen vazgeçerse ya umutsuzluğa kapılıp kendine kötü bir şey yaparsa bunu da kaldıramam ben

Uyuşturucu bağımlısı bir insanın tepkileri bilinemez.
Kıza söylediğiniz de belli etme sakın deseniz bile 5 dak söylemez ayrilalim der sonra söyler.
Ee içip geldiğinde ya size saldirirsa
Ya kötü bir şey yaparsa
Kızın fark etmesini saglayin sadece yavaş yavaş
Dediğiniz gibi hepten boşluğa düşüp kendine de zarar verebilir
Kiz da nasıl anlamiyor ya

Bunu anlatmak bana düşer mi onun haberi olmadan böyle bir seye hakkım var mı onu sorguluyorum şu anda. Ben söyleyince daha kötüye gider diye korkuyorum. Ya tamamen vazgeçerse ya umutsuzluğa kapılıp kendine kötü bir şey yaparsa bunu da kaldıramam ben
Siz sadece kendi cocugunuzun iyiligini dusunuyorsunuz. Yazik o kiza. Benim de kizim var basina boyle birsey gelsin istemem. Ama siz kardesiniz ya kendine birsey yapar korkusuyla kiza soylemezseniz ve kiza kotur birsey yaparsa o nun vebalini kim odeyecek. O kiz icin de uzulecek misiniz. Eger kiza soylemezseniz dilerim venzer durum sizin kizinizin basina da gelir. Kolay kolay kimseye kotu dilekte bulunmam ama resnen kizin basini yakiyorsunuz. Kendi sorununuzu baskasinin cozmesini bekliyorsunuz kotu abla olmamak icin. Hem 23 yas cok erken evlilik icin.
Kardesiniz ne yapacak sizce evlendikten sonra ilk is altinlarini satip eroin alip bitirecek. Para bitince karisina baslayacak eziyete.

Ya kardesım ne demek söyleyelim mi? Elbette söyleyeceksiniz...
Daha bu gece görümcemin damadı evi basıp cam çerçeve indirdi..
Evlenmeden dememisler hasta bağımlı diye..
Kız perişan ailesi perişan..
Empati kurun size yapılsa aynısı..
Evlenince öğrenseniz ne yaparsınız...
Asla asla saklamayın..
Hayat bu...
Kimsenin hayatını mahfetneyin

Back