Tuvalet Eğitimi erken tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
bu kadar agirmi geldi iki bez almak size
el kadar bebegi tuvalate oturtuyorsunuz sonrada kakasini yapmiyor diyorsunuz
o çocugun yerinde olmak istemezdim ..
Bu kadar sığ bir düşünce nasıl olabilir acaba?
Siz kendi poponuza bez alacak paraya sahip değil misiniz de wc gidiyorsunuz!
Umarım anne değilsinizdir çocuğunuz olmak kadar büyük talihsizlik düşüneniyorum

Bu kadar sığ bir düşünce nasıl olabilir acaba?
Siz kendi poponuza bez alacak paraya sahip değil misiniz de wc gidiyorsunuz!
Umarım anne değilsinizdir çocuğunuz olmak kadar büyük talihsizlik düşüneniyorum
Sizin gibi pat danak konuşan insanlardan nefret ediyorum sizin on yargilariniz i ve salakca konusmanizi dinlemek zorunda değilim sizin gibilerde yorum yapmak zorunda degil haddinizi bilin lütfen benim anneligimi siz elestiremezssiniz buna izin vermem

bu kadar agirmi geldi iki bez almak size
el kadar bebegi tuvalate oturtuyorsunuz sonrada kakasini yapmiyor diyorsunuz
o çocugun yerinde olmak istemezdim ..
Sizin burda eleştirdiğiniz şey nedir?
Bu insanın anneliği+cüzdanı
Had bilmek konusunda önceliği size veriyorum
Kıskançlık mıdır nedir sizin bu eleştirinizin sebebi? İnsnalar ne zmaan isterse o zaman alıştırır
Siz 5 yaşına kadar kocaman çocuğa bez bağlayabilir bununla da gurur duyabilirsiniz ama başkaları aizden önce alıştırıyor diye köpürmeyiniz

Slm kızlar oğlum 15 buçuk aylık tuvalet eğitimi vermek istiyorum lazımlık aldım 4 ay önce denemelere başladık ilk başta cisini yapıyordu kaka yaptığını farkedince tekrar oturtmak istedim çok korkup ağladı aea verdim 1 hafta önce tekrar denedim oturuyor seviyor lazımlıgı bazen çis yapıyor ama kakayı tutuyor yapmicak diye bağlıyor um 15 dk sonra yapıyor sizce çokmu erken düzenli bi başlangıç yok aslında sadece arada otursun ne oldugunu bilsin diyorum hergün denemiyoruz yani
merhaba bebeğiniz öğrendimi acaba yaptıysanız nasıl başardınız.

merhaba bebeğiniz öğrendimi acaba yaptıysanız nasıl başardınız.
Mrb reyyan87 alistirmadm çünkü bebeğimib hazır olmadığını farkettim bende açıkçası pek ilgilenenedim şuan oğlum 22 aylık bugün tekrar başladık egitime maşallah cok güzel gidiyor 1 defa kaka 1 defa cis kaçırdı sadece kakalara cislere baybay yapıyoruz ve yapınca alkış yapiyuz az önce kendi anne eee dedi hemen tuvalete koşup yapti böyle devam ederse çabuk alisacak gibi sizinki kaç aylık? ?

Mrb reyyan87 alistirmadm çünkü bebeğimib hazır olmadığını farkettim bende açıkçası pek ilgilenenedim şuan oğlum 22 aylık bugün tekrar başladık egitime maşallah cok güzel gidiyor 1 defa kaka 1 defa cis kaçırdı sadece kakalara cislere baybay yapıyoruz ve yapınca alkış yapiyuz az önce kendi anne eee dedi hemen tuvalete koşup yapti böyle devam ederse çabuk alisacak gibi sizinki kaç aylık? ?
merhabalar benim oğlum 14. aya yeni girdi demek ki erken bence benim oğlumda şuan alğılayamaz ama 22. ayda güzel maşallah hemen öğrenecek demek ki oğlunuz darısı bize 18. ayı bekliyorum bende öğretmek için öğrenmese dahi 18. ayda arar ara tuvalete girdeirmeyi planlıyorum korkmasın ilerde sizi de tebrik ediyorum bence çok büyük bir iş başlamak :KK52::KK52::KK52:

Buraya genel olarak bir bilgi yazmak istiyorum. Çocuk gelişimciyim. Çocukların kaba motor kasları 2 yaşına kadar gelişir bazen bu durum çocuğa görede değişebilir. 2 yaşından önce uzmanlar tuvalet eğitimine zorlamanin ilerde çocuğu ruhsal yönden etkileyebileceğini söylüyor. Tuvalet eğitiminin ödül yada cezayla verilmesi çocuğun ödül almayı bıraktığında tuvaletini tutmasına yada ceza verildiğini sanmasını sağlıyor. Onunla iletişim halinde olarak bu alışkanlığı 2 yaşından sonra kazandiralım lütfen..

Merhaba, cocugunuzun bezi birakma zamani icin dikkat etmeniz gereken onemli noktalar var. Bunlardan biri kas kontrolunu kazanmis olup olmamasi. Bezi ne kadar zamanda kirlendigine dikkat etmenizi oneririm. Bez eger sik sik kirleniyorsa dogru zaman olmadiginin bir gostergesidir. Bunun disinda alti kirlendiginde bundan rahatsiz oluyor mu ve bunu bir sekilde belli ediyor mu, bu da onemli noktalardan biri. Herhangi bir tepkisi yoksa psikolojik olarak hazir olmayabilir. Kendini yeterince ifade edebiliyor olmasi da bez birakma surecinde isinizi kolaylastiracak bir durum. Anneler genel olarak bezi erken biraktirmak istiyor fakat cocugun hazir oldugu zaman baslamak anne - cocuk iliskisine zarar vermemek adina cok onemli. Tuvalet egitiminde gec kaliyorum algisina kapilmayin. Kimi cocuk 2 yasinda kimisi 3 yasinda birakiyor ama bir sekilde birakiyor. Onemli olan cocugun strese girmeden, anneyle catisma yasamadan bu sureci tamamlamasi. Son olarak bez birakmayi cocugun hayatinda degisikliklerin oldugu donemlere denk getirmemeye ozen gosterin. Tasinma, okula baslama ya da kardes geldigi donem vs. Dogru zamanlar olmuyor. Cocuklar rutinlerine baglilar ve bir degisiklige adapte olmaya calisirken baska bir degisiklikle karsilatiklarinda strese girip tepki veriyorlar cogu zaman.

Oglum bezini sık sık kirletmiyor ve kakasindan rahatsız olup anne ee ee diyor hatta bezini ıslak mendil ini kendi getiriyor du temizlemem icin ve son olarak elimi tutup banyoya götürüp bezini tutup ac diyordu oturuyordu sürekli oturaga ama hic yapmiyordu p.tesi günü badladik ilk 3 gun kaçırdı aea ara 4. Gun kuru geçti ve oglum amip oldu ishal ve ateş le gecirdi 2 günü altını bezletmek istemedi yinede bezledim sık sık kaka yapiyordu çünkü 2 gündür yine açık altı her goturmeme yapıyor fakat kakayi yapmak istemiyor ara aea kaçırıyor yine bir kac gun daha gozlemleyip ona göre karar verecegm 22 ayın cok uygun olduğunu düşünüyorum bu arada cocuktan cocuga degisir tabi

Merhaba kızlar başlık dikkatimi çekti. Bence cok faydali olmus. Ben de gec kalinmasini dogru bulmuyorum. 2 yas civarinda egitim olmali diyordum ama benim kv. bu konuda epey aceleciymis meğer. Biraz da titizdir. Oglum 6 aylık. Bir yaşında çocuğu bezden kurtaririz ben sevmem öyle diyo. Emzirme odalarında alt degistirenleri gördüğünde de kazık kadar çocukları bezliyolar diye söylenir. yazin 8-9aylik olacak bezsiz gezsin yazin islanmaya alissin diyo.

Çocuk iki yasini doldurduktan sonra kaslari gelişir
Siz biraz daha bekleyin zorlamayin çocugu Bi de kesinlikle ödülle aliltirmayin her defasinda çi̇şi̇n geldimi diye cocugu da sikmamak gerek yoksa cok gec alişir
Şimdiden kolay gelsin

Merhaba. Ben de oğlum 23 aylıkkan başladım ama bi ilerleme yok hala her 1-1,5 saata hatırlaya çişini yaptırmassam kendisi yapmıyor. Bi ara anne kaka çiş diyodu bazen yapmadan önce bazen yaptıktan sonra. Ama şimdi hiç söylemiyor. Üstüne üstek 2 gündür ben oğlum çişin var mı diye sorunca net Hayır diyor ama 2 dk sonra altına yapıyor :(
Ne yapacağımı şaşırdım. Böyle bi şey yaşayanlar var mı?

Cocugun hazir degil sanirim. Onun aglamasi iyi degil. Cocuklar ozellikle kakalarini kendilerinden bir parca olarak goruyorlar ve onun atilacagini bilmek sanirim onlari biraz uzuyor ve korkutuyor. Cocugunun hazir olmasini bekle bence.

Back
X