Tuvalet Eğitimi erken tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Ciceklerdesolar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
122
11
68
33
Slm kızlar oğlum 15 buçuk aylık tuvalet eğitimi vermek istiyorum lazımlık aldım 4 ay önce denemelere başladık ilk başta cisini yapıyordu kaka yaptığını farkedince tekrar oturtmak istedim çok korkup ağladı aea verdim 1 hafta önce tekrar denedim oturuyor seviyor lazımlıgı bazen çis yapıyor ama kakayı tutuyor yapmicak diye bağlıyor um 15 dk sonra yapıyor sizce çokmu erken düzenli bi başlangıç yok aslında sadece arada otursun ne oldugunu bilsin diyorum hergün denemiyoruz yani

Eger derdini anlatabilecek kadar kendini ifade ediyosa erken degil.benim yegenim de 16 aylikve basladi annesi egitime. Dedigin gibi arada bezine de yyapiyo.
Her kaka yaptiginda ona sevdigi biseyi var. Bizimki cikolataya bayiliyo mesela.her tuvalette cikolata verdik alkislayarak. Bi kac kereden sonra tuvaletini yapip odulunu beklemeye basladi.:) sen de bebeginin boyle bi baglanti kurmasini saglayabilirsin.

Çocuğun verdiği mesajlar çok önemli. Eğer çocuk da bırakmak istiyor ve sizin adımlarımıza olumlu yaklaşıyorsa ilk önce altını tamamen açın yani çocuk ıslandığını hissetsin bence. Hatta ev batmasın diye tülbent koyabilirsiniz. Hem çocuk ıslandığını hisseder. Hem etraf çok batmaz. Ve sis adım adım ilerleyin. Çocuğun tepkilerine göre adımları geliştirin

bende kızıma 16 aylıkken yaptırmaya basladım lazımlıga kakayı..çişi soylemıyordu ama kakası geldıgınde eger o an bulundugu yerdeysem kaka dıyordu..ve hemen koşup lazımlıga yaptırıyordum..hemen yapmıyordu lazımlıgın ustunde oyalıyordum onu ıkınma sesı cıkarıyordum arada ve yapıyordu :) şu sekılde deneyebılırsın..cocugun oncelıkle kakasın yaptıgı saatlerde oynamak ıcın lazımlıga oturtabılırsın bu zamanlar genelde kahvaltı sonrası yemek sonraları olur..kalkmaya calısır sız yınede bı sekılde oyunla oyalayın..çişini yapsın kakasını yapsın onada gosterın guzel bır ses tonuyla kaka yaptıgını anlatın..ben hatta kendım tuvalete gıttıgımde bıle onunda gelmesıne ızın verıyordum,kaka yaptıgımı soyluyordum oda benı ızlıyordu..bazende lazımlıga bebegını oturtuyordum ona kaka yaptırıyorduk o kendısı alır oyun oynardı..onemlı olan lazımlıgı kaka yapmayı normallestırmek...bızımkı sımdı 19 aylık hala bezımıze kakasını daha sık yapıyor..erken tamamen ogrenmesı ıcın ama asıl nedenı ben bırazdxa bır ara ıhmal ettım :(..ama kaka yapar gıbı gıcındıgında hıc usenmeyın hemen lazımlıga oturtun..kolay gelsin

En az Bi 19-20 aylık olmasını bekle o aradaki 2-3 ay çok önemli erken olması iyi olması anlamına gelmiyor. Atalarımız ne demiş geç olsun güç olmasın . İnsan sonuçta Kapasitesi belli erkenden yükleme yaparsanız boşa gider kanımca :)

24 aydan önce kas gelişimi tamamlanmıyor. çocuğu zorlayıp psikolojisini etkilemeyin.nette tonla bilgi var açıp okuyun.

Çocuklarda tuvalet eğitiminin 24 ile 36 aylar arasında olduğunu biliyordum ancak çocuktan çocuğa farklılık gösterebiliyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben kızıma 25 aylıkken bıraktırdım.. çok şükür bi günde gece-gündüz halloldu.. bi bez bi tuvalet akıl karıştırıcı bence.. bez çıktı mı tam çıkmalı.. lazımlık kullanmadım.. tuvalete yapması daha pratik.. misafirlikte dışarda rahat ettik.. bence aceleye gerek yok.. son aylarda beni görerek iyice heves etmişti ve hazırdı ben de fırsata çevirdim.. :) herşey yolunda da gidebilir ama çok küçük olduğu için birden ters de tepebilir.. sonra 2-3 yaşlarında bıraktırırken bir de varsa eski kötü tecrübeyi silmekle uğraşırsınız.. eskiler acele edermiş bez yok elde yıkıyorlar falan.. uzmanlar ne diyor bence kulak vermeli.. kakasını tutmaya başlar mazallah kabızlık tehlikeli.. bence bi daha araştırın kesin karar vermek için..

Merhabalar, tuvalet eğitimine başlarken düşündüğüm konulardan biri de umumi tuvaletlerdi. Sizler nasıl hallediyorsunuz bilmiyorum ama ben bunun için yurtdışından bir ürün getirttim. Çocuklar için tasarlanmış su geçirmeyen uzun kenarlı (böylece çocuğunuzun elleri ve bacaklarının klozete teması önleniyor) klozet kapak örtüsü. Aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...kullan-at-klozet-kapak-ortusu-184495238/detay

Potty Protector.webp

bu kadar agirmi geldi iki bez almak size
el kadar bebegi tuvalate oturtuyorsunuz sonrada kakasini yapmiyor diyorsunuz
o çocugun yerinde olmak istemezdim ..

Mrb hanımlar benim oglum 28 aylık ve biturlu bezini altından alamıyorum ve tuvalette yapmıyor çok denedim. Ve başaramadım yardiminiza ihtiyacım var

Mrb hanımlar benim oglum 28 aylık ve biturlu bezini altından alamıyorum ve tuvalette yapmıyor çok denedim. Ve başaramadım yardiminiza ihtiyacım var
Allah yardımcın olsun canım. Tuvalete gitmeyi reddediyor demekki. Benimde 24 aylık oğlum. Bir ay önce başladık tuvalet eğitimine. İlk hafta altına çok yaptı ama sonra alıştı diyordu tuvaletini. Yaşına girince memeden kestim bir kaç gün sonra da ishal oldu. Tekrar başa döndük böyle olunca. Ama 4-5 gündür çok şükür tekrar söylemeye başladı.:nazar:
Benim oğlum seviyor tuvalete gitmeyi. Suyla falan oynuyor hoşuna gidiyor. Bende suyla oynamasına biraz izin veriyorum. Baktım çıkmıyor artık ışığı kapatıyorum ben gidiyorum diyorum oda çıkıyor mecburen. Birde 1 saate bir sürekli soruyorum çiş var mı diye. Bazen de ben çiş yapcam diyorum oda hemen bende çiş yapcam diyo:) Biz ne yaparsak oda onu yapmak istiyor. Tuvaletini yapınca da su döküyoruz bay bay diyoruz. Pipisini yıkıyoruz hoşuna gidiyor:) Bazen de çişini yapınca şeker,çikolata ya da kendi istediği birşeyi veriyorum. Neyseki yanımda annem var. Şu an için oğluma bakıyor. Gündüz annem, akşam işten gelince de ben ilgileniyorum tuvaletiyle... Allah bütün annelere kolaylık versin inşallah..

Canim tsk önerin için bende senin yaptiginin aynısını yaptim benim oglum da suyu çok Seviyo ve çıkmak istemiyo hatta oturaka bile aldım sadece üstüne oturup televizyon izlemek istiyo gerçekten zor bi dönem benim ilk olduğu için baya bi zorlaniyorum

• Beğen
Reactions: zbt
Canim tsk önerin için bende senin yaptiginin aynısını yaptim benim oglum da suyu çok Seviyo ve çıkmak istemiyo hatta oturaka bile aldım sadece üstüne oturup televizyon izlemek istiyo gerçekten zor bi dönem benim ilk olduğu için baya bi zorlaniyorum
Evet canım zor bir dönem. Bende klozet aparatı aldım ama ona oturmak istemedi. Oturakta almak istemedim. Oturağa alışırsa gittiğimiz yerlerde de onu ister diye düşünüp almadım. Şimdi normal tuvalete gidiyor. Bu süreçte en önemlisi sabırlı olmak. Eninde sonunda öğrenir oğlunda. Hem daha 28 aylık geç bir dönem değil.

Merhaba arkadaşlar benimde 24 aylık bir oğlum var Tuvalet eğitimine başlasam mı bilemedim kakasını yaparken bildiriyor ama tuvalete gidince lazımlığa oturtunca yapmıyor oyun oynuyor 20 dk 25 dk tuvaletde de kalıyorz.yinede olmuyor sizce normal mi ne yapmam gerekiyor yoksa daha erken m?

Merhaba arkadaşlar benimde 24 aylık bir oğlum var Tuvalet eğitimine başlasam mı bilemedim kakasını yaparken bildiriyor ama tuvalete gidince lazımlığa oturtunca yapmıyor oyun oynuyor 20 dk 25 dk tuvaletde de kalıyorz.yinede olmuyor sizce normal mi ne yapmam gerekiyor yoksa daha erken m?

Benim oğlumda 24 aylık canım. Yukarıda anlattım neler yaşadığımızı. Bence tuvalete gidince oyun oynamak istemesi gayet normal. Çünkü onlar için her şey oyun sebebi :) Yeni başladın galiba tuvalet eğitimine. İlk bir kaç hafta zor oluyor. Sürekli altına yapıyor. Ama zamanla oda alışıyor, altının ıslanmasından rahatsız oluyor, kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor... Ama annelere çok iş düşüyor bu süreçte. Çok ama çok sabırlı olmak lazım. Allah kolaylık versin.

Benim oğlumda 24 aylık canım. Yukarıda anlattım neler yaşadığımızı. Bence tuvalete gidince oyun oynamak istemesi gayet normal. Çünkü onlar için her şey oyun sebebi :) Yeni başladın galiba tuvalet eğitimine. İlk bir kaç hafta zor oluyor. Sürekli altına yapıyor. Ama zamanla oda alışıyor, altının ıslanmasından rahatsız oluyor, kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor... Ama annelere çok iş düşüyor bu süreçte. Çok ama çok sabırlı olmak lazım. Allah kolaylık versin.
Sağol canım.Evet çok zormuş ben en çok diş döneminden korkuyordum onda da zorluklar çekiyorum şimdi bi de tuvalet var hayırlısı artık Rabbim yar ve yardımcımız olsun onlar bizim herşeyimiz sabredecez artık :)

• Beğen
Reactions: zbt
Merhaba arkadaşlar. Bende oğluma tuvalet eğitimi vermek istiorum. 16,5 aylık. Yorumları okudum,herkesin düşüncesi farklı. İnternette tonlarca bilgi olduğu konusunda hak veriyorum. Nedense hep 24-36 aylarda kesilmesi gerektiği konulu bilgiler dikkate alınıyor. Ben,eşim,kardeşlerimiz falan filan hep 1,5 yaşında bezden kesilmiş. Demekki erkenden yapılabiliyor bu iş! Şimdiki bezlerin emiciliği o kadar fazla ki çocuk altını ıslatsa bile farkında olmuyor. Ayrıca çocuğun çişini söylemesini beklmek bana göre yanlış. Her konuda yol gösterici olup şöyle yap böle yap diye eğitiyoruz öğretiyoruz çişe gelince söylemsini bekliyoruz,komik bence... herkese sabırlar kolaylıklar diliyorum.

Back
X