Öncelilkle hepinize,hepimize büyük geçmiş olsun arkadaşlar.Bende geçtiğimiz hafta bebeğimi kaybettim.Birçoğunuzla aynı hikaye bizimkide.19 hafta 3. günümüxdeydik.1 2 gün karnımda şiddetli bir ağrı ooluyordu.Ve düşük yaptığım günün öğleden sonrası doktora gittik nedir nedendir diye öğrenmek için.Doktoruma şikayetimi anlattım,hafif bir miktardada kanamam olmuştu.Doktor ultrasonda bebeğime baktı,gördükki herşey yolunda.Kalp atışların dinledik.Doktor kasılmalarımı magnezyum eksikliğine bağladı ve ertesi gün için birkaç kan testi idrar testi gibi test yaptırmak üzere ayrıldık doktordan.O günün akşamı kasılmalarım ara ara devam ederken,lavaboya gittiğimde su kesem patladı...4 5 saat sonrada lavaboda eşimle birlikte normal doğum şeklinde düşü yaptım...Bebeğimiz önce babasının sonrada benim ellerimde can vermeyi bekliyor gibiydi.Acele ile göbek bağını kesip doktora gittik,sizler gibi...kan revan.Hastanede de plesantayı aldılar içimden...işte böyle kaybettik bebeğimizi...Hiçbirşey yokken.Hamileliğim boyunca midem bile bulanmamışken,başım bile ağrımamışken birden bire kayboldu gitti bebebğim.Şimdi ne,ne yapmam gerektiğini biliyorum ne başka birşey.Neden oldu neden oldu diye kendimi yiyip bitiriyorum sadece.Testler yapılması gerekiyo demişsiniz.Ne testi yaptırıcaz,doktoruma gitsem tekrar o yönlendirirmi bu hususlardA?
Bu arada bu olayları yaşayıp,bir sonraki hamileliğini sağlıkla tamamlayan varmı,bebeğine sağlıkla kavuşan birini duymak istiyorum...
Tekrar çok geçmiş olsun hepimize,lütfen birşeyler soyleyin.Ç.ok ihtiyacımız var
aman Allahım çok geçmiş olsun canım.keşke su kesen patlayınca hemen hastaneye gitseymişsiniz.eşin ve senin için çok kötü bir deneyim olmuş.inşallah bu acıyı aratacak daha büyük bi acı yaşamazsın.
arkadaşlar merhaba,
hepinizin yaşadıklarına benzer şeyleri 1 hafta önce yaşadım.
Üzerinden çok zaman geçmiş ..Sizler neler yaptınız, bir çözüm bulabildiniz mi, paylaşırsanız çok sevinirim.
arkadaşlar merhaba,
hepinizin yaşadıklarına benzer şeyleri 1 hafta önce yaşadım.
Üzerinden çok zaman geçmiş ..Sizler neler yaptınız, bir çözüm bulabildiniz mi, paylaşırsanız çok sevinirim.
ben de aynı şeyi 5 gün önce yaşadım. 23 haftalık bebeğimi su kesesinin boşalması sonucu erken doğumla kaybettim. Bende bir cevap arıyorum ama bulamıyorum. Arkadaşım sen bir cevap bulabildin mi acaba?
Arkadaslar cok geçmiş olsun.. Allahim bir daha yasatmasın
Gecen yıl ayni durumu bende yaşadım, bebeğimi kaybettim
Sebep olarak; kesenin bi yerinden kötü gelişmiş(incelmis) olup kesenin büyümesiyle o noktadan açılabileceginden, enfeksiyondan yada rahim ağzı yetmezliğinden kaynaklanabilecegi söylendi. Ama bu olay üstüne tahlil yaptırdığımda enfeksiyonum çıktı, büyük ihtimal sebebi buymus.oyle söyledi dr:S sonra yeni gebeliğim olduğunda sık sık idrar tahlili yaptırdı yeni doktorum.ve gebelik boyunca enfeksiyonla ugrastim, antibiyotik kullanmak durumunda kaldım.tabi sürekli serviks uzunlugumada baktı bu hamilelikte, o hep iyi çıktı. Aksi halde uygun haftada rahimagzina dikiş atılıyor (serklaj), erken doğum olmasin diye
Cok sukur yavruma sağlıkla kavuştum
Yani gebelikte enfeksiyon ve rahimagzi yetmezliği olup olmadığının takibi yapılmalı sık sık
(-Rahimagzi yetmezliği yüzünden erken doğum yapan varmi- topigi var ordada paylaşımlardan faydalanabilirsiniz)
Allahım bir daha yasatmasın, cok zor
Yanıtın için teşekkür ederim. Bana da tahlil yaptı doktor, sonucunu bugün alıcam. Peki enfeksiyon neden olurmuş öğrenebildin mi? Olmaması için ne yapmak gerekir acaba. Bir de ikincisine ne kadar süre sonra hamile kaldın? Bana doktorum 6 ay bekle dedi ama ben o kadar beklemek istemiyorum. Bir sonraki gebeliğimde riskli gebelik konusunda uzman bi doktora gidicem. Senin gibi sıkı takip ettiricem kendimi. Bana moral oldun sağol.
Cnm smear aldı ve muayene etti..vajinal enfeksiyon çıktı cok az
Hatta enfeksiyon tedavisi yapilmadigi için, rahimagzinda kızarıklık olmuş:S (bunu kurtaji yaparken görüp söyledi dr)
Ama bu hamilelik boyunca idrar yolu enfeksiyonum oldu. surekli antibiyotik ilaç, fitil ws kullandım
Yani aynı tatsız durumu yaşamamak icin kullandım.bol su içmek, sık çamaşır-ped değişmek, ilişkiden kacinmak,beslenmeye bu yönde dikkat etmek ,hijyene dikkat etmek ws.. buna rağmen oluyordu. Belirtide vermiyordu ki, tahlil yapınca çıkıyordu ( bazi zamanlar böbreğimde ağrı oluyordu, sonradan ondan anlar oldum) renal ultrasona girdim bisey çıkmadı. Ama neden böbreğime agri yaptığını anlamadk
Dr.un ne der bilmem ama sıkı takibi elden bırakma
Benim onceki hamileligimde bir kere bile idrar tahlili yapmadı dr
Bazı seyleri gözden kaçırmış bunu simdi anlıyorum (cunku onceden sorunsuz bi gebelik gecirdigim icin (1 çocuğum var diye))
O kaybimin oldugu hamilelikte de yanlarim, , Bobreklerimde agri hissediyordum ama onemsemedim hafiften usuttum herhalde diye.böyle olacağını bilemedim:S tamamen ihmal ve tedavi edilmediği icin..bu beni cok üzüyor iste:S
İşin bi yönü daha varki gebelikte oluyordu bu durum, simdi birsey yok(idrar yolu enfeksiyonu yani)(sanırım gebelikte mesanenin tam bosalamamasindanda olabiliyormus )
Bebegin suyu geldiğinde baska dr yede gittim en son, sonlandiran dr takibimi yaptı bu hamileligimde
Ve onun yaptıklarını görünce, onceki dr un hicbirsey yapmadığını farkettim
Ayni dr.a mi gidiyorsun ? Iyi bi dr araştır bul cnm sen..
Tahlilin çıktı mi? Ne denildi?
Bu arada 6 ay sonra yeni gebeligim oldu.4 ay korundum
Ben erken doğum yaptığım gün kendi doktorumdan hariç bir de perinatolog'a görünmüştüm. O doktor vajinadan kültür almıştı. O sonuç temiz çıkmış. Kendi doktorum da kan ve idrar tahlili yaptırmıştı hafif enfeksiyon çıkmış ama su kesesi yırtıldığı için oluştuğunu söyledi doktorum. Neticede su kesesinin neden yırtıldığı hala belli değil.
Bundan sonraki gebeliğimde kesinlikle bir perinatolog'la gebeliğime devam etmeyi düşünüyorum. Artık işimi şansa bırakamam. Gerekli bütün tahlilleri yaptırıp her türlü önlemi alacağım. Keşke normal bir gebelik seyrinde bile daha fazla tahil yapılsa. Belkide böyle kayıplarımız hiç olmazdı. Benim de daha önceden sorunsuz bir gebeliğim ve doğumum olduğu için beni de sıkı takip etmeyi gerekli görmedi doktor, aynı senin gibi. Hayatta herşey bir tecrübe. Keşke bu şekilde tecrübe etmeseydik ama oldu bir kere
Umarım bende senin gibi bundan sonraki gebeliğimde sağlıkla yavrumu kucağıma alırım. Bana umut oldun, sağol.
merhaba,süekli giremediğim için yeni cevap yazabiliyorum ,öncelikle acını paylaştığımı bil.Benim 3 ay geçti kaybımın üzerinden,doktorun istediği tahhilleri yaotırdım şimdi sonuçlarını bekliyorum,doktorum malesef bendne o an tahlil istemediği için o an enfeksiyon varmıydı yokmuydu bilemiyorz.görünürde hiç bir sebep yok şimdiilikitest sonuçlarına göre tekrar değenlendirilecek.ama doktorlardan birinin söylediği,rahim ağzı yetmezliği olsa bbek keseyle gelirdi,seninki enfeksiyon veya strese bağlı olabilir dedi..bana da doktorun biri3 ay 2 si 6 ay korun dedi.ben test sonuçları çıkana kadar korunmayı planlıyorum..
merhaba arkadaşlar burayı bulduğum iyi oldu benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlardan daha fazla bilgi alışverişinde bulunmak güzel olur. ben de 22 haftalık kızımı önce kanama (1 ay kadar sürdü) sonra da suyunun azalması ve bitmesi sebebiyle ben de crp değerlerinin çok yüksek çıkması ve enfeksiyon riski nedeniyle tıbbi düşük yaptım( suni sancıyla kızımı doğurdum). 23.gün bugün miniğimi toprağa vereli.konu çok eskiden açılmış bunları yaşamış arkadaşlar lütfen buraya sık sık ziyaret edin de bizlere de umut olun sağlıklı bebeklerinizi elinize aldınız mı haber verin :) ben de ay sonunda genetik testlerimizi yaptırmak için hastaneye gideceğim. umarım sonuçlarımız yüz güldürücü olur da sağsağlim hayırlı evlatlara kavuşuruz...
merhaba arkadaşım başın sağolsun allah bir daha yaşatmasın. Sende sorun tam olarak neydi acaba doktorun ne dedi? Bir de genetik testleri ne zaman yapılıyor acaba ilk adeti gördükten sonraki bir zamanda mı? Ben erken doğum sonrası ilk adetimi geçen hafta gördüm. Doktorum bana hiçbir testten bahsetmedi. Off bu doktorlar beni çileden çıkarıyor. Maalesef ellerine mahkumuz(
sorunun tam olarak ne olduğu belli değil yapılacak testlerde bişey çıkarsa o zaman belli olacak sorun.Allah dermansız dert vermesin inşallah..ben üniv. araştırma hastnesinde yattım ve doktorlar doğumdan 1.5 ay sonra gel dediler hormonlar anca kendine geliyormuş bu sürede.senin ilkgebeliğin miydi? sana da çok çok geçmiş olsun
Gunaydın
11 haftalık hamıleyım ve bugün kromozom testıne gırecegım bebegımın kalıp kalmayacagı bellı olacak
Bılıyorum buda bır sınav ama sankı kalbımı bır el ıcten sıkıyor nefes alamıyorum
kesinlikle canım haberleşelim bırakma bu başlığı sakın :)) benim ilk gebeliğimdi. çok zor günlerdi ilk zamanlar alakalı alakasız herşeye ağladım çok kötüydüm sonra Rabbim şükürler olsun sabrını da veriyor diğer gebelikler için endişeliyim ancak yapacak da başka birşeyimiz yok tevekkül edeceğiz.. herşey güzel olur inşallah ben de doktora gidince haber ederim sana neler yapıldığına dair.sağol canım. Benim ikinci gebeliğim. İlkini çok şükür sorunsuz geçirdim ve doğurdum. 4 yaşında kızım var, allahım sana emanet. Zaten ilkini sorunsuz geçirdiğim için benim doktorum fazlasıyla rahat davranıyor. Ben artık riskli gebelik grubuna mı giriyorum diye kendisine sorduğumda alakası yok sen normal bir hamilelik ve doğum yaşamışsın senden kaynaklı birşey yok dedi. Ben gene de temkini elden bırakmamak için bundan sonraki gebeliğimde perinatoloğa devam etmeyi düşünüyorum. Hatta ikinci adetim gelmeden bu yeni doktora bir görüneyim, sana 1.5 ay sonra gel demişler madem, benim de doldu bu süre, bende bir gideyim. Allah yardımcımız olsun. Yeni gelişmeler oldukça haberleşelim, birbirimize faydamız dokunur öyle değil mi
canım benim inşallah değildir ya.. Hayırlısını nasip etsin Allah hakkınızda.Kizlar bugun dr bana suyun az dedi bol su ic dedi kanaam var zaten 3 haftadir
Acaba kesrmmi acildiya yarin esim su test pedinden alacak cunku akintim gibi bisey oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?