Erken su gelmesi ve sonraki gebelik

2 seneden once oldu yani Rabbim isteyince biz ne yaparsak yapalim bos veren de O alan da. Teva nedir onu anlayamadim? Benim de enfeksiyondan olabilir diyorlar ama crp degerim falan normaldi. Enfeksiyon var mi yok mu keske onu onceden tespit edebilseydik de onlemini alsaydik. Bir de varsa nereden bulasiyor onu anlayamiyorum hijyene de cok dikkat ederim hamilelik boyunca iliski vs de zaten yasakti.

Tedavi yazacaktim kusura bakma canim bende hijyene asiri dikkat ederim hamile olmasam bile hep temiz camasir ve toalet temizligi yaparim hamileyken ekstra dikkat ediyordum ama anladigim kadariyla hamilelikte bunye zayifliyor ve mikroblara karsi az direncli hale geliyor oyuzden bir mikrop bile ulassa vajinaya hemen cogalip yayiliyor doktorum boyle aciklamisti asa yukari

Merhabalar ben de kürtaj olmadım .normal doğum yaptım .eğer suyu kritik sevıye de olmasa ciğer gelişimi için beklerdim .malesef ciğer gelişimi olmadığı için doğum esnasında nefes alamadan çıktı .sonra üzüntüden kendimi hırpaladım bir süre.Kanamam da 15gün sürdü bitt iki gün sonra her gün çok az olsa da 18-19 gün toplam sürdü.Ben de sağlığıma kavuşayım.Doktorum 3ay sonra denersiniz isterseniz dedi.Fakat öncesinde kontrole bir Prof gitmek istiyorum.Siz İstanbul da mı oturuyorsunuz?

Evet istanbuldayim oncesinde ben de gerekli ne varsa yaptirmak istiyorum. Normalde tup bebek oldugu icin benim tup bebek merkezindeki doktorun takibindeydim. Gecen hafta kurtajdan sonra baska bir ozele gittim o da sonrasi icin 2 adet donemi bekleyin dedi sonra tedaviden once bi 3-4 ay deneyin dedi. Bir de yanlis anlamadiysam bundan sonraki gebeliklerde perinatolojinin takibinde olmaniz gerek dedi. Ama bildigim bir perinatolog yok benim de. Bir de bunun nedenlerinden biri enfeksiyon olacagi icin bir sonraki gebeliginizde enfeksiyon icin kultur alinip test yapilir dedi orasini pek anlayamadim neden gebelik olusmadan yapilmiyor da gebelikten sonra yapiliyor. Sonucta varsa tedavisi antibiyotik olacak oncesinde kullansak daha uygun olmaz mi. Benim de kafam karisik yani.

Anladim canim evet olabilir demekki cok daha fazla dikkat edicez ama hep bu korku olur icimde heralde. Bana doktor bir sonraki gebelikte kultur alinir enfeksiyon var mi diye arastirilir ona gore tedavi yapilir dedi neden oncesinde yapilmiyor onu anlamadim. Sizin mesela direk antibiyotik ve fitil vermisler.

Son düzenleme:
Anladim canim evet olabilir demekki cok daha fazla dikkat edicez ama hep bu korku olur icimde heralde. Bana doktor bir sonraki gebelikte kultur alinir enfeksiyon var mi diye arastirilir ona gore tedavi yapilir dedi neden oncesinde yapilmiyor onu anlamadim. Sizin mesela direk antibiyotik ve fitil vermisler.

Ben içime sinen olmazsa Prof.Eray Çalışkan gidicem.Çok iyi perinatoloji uzmanı sadece en son ki kötü hikayemde en son gittiğim doktor o idi.Tedavi seçeneğim olsaydı Eray Çalışkan su takviyesi yapıyordu.Hani belki çok kritik su kalmamış olsaydı .ve çok erken evrede suyum gelmemiş olsaydı onunla devam ederdim .Bur da çok fazla farklı iyi kötü hikaye anlatan insan var .Ben de belki daha iyi doktor tavsiyesi yazan vardır diye bakıyorum ama senin için de Eray Çalışkan aklında olsun.

Benim zaten var olan bir enfeksiyonum vardi dogumdan sonrada tedavi edildi canim 3 ay boyunca antibiotik kullandim esimde kullandi tekrardan bana gecmemesi icin ondan sonra plansiz bir sekilde gebe kaldim su ana kadar bir sorun yok ama dedigim gibi olmayacak diyede bir garanti yok tekrardan nuksedebilir ve tekrar ayni seyleri yasayabilirim korkunun ecele faydasi yok derler cok dogru zaman gosterek artik olacaklari

Planli gebeliklerde ilk once genel dogurganliga bakiliyor sonra kultur alip bakteri vs bakiliyor kan testleri vitamin depolari bunlari senin istemen gerekli doktordan ve hersey temiz cikarsa artik bebek calismalarina baslayabilirsiniz benim durumumda bunlar mumkun deildi cunku suanki gebeligim planli deildi tamamen allahin bir mucizesi hala bile kendimi hamile gibi gormuyorum hersey saka gibi geliyor cunku iki kayibtan sonra biz esimle tamamen vazgecmistik ve korunuyorduk ama belli ki rabbimin baska pilanlari var bizim icin ve bu mucizeyi bize nasip etti

Merhaba ben 5 sene önce 22haftalikken siz gibi farketmeden su kaybindan kaybettim.simdi yine gebeyim yine 22haftaligim bu seferde devamli lekelenme yaşıyorum kahverengi pembe kırmızı...bikac gundurde akinti su gibi geliyor doktor progestan fitildendir diyor ama cok korkuyorum inanki sıkıntı bitmiyor sonuna kadar gidermiyim belli dgl ama herkeste bir olmaz tabi ..

Merhaba 21 haftalik düşügunuzden ne kdar zaman sonra hamile kaldınız?Ne gbi onlemler aldiniz?

Merhaba 21 haftalik düşügunuzden ne kdar zaman sonra hamile kaldınız?Ne gbi onlemler aldiniz?
Ben 1 sene sonra hamile kaldım kendimi ancak hazır hissetmiştim yoksa doktorum 3 ay sonra da deneyebileciğimizi söylemişti önlem olarak doktorum serklaj yapmayalım direk dedi 13. Hafta itibariyle sürekli vajinal ölçüm yaptı bende bu sırada evde yattım uzandım çalışmadım rapor aldım yemeğimi temizliğimi hep eşim yaptı rahim ağzı uzunluğum 30 mm altına hiç düşmedi 28. Hafta itibariyle bende artık ayaklandım 38de Sezeryan ile doğum yaptım büyük ihtimalle bende rahim ağzı yetmezliği yok olsaydı bu hamileliğimde de kısalma olurdu risk aldım biraz ama doktoruma güvendim

Merhaba sizin mesajdan zaman geçmiş ama belki cevap verirsiniz bende 14 haftalık gebeyim ve kalp atışımız suyun bitmesine rağmen var suyum geldi sonuç bebeğiniz düştü mü ve tekrar hamile kaldınız mı

Merhaba sizin mesajdan zaman geçmiş ama belki cevap verirsiniz bende 14 haftalık gebeyim ve kalp atışımız suyun bitmesine rağmen var suyum geldi sonuç bebeğiniz düştü mü ve tekrar hamile kaldınız mı
Suyun bitme sebebi ne? 18 haftalık su bitmesi sonucu kızımı kaybettim ben, maalesef kalp atışı da duruyor zaten beslenemiyor bebek suyu olmadan ve çok doktor gezdim ben anneyi zehirleme ihtimali var dediler

Suyun bitme sebebi ne? 18 haftalık su bitmesi sonucu kızımı kaybettim ben, maalesef kalp atışı da duruyor zaten beslenemiyor bebek suyu olmadan ve çok doktor gezdim ben anneyi zehirleme ihtimali var dediler
Merhaba enfeksiyondan dolayı rahim ağzı açılmış ve suyu gelmiş sonra suyun devamı geldi 2 gün kalp atışı vardı canlı doğum yaptım ilk defa eşini de canlı kürtaj ile aldılar enfeksiyon fan dolayı anestezinizle vermediler yeni kaybettim evladımı ve gördüm de özel hastanede gittiğim doktorlara dedim idarımda akıntı var yeşil kokuyor dedim dediler alakası yok kanama ile enfeksiyonun meğerse idrardan Rahime kana komple enfeksiyon cıktı 1 hafta hastanede yattım her doktor hayat kurtarmıyor hayat mahvediyor tamamen ihmal

Rabbım sabırlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…