Erken su gelmesi ve sonraki gebelik

Jasmine88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
21
2
36
Meraba arkadaslar,
Iki hafta once erken su gelmesi nedeniyle 15 haftalik dusuk yaptim, suyum 13 haftada gelmis ama fark etmemisim, onceden 11 haftadan itibaren pembe akintim vardi ve doktor progestan igne ve yatak istirahati dedi, ama hicbiri ise yaramadi , kontole gittigimde su hic yok denildi ve hemen hastaneye gonderildim , hastanede 1 hafta bekletidim sonuna bebegi dogurmam gerekildi soylendi , cunku su hic yoktu ve bebek gelismes sadece risk aliriz denildi, hata komisyon seklinde karar verirldi .
Benim sourum su acaba erken suyu gelip bebegini kaybeten diger hamileligi nasil gecirdiler, yine ayni sey old mu , yada erken dogum oldu mu
Luttfen cebap yasin col uzugunum suanda

canım merhaba öncelikle başın sağolsun... ben de 2 hafta önce suyun bitmesi kaynaklı bebişimi kaybettim 24.haftasında... benimki su gelmesi kaynaklı değil damarlarda direnç oluşması kaynaklıydı. Rabbim birdaha yaşatmasın çok zor günlerden geçiyorum. Bir sonraki gebelik için benim de endişelerim var. Bunun için şimdiden testlerimi yaptırmaya başladım. Sana önerim sen de iyi bir perinatalog bul ve olası sebepler için seni yönlendirsin tüm testlerini yaptır tekrar gebe kalmadan. Allah yardımcımız olsun...

Senin de basin sagolsun, ilk gebelik mi ?
Doktor hangi testlerini yapmani istetdi, benim doktorum TORCH testini istedi pazartezi kan vericem bide vajinal kultur alldi , bakalim sonuclae cikinca ona gore ilac yazicam dedi..

Senin de basin sagolsun, ilk gebelik mi ?
Doktor hangi testlerini yapmani istetdi, benim doktorum TORCH testini istedi pazartezi kan vericem bide vajinal kultur alldi , bakalim sonuclae cikinca ona gore ilac yazicam dedi..
canım selam. bana yapılan testler trombofili paneli, anti kardiyolipin antikorları, lupus antikagülen tarama, homosistein, ANA, toksoplazma ve CMV, beta2 glikoprotein. Hepsinin sonucu normal çıktı, bir neden bulamadılar henüz ...

Merhaba mesajlari yazali cok zaman gecmis ama belki de gorup donus yaparsiniz ben de ayni durumdayim 16.haftada suyum geldi hastanede yatiyorum bebegin suyu cok az kalmis yasamasina cok ihtimal vermiyorlar psikolojim cok kotu durumda bebegimin hala kalbi atarken bu durumu yasayacagimi mi dusunup uzuleyim dogum acisini cekicem onu mu dusuneyim yoksa sonraki gebeliklerde de bu durumlar yasanir mi onu dusuneyim sasirdim. Siz ne yaptiniz sonradan gebelik yasadiniz mi bi problem oldu mu insallah mesajimi okursunuz..

Malesef sizi uzucem biraz 2020de 24 haftalikken suyum geldi ve dogum yaptim bebegi kaybettik tabi cok uzulmustum tekrar hamile kaldim cok gecmeden 2021de eylul ayinda 28 haftaliktim ve yine suyum geldi sezeryana aldilar ama malesef 2 3 saat kadar yasamis yavrum oda vefaat etti şu an yine hamileyim tamamen tesaduf bu hamileligim ve su an cok guzel gidiyor rabbim nasip ederse ve omru varsa kucagimiza alicaz insallah darisi basina bu arada ilk cocugum cok sorunsuz bir gebelik ve dogumla dunyaya geldi su an 4 yasinda uzattim biraz ama suyumun gelmesinin sebebi olarakta enfeksiyon dediler simdiki gebeligim surpriz olmasina ramen ben onceden tedavi olmustum insallah bidaha yasamam ha bide benim ilk aylarda kanamam ve lekelenmelerim olmustu iki gebeliktede su an oyuzden diyorum zaten iyi gidiyor diye nasip hakkimizda hayirlisi olsun umarim yardimci olabilmisimdir

Allah sifa versin ne diyim ben aynini yasadim 24 haftalikken suyum geldi ve ayni sizin gibi aci cektim cunku yavrumun kalbi atiyordu ama malesef yasama sinirinda olduklari icin yapabilecek bir sey yok cok zor bunu yasamis biri olarak soyluyorum cabuk vikamayacaksiniz bu piskolojiden biliyorum ama soyle dusunun eyer bu bebek salikli olsa vicut bu bebegi atmaya calismayacak yada ne bileyim diyelim ki kuveze koydular ve bir iki hafta sonra oldu veya bir iki saat sonra bak canim ben iki bebek kaybettim 24 haftalik bebegimi dogurdum ama kucagima bile alamadim benden cikar cikmaz kalbi durdu 28 haftalik yine aynini yasadim suyum geldi ve sezeryana aldilar ama 2 saat sonra vefaat etti yine kucagima alamadim doyaya doya koklayamadim ikisinide giden gidiyor isyan etmeden durumu kabullenmek gerek rabbim en hayirlisi bilir unutma bu gun aliyorsa yarin yerine iki tane verir hikmetinden sual olmaz sabir diliyorum sana ve inan uzuldum durumuna yasadiklarim aklima geldi

Cok zor gercekten Allah guc kuvvet verir insallah. Bugun kurul karariyla sonlandirma karari aldilar ve bana da baska bi secenek birakmadilar. Ve ben 8 yil sonunda hamile kalmistim tup bebek tedavisiyle. Ne buyuk emekler ne hayaller ama olmadi iste. Vardir bunda da bi hayir demekten baska birsey gelmiyor elden. Basindan beri hep sorunlu gecirdim hep siddetli kanamalar lekelenmeler ilaclar igneler bu zamana kadar hep istirahat ettim elimi işe suremedim hep gozumden sakindim ne dedilerse yaptim ama olmayinca olmuyor. Pamuk ipligine bagliydi sanki yavrumun hayati en ufak hareket etmemle kanamalar artiyordu. Hep dedimki can veren Allah tir. O eger ona omur verirse yasar yoksa elden hic bisey gelmez. Ne diyeyim insallah bu annelik duygusunu yasatan Rabbim daha sagliklisini da nasip eder insallah. Siz de cok aci yasamissiniz insallah bu bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz.

14 haftalik kontrolümde suyum azaldı, 18de gittiğimde tamamen bitmiş kaybettim minik kızımısıkıntımız kromozom bozukluğuydu malesef.. Bebeğimi kaybettikten 9 ay sonra oğluma hamile kaldım, cok şükür sağlıkla kavuştum yavruma

Amin cumlemize canim rabbimden yarilsini diliyorum butun annelikle ici yanan kadinlar icin rabbim tez vakitte kucaklarini doldursun ve bu mutlulugu daim olarak nasip etsin

Merhabalar durumunuz nasıl umarım iyisinizdir.ben de 16şubatta suyum geldiği için kanamalı takip altındaydım.Fakat 17marta kadar dayanabildim.kanamalarım da arttığı için su da çok azalmıştı .18martta 23 haftalık bebeğimi kaybettim.hala psikolojim çok bozuk.normale döner dönmez doktora gideceğim.Neden oldu hiç bilmiyorum.Bebeğim sağlıklı idi.

Ben galiba kader ortağım birini buldum .Hikayeniz benimkine çok benziyor.Kendi yaşadıklarımı Sırayla yaşıyor gibi oldum okurken .Ben şuan 24gün oldu malesef doğum yapalı oğlumu erken su gelmesi yüzünden kaybettim .şuan iyiyim ama adet dönemimi bekliyorum.Anatomik olarak normale döneyim .Sağlıkı gebelik ve sağlıklı çocuk hayali kuruyorum.çok şükür 4yaşında sağlıklı bir çocuğum var ama geçen sene 6haftalık bu sene 22haftalık kayıplarım oldu .yani ikinci bir sağlıklı çocuğum olmasını çok istiyorum.istanbul da uzman diyebileceğiniz bir doktor önerir misiniz? Bizim gibi hastalar bakan bir perinatolog

Son düzenleme:
Nasıl bir tedavi oldunuz ? Ben de sorun yaşamak istemiyorum sizin gibi hikayem

Cok sukur daha iyiyim insallah daha da iyi oldugumuz gunler gelecek. Bebegimi 29 martta suni dogum ile aldilar ayni gun kurtaj oldum bu sikintilardan sonra bir de 1 hafta sonrasi kanamam cogaldigi icin doktora gittim parca kaldigini soyledi ve 1 hafta arayla ikinci kez kurtaj oldum. Su anda uzerinden 10 gun gecti. Kanamalar az az devam ediyor. Ben de artik biyolojik olarak eski duzenime doneyim diye bekliyorum bebegime cok uzuldum cok icim yandi evet ama hamilelik donemi boyunca da cok sikinti cekmistim surekli yattim siddetli kanamalarla gecti kendimi hamile gibi degil hasta gibi hissediyordum o yuzden sagliksiz bir durum gibi dusunuyordum hep. Bebegim genetige de gonderildi hic bisey cikmamis bi problem de yokmus neden oldu bilmiyorum. Simdi kafami baska seylerle dagitmaya calisiyorum kendimi bu 4 ay boyunca yapmak isteyip de yapamadigim islerime verdim disari cikmak gezebilmek (4 ay hamilelikte yattigim ve hatta pandemi donemiyle birlikte 2 senedir yapamadigim icin) iyi geliyor. Doktor bu hafta kontrolde iyi dedim rahim ici. 2 ay korunun dedi. Hemen tekrar tedaviyi onermedi kendiliginden deneyin dedi. Ben de durumlar boyle. Siz de kurtaj olmussunuzdur sonrasinda sizin kanamaniz ne kadar surmustu?

Amin cumlemize canim rabbimden yarilsini diliyorum butun annelikle ici yanan kadinlar icin rabbim tez vakitte kucaklarini doldursun ve bu mutlulugu daim olarak nasip etsin
Amin insallah. Sizin peki bu kayiplarinizin nedeni belirlendi mi yani tekrar hamile kalmadan once herhangi bir test vs yapildi mi ikisi de erken su gelmesinden kaynaklanmis. Bana bunun 3 sebebi olabilecegini soyledi doktor. 1.rahimde bir anomali sekil bozuklugundan olabilirmis. 2.enfeksiyon 3.de rahimin durup dururken kasilmasindan olabilirmis. Biz esimle yapacagimiz bir genetik test falan varsa yapalim dedik gerek yok dedi. Bunu 2 kez dusuk olursa istiyorlarmis. Ama anlayamadim neden onceden onlem almayalimki.

Öncelikle bebişinizi sağlıkla vaktinde kucağınıza almak nasip olsun
Ben de 1 sene önce 21 haftalıkken rahim açıldığı ve devamından suyum geldiği için bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim çok yeni daha tabi size sorum şu olacak enfeksiyon demişsiniz rahim açılırken ağrı hissetmiş miydiniz yoksa ağrısız blr şekilde mi açılıp su gelmişti bana ya enfeksiyon ya rahim ağzı yetmezliği dediler 2. Bebekte serklaj mı yaptırsam yoksa akışına bırakıp kontrollü mü gitsem karar veremiyorum

Yukaridaki mesajda enfeksiyondan demissiniz tamam simdi gordum sanirim isim degisikligi olmus farketmemisim.

Enfeksiyondu ikisininde nedeni benim ilk gebeligim cok sorunsuzdu 4 yasinda olacak oglum artik bu gebeligimden once teva olmustum 3 ay boyunca ve planli bir gebelik deil simdiki korunuyorduk cunku sezeryan olmustum doktorlan en az 2 sene korunun demislerdi rabbimin bildigi bsy vardir diyorum onceden bir test fln yaptirtmadim sadece antibiotik kullandim ve fitil

Benim hic agrim olmadi acikligimda olmadi uyuyordum zaten sabah saatleriydi ikiside bir islaklikla uyandim suyum geldigini anladim ve hastaneye gittim suyun azalmis oldugunu tespit ettiler ilkini normal dogum yaptim suni sanci verdiler ikincide ayni sekilde sabah suyum geldi hastaneye gidince yatisim oldu cunku 27 haftadaydim 1 hafta kalkmadan yattim ama malesef plasenta ayrildi acikligimda yoktu acil sezeryana aldilar 28 haftaliktim operasiyondan 2 3 saat sonra vefaat etmis ic kanama olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…