Bundan 5 sene önce bende bu sorunu yaşadım gitmediğim hastane doktor kalmamıştı kullanmadığım ilaçta kalmamıştı ben umudu kesmedim tabi ilaçları düzenli kullandım onun yanında netten doğal şeyler araştırıp yiyip içtim sonra aylar sonra bi kontrole gittim tavan yapmış olan değerlerim normalde düşmüştü artık sonra bir daha yükselmedi.Merhaba arkadaşlar 25 yaşımdayım bi kaç test ve ultrosondan sonra doktor erken menopoz dedi hormon replesman tedavisinden bahsetti bi ilaç verdi 3 ay kullan gel dedi bu süreçte siz neler yaptınız?
Peki neler yaptınız düsürmek için degerlerinizi bize de anlatabilir misiniz amh kaçtı acaba fsh hormonu flanBundan 5 sene önce bende bu sorunu yaşadım gitmediğim hastane doktor kalmamıştı kullanmadığım ilaçta kalmamıştı ben umudu kesmedim tabi ilaçları düzenli kullandım onun yanında netten doğal şeyler araştırıp yiyip içtim sonra aylar sonra bi kontrole gittim tavan yapmış olan değerlerim normalde düşmüştü artık sonra bir daha yükselmedi.
Fsh 60-100 arası oynuyordu sürekli şuan 0-10 arası olması gereken değerde yani benim 2 sene boyunca düzenli doktora gittim sabit bi doktorla kalmadım bi kaç doktor hastane gezdim ilaçlar kontroller yanında işte bitkisel çevrenin önerdiği şeyler kullandım civanperçemi, labada, keçiboynuzu, kiraz sapı çayı, umreden gelen hurma zemzem vs baya bitkisel şeyler kullandım. İlaçlar mı etki etti bitkisel şeyler mi ya da hepsi mi bilmiyorum ama düştü ve bir daha yükselmedi fsh. Hamile kaldım zaten ama düşük yaptım maalesef.Peki neler yaptınız düsürmek için degerlerinizi bize de anlatabilir misiniz amh kaçtı acaba fsh hormonu flan
Yumurta rezervi kactı sıızn erken menopoz dedilerFsh 60-100 arası oynuyordu sürekli şuan 0-10 arası olması gereken değerde yani benim 2 sene boyunca düzenli doktora gittim sabit bi doktorla kalmadım bi kaç doktor hastane gezdim ilaçlar kontroller yanında işte bitkisel çevrenin önerdiği şeyler kullandım civanperçemi, labada, keçiboynuzu, kiraz sapı çayı, umreden gelen hurma zemzem vs baya bitkisel şeyler kullandım. İlaçlar mı etki etti bitkisel şeyler mi ya da hepsi mi bilmiyorum ama düştü ve bir daha yükselmedi fsh. Hamile kaldım zaten ama düşük yaptım maalesef.
Bekarken bu teşhis konuldu benim sadece fsh yüksekliğinden dolayı o da daha sonra fsh düştü tedavi devam etmedim sonra evlenince plansız bir hamilelik yaşadım kendimce sorun çözüldü demekki bende dedim girmedim drYumurta rezervi kactı sıızn erken menopoz dediler
merhaba benimde FSH 18 di sonra ölçtürdüm 114 çıkdı 2,5 ydır regl olamıyorum 43 yasındayım doktor menopoz dedi.Bekarken bu teşhis konuldu benim sadece fsh yüksekliğinden dolayı o da daha sonra fsh düştü tedavi devam etmedim sonra evlenince plansız bir hamilelik yaşadım kendimce sorun çözüldü demekki bende dedim girmedim dr
Sizin yaşınızda normal olabilir mi bilmiyorum inanın benim kendi annem 40 yaşında menopoza girdi mesela ama bana erken menopoz teşhisi 22 yaşımda koyulmuştu.merhaba benimde FSH 18 di sonra ölçtürdüm 114 çıkdı 2,5 ydır regl olamıyorum 43 yasındayım doktor menopoz dedi.
oyyy canım benım sen çok gençsin sana bakarsak benım normal hatta 44 olucam 1 ay sonra.Sizin yaşınızda normal olabilir mi bilmiyorum inanın benim kendi annem 40 yaşında menopoza girdi mesela ama bana erken menopoz teşhisi 22 yaşımda koyulmuştu.
oyyy canım benım sen çok gençsin sana bakarsak benım normal hatta 44 olucam 1 ay sonra.
dün bir profa yazdım normal diyor doktor 44 yaş erken mnopoz değil diyor
ben birde bir operasyon geçirdim ( myom embolisi ) onu yapan prof bana herkesden 3-4 sene evvel giriceksin demişti.
ne yapayım buda Allahtan kabulleneceğim zorda olsa.
acaba tarlusal içsem gelirmi kanama.
canım hayıt otu değilde onun hapını kullanıyorum 3 ay olduhayır otu içsen düzenli olarak fsh düşünce adet olmaya baslarsın diye düşünüyorum
canım hayıt otu değilde onun hapını kullanıyorum 3 ay oldu
agnucaston diye bir hap 15 gün sonra tam 3 ay olucak
o zaman 15 gün sonra bir fsh bakdırayım ben
o düşerse regl olurmuyum e2 çok iyiymiş benım 100 de
canım benım 10 gün evvel 1 gün bi kanamam geldi ama çok açık renk ve az geldi.ben o hapı gögüslerimdeki hassasiyet için içmiştim sızlama ağrı şişlik oluyordu ve ben onu hayıt hapı oldugunu bilmiyordum
ben ay içinde ara ara hayıt otu tohumu çay yapıp içiyordum
ve inan bana o düşüyor fsh ,
hatta dr gidiyorum fsh için bana diyor ki
aaa bak ne güzel fsh düşümüş biraz
sanki tedavi etmişte ondan düşmüş gibi davranıyor ,
he hee diyip devam ediyorum , bu ayda adet olunca hormonlarıma baktıracam
canım benım 10 gün evvel 1 gün bi kanamam geldi ama çok açık renk ve az geldi.
o ilaçtan sonra.
ve bende dehşet yanma sıcak basma oluyordu o haptan sonra geçti şükürler olsun sende ihaml etme
sanırım sen bebek istiyoesun canım sen tatlıdan uzak dur canım hatta hiç yeme
saraçoğlu bana öyle demişti fsh çok yükseltyiormuş
soğuk sıkım çörek otu yağıda iç canım rabbim gönlünün muradını versin
tamam canım onu aktardan alıp içeyim ben çok teşekkür ederimamın rabbım herkesın gonlune göre versin inşallahh
ben 4 sene ugraştım ama artık hiçbirşey yapmıyorum sadece menapoza girmemek için
dr kontrol sıklaştırdım , tatlı ağzıma bile koyamam hiç sevmem yememde ,
çok şükür bir kızım var ona bir kardeş istedik nasip değilmiş ,
ama sen hayıt otu tohumunu az kaynar suya at demlensin iç
günde bir bardak bak nasıl fsh düşecek ve kanaman olacak,
görümcemın aylardır olmuyordu hayır otundan sonra olmaya basladı tekrar ,
72 dogumlu bu arada
Şuan 30 yaşındayım ama uzun süre tedavi oldum bende ve hamile kaldım şükür sonra değerlerim normale dönmüş şuan bir sıkıntım yok çok şükür ama sizin yaşlarınız normal sanki Türk kadınları ortalama bu yaşlarda giriyor zaten.oyyy canım benım sen çok gençsin sana bakarsak benım normal hatta 44 olucam 1 ay sonra.
ben birde bir operasyon geçirdim ( myom embolisi ) onu yapan prof bana herkesden 3-4 sene evvel giriceksin demişti.
Benim kayınvalidem 47/48 yaşındadır belki bilmiyorum. Bi ara erken menepoza girdiğini söylüyordu :). Takip eymedim sürecini. Doktor ilaç vermiş eskiye dönmüş galiba. Onda bile oluyorsa sende de olur diye düşünüyorumMerhaba arkadaşlar 25 yaşımdayım bi kaç test ve ultrosondan sonra doktor erken menopoz dedi hormon replesman tedavisinden bahsetti bi ilaç verdi 3 ay kullan gel dedi bu süreçte siz neler yaptınız?
Şaşırdım. Benim kayın annem erken menepoza benim yüzümden girdiğini iddia ediyordu. Piiisiiikolojikmişş güyaaoyyy canım benım sen çok gençsin sana bakarsak benım normal hatta 44 olucam 1 ay sonra.
bende çok ağır bir stres yaşadım ondan sonra kesildi ama bilemiyorumki canım belkide dediğin gibidir düzelir zamanla inşallahBenim kayınvalidem 47/48 yaşındadır belki bilmiyorum. Bi ara erken menepoza girdiğini söylüyordu :). Takip eymedim sürecini. Doktor ilaç vermiş eskiye dönmüş galiba. Onda bile oluyorsa sende de olur diye düşünüyorum