Evet haklısınız doktor da çok önemli. Ümidinizi kaybetmeyin. Bir arkadaşımın teyzesinin Amh düşüklüğü var ve yaşı 40 a yakın.Ona da tüp bebek denmişti. Doğal yolla 3 ay önce anne oldu. Bizim hiç bir sıkıntımız yoktu 5 buçuk yıl akliniza gelebilecek her yolu denedik olmadı. Sebepsiz inferlite yani. Son çare tüp bebeğe başvurduk, 2. denemede tuttu. Hatta tüp bebek doktorum rahim filmimin fotoğrafını 'bu çok doğurgan bir rahim, şekli bizim internette normal rahim diye bulduğumuz fotoğraflardan daha güzel.' diyerek hastalarına göstermek için bilgisayarına kaydetti. Yani her şey nasip. İnşallah siz de içinde olmak üzere anne baba olmak isteyen herkese nasip olsun.Yorumlarınız ve güzel dilekleriniz için teşekkürler. İncir ve havuç kürü denedim. Öncesinde fsh ve lh da sırasıyla 17.8 ve 15 idi. Doktorum beni aradı ve acil yumurta dondur ve normal bir şekilde hamile kalamazsın tüp bebek dedi. Ağlayarak teli kapadım ve 1 1,5 ay bu kürlere ve dualara sığındım. Fsh 9 lh 5 e düştü. Amh ise 0.11 idi şimdi 0.27 o aynı kaldı. Söylemek istediğim doktor da çok önemli. Ben o doktora bir daha gitmedim. Başka biriyle devam ettim.
Ne olursa olsun Allah nasip ettiyse olacaktır. Ama biz kul olarak elimizden geleni de yapmalıyız..
Erken menopoz kısmına takılmayın bu süreç herkeste farklı çalışıyr. Ben ilk öğrendiğimin üzerine 5 yıl geçti sayılır. Regl oluyorum hala çok şükür ama miktarı azaldı tabi. Zaten regl söktürücüker var, akupunktur var. Yani var da var. Önemli olan çocuk istiyorsanız yolculuk zorlaşmasın. Tüp bebek öncesi rahim filmi de öneririm. Bazı doktorlar önermiyor ama tüpler tıkalı veya sıvı dolu ise sıkıntı oluyor.Merhabalar
Külübü yaklasık 7 aydır takipteyim. Faydalı ve ümit verici bilgiler veren herkese çok teşekkür etmek isterim. Soruma gelincede Yaşım 30.Rutin kontroller sonucu amh değerimin 0.27 olduğunu öğrendim. Acil tüp bebek dendi ama 7 ay normal yolla hamile kalmayı denedim. Şimdi ise hala beklemedeyim. Hazır hissetmediğimi ve kendi kendime kalmak istediğimi söylemiştim ama artık yavaşça tüp bebek fikrine evrildm. Fsh 9 lh 5,5 estrodiol prolaktin vs de normal. Tüpler tıkalo değil ve çok şükür düzenli adet oluyorum. Sorum benim gibi olup hamile kalan var mı? Erken menepoz dendi . 1 yıl 3 5 yıl ne demek bu?
Sizin ilk öğrendiğini değerinizi sorabilir miyim paylaşmak isterseniz. Fikir olması açısından. Bir de size de doktor benzer şeyleri mi söylemişti.?Erken menopoz kısmına takılmayın bu süreç herkeste farklı çalışıyr. Ben ilk öğrendiğimin üzerine 5 yıl geçti sayılır. Regl oluyorum hala çok şükür ama miktarı azaldı tabi. Zaten regl söktürücüker var, akupunktur var. Yani var da var. Önemli olan çocuk istiyorsanız yolculuk zorlaşmasın. Tüp bebek öncesi rahim filmi de öneririm. Bazı doktorlar önermiyor ama tüpler tıkalı veya sıvı dolu ise sıkıntı oluyor.
Evet benzer şeyleri söylemişti üzerine çok ağladım. 0.48 gibi bir değerim vardı. Üzerine 2 kez hamile kaldım ancak ikisini de kaybettim. Yumurta kalitesiz olunca ne yazık ki sağlıklı bir hamilelik yaşayamadım. Ancak bu her zaman böyle olacak değil. İyi örnekler de mevcut. Dediğim gibi zaman kaybetmeyin ve mutlaka yumurta kalitesi için hazırlık yapın
Evet benzer şeyleri söylemişti üzerine çok ağladım. 0.48 gibi bir değerim vardı. Üzerine 2 kez hamile kaldım ancak ikisini de kaybettim. Yumurta kalitesiz olunca ne yazık ki sağlıklı bir hamilelik yaşayamadım. Ancak bu her zaman böyle olacak değil. İyi örnekler de mevcut. Dediğim gibi zaman kaybetmeyin ve mutlaka yumurta kalitesi için hazırlık yapın.
AminnnnTeşekkür ederim.Allah size de hayırlı bir vakitte anne olmayı nasip etsin inşallah.ve bütün isteyen herkese..
O aynı kaldı derken amh mı kastettiniz oda yükselmiş aslındaYorumlarınız ve güzel dilekleriniz için teşekkürler. İncir ve havuç kürü denedim. Öncesinde fsh ve lh da sırasıyla 17.8 ve 15 idi. Doktorum beni aradı ve acil yumurta dondur ve normal bir şekilde hamile kalamazsın tüp bebek dedi. Ağlayarak teli kapadım ve 1 1,5 ay bu kürlere ve dualara sığındım. Fsh 9 lh 5 e düştü. Amh ise 0.11 idi şimdi 0.27 o aynı kaldı. Söylemek istediğim doktor da çok önemli. Ben o doktora bir daha gitmedim. Başka biriyle devam ettim.
Ne olursa olsun Allah nasip ettiyse olacaktır. Ama biz kul olarak elimizden geleni de yapmalıyız..
Amh az bir miktarda arttı evet. Ama sınır değere göre hala yumurta rezervi azalması var. Yakın zamandaO aynı kaldı derken amh mı kastettiniz oda yükselmiş aslında
Bunu paylaşman iyi oldu benimde amh düşük ve başlığı okudugumda eyvah erken menepoz mu paniğini yaşadım yaşım 33 amh 0,9 şimdi yazını okuyunca içime su serpildi allah razı olsunYakın zamanda bir tüp bebek uzmanına gittim. Burada aynı durumda olan arkadaşlar varsa diye paylaşmak istedim. Amh değeri yumurta rezervi azlığını belirtir. Erken menepoz göstergesi değildir dedi.ve gebelik için sana doğal yolla hamile kalamazsın asla siyemem ancak tüo bebek için beklememelisin dedi.Geçen hafta ultrason ile 3 yumurtanın çatlamıs olduğu görüldü.5 6 güne tahminim adet görürsün dedi doktorum. Bugün de 2 si sağ da 1 i solda 3 yumurta oluşmus boyutları da biri 19 mm ancak ben bugün doktordan gelince adet gördüm.. Mucizeler hiç bitmiyor her dakika..
Bir kişiye bile umut olabilirsem ne mutlu. Bana doktorumun söylediği asla bu testler menepoz yaşını belirlemez. Sadece bir uyarıdır. Çocuk isteyen insanlara.. yumurtalık rezervi az olup tüp bebek ile değil doğal yolla hamile kalan. Tüp benek ile anne olup ikincisi süpriz olan hastalarından bahsetti. Önemli olan yumurtanın olması onun kalitesi dedi. Sizin değerinizde de korkacak bir durum yok bence bana bile fah lh iyi diye umut verildiBunu paylaşman iyi oldu benimde amh düşük ve başlığı okudugumda eyvah erken menepoz mu paniğini yaşadım yaşım 33 amh 0,9 şimdi yazını okuyunca içime su serpildi allah razı olsun
Ya harikaYakın zamanda bir tüp bebek uzmanına gittim. Burada aynı durumda olan arkadaşlar varsa diye paylaşmak istedim. Amh değeri yumurta rezervi azlığını belirtir. Erken menepoz göstergesi değildir dedi.ve gebelik için sana doğal yolla hamile kalamazsın asla siyemem ancak tüo bebek için beklememelisin dedi.Geçen hafta ultrason ile 3 yumurtanın çatlamıs olduğu görüldü.5 6 güne tahminim adet görürsün dedi doktorum. Bugün de 2 si sağ da 1 i solda 3 yumurta oluşmus boyutları da biri 19 mm ancak ben bugün doktordan gelince adet gördüm.. Mucizeler hiç bitmiyor her dakika..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?