Erken Menepoz/Pcos/Korktuğumun başıma gelmesi..

kediannesi0

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2024
422
674
18
Daha önce konu açmıştım. 27 yaşında regl gününün azalması diye. Evliyim henüz çocuğum yok. Bugün doktora gittim.. Erken menepoz başlangıcı ve pcos teşhisi aldım. Çocuk düşünmüyordum Doktordan kötü bir şey duyarsam fikrim değişirse diye çok korkmuştum. Korktuğum başıma geldi. Doktor doğal yolla gebeliğin mümkün olmadığı ancak aşılama ile olabileceğini söyledi. Kendimi çok kötü hissediyorum ağlamamı durduramıyorum. Halbuki ben çocuk hayali hiç kurmamıştım ama şimdi içimden bir şeyler kopuyor. Regl gününüzde azalma varsa mutlaka doktora gidin. Ben düzenli oluyorum diye hep aksatmıştım. Düzenli de olsa pcos olabiliyormuş.

Çok geçmiş olsun canım. Amh kaç çıktı. Bende aynı durumdayım 32 yaşındayım düzenli adet görüyordum. Bir ay geçiktim gittim. Amh 004 çıktı. Yıkıldım resmen

Çok geçmiş olsun canım. Amh kaç çıktı. Bende aynı durumdayım 32 yaşındayım düzenli adet görüyordum. Bir ay geçiktim gittim. Amh 004 çıktı. Yıkıldım resmen
Benden kanı daha almadılar. Erken menepozu ultrasona bakarak, olması yüksek ihtimal dedi. Ailemde de mevcut çünkü. Ama ultrasona baktığında hiç açıcı konuşmadı. Yumurtalarım çok tembelmiş. Aşılama önerdi direkt. İlk muayenemdi..

Ben anlamadım kan tahlili hormonlara bakılmamış ultrasonda hersey bu kadar net görünüyor mu ki pcos ben fazla yumurtlama olarak biliyorum yani her 5 kadında 3 ü zaten pcos en azından benim çevremde öyle ya yatkınlık oluyor yada pcos tanısı oluyor tabi ki doktor daha iyi bilir ama sen adet olduğun zaman hormonlarına baktır ve başka doktora gitmeni tavsiye ederim

Vajinal muayene yaptı ve çok uzun süre baktı yumurtaların tembel diyor takvime göre şu anda yumurtlama günündeyim mesela ama doktor yok diyor. Aşılama önerdi. 1 sene yine de kendiniz deneyin dedi. Adet olunca kan vereceğim bakalım orası ne diyecek. Bugün mahvoldum

bunu araştırmanız lazım. Siz bu süreçlerle uğraşırken menopoza girerseniz tamamen ne olcak ?hani riskli bi süreçte misiniz şuan bilmiyorum ama

devlet çok oyalar . 2-3 aşılama yapacak sonra tüp bebeğe geçecek olmazsa yine bunlarda maddiyat isticek ilaçları

Canım yaşın çok genç burada o kadar çok kadının yorumlarını okudum ki sen şuan en en başındasın hormonlarına bakıp sana ilaç verecek düzenli kullanımda hepsi düzene girecek yani senin bi genç kalınmışlığın yok bende adet düzensizliği diye doktora gittim çocuğum 1 yıl olacak neredeyse dememize rağmen olmuyordu gittim doktor hormon tahlil falan istedi prolaktin 69 çıktı sebebi bu yüzdenmiiiş dünyam başıma yıkıldı korktum bir ilaç verdi düzenli takip düşüyor düzene giriyor biz o kadar korkup bakıyoruz ki yani hep kötüyü çağırıyoruz aslında herseyin bir çözümü var

Evet 27 yaşındayım bende çok genç olduğunu düşünüyordum ama doktorda artık deneyin 27 yaşa çok ufak da diyemem süreç uzun olabilir yıpranabilirsin dedi. asıl sorun şu ki ben çocuk şu anda düşünmüyordum. Doktor bunları dedikten sonra kadınlık hormonları mı nedir bilmiyorum içimde bir şeyler koptu

Kolay değil tabi ki yaşadıklarımız, ama şuan için sadece sağlığına bak, belki de senin bebek gelmek için acele edip işe koyulun diyorda olabilir:) herseyin hayırlısını versin rabbim ama şunu net anladım ki bu süreçler çok çok zor ve yıpratıcıymış

Allah hepimizin gönülüne göre versin İnşallah

Merhaba bende 27 yaşındayım evliyim pko var bende ama ergenlikten beri sonradan çıkan bişey değil sadece adını koymadılar ben sonradan adını öğrendim. Kendimi bildim bileli adet düzenimle uğraşırdım evlilikte bebek düşünmeye başlayınca bir çok ilaç kullandım. Bazısı iyi geldi bazısı hiç iyi gelmedi. Fakat doktor sana hem pko hemde erken menepoz tehşisi koyması saçma olmuş, pko çok yumurta sayısına sahip olmak demek bir sürü sıkışmış ve atılmayan yumurtalar birikmiş. ( kistleşmş o yüzden adı polikistik over bizler çok yumurta sayısına sahip olduğmuz için tüp bebekte en şanslı olan gruplarız doktorların en az zorlandığı hasta tipiyiz öyle diyeyim. Kilo varsa pko da çok önem taşıyor pko olmayan ama kilolu olan arkadaşlarm çok kilo vermese de sağlıklı beslenerek gebe kalabildiler. Bunun yanı sıra erkek faktörüne de bakmak lazım sadece menepoz tehşisi ve pko yetersiz veriler bunlar.. asıl önemli nokta erkeğin sperm değerleri hareketsizlik az sa sperm ulaşması gereken yere gitmeden ölüyor hücreler. Ve bizler bilmeden bıkmadan sürekli şansımızı deniyoruz.. bu testler çok önemli ve ben 6 senelik evliyim gerçekten çok doktor değiştirdim ta ki bir dokto beni başından savmayana kadar. Kan tahlili çok önemli adet dışı ve adetken değerlendirilmelidir. Benim sana önerim akdeniz diyeti ve inositol kullanman ayrıca eşinde beraber diyet yapsa iyi olur kilo varsa fındık tarzı kuru yemişler pekmez ve hergün muz 2 günde bir ilşki şart. Bu sayede yumurtlamayı da kaçırmassın. İnositol yumurtlamayı ve gebe kalma şansını arttıran bir vitamin şiddetle tavsiye ediyorum ben ilaçla bile zor adet olanlardandım. İnositol ve diyet ile kontrol altına aldım pkoyu. Sendromları bazen üzse de bi şekilde onunla yaşamayı öğreniyo insan ve hamile kalan da oldukca cok ..

Ya sanırım menepoz konusunu, adetim çok az olduğu için ve ailemde ki tüm kadınlar 30 lu yaşlarda girdiği için söyledi. Ben öyle düşünüyorum. İhtimal olarak mı söyledi acaba. Ben aşılama falan derken ona daldım geri kalan şeyler beynim de yankılandı. Soru dahi soramadım. Adetliyken gidicem test vermeye o zaman detaylı sorucam her şeyi. Usg dışında tomografi de çekildim. Orda da belli olmuş. Pcos

Adet miktarın değişebilir pko bağlı az kanama görüyo olabilirsin benimde bi dönem öyleydi. bu hiç önemli değil önemli olan adet olman. İnositol kullanmanı öneririm yumurta kalitesini arttırıyor yumurtlama da yardımcı. Bukadar yüklenmemelisinn kendine stress de adeti geciktirir ve hormonları bozar.

Hem pkos hem erken menapoz çok saçma, böyle birşey olmaz diye biliyorum çünkü zaten pkoslularda yumurta sayısı boldur. Bence başka bir doktora görünün.

Hem pkos hem erken menapoz çok saçma, böyle birşey olmaz diye biliyorum çünkü zaten pkoslularda yumurta sayısı boldur. Bence başka bir doktora görünün.
Adet dönemimde kan testine gideceğim o sonculara göre menepoz belli olur sanırım. Hem tomografimde hemde usg de pcos gözükmüş. Zaten kıllanma sorunumda vardı. Ama düzenli adet görüyorum diye şüphelenmemiştim. Ama son 2 yılda birden kanamam çok çok azaldı. Dpktora da ailemde de olduğunu söyledim erken menepozun olabilir gibi konuştu sonra aşılama falan derken belki de ben tam algılayamadım. Bi test vereyim bakalım orda ne çıkacak

Anladım çünkü pkosluların amh ı yüksektir. O zaman yüksek amh ile erken menapoza giremezsiniz. Ben de pkosluyum ama benim adetlerim düzensizdir.

Anladım çünkü pkosluların amh ı yüksektir. O zaman yüksek amh ile erken menapoza giremezsiniz.
Teşekkür ederim beni rahatlattınız gerçekten çünkü dünden beri korkuyorum. Pcos da hamile kalma şansı sanırım var ama menepoz da çok zor. Ağlamaktan bir hal olmuştum. Birkaç kişi daha demiş ikisi aynı anda olmaz diye ben mi yanlış anladım doktorumu beni yanlıs anladı o an ne oldu bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…