Premature Bebekler erken gelen baharlar:prematüre bebişlerimiz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
çok yorulsanızda bir odada hapis kaldığınızı hissetsenizde günlerce, hiç dert yanmayın onlardan.çünlü onlar bizimle birlikte olmak için erkenden geldikleri bu dünyada bizden çok daha fazla mücadele verdiler.tek istedikleri rahatça nefes alıp yaşama tutunmaktı.yanlızca sevgi ve ilgi beklediler bizden.bir damla sütünüzle bir nefes kokunuzla mutlu oldular size gülümsediler minnacık parmaklarıyla sizi sardılar.
en özel bebekler onlar erkenden gelen bahar onlar bizim için.ya hiç olmasalardı...ya hiç onlara dokunamasaydık,geceleri meme vermek diye birkavramı hiç tatmasaydık...rengarenk dünyalarından uzak seslerini yüreğimizde hiç duyamasaydık...gözlerimize bakan o minik gözleri hiç tanımasaydık....yumuşacık elleri öpüp cennet kokan tenlerini hiç koklayamasaydık...o zaman anne olurmuyduk ? senağlamasenağlama
canımın bir parçasıo benim. kanımın damlası ekmeğim suyum .koskocamanyaşamın ta kendisi minik derin im.iyi ki varsın bebeğim bana çıkarsız yaşamı öğrettiğin ve sevdirdiğin için."bir çocuk doğunca bir anne doğarmış" yazmış bir arkadaş.sende beni anne yaptın bebeğim.sende böyle mutlu ve mesut ol ömrün boyunca aşkıma.s.:1hug::Saruboceq::Saruboceq:

kızım benim herşeyim:asigimnsuzluğu düşünemem..bana bakışı gülüşü beni göremeyince ağlaması bensiz olamaz o eşim der zaten sen ondan oda senden birgün ayrı kalaz.. okadar alıştın ki ona.Rbbim AYIRMASIN ÇOCUKLARIMIZI BİZE BAĞIŞLASIN İNŞALLAH onun kokusu benim nefesim oldu..onsuz ben nefes alamam...öpmeye doyamıyorum kızımı..yeni uyandı kucağımda şimdi..mausu alma çabasındakaydirigubbakcemile3 herşeye yazıcak kelime bulurum ama kızıma hissettiklerimi hiç bir şekilde ifade edemem..Allahım her kadına bu duyguyu yaşatsın:Saruboceq:

bütün bebekler melektir.anneleri onların kanat çırpışıyla hayat bulur.çok ve güzel yaşayın bebişler

oncelıkle allh bebelerımızı bıze bagıslasın kaç haftada dogdu ve kacgun gun kuvezde kaldı ve hangı hastane cok soru sordum bende 19 haftalık ıkızlere hamıleyım tek korkum erken dogum erken dogum belırtılerı nezaman baslıyor benım gıttgım merkezın yenıdogan unıtesı yok unıversıtede dogum yapmayada korkuyorum sız nerde dogum yaptınız neler yasadınız..sagsalım dogsunlarda heryerde dogururum yasadıklarııınızı tecrubelerınızı paylasırsanız sevınırım

canım ben 28 haftalık doğum yaptım...doğum öncesi 15 gün ege ünüversitede yattım..kuves sorunu nedeniyle manisa celal bayar ün
üversitesine nakledildim..aynı gün doğum yaptım..memnun kaldım oradan..benim rahimde 1 santim açılma vardı ve devamlı doğum sancısı vardı ben anlamıyodum sancıyı ilk doğum olunca..karında gerginlik oluyo bu gün içersinde tekrarlıyosa dr.git canım..inşallah zamanında doğum yaparsın canım..erken doğan bebeğe bakmak çok zor..geçmiş olsuna.s.

bende 36. haftamdayımdi dr a gittim kasılma var dedi ama açılma yokmuş.prepar diye bi hap verdi.ama ağrılarım hiç geçmiyor.dahada çoğalıyor.erken doğum olabilir dedi.bugün başka dr a gidicem.çok korkuyorum daha 4 hafta var...

Cnm artık 36'ıncı haftan dolup 37 den sonra bebek prematüre olmuyor. Yani erken doğum değil. Çünkü bebekler 15-20 gün önce yada sonra olabilir. Bu saatten sonra korkacak birşey olmaz inşalllah cnm. Umarım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına doğduğu ilk an alırsın. Bizler çok çok sonra alabildik bebişlerimizi kucağımıza prematüre oldukları için. Allah'ın izniyle sende böyle birşey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…