• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Erken ergenlik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

matt38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
19
0
86
49
Edirne
kızım 8.5 yaşında ergenliğe girdi endokrinoloji bölümüne götürdüm tahlileri normal kısa boylu olacak denildi ancak ergenlik için çok erken olduğunu düşünüyorum boyu 125 daha ne kadar uzayabilir adet gördükten sonra boy uzaması neredeyse duruyormuş başka doktora götürsem mi diye düşünüyorum ancak eşim gerek yok diyor

ben im 9 yaşında koltuk altımda kıllanmalar başladı göğüslerim çıktı yani erken ergenliğe girdim tam 4 yıl endokrin tedavisi gördüm adet olmamı geciktirmek için uğtaştı doktorlarım gerçektende adet olduğum boyumla kaldım ama 4 yıl geciktirdik bence çocuğunuzu başka bir doktora götürün ben nerdeyse 20 yıl önce tedavi oldım eminimki şimdi imkanlar daha fazla lütfen ihmal etmeyin eğer isterseniz tedavi olduğum doktorun adını verebilirim özelden

teşekkürler.doktorun adını verirseniz sevinirim.tedavinin size yan etkisi oldumu tedavi olduğunuz süre içinde boyunuz ne kadar uzadı kızımda şimdi boy atması var acaba tedavi boy uzamasını yavaşlatır da tedavi sonrası hemen adet görürse yada görmese bile hızlı boy uzaması olmazsa yine kısa kalır mı diye düşünüyorum.cevaplarsanız sevinirim ilginiz için teşekkürler

arkadaşlar erken ergenlik konusunda paylaşımlarınızı bekliyorum.lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşom adet olmadan hiç farkedemediniz mi belirtilerden. 8,5 yaş çok erken bencede.. bir sürü programlar yapıldı bununla ilgi uğur dündar çapa nın yada cerrahpaşa nın bi profösörü ile. kırtasiye malzemeleri plastikler gıdaardaki katkı maddeleri hatta giysilerdeki boya dahi etkiliyor bu durumu. benim kızım aralıkta 11 ini dolduracak. ama öncesinde bi takım belirtiler verdi bir iki defa gittim doktora hormon tahlilleri kemik yaşına bakıldı. yağıtlarına göre oldukça uzun bi çocuk zaten 1 yaş büyük çıktı kemik yaşında.. ama hala adet olmadı şükür ki. hormonları düzenliydi çünkü. bu arada bende edirneliyim. tıp fakültesine götür bence çocuğunu. hiç hafife alınacak bi konu değil bana kalırsa. haftalarca araştırdım okudum doktorlarla konuştum bend. ama bu yaşa kadar olmadı şükür. artık olsada normal zaten bizim için. bence hiç vakit kaybetmeden tam teşekküllü bi araştırma hastanesinde çocuğun bütün tahlillerini yaptırın...

Back