Merhaba 2014lü kızımın da 6 yaşında memeleri oluşmaya başladı. Önce çocuk doktoruna gittik o çocuk endokrinolojisine sevk etti. Kan tahlili el röntgeni ve ultrasonla yumurtalıklarına bakıyorlar. 2 yıl boyunca kontrollere gittik geldik herşey normal çıkıyordu. Sadece meme büyümesi devam etti. En son 2022 kasım ayındaki kontrolümüzde hormonları ve el röntgeni ergenlik dönemine yaklaştığını gösterdiği için doktorumuz hormon baskılayıcı iğne tedavisini önerdi. Çok fazla yan etkisinden bahsetti biz de bir süre araştırma yapıp tedavi yaptırmamaya süreci doğal akışına bırakmaya karar verdik. Doktorumuz eve barfiks demiri almamızı boy uzaması için çok etkili olduğunu söyledi biz de hemen aldık gerçekten de etki etti. Ayrıca iğne tedavisi olsa bile fiziksel gelişiminin (boy uzaması gibi) etki etmeyeceğini söyledi. Tedaviye başlamazsak 6 ay içinde adet görebileceğini söyledi Şu an kızım 9 buçuk yaşında ve hâlâ adet olmadı. Ama memeleri oldukça büyüdü koltuk altı ve bikini bölgesinde de tüylenme var. Sanırım yakında adet görmeye başlar. Genetik de etki ediyormuş doktor ilk önce benim ne zaman ergenliğe girdiğimi sordu. Ben 10 buçuk yaşındayken girmiştim. Şu an 160 boyundayım kızım 142. Doktor eşimle benim ortalamama göre gayet iyi olduğunu söylemişti. Kasım ayından beri gitmedik doktora. Bu kasıma kadar bir kere daha götürmeyi düşünüyorum. Umarım yararlı olabilmişimdir.