Erken ergenlik mi.2016 kız çocuğu

Acaba neden boy gelişimine katkısı olmaz demiş doktorlar genelde iğne taraftarı oluyor boyu kısa kalmasın diye ya sözde plakları kapanmıyormuş adet olmayınca kızınızda daha adet olmadı sonuçta niye faydası olmuyor acaba belli bir sınırımı var aklım allak bullak
Bilmiyorum doktorumuz gayet nötr yaklaştı kararı tamamen bize bıraktı. Şimdiye kadar hiçbir hastasında yan etki görmediğini de söyledi. Ve çevresel faktörlerin de çok etkili olduğunu söyledi yiyecek içecekler kullanılan kozmetik ürünler. Mesela spor konusu konuşurken 2 yıl kadar yüzmeye ara versin klor da tetikliyor dedi. Bunu daha önce hiç duymamıştım mesela. Voleybol basketbol gibi sporlar yapsın dedi. Eve mutlaka barfiks çubuğu alın devamlı asılsın en çok o etki eder boyuna dedi. 8 9 ay kadar voleybola gitti yaz tatili gelince başka kurslara gitmek istediği için bıraktık. Lavanta çayağacı yağı içeren hiçbir ürün kullanmıyoruz. 1 ay öncesine kadar da katı şampuan kullanıyordu artık bıktığı için temiz içerikli bi şampuan aldım. Oje de önemli östrojen kaynaklarındanmış evde bir iki tane vardı ayda yılda bir sürerdi onları filan hemen attık. Sonuç olarak ben de erken yaşta adet olduğum için doğal gelişen bi sürece engel olmak istemedik. Tabi şöyle de bir durum vardı eğer son yapılan testlerde erken ergenliğin kesinleştiği yaş 9a yakın değil de 6 olsaydı muhakkak iğne tedavisine başlardık herşeyi göze alıp. Çünkü artık günümüzde 9 yaş normal sayılıyormuş.

Yaa cok korkuyorum bende igneden karar vermekten. Yanlış yapmaktan. Internette hep yieyck içeceğe bağlanmışama ari sütü polen gibi şeyler hic kullanmadık. Bir ara dr tavsiyesiyle kisa süre balik yağı kullandil sadece. Dişleri de erken dökülüyor. Yaşıtları ilk dişini dökmemiş kizimin 5.çıkıyor 😣😔😔😔

Merhaba konuyu hortlatıyım 1 aydır yazılmamış.Benim de kızım 8 yaşını 2 ay geçti saç dökülmesi problemi başladı 1 aydır.cildiyeye gittik ferritin selenyum vs eksik çıktı takviye alıyor şimdi.fakat benim takıldığım nokta kızımda bugün genital bölgesinde kıllanma farkettim biraz araştırdım erken ergenlik olabiliceği yazıyor.bir endokronoloji doktoruna götürücem.Ama öncesinde götüren annelere sormak istedim neler yapılıyor ne gibi tetkikler tahliller isteniyor?tedavisi nasıl oluyor?birde illa ki çocuk endokronoloji mi olmalı doktor?bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba 2014lü kızımın da 6 yaşında memeleri oluşmaya başladı. Önce çocuk doktoruna gittik o çocuk endokrinolojisine sevk etti. Kan tahlili el röntgeni ve ultrasonla yumurtalıklarına bakıyorlar. 2 yıl boyunca kontrollere gittik geldik herşey normal çıkıyordu. Sadece meme büyümesi devam etti. En son 2022 kasım ayındaki kontrolümüzde hormonları ve el röntgeni ergenlik dönemine yaklaştığını gösterdiği için doktorumuz hormon baskılayıcı iğne tedavisini önerdi. Çok fazla yan etkisinden bahsetti biz de bir süre araştırma yapıp tedavi yaptırmamaya süreci doğal akışına bırakmaya karar verdik. Doktorumuz eve barfiks demiri almamızı boy uzaması için çok etkili olduğunu söyledi biz de hemen aldık gerçekten de etki etti. Ayrıca iğne tedavisi olsa bile fiziksel gelişiminin (boy uzaması gibi) etki etmeyeceğini söyledi. Tedaviye başlamazsak 6 ay içinde adet görebileceğini söyledi Şu an kızım 9 buçuk yaşında ve hâlâ adet olmadı. Ama memeleri oldukça büyüdü koltuk altı ve bikini bölgesinde de tüylenme var. Sanırım yakında adet görmeye başlar. Genetik de etki ediyormuş doktor ilk önce benim ne zaman ergenliğe girdiğimi sordu. Ben 10 buçuk yaşındayken girmiştim. Şu an 160 boyundayım kızım 142. Doktor eşimle benim ortalamama göre gayet iyi olduğunu söylemişti. Kasım ayından beri gitmedik doktora. Bu kasıma kadar bir kere daha götürmeyi düşünüyorum. Umarım yararlı olabilmişimdir.
İnanın tedaviye başlamamakla doğru karar almışsınız benim kızımdada erken başlamıştı belirtiler iğneye başlamazsa bu kız bir kaç ay içinde kanıycak dedi doktorumuz. ve o anki panikle iğneye başladım 11 yaşına kadar kullandı iğneyi bıraktıktan yaklaşık 6 ay sonrada adet gördü fakat boy uzamasına bir etkisi olmadı boyu 1.53 de kaldı şu an 17 yaşında 4 yaş küçük kardeşi 1.65 boyunda şahsen çok pişmanım o iğneleri yapmasaydım da belki değişen bişey olmıycaktı boşuna doğal akışa müdahele ettik ve vucuduna gereksiz maddeler enjekte ettik varsın erken olsundu ergenliği varsın boyu minyon olsun böylede kendi gayet mutlu halbuki

X