• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler erken dogum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Eylxuxl_ce

Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
661
4
96
İçel Mersin
Merhaba ben 23 haftalıkken bebegımı kaybetmıstım nedenini henüz ogrenemedım bunu ogrenmem için doktoruma gidecegım ama henuz cesaret edemiyorum cunku dogumum cok sorunlu gecmısdı canım cok yanmısdı..Şimdi benim ögrenmek istedigim ilk bebeginde erken dogum yapıp ikinci bebegını sorunsuz bir şekilde kucagına alan varmı aranızda boyle olan bırı varsa lutfen yazabilrmi biraz umut olsun bana ..

canım bende temmuz ayında 34 haftalık erken doğumyaptımm ,,şu an araştırmalara başladım ne kadar erken başlarsak bizim için o kadar ii canımm,,bu testler can yakmıyo kan testlerii korkmana gerek yok canımm,,2. bebekler için bu testleri biran önce yaptırıp yolumuza bakmamız lazım..napalım Allahın takdirii ,Rabbim yardımcımız olsun:Saruboceq:

Amin inşallah cumlemizin yardımcısı olsun , rahim agzı yetmezliği varmı yokmu diye muayene edecek beni o yuzden vajinal muayene yapıcak ,

hımm.anladım canımm..doğum kadar zor olmaz herhaldee ,,bende 4 aşılama olduğum için bana bu muayene işi çok kolay geliyo artıkk,,Rabbim bir kolaylığını verir canımm sen kendini korkutmaa:teselli:

mrb eylülce bende 3,5 ay önce 22.haftada kaybettim kızımı.rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu bana.ağrısız hafif kanamam oldu.megerse rahim açılıyormuş bu sırada.neyse başıma gelenler malum.canım senin doğum nasıl gercekleşti.ağrısız bir sekildemi açıldı rahim.eger rahim ağzı yetmezliği ise ikinci gebelikte dikiş atılıyor.ama erken doğumun daha birçok sebebi varmış canım enfeksiyon vs..inşallah hepimiz bir dahaki hamileliklerimizi sağlıkla geçirip bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız.

cnm çok üzüldüm ama merak ettiğim bu rahim ağzı yetmezliği ultrasonda falan anlaşılmıyomu doktor daha önceki haftalarında bunu fark edip önlem alamıyormu

bende erken doğumla bebeklerimi kaybettim
benimde problemim rahim ağzı yetmezliği
teşhisi rahim ağzı boyu ölçülerek konabiliyo
benim ki rahim filminde göründü
ancak 5. ve 6. aylardaki kayıplar doktorların bundan şüphelenmesine sebep oluyo
en doğru teşhis gebeliğin 12. haftasında rahim ağzı boyunun ölçülmesiyle konuyo sanırım

mrb eylülce bende 3,5 ay önce 22.haftada kaybettim kızımı.rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu bana.ağrısız hafif kanamam oldu.megerse rahim açılıyormuş bu sırada.neyse başıma gelenler malum.canım senin doğum nasıl gercekleşti.ağrısız bir sekildemi açıldı rahim.eger rahim ağzı yetmezliği ise ikinci gebelikte dikiş atılıyor.ama erken doğumun daha birçok sebebi varmış canım enfeksiyon vs..inşallah hepimiz bir dahaki hamileliklerimizi sağlıkla geçirip bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız.

Benim dogumum sancılı oldu ben 2 gun dogum sancısı cektım ama bilmiyorum kasılma sanıyordum ben onları doktorumu aradıgımda kasılmaların olur dedı ve bana magnezyum yazmıstı hatta ben dogumdan 3 gun once doktorumdaydım bır tesrlik yok demişti kanamam oldugu halde yat dınlen diyerek eve gondermıstı beni yani bırazda doktor hatası benım ki.2 gun sonra sancılardan sonra sabah daha fazla bir kanamayla uyandım ve doktora gıttık tekrar dıkıs atılsın falan derken gitmediğimz doktor kalmadı doktorlar artık bebek geliyor dedi ve normal dogum yaptım 10 dakıka falan yasamıs bebegım ama kuveze alınmadı cok zor yasaması dedıler cunku 750 gr dı. Boyle işte ve simdi yok

Herşeyin hayırlısı inşallah Allahında izniyle bir dahaki sefere sorunsuz ve saglıklı bir şekilde bebeklerimizi kucagımıza alırız.

Benim dogumum sancılı oldu ben 2 gun dogum sancısı cektım ama bilmiyorum kasılma sanıyordum ben onları doktorumu aradıgımda kasılmaların olur dedı ve bana magnezyum yazmıstı hatta ben dogumdan 3 gun once doktorumdaydım bır tesrlik yok demişti kanamam oldugu halde yat dınlen diyerek eve gondermıstı beni yani bırazda doktor hatası benım ki.2 gun sonra sancılardan sonra sabah daha fazla bir kanamayla uyandım ve doktora gıttık tekrar dıkıs atılsın falan derken gitmediğimz doktor kalmadı doktorlar artık bebek geliyor dedi ve normal dogum yaptım 10 dakıka falan yasamıs bebegım ama kuveze alınmadı cok zor yasaması dedıler cunku 750 gr dı. Boyle işte ve simdi yok

Herşeyin hayırlısı inşallah Allahında izniyle bir dahaki sefere sorunsuz ve saglıklı bir şekilde bebeklerimizi kucagımıza alırız.

canım bende 6.ayımda yaptım dogumu bende dıkıs vardı yınede tutmadı melegım tekmelerıyle bıraz yırtmıs bıraz daha dursa rahmı yırtcakmıs dr un soyledıgıne gore hemen dıkısı alıp normal dogum yaptım 2.hamılelıkte yıne dıkıs atılacak dedı bılmıyorum neden kaynaklandı hsg cektırcem ne varsa orda cıkar

canım bende 6.ayımda yaptım dogumu bende dıkıs vardı yınede tutmadı melegım tekmelerıyle bıraz yırtmıs bıraz daha dursa rahmı yırtcakmıs dr un soyledıgıne gore hemen dıkısı alıp normal dogum yaptım 2.hamılelıkte yıne dıkıs atılacak dedı bılmıyorum neden kaynaklandı hsg cektırcem ne varsa orda cıkar

cnm bebişin yaşıyormu peki artık 6 aylık yaşatılıyorr diye biliyorum ama:kahve:

Back