Erken doğum yapanlar bakabilir mi, bebeğimde sıkıntı mu var

tubikomo

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2023
255
96
31
merhaba kızlar,
36+5 haftalık doğdu kızım. Bugün 4.ayını 3 gün geçti. Kucağıma aldığımda başını dik vs tutuyor ama yüzüstü yatınca kollarının üstünde duramıyor, başını tutamıyor yani. 3 hafta erken doğduğu için şuan ben 4 aylık değilde 3 aylık gibi mi hareket etmesini beklemeliyim. Bazı uzmanlar öyle demiş çünkü. Aklıma çok takıyorum biliyorum her çocuğun gelişimi farklı ama diğer 4 aylık çocuklar yüzüstü çok güzel duruyor bizimki 1 dk bile durmadan hemen başı yere iniyor en son 3 aylık muayenesine götürdüm haftaya 4.ay muayenesinde doktorunada sorucam. Şuana kadar hep iyi dediler ama bu durum beni endişelendirmeli mi bilmiyorum .. sizin bebeklerinizde nasıl ilerledi bu durum acaba,

37 hafta içinde doğmuş bebeğiniz erken doğum degil ki. Benim kızım da 36. Haftada doğmuştu. Doktor erken doğum değil dedi. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Üzmeyin kendinizi.

Bebeğiniz erken doğmuş sayılmıyor diye biliyorum ama birkaç hafta geriden gelebilir. Böyle durumlar için üzülmek yerine daha çok yüz üstü etkinlik yapmanız gerekiyor. Kontrole kadar her gün toplam 40 dk olacak şekilde yüz üstü dursun ağladığında sevin öpün gene koyun. Önüne renkli şeyler koyun izleme durumu varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…