Premature Bebekler erken doğum tehditi olan bayanların dikkatine

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

duygunduz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2009
10
0
86
İstanbul
bu siteden çok bilgi aldım hamilelik boyunca ben de deneyimimi paylaşmak isterim.32. haftamda doktorum erken doğum tehditi teşhisi koydu sebebi pembe bir leke olması ve adet benzeri sancıydı. hastanede çekilen nst de ağrım çıkınca serum verildi ve ağrım kesildi. hemen rapor alıp 32. haftada yasal izne ayrıldım erken doğum riski olanlara muhakkak istirehati öneririm ben başta hiç kulak asmamıştım..aynı hafta yine sancıyla dr.umu aradım çekilen nst ye göre yine serum takıldı ama işe yaramadı dr.um nidilat tablet vererek hastanede yatış verdi. ertesi akşam hastaneden çıktım 2 gün daha ilaca devam edip ilacı dr.um kesti 2 doz ciğer geliştirici iğne yaptırdı bebek için. bundan sonra evde yatak istirahatine geçtik 3 hafta evde yatarak geçirdim sadece dr kontrolü için çıkıyordum 5 dakika bile otursam sancı geliyor yatarak dinlenerek geçiriyordum.. 3. sancımda da başka bir ilaç tedavisi ile sancıyı durdurdu.Dr. um bu sancıyla eğer oğlum başaşağı gelmiş olsa idi çoktan doğumu başlatmak zorunda kalacaklarını çünkü bebeğin doğum kanalına girmiş olabileceğini söyledi.35. haftamda tekrar sancıyla hastaneye gittiğimde bebeğin ultrason durumuna göre geliştiğini ve benim açıklığımın da 3 cm e ulaştığını gören Dr. um doğuma alalım seni dediğinde kendimi hiç te hazır hissetmiyordum çünkü yine bana ilaç verecek sanıyordum bu haftadan sonra tokoliz yani ilaç vererek sancıyı durdurma yapılamıyormuş.Gerçi bir hafta önce Drum ya bu hafta yada önümüzdeki hafta doğum yapabilirsin demişti ama yine de şok olmuştum tabi mecbur dirayetimi korudum ne gerekiyosa yapılacaktı dr.uma güveniyordum.Bebek ters durduğundan sezeryan oldum bebeğim 2450 doğdu 2220 kg. a düştü Dr. bunun normal olduğunu söyledi..Allahıma bin şükür sadece 1 gün küvezde kaldı 2. günün akşamı hastaneden ayrıldık şu an sağlıklı yarın 1 ayımız doluyor.Bu arada bebek bekleyenler lütfen hamilelikte fazla işe girişmeyin gebeliğin ilk zamanları kilo almadım diye kendinizi çok yorup hırpalamayın ve hamile olduğunuzu unutmayın benim gibi.Bi de dr. ve hastane seçiminizi çok iyi yapın ben çok memnun kaldım çok profesyonel bir ekipti hemşireler ve doktorları .gecenin 3 ünde bile doktoruma ulaşabildim. tüm bebek bekleyen annelere sevgiler

hangı hastaneye gıttın dr un kımdı merak ettım bende 8 aylık gebeyım
hamılelık seruvenını guzel sopnuclandırmana sevındım darısı herkese

Merhaba ben de 27 nisan da 30 haftalık erken doğum yaptım. Ben de duygunduz gibi hamileliğimi unuttugum zamanlar oldu. Çok dikkat etmedim. ılk doğumumda hiç prolem yaşamadığım için bunda da bir sorun olabileceği aklımın ucundan bile geçmedi. Şimdi kimi görsem hamile, hemen aman diyorum dikkat edin. Benim 27 haftalık olduğumda lekelenmem oldu. 1 gün hastanede kaldım. ığne ve serumla kanamam durduruldu. Ciğer geliştirici iğne yapıldı 2 doz. Evde istirahat etmem söylendi. Kanamam durduğu için evde de öyle paso yatmadım. 15 gün evdeydim. Arada alışverişe de gittim. 15 gün sonra yine kanamam oldu. Yine geçti. Yatamadım yatakta kımıldamadan neden ben ciddiye almadım diye kendime kızıyorum şimdi. ışin ciddiyetini mi anlayamadım bilmem. 1 hafta sonra sancılarım başladı. Tekrar hastane ilk gün sancım biraz geçer gibi oldu. ikinci günü yine başladı. Sonrası doğum. 1580 gr bir bebeğim oldu. Kuvezde 21 gün kaldık. Şimdi iyiyiz çok şükür. Burdan diyeceğim Hamile arkadaşlarım aman dikkat edin bebeğinize ve kendinize.

sevgili safkan,dilerim hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın. Ben doktor ve hastaneyi çok araştırdım.Erken doğum riski olmadan önce 3 tane doktor değiştirdim iki arkadaşımın tavsiyesi ve zorlamasıyla Dr. Yasemin Yakutla tanıştım.Kadıköy şifa hastanesinde doğum yaptım. Hastanede çok iyi eğer özel sigortan varsa tavsiye ederim.Hemşireleri çok güleryüzlü elleri inanılmaz hafif ayrıca benim bebeğim prematüre doğduğundan emzirmekte çok zorlandım.Orada bebek hemşireleri ayrı sadece bebeklerle ilgileniyolar ve emzirmeyi çok iyi öğretiyolar bizle her seferinde yaklaşık yarım saat 1 saat uğraştılar başardığımızda nerdeyse ağlıycaktım emzirmek bende dergilerde yazdığı gibi kolay olmadı ama onların da yardımıyla başardık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…