bu siteden çok bilgi aldım hamilelik boyunca ben de deneyimimi paylaşmak isterim.32. haftamda doktorum erken doğum tehditi teşhisi koydu sebebi pembe bir leke olması ve adet benzeri sancıydı. hastanede çekilen nst de ağrım çıkınca serum verildi ve ağrım kesildi. hemen rapor alıp 32. haftada yasal izne ayrıldım erken doğum riski olanlara muhakkak istirehati öneririm ben başta hiç kulak asmamıştım..aynı hafta yine sancıyla dr.umu aradım çekilen nst ye göre yine serum takıldı ama işe yaramadı dr.um nidilat tablet vererek hastanede yatış verdi. ertesi akşam hastaneden çıktım 2 gün daha ilaca devam edip ilacı dr.um kesti 2 doz ciğer geliştirici iğne yaptırdı bebek için. bundan sonra evde yatak istirahatine geçtik 3 hafta evde yatarak geçirdim sadece dr kontrolü için çıkıyordum 5 dakika bile otursam sancı geliyor yatarak dinlenerek geçiriyordum.. 3. sancımda da başka bir ilaç tedavisi ile sancıyı durdurdu.Dr. um bu sancıyla eğer oğlum başaşağı gelmiş olsa idi çoktan doğumu başlatmak zorunda kalacaklarını çünkü bebeğin doğum kanalına girmiş olabileceğini söyledi.35. haftamda tekrar sancıyla hastaneye gittiğimde bebeğin ultrason durumuna göre geliştiğini ve benim açıklığımın da 3 cm e ulaştığını gören Dr. um doğuma alalım seni dediğinde kendimi hiç te hazır hissetmiyordum çünkü yine bana ilaç verecek sanıyordum bu haftadan sonra tokoliz yani ilaç vererek sancıyı durdurma yapılamıyormuş.Gerçi bir hafta önce Drum ya bu hafta yada önümüzdeki hafta doğum yapabilirsin demişti ama yine de şok olmuştum tabi mecbur dirayetimi korudum ne gerekiyosa yapılacaktı dr.uma güveniyordum.Bebek ters durduğundan sezeryan oldum bebeğim 2450 doğdu 2220 kg. a düştü Dr. bunun normal olduğunu söyledi..Allahıma bin şükür sadece 1 gün küvezde kaldı 2. günün akşamı hastaneden ayrıldık şu an sağlıklı yarın 1 ayımız doluyor.Bu arada bebek bekleyenler lütfen hamilelikte fazla işe girişmeyin gebeliğin ilk zamanları kilo almadım diye kendinizi çok yorup hırpalamayın ve hamile olduğunuzu unutmayın benim gibi.Bi de dr. ve hastane seçiminizi çok iyi yapın ben çok memnun kaldım çok profesyonel bir ekipti hemşireler ve doktorları .gecenin 3 ünde bile doktoruma ulaşabildim. tüm bebek bekleyen annelere sevgiler