Bak ne güzel. Benimkinde 2 hafta gerilik vardı bir de. Hep sancılarla, plesenta yaşlanmasıyla geçti sürecim. Herkes kötü konusuyordu. Çok ağladım gerçekten… ama dönüp bakınca diyorum ki, ne gerek varmış. Sadece bebeğime guvenmem gerekiyormuş aslında. Bir bebek sağlıklıysa eğer, o bebek erken de gelse, vaktinde de gelse toparlıyor. Sağlıklı bir bebek oluyor. Sağlıksızsa da ne yaparsan yap ya tutunamıyor, ya sürekli bebekte bir komplikasyon çıkıyor belli ediyor kendini… seninki çok şükür sağlıklı. Emin ol çok güçlü. Bak benim kızım 38+4 te doğdu. 2600 doğmuştu. Ve hep risk risk risk diyorlardı ya , en çok korktuğum da doğduktan sonra yoğun bakımda kalmasıydı. E zaten gelişim geriliği de olan bir çocuktu malum. Plesentadan dolayı yeterince beslenemiyordu.. Ama minik bir bebek de olsa ciğerleri gelişmişti. Emmesi , nefes alması vs gayet iyiydi. Etrafımdaki herkes de benim bebeğim için endişeleniyordu haliyle. 3 kuzen hamileydik biz o zaman ve aralarımız 2 haftaydı. Onların gebelikleri çok rahat geçmişti. Yakın tarihlerde de doğurduk. Hatta biriyle aynı gun doğurduk :)) benimki 2600, birinin 3500, birinin de 4200 dü bebeği. Ve inanır mısın aralarında tek küveze girmeyen bebek de benimki oldu. O kadar kötü sözlere, risklere, problemlere rağmen sapasağlam doğmuştu. Minikti ama sağlıklıydı… o yüzden sana da diyorum ki hiç korkma. Şimdi haftan küçük diye , bebek kücük diye endişeleniyorsundur. Endişelenme. O minik bir savaşçı annesi. O da her şeyin farkında. En cok o hissediyor senin sıkıntını. Ama her bir gun, her bir dakika o da seninle aynı bedende kalabilmek için savaşıyor… he öbürleri küvezde kaldı da ne oldu dersen, toparlanınca, ciğerleri yeterince gelişince annelerine geri verdiler bebişleri. Tez zamanda onlar da kavuştu. Şimdi 3 bebiş de sağlıklı… kız eltim ikizleri erken doğurdu. Biri 550 gr, biri 650 gr doğdu. Miniciktiler. Ama gör bak şimdi asla prematüre olduklarını bile anlamazsın. İkisi de o kadar sağlıklı birer çocuk oldular ki… hiiç takılma o yüzden. Kimseyi de dinleme. Sen bebişine, minik savaşçına guven. Hamişliğin tadını çıkart. Gün gelecek karnındaki bebiş baş ucunda, yanı başında olacak. Aynı bedende son gunlerimiz :)) zevkle , aynı heyecanla hazırlığını yap sen. Güzel düşün, güzel olsun. Bütün güzellikler sizinle olsun