• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken doğum olma olasılığı olma ihtimali olabilir diye progestan kullanımı?

Lara67

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2022
50
38
3
30
Merhabalar🌸
20.haftamdayım ve bebeğim gayet sağlıklı herhangi bir sorunu yok çok şükür. 🙏🏻 Annem hamileyken ben ve ablam dünyaya 7aylık geldiğimiz için doktorum bugün bana hikayenizde erken doğum olduğu için progestan 200mg yazdı. Önlem almak istedi. Ağızdan alıyorum içki içmiş gibi oluyorum. Durumu benim gibi olan var mı sizlerin nasıl geçiyor ne yapıyorsunuz?

Merhabalar🌸
20.haftamdayım ve bebeğim gayet sağlıklı herhangi bir sorunu yok çok şükür. 🙏🏻 Annem hamileyken ben ve ablam dünyaya 7aylık geldiğimiz için doktorum bugün bana hikayenizde erken doğum olduğu için progestan 200mg yazdı. Önlem almak istedi. Ağızdan alıyorum içki içmiş gibi oluyorum. Durumu benim gibi olan var mı sizlerin nasıl geçiyor ne yapıyorsunuz?
Alttan fitil olarak isteyebilirsiniz doktorunuzdan o zaman bu yan etkileri yapmaz ya da iğne olarak

Vajinal fitil olarak kullananların çoğu hemen dışarı kusuyormuş. O zaman nasıl etki edecek
Vajinal alırsanız yan etkisi minimum olacaktır..
Gece yatmadan kullanılıyor arta kalan fazlalık tabiki çıkacak bu sıkıntı değil bizde de aynı durum sürekli akıntı şeklinde çıkıyor..

Alttan fitil olarak isteyebilirsiniz doktorunuzdan o zaman bu yan etkileri yapmaz ya da iğne olarak
Merhaba lutinus vajınal fitil kullanıyorum 2 kutu bitirdim 3. Kutuya gectım yani yaklasık 45 e yakın kullandım tablet olarak fakat ılk baslarda rahatca ıcerı gırerken suan içeri ıtemıyorum cok acıyor bu sebepten baslangıc noktasında kalıyor ne gıbı bısey deneyebılırım bılen var mı acaba 😕

Merhaba lutinus vajınal fitil kullanıyorum 2 kutu bitirdim 3. Kutuya gectım yani yaklasık 45 e yakın kullandım tablet olarak fakat ılk baslarda rahatca ıcerı gırerken suan içeri ıtemıyorum cok acıyor bu sebepten baslangıc noktasında kalıyor ne gıbı bısey deneyebılırım bılen var mı acaba 😕
Doktorunuza danıştınız mi

Merhabalar🌸
Nasil geçiyor demişsiniz de o geçmez :D
Ilk hamileliğimde 3 aya kadar ağızdan alıyordum aksam 8 de koltukta uyuyakaliyordum gerçekten çok sersemletiyor. Bu hamileliğimde vajinal kullandım, bir miktar ileri ittirirseniz cok geri gelmiyor ben sabah ve gece yatmadan önce kullandım. arkadaşlar da yazmış iğne olarak da verebilir doktorunuz

Doktorunuza danıştınız mi
Dunden beri böyleyım doktorum izinde gorusme ımkanı bulamadım maalesef:( yani bu fitiller sert tablet seklınde oldugu ıcın gunde 3defa kullanmamdan kaynaklı tahriş olmus olabılır mı dıye dusundum fitili ıslatarak uygulayanlar olmus aynı etkıyı vermez dıye hıc denemedım

Merhabalar🌸
Merhaba öncelıkle hayırlı olsun bebegınızı saglıkla kucagınıza alırsınız ınsallah☺️ Prosgestan konusunda hap yerıne kalçadan iğne veya vajınal fitil verebılır doktorunuz yanı tabıı kı karsılıklı istişare ederek neyın uygun olduguna doktorunz karar verır ben vajınal fıtıl ve progestan ıgne kullanıyorum progestan iğne kadar berbat bısey görmedim kalcam delık desık morardı zor yuruyorum ılk gun agrım sızım cok oluyor yağlı bır ılac o sebepten yanı tercıh meselesı bazılarında bendekı kadar asırı agrı olmayabılır

Dunden beri böyleyım doktorum izinde gorusme ımkanı bulamadım maalesef:KK43: yani bu fitiller sert tablet seklınde oldugu ıcın gunde 3defa kullanmamdan kaynaklı tahriş olmus olabılır mı dıye dusundum fitili ıslatarak uygulayanlar olmus aynı etkıyı vermez dıye hıc denemedım
Bendekiler yumuşak yuvarlak formda aslinda, 100 mg lik olanlar daha küçük onlardan alıp her seferinde 2 tane kullanabilirsiniz

Bendekiler yumuşak yuvarlak formda aslinda, 100 mg lik olanlar daha küçük onlardan alıp her seferinde 2 tane kullanabilirsiniz
Benımkıler cok sert artık süreklı kullanmaktan tahriş oldugunu düşünüyorum bayagı acıyor cunku , yumusak olanını bılmıyordum doktorum bunu verdıgı ıcın bu vakte kadar sorunsuz kullandım ama artık zorlanınca sorgulamaya basladım en ıyısı ilk gorusmede danısayım bu konuyu cok sagolun fikir ıcın☺️

Ben 3 ay sabah akşam kullandım bir süre sonra girmiyor evet aparatı ıslatıp fitili koyup ittirince giriyordu bir deneyin isterseniz

Back