- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.651
- 598
- Konu Sahibi littleaniqa
Hıhım evet evde alet edevatım tam teşekküllü.. Hemen kontrol ettim.
Arkadaşımın yorumu: ben zaten şuan arkadaşımın yanındayım . bu yüzden emin çünkü kendimi ve eşimi biliyorum. hastalık belirtisi bende yok. sadece eşimde cinsel ilişki sonrasında olan bir durum değil. ilişkimizden bir hafta sonra olan bir yanma hissi. benlik bir durum yok fakat benimle alakalı mı diye endişeleniyorum o kadar.
Kliamidia (chlamidia) Enfeksiyonları
Klamidia mikrobu hücre içi yaşayan bir canlıdır. Vagina, anal ve oral yolla bulaşmaktadır. Kadınların % 75’i ve erkeklerin % 25’inde herhangi bir şikâyet yapmaz. Vaginal ve penis akıntısı, idrar yaparken yanma ile kendini belli eder. Tedavi edilmediği durumlarda kadınlarda pelvik enfeksiyona ve buna bağlı kısırlık, dış gebelik ve tedaviye cevap vermeyen pelvik ağrılar olur. Erkekte epididimit ve testiste iltihaba sebep olurken, bununla birlikte kısırlığa sebep olabilir. Bu enfeksiyona maruz kalmış kişilerin HIV virüsünü alma eğilimi çok yüksektir. Yenidoğana doğum esnasında bulaşırsa, ağır zatürree ve göz enfeksiyonlarına neden olabilir.
Prezervatif klamidyal enfeksiyonun bulaşmasını azaltır ama tamamen engellemez.
Gonore (Belsoğukluğu)
Belsoğukluğu(gonore) bir bakteri enfeksiyonudur. Vaginal, oral ve anal seks ile bulaşır. Bazen hiçbir belirti vermezken, bulaşmadan 2?10 gün içinde şikâyet vermeye başlar. Penis, vagina veya anüste akıntı ve yanma ile kendini gösterir ve idrar yaparken kaşıntı ve hafif yanma gibi belirtileri vardır. Antibiyotik tedavisi vardır ama enfeksiyonun tedavi edilmiş olması meydana getireceği komplikasyonları önlemez. Örneğin rahim kanallarını tuttuysa buralarda hasar tedaviye rağmen olabilir. Kanalların hasar görmesinden dolayı kısırlık, dış gebelik ve pelvik enfeksiyona neden olur. Erkeklerde ise sperm kanalların tıkanmasına ve buna bağlı kısırlık yapabilir.
Emin olmamak gerek... Cinsel yolla bulaşan hastalıklar sadece aldatmakla bulaşmaz. Birazcık, azıcık, miniminnacık araştırın, okuyun öğrenin rica ediyorum.