G
glsh85
Ziyaretçi
- Konu Sahibi __Mine__
-
canım sende birşey merak ettim çok özel olmazsa erkeklik hormonu yüksekmiş ya acaba kıllanma dışında ne gibi rahatsızlıklar veriyor mesala gögüslerin küçükmü adetlerin düzenlimi?ya bu hormon sadece kıllanma olarak sana ilerdede sorun yaratacak lazer bile tamamen bitirmiyor çünkü hormon sürekli işlevini görüyor olacak bu arada bana hormon tahlillerini yazabilirmisin?kıllanma dışında erkeklik hormonu adet düzensizliği kiloda artış sivilcelenme gebe kalmakta zorlanma gibi sorunlara yol açıyor ayrıca yasmini şimdi bi bırak hiç vakit kaybetmeden başka bir doktora git ilk defa ona gitmiş gibi davran sorununu anlat baktınki oda aynı ilacı veriyor gönül rahatlığı ile iç.
bende de var aynı sey
cok ıyı bır doktor bul yasmın hıc bı ıse yaramadı
Merhabalar.. Umarım başlığı doğru yere açmışımdır. :)
Ben 17 yaşındayım. Uzun süredir vücudumdaki gereksiz, fazla ve aşırı tüylerden hatta kıllardan rahatsızlığımdan dolayı doktora başvurdum. Ultrason ve yapılan tahliller sonucunda doktor "erkeklik hormonu yüksek, kadınlık hormonu düşük" dedi. Adet dönemindeyken gittiğim için, "şimdilik kist yok daha sonra tekrar bakalım" dedi. Sanırım adet döneminde kist kaybolabiliyormuş. Neyse, ondan sonra "Yasmin" adında bir doğum kontrol hapı verdi, "bunu kullan sonra tekrar gel ilacı değiştireceğim" dedi. Sanırım hormon ilacı verecek daha sonra. Eczaneden ilacı almaya gittiğimde ise eczacı, "böyle şeyler şakaya gelmez, kullanma başka doktora git daha evli bile değilsin" dedi. Kafam gerçekten çok karıştı. Zaten hormon bozukluğunu öğrenmemin verdiği moral bozukluğunun üstüne bir de bu belirsizlik eklendi. Bu önemli bir hastalık mı bilmiyorum ama kafama biraz fazla taktım galiba. Bir de ben, hap ne kadar küçük olursa olsun asla yutamıyorum. :çok üzgünüm: Bu yaşta elimde doğum kontrol hapını görmek de oldukça moral bozucu açıkçası, böyle beklemiyordum ben sonucu. Çevremde de hiç yok benim gibi bir derdi olan. Kimsenin de bir bilgisi yok, kimseden tavsiye alamıyorum. Ailemde de yok benim gibi kıllı tüylü bir insan. :) Sanırım tedavi olduktan sonra da bu tüyler, kıllar yok olmuyormuş. Bu ilacı kullanmaktan da korktum. Nasıl tedavi olacağımı, düzeleceğimi hiiiiç bilmiyorum.
Bu ilacın ne gibi zararları olabilir bilen varsa paylaşırsa çoook mutlu olacağım gerçekten :)
Ya da
Yok mudur bitkisel bir ilaç, tedavi yöntemi ? Lütfen yardım.. :)
Arkadaşlar merhaba Aldactone 100 adlı ilacı araştırırkeen okudum yazdıklarınızı,yaklaşık 3 senee önce bir tedaviye başladım,aşırı tüylenme ve testesteron hormonumun yüksekliği dolayısıyla.Yale Üniversitesi mezunu mükemmel bir doktor buldum.ıstanbul Çiftehavuzlar'da muayenehanesi var,ilk Anadolu Sağlık Merkezi'nde bulmuştum onu.Allah o doktordan razı olsun,testlerimi yaptırdığımda testesteron yani erkeklik hormonum aralıkların çok ciddi bir ölçekte üstünde kalıyordu,hemen tedaviye başladık 2 sene boyunca her gün Aldactone 100 ve Yasmin kullandım.Tabi aslında Yasmin burda 2.rolü üstleniyor.ınanır mısınız benim çok fazla bir tüylenme problemim vardı,görüp görmediğiniz heryerde bir kökten 5er 10ar diyeyim ben size.Neyse tedaviye başladım ve bir de lazer epilasyona gittim,şimdi hiç bir şey kalmadı,yemin ederim bacaklarıma bakıyorum ve inanamıyorum,bir bacakta 2 diğerinde de 2 tane falan vardır :) Şimdi buradan çıkaracaklarımız:
--Kesinlikle tıp literatürünü takip eden,sizi hasta olmaktan çok,üzerinizde bilimi ve ilaçları en iyi şekilde en uygun şekilde kullanan bir doktor bulunmalı,ki ben yardımcı olabilirim
--Lazer tedavi bu işin bir alternatifi,yani hormon tedavisi görüldükten sonra herhangi bir tüy alma yö ntemi de etkili olacaktır,tabiki kökten alma işleminden bahsediyorum.(iğneli veya lazer epilasyon,ağda)
--Çektiğim,oturup ağladığım,boğazlı kazağımın içine saklandığım,sırf ağdaya gidemedim bugün çıkamam dışarı dediğim günlere yanıyorum keşke daha önceden bir doktora görünseymişim
--Önemli bir şey olabilir lütfen ertelemeyin,polikistik over sendromu diyorlar.Hormonal seviyelerin dengesizliği dışında bana da bu teşhis konmuştu,ufak tefek kistler kalmıştı 1 sene sonra,şu an hiç bir şeyim klmadı çok şükür.
Kolay gelsin arkadaşlar...
çok teşekkür ederim cnmbenm bnde özelden mesaj atmayı denedim sana ama olmadı dediğin gibi 50 olmalıymış:)Umarım reklam fln yapıyorum zannedip atmazlar benim özel msj atamıyorum 50 olmamış daha msj sayım :))
İBRAHİM SÖZEN
Adres:
Bağdat Cad. NO: 207
Çiftehavuzlar Apt. D:5
Çiftehavuzlar-Kadıköy-İstanbul 81030
Tel:
0216-385 93 94 pbx
Fax:
0216-355 55 44
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?