Erkeklik Hormonu Fazlalığı - Yasmin

• Konu Sahibi Konu Sahibi __Mine__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

__Mine__

Ziyaretçi
Merhabalar.. Umarım başlığı doğru yere açmışımdır. :)
Ben 17 yaşındayım. Uzun süredir vücudumdaki gereksiz, fazla ve aşırı tüylerden hatta kıllardan rahatsızlığımdan dolayı doktora başvurdum. Ultrason ve yapılan tahliller sonucunda doktor "erkeklik hormonu yüksek, kadınlık hormonu düşük" dedi. Adet dönemindeyken gittiğim için, "şimdilik kist yok daha sonra tekrar bakalım" dedi. Sanırım adet döneminde kist kaybolabiliyormuş. Neyse, ondan sonra "Yasmin" adında bir doğum kontrol hapı verdi, "bunu kullan sonra tekrar gel ilacı değiştireceğim" dedi. Sanırım hormon ilacı verecek daha sonra. Eczaneden ilacı almaya gittiğimde ise eczacı, "böyle şeyler şakaya gelmez, kullanma başka doktora git daha evli bile değilsin" dedi. Kafam gerçekten çok karıştı. Zaten hormon bozukluğunu öğrenmemin verdiği moral bozukluğunun üstüne bir de bu belirsizlik eklendi. Bu önemli bir hastalık mı bilmiyorum ama kafama biraz fazla taktım galiba. Bir de ben, hap ne kadar küçük olursa olsun asla yutamıyorum. :çok üzgünüm: Bu yaşta elimde doğum kontrol hapını görmek de oldukça moral bozucu açıkçası, böyle beklemiyordum ben sonucu. Çevremde de hiç yok benim gibi bir derdi olan. Kimsenin de bir bilgisi yok, kimseden tavsiye alamıyorum. Ailemde de yok benim gibi kıllı tüylü bir insan. :) Sanırım tedavi olduktan sonra da bu tüyler, kıllar yok olmuyormuş. Bu ilacı kullanmaktan da korktum. Nasıl tedavi olacağımı, düzeleceğimi hiiiiç bilmiyorum.

Bu ilacın ne gibi zararları olabilir bilen varsa paylaşırsa çoook mutlu olacağım gerçekten :)
Ya da
Yok mudur bitkisel bir ilaç, tedavi yöntemi ? Lütfen yardım.. :)

canım keşke doktoruna ayrıntılı olarak sorsaydın kafana takılan ne varsa ama doğum kontrol hapını bekarlar kullanamaz diye bişey yok ben de kullanmıştım adet düzensizliğinden dolayı hatta benim bi arkadaşım şu anda kullanıyor onda da erkeklik hormonu fazlaymış doktor tavsiyesiyle kullandıktan sonra için rahat olsun bence yine de rahat edemiyorsan başka bi doktora daha git geçmiş olsun :teselli:

tedavi olduktak sonra kıllar yok olmayabilir canım ama ağda yaptıktak sonra şimdiki gibi çok çıkmaz bide mesela lazer yaptırırsın ya da tüy azaltıcı bi krem kullanırsın kurtulursun tedavi olmadan yani hormonlarını düzene sokmadan bunlardan sonuç alman imkansız.
ayrıca benimde arkadaşım kullanıyodu. aynı sorundan onda da var. eczacı bi tanıdığımda üniversitede yasminle tedavi olmuş tüyleri tamamen dökülmüş ama tam iki yıl bu hapı içmiş. yasmin doğum kontrol hapları içinde en az yan etkisi olan ilaç. bence tedaviyi ihmal etme ilerde sıkıntı çekersin. doktorun söylediklerini yap.

Teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için.. :) Böyle kendim gibi örnekleri gördükçe daha rahatladım gerçekten. Kimseden, hatta ve hatta ailemden, annemden bile tavsiye alamamak çok üzücü. Zaten abartmış bir haldeyim, iyice abartacağım bu gidişle :) Onlara da kızamıyorum tabii nereden bilsinler.. Böyle bozuk hormonu ilk bende görüyorlar :)

Ne kadar güzel yahu tamamen dökülmüş tüyleri.. Şu tüylerden tamamen kurtulacağımı bilsem 1 dk beklemem herhalde. Ama kafam allak bullak işte. Yasmin yan etkileri en az olan diyor çoğu kişi. Başka biri de kan pıhtılaşması falan diyor pişman oldum diyor. Evet maalesef hormonlarımı bi düzene sokmadan kurtulamayacağım.:' Kuaförüm yönlendirmişti zaten beni doktora :) Baktı benim tüylerin azalacağı yok, kadın doktorda buldu çareyi

canım bende de aynı sorun var.6 ay kullandım ben de doğum kontrol hapını ama benımki diane 35. doktora tekrar gittim 6 ay daha kullan dedi.hiçç içimden gelmiyo ama napalım mecbur kullancaz.ben de korkuyorum senin gibi yan etkisi falan olur diye :1no2:

canım adetin 3. günü hormon tahlilin yapıldımı? hormon tahlinin yapılmış olabilir ama adetin 3. günü değildir mesela..o zaman o değerlerin bir anlamı olmaz..adetinin 3 . günü bir hormon tahlili yaptır mutlaka..eğer adetin 3. günü hormon tahlili yapıldı ise,sonuçları başka bir doktora göster..bakalım o doktor ne diyormuş..her tüyü fazla olanın erkeklik hormonu fazla çalışmaz..

minecim seni en iyi anlayan benim çünkü bende 14 yaşından beri doktorlardayım.12 yaşında adet görmeye başladım 13te kesildi 1 yıl bekledim 14 yaşında ailem ile birlikte jinekologa gittim bu arada ablam 16 yaşında ve hiç adet görmemiş 2 kız kardeş uzun bir tedaviye girdik çapa tıp fakültesi ve vakıf gureba arasında sürekli gittik geldik.bizimde erkeklik hormonumuz yüksekti halende yüksek testesteron ve progesteron tabiki bizdede tüylenme değil kıllanma var ve ailede kıllı bizden başka yok.....
minecim bizde doğum kontrol hapı kullandık ben yasmin farlutal diane35 ve ismini hatırlamadığım bir çok ilaç içtim sonuçta kılımız azalmadı aksine gittikçe rengi koyulaştı ve çoğaldı ayrıca tedavi esnasında adet olmadık.gelelim bugüne ben 2 yıllık evliyim ve tedavimi sıkılıp bıraktıktan 2 yıl sonra evlendim tam 4 yıl tedavi gördüm ama çok afedersin ilk gece olayından sonra her ay adet gördüm ablam halen bekar ve benden 2 yaş büyük o ise 2 yıldır adet görüyor heee kıllar yerindemi evet mecburen epilasyon yaptırcaksın.ablam 1 yıldır lazer epilasyon yaptırıyor tertemiz oldu ama hormon bozukluğundan dolayı çok az tüyleri çıkıyor belirli belirsiz.bende bu hafta 2.seansıma gircem inş seneye bende kurtulmuş olurum.kendini üzme herşeyin bir çaresi var.bak artık yalnızda değilsin:teselli:

Evet canım 3. günü yaptırdık testi. Gerçi sonucu aldığımızda önce kendimiz incelediğimizde normal göründü bize, özellikle de testesteron hormonu. Fakat doktor öyle demedi. Vardır bir bildiği belki de, bilmiyorum. Biz bayan beklerken onun erkek olmasının verdiği şok yüzünden değişen davranışlarım yüzünden bi takmıştı zaten bana.. Başka bir doktora gitmeden rahatlayamayacağım zaten ama sonucun değişeceğini sanmıyorum canım :)

Canım ya size de abla-kardeş çok çektirmiş bu hormonlar belli.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim özellikle de bu konuda yalnız hissetmememin verdiği rahatlama inanılmaz.:) Yasmin'e başlasam mı başlamasam mı bilemiyorum ama hiç faydalı olacak gibi gelmiyor, içim rahat değil. Zaten onu gördükçe psikolojim bozuluyor yahu Bi yandan da kullanmazsam nasıl düzelecek diyorum ama sizin tedavi sürecinizi de öğrendim şimdi, pek fark yok gibi kullanmakla kullanmamak arasında. :) Peki bu hormon bozukluğu ileride ne gibi sıkıntılar yaratabilir benim için ? Birazcıccık bilgi verirsen çok mutlu olucam :)

Tabi testlerin sonuçlarını okuma konusunda pek bi bilgiye sahip değilim. Kendimce yorumlamaya çalıştım. Testesteron hormonunun değeri yandaki Max ve Min değerlerinin tam arasındaydı. Ama içlerinden bi tanesi değerlerin arasında değildi. O sanırım bozuk olan

Aynen canım ya hiç içimden gelmiyor benim de.. Hiç rahat değil içim. Zaten hap da yutamıyorum ben. 8 parçaya bölüp yutamadığım zamanları bilirim. Bu da minicik bişey ama olmuyor işte. Doktorun yanında kafama takılsaydı bunlar sorardım ama herşey eczanede oldu işte. :) İnşallah fazla bi etkisi olmaz.. :/

bence güzelim sen o tahlili bir doktora daha göster..

Sağol canım ben de öyle yapmak istiyorum. :)

Yalnız her ilaç bölünerek kullanılmamalı,
bazı ilaçlar bölündüğü zaman çok tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor,
lütfen doktor kontrolünde kullanın ilaçlarınızı...
acil şifalar diliyorum...
sevgiler...

Bölsem de yutamıyorum ki :) Genelde toz haline getirip suyla karıştırıp içerim, o da çok mecbur kalırsam. Genelde sorarım zaten zararı var mıdır yok mudur diye ama tabii ki çok kötü birşey yutamamak, iğneyi tercih ettiriyor. :)

Bu arada arkadaşlar tahlil sonucumu buldum, doktorda kaldı sanıyordum.

Testesteron değeri 0,5
Yanında da Max: 0.75 Min: 0.1 yazıyor.
Normal mi bu yüksek mi düşük mü ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen ? :)

Eğer değerler buysa gayet normal... Her 2 değerin ortasında...

Bende 3 ay yasmin kullandım. Bi fayadası olmadı. Yeniden gidiyorum doktora...

Hadi ya.. :/ Çok geçmiş olsun canım. ınşallah bir çaresini buluruz. Aslında ben soyanın çok faydalı oldugunu duydum bu kadınlık hormonu için ama ne kadar doğru bilemiyorum. Testesteron değeri bana da normal gibi geldi aslında, ama anlamadım. Başka bi doktora daha göstermeyi düşünüyorum. :)

canım sende birşey merak ettim çok özel olmazsa erkeklik hormonu yüksekmiş ya acaba kıllanma dışında ne gibi rahatsızlıklar veriyor mesala gögüslerin küçükmü adetlerin düzenlimi?ya bu hormon sadece kıllanma olarak sana ilerdede sorun yaratacak lazer bile tamamen bitirmiyor çünkü hormon sürekli işlevini görüyor olacak bu arada bana hormon tahlillerini yazabilirmisin?kıllanma dışında erkeklik hormonu adet düzensizliği kiloda artış sivilcelenme gebe kalmakta zorlanma gibi sorunlara yol açıyor ayrıca yasmini şimdi bi bırak hiç vakit kaybetmeden başka bir doktora git ilk defa ona gitmiş gibi davran sorununu anlat baktınki oda aynı ilacı veriyor gönül rahatlığı ile iç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…