• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklik Hormonu Fazlalığı - Yasmin

• Konu Sahibi Konu Sahibi __Mine__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende de var aynı sey

cok ıyı bır doktor bul yasmın hıc bı ıse yaramadı

canım sende birşey merak ettim çok özel olmazsa erkeklik hormonu yüksekmiş ya acaba kıllanma dışında ne gibi rahatsızlıklar veriyor mesala gögüslerin küçükmü adetlerin düzenlimi?ya bu hormon sadece kıllanma olarak sana ilerdede sorun yaratacak lazer bile tamamen bitirmiyor çünkü hormon sürekli işlevini görüyor olacak bu arada bana hormon tahlillerini yazabilirmisin?kıllanma dışında erkeklik hormonu adet düzensizliği kiloda artış sivilcelenme gebe kalmakta zorlanma gibi sorunlara yol açıyor ayrıca yasmini şimdi bi bırak hiç vakit kaybetmeden başka bir doktora git ilk defa ona gitmiş gibi davran sorununu anlat baktınki oda aynı ilacı veriyor gönül rahatlığı ile iç.

Evet canım kıllanma dışında göğüslerimin küçüklüğü en büyük sıkıntım. Ciddi anlamda küçük, bunun sebebi de östrojen hormonumun az salgılanması galiba. Adetlerimin de pek düzenli oldugu söylenemez, arada bi düzenli olduğu tutuyor ama her zaman değil. Belirli bir düzeni yok maalesef.
Hormon testinin sonucu aynen şu şekilde:

ESTRADıOL (E2) : 62
Post menopoz : Min:20 Max:88
Mid luteal faz : Min:80 Max:273
Mid folliküler faz : Min:24 Max:114
Preovulatory : Min:62 Max:534

TOTAL TESTOSTERON : 0,5 Min: 0.1 Max: 0.75

Bir de ben östrojen hormonu için Keten Tohumunu duymuştum. Soya da iyi geliyormuş ama keten tohumu çok iyiymiş sanırım. Pek bi bilgim yok ama araştırıcam. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
bende de var aynı sey

cok ıyı bır doktor bul yasmın hıc bı ıse yaramadı

Şöyle halimizden anlayan, iyice araştırıp anlamadan ilaç vermeye kalkmayan, oturup rahatça düzgün düzgün konuşabileceğimiz, derdimize derman olacak bir doktor bulucaz inşallah :) Tabi varsa .p

istanbulda olsaydın sana mutlaka vakıf gureba dr nihal çetin i öneririmdim gerçekten yılmadan araştıran ve hastaya hasta gibi değil arkadaş gibi bakan bir doktor.bu arada evet canım testesteronun yüksek işte iyi bir dr bulup bıkmadan tedavi olacaksın artık geçmiş olsun canım.

Sağol canım yardımların ve desteğin için :) Aslında doğal,bitkisel yollar falan daha çok ilgimi çekiyor.
Şu keten tohumu kafama yattı, denemeye karar verdim. Belki işe yarar. :)

bence sen bu değerleri başka bir doktora göster..bana normal gibi geldi ama emin değilim tabii..başka bie doktorlar konuş

Evet canım ilk işim doğru düzgün başka bir doktor bulmak olacak zaten, çok teşekkürler :)

yasmin dogum kontrol hapı ve hormonlardan dolayı bir yakınımda kulanmıştı evet hormon adet duzenleyıcı olarakta kullanılır ve doktor eczacıdan daha iyi bilir durumunu ona gore verir yanı dogum kontrol kullanıyorsun ama sadece hormon duzenlemek için sureklı kullanmaycaksın pek yan etkısını groecegını sanmıyorum once bunu verip sonra baska hapa gececktir dıye dusunuyorum sen yinede ikinci doktorada muayene ol ve dogum kontrolde verse kullan bence canım bunda kotu bısey yok dogum kontrol hapı tedavi olarakta kulanılabiliyr..rahatsızlıgın yanı hormon bozuklugun devam ederse kıllanmada olabilir tedavine devam et cnm

canım yasmin piyasadaki doğum kontrol hapları içinde en iyisi ve en hafif formüle edilmişi.ben 2,5 yıl içtim sonra bıraktım hiçbir şikayetim olmadı çok memnun kaldım.hap için hiç tereddütün olmasın geçmiş olsun bir arkadaşımda vardı senin gibi tedaviyle sorunu çözdüler hiç canını sıkma sen.

Merhabalar.. Umarım başlığı doğru yere açmışımdır. :)
Ben 17 yaşındayım. Uzun süredir vücudumdaki gereksiz, fazla ve aşırı tüylerden hatta kıllardan rahatsızlığımdan dolayı doktora başvurdum. Ultrason ve yapılan tahliller sonucunda doktor "erkeklik hormonu yüksek, kadınlık hormonu düşük" dedi. Adet dönemindeyken gittiğim için, "şimdilik kist yok daha sonra tekrar bakalım" dedi. Sanırım adet döneminde kist kaybolabiliyormuş. Neyse, ondan sonra "Yasmin" adında bir doğum kontrol hapı verdi, "bunu kullan sonra tekrar gel ilacı değiştireceğim" dedi. Sanırım hormon ilacı verecek daha sonra. Eczaneden ilacı almaya gittiğimde ise eczacı, "böyle şeyler şakaya gelmez, kullanma başka doktora git daha evli bile değilsin" dedi. Kafam gerçekten çok karıştı. Zaten hormon bozukluğunu öğrenmemin verdiği moral bozukluğunun üstüne bir de bu belirsizlik eklendi. Bu önemli bir hastalık mı bilmiyorum ama kafama biraz fazla taktım galiba. Bir de ben, hap ne kadar küçük olursa olsun asla yutamıyorum. :çok üzgünüm: Bu yaşta elimde doğum kontrol hapını görmek de oldukça moral bozucu açıkçası, böyle beklemiyordum ben sonucu. Çevremde de hiç yok benim gibi bir derdi olan. Kimsenin de bir bilgisi yok, kimseden tavsiye alamıyorum. Ailemde de yok benim gibi kıllı tüylü bir insan. :) Sanırım tedavi olduktan sonra da bu tüyler, kıllar yok olmuyormuş. Bu ilacı kullanmaktan da korktum. Nasıl tedavi olacağımı, düzeleceğimi hiiiiç bilmiyorum.

Bu ilacın ne gibi zararları olabilir bilen varsa paylaşırsa çoook mutlu olacağım gerçekten :)
Ya da
Yok mudur bitkisel bir ilaç, tedavi yöntemi ? Lütfen yardım.. :)

merhaba,
sizdeki hastalık tıpta hirsutizm olarak adlandırılan bir hastalıktır. aslında bir hastalıktan çok başka hastlıkların-polikistik over gibi- habercisidir. (polikistik over hastalığının belirtileri, adet düzensizliği, tüylenme, sivilcelenme..bunlarda genellikle testosteron hormonun fazlalığından oluşur)

ülkemizde genelde doğum kontrol haplarını hirsutizmin ilk çaresi olarak kullanıyorlar ama açıkcası bu çok da doğru bir yöntem değil... Geçenlerde yabancı doktorların yazdığı bir makalede okuduğum kadarıyla hirsutizm için çok daha güvenilir yöntemler var, mesela aldactone gibi spirinolacton içeren ilaçlar(aldactone gibi), finasteride içeren propecia gibi ilaçlar, antiandrojenlerflutamid gibi,özellikle bu ilaç grubunu kesinlikle doktor kontolünde kullanın, karaciğer tahribatı yapıyor, ketokonazol içeren fungoral gibi ilaçlar...

ilaç kullanımı elbete doktor kontrolünde olmalı ama mesela fungoral veya aldactone gibi ilaçların düşük zoları güvenlidir. ayrıca sizin söylediğiniz yasmin gibi siproteron içeren ilaçların amerikada hirsutizm amacıyla kullanılması yasak..kullanmadan önce iyice düşünün wesselama.s

canım merhaba,

bende senın yaşındayken aynı sorunları yaşadığım için doktora gittim banada doğum kontreol hapı verdi şuan kıllanmam normal düzeyde testesteronumda normal düzeyde istersen bir doktora daha git ama ben faydasını gördüm gerçi her bünyede fark ediyor ben hala kullanıyorum maalesef inş kurtulursun en kısa zamanda

canım benim arkadaşım senin yaşlarında başladı ve hala kullanmak zorunda o yasmin denen ilacı
bana çok mantıklı gelmiyodoğum kontrol hapı tedavi etmiyorki durdurup ilerletiyo sadece bence senin hormon ilacı kullanman lazım düzgün bi doktora gitbenim arkadaşımda 6 yıldır boşu boşuna o ilacı kullanıyo şimdi doktora gitcek çünkü hiç bir işe yaramıyo doktorlar sadece baştan savıyolar hepsi bu
yani doğumkontrol hapı geçici çözüm sizin geçici bir çözüme değil tedaviye ihitiyacınız var

Arkadaşlar merhaba Aldactone 100 adlı ilacı araştırırkeen okudum yazdıklarınızı,yaklaşık 3 senee önce bir tedaviye başladım,aşırı tüylenme ve testesteron hormonumun yüksekliği dolayısıyla.Yale Üniversitesi mezunu mükemmel bir doktor buldum.ıstanbul Çiftehavuzlar'da muayenehanesi var,ilk Anadolu Sağlık Merkezi'nde bulmuştum onu.Allah o doktordan razı olsun,testlerimi yaptırdığımda testesteron yani erkeklik hormonum aralıkların çok ciddi bir ölçekte üstünde kalıyordu,hemen tedaviye başladık 2 sene boyunca her gün Aldactone 100 ve Yasmin kullandım.Tabi aslında Yasmin burda 2.rolü üstleniyor.ınanır mısınız benim çok fazla bir tüylenme problemim vardı,görüp görmediğiniz heryerde bir kökten 5er 10ar diyeyim ben size.Neyse tedaviye başladım ve bir de lazer epilasyona gittim,şimdi hiç bir şey kalmadı,yemin ederim bacaklarıma bakıyorum ve inanamıyorum,bir bacakta 2 diğerinde de 2 tane falan vardır :) Şimdi buradan çıkaracaklarımız:
--Kesinlikle tıp literatürünü takip eden,sizi hasta olmaktan çok,üzerinizde bilimi ve ilaçları en iyi şekilde en uygun şekilde kullanan bir doktor bulunmalı,ki ben yardımcı olabilirim
--Lazer tedavi bu işin bir alternatifi,yani hormon tedavisi görüldükten sonra herhangi bir tüy alma yö ntemi de etkili olacaktır,tabiki kökten alma işleminden bahsediyorum.(iğneli veya lazer epilasyon,ağda)
--Çektiğim,oturup ağladığım,boğazlı kazağımın içine saklandığım,sırf ağdaya gidemedim bugün çıkamam dışarı dediğim günlere yanıyorum keşke daha önceden bir doktora görünseymişim :(
--Önemli bir şey olabilir lütfen ertelemeyin,polikistik over sendromu diyorlar.Hormonal seviyelerin dengesizliği dışında bana da bu teşhis konmuştu,ufak tefek kistler kalmıştı 1 sene sonra,şu an hiç bir şeyim klmadı çok şükür.

Kolay gelsin arkadaşlar...

Arkadaşlar merhaba Aldactone 100 adlı ilacı araştırırkeen okudum yazdıklarınızı,yaklaşık 3 senee önce bir tedaviye başladım,aşırı tüylenme ve testesteron hormonumun yüksekliği dolayısıyla.Yale Üniversitesi mezunu mükemmel bir doktor buldum.ıstanbul Çiftehavuzlar'da muayenehanesi var,ilk Anadolu Sağlık Merkezi'nde bulmuştum onu.Allah o doktordan razı olsun,testlerimi yaptırdığımda testesteron yani erkeklik hormonum aralıkların çok ciddi bir ölçekte üstünde kalıyordu,hemen tedaviye başladık 2 sene boyunca her gün Aldactone 100 ve Yasmin kullandım.Tabi aslında Yasmin burda 2.rolü üstleniyor.ınanır mısınız benim çok fazla bir tüylenme problemim vardı,görüp görmediğiniz heryerde bir kökten 5er 10ar diyeyim ben size.Neyse tedaviye başladım ve bir de lazer epilasyona gittim,şimdi hiç bir şey kalmadı,yemin ederim bacaklarıma bakıyorum ve inanamıyorum,bir bacakta 2 diğerinde de 2 tane falan vardır :) Şimdi buradan çıkaracaklarımız:
--Kesinlikle tıp literatürünü takip eden,sizi hasta olmaktan çok,üzerinizde bilimi ve ilaçları en iyi şekilde en uygun şekilde kullanan bir doktor bulunmalı,ki ben yardımcı olabilirim
--Lazer tedavi bu işin bir alternatifi,yani hormon tedavisi görüldükten sonra herhangi bir tüy alma yö ntemi de etkili olacaktır,tabiki kökten alma işleminden bahsediyorum.(iğneli veya lazer epilasyon,ağda)
--Çektiğim,oturup ağladığım,boğazlı kazağımın içine saklandığım,sırf ağdaya gidemedim bugün çıkamam dışarı dediğim günlere yanıyorum keşke daha önceden bir doktora görünseymişim :(
--Önemli bir şey olabilir lütfen ertelemeyin,polikistik over sendromu diyorlar.Hormonal seviyelerin dengesizliği dışında bana da bu teşhis konmuştu,ufak tefek kistler kalmıştı 1 sene sonra,şu an hiç bir şeyim klmadı çok şükür.

Kolay gelsin arkadaşlar...

arkadasım gittiğin doktorun adresini telefon numrasını verebilirmisin peki..

Son düzenleme:
Umarım reklam fln yapıyorum zannedip atmazlar benim özel msj atamıyorum 50 olmamış daha msj sayım :))

ıBRAHıM SÖZEN
Adres:
Bağdat Cad. NO: 207
Çiftehavuzlar Apt. D:5
Çiftehavuzlar-Kadıköy-ıstanbul 81030

Tel:
0216-385 93 94 pbx
Fax:
0216-355 55 44

Umarım reklam fln yapıyorum zannedip atmazlar benim özel msj atamıyorum 50 olmamış daha msj sayım :))

İBRAHİM SÖZEN
Adres:
Bağdat Cad. NO: 207
Çiftehavuzlar Apt. D:5
Çiftehavuzlar-Kadıköy-İstanbul 81030

Tel:
0216-385 93 94 pbx
Fax:
0216-355 55 44
çok teşekkür ederim cnmbenm bnde özelden mesaj atmayı denedim sana ama olmadı dediğin gibi 50 olmalıymış:)

canım peki senin tam olarak sorunun yani rahatsızlığının sebebi ve adı neydi?

merhabalar
aynı sorun ne yazık ki bende de var şimdi burda gezinirken gördüm bu konunun açılmış olduğunu ve ben de bişiler yazmak istedim
22 yaşındayım ve ergenlik dönemimden bu yana aynı sorunu yaşıyorum 11 yaşında ilk defa regl olmuştum
ondan sonra yavaş yavaş kıllanmalar başladı önce tüy olarak ve git gide daha da arttı
özellikle psikolojik olarak çok etkiliyordu
16 yaşında aşırı kanamadan dr a gittim adetlerim çok yoğun geçiyordu endokrinoloji bölümünde bir profesöre ve kıllanma şikayetimden de bahsettim
hemen tahlillerim yapıldı ultrasonla rahmim ve yumurtalıklarım incelendi
yapılan tüm tetkikler sonucunda ne hormonlarımda ne de rahmimde yumurtalıklarımda hiç bir sorun çıkmadı
her şey çok normal dedi dr ve genetik olabileceğini çok eskilere dayanan bişey olabileceğini söyledi ki ailemde de yok hemen hemen bu ratz bir sorun
bana adetlerimin düzene girmesi yani çok kanamam olmaması için diane 35 adlı ilacı verdi
bunu bir yıla yakın kullan dedi
ilaca başladım yan etkilerinde yazan hemen hemen her şeyi yaşadım çok ağır şekilde geçti o ilacı aldığım dönemler
mide bulantıları,halsizlik,hep bir uyku hali sabah neredeyse bayılıcak gibi oluyordum yine de bırakmadım
1 yıl kadar böyle geçti ama bu arada başka bir kadın doğum uzmanına durumumu anlattım yüzüme boynuma dokundu bu bölgelerde kıllanma var mı dedi hayır yok dedim o zaman yakında olacak dedi
ve dediği gibi kısa bir sürede tüylenme şeklinde başladı
o da genetik olabileceğini her kıllanmanın bir sebebinin olmayacağını söyledi
ilacı kullandım yan etkilerini yaşadım evet ama gerçekten adet yoğunluğum azaldı kanamam azaldı ve söylemeyi unuttum ama tüm bu sorunları yaşarken kanamamın çok fazla olması dışında çok yoğun olması dışında hiç bir adet düzensizliğim olmadı ilk adet olduğum günden itibaren
hormonlarımın normal olduğunu bildiğim için içim çok rahat ama bu kıllar çok moralimi bozuyor
kurtulamadım hiç
lazer epilasyon idtiyorum bu konuda bilgi verebilecek biri var mı acaba aranızda ne kadar başarılı oluyor ve hangi bölgelere yapılıyor acı veriyor mu kaç seansta kesin çözüm olur?

canım üzülme ben şu an 27 yaşındayım senin yaşlarındayken aynısı benim başımada geldi bana doktor diane35 vermişti yasminden çok daha fazla kuvvetli bi kontrol hapı
hiç bir yan etkisini görmedim bitek iki yıl önce adetim baya bi azaldı ozamanda yasmine geçtim ve çok memnunum yani düşün 10 yıldır kullanıyorum 3 yıldır evliyim çok şükür hormonlarda şimdi iyi korkma bence ama aslında korunmanada gerek yok bide doktoruna şunu sor
aynı firmanın yine aynı hapları var ama sadece hormonları ve adeti düzene sokuyor koruma işine yaramıyor
onu sor bide bence

aynı dert bnde de war. 16 yaşındayım.hiç adet görmedim.tüylenmede çok fazla. serbest testesteron, DHEA-SO4,acth,progesteron 17oh çok yüksek çıktı.2 gün önce tıp fakültsinde endokrin bölümüne gittim. orda da test yaptılar bi tane sonucu 20 gün snra çıkcakmş. onu bekliyorm. Doktor senin işin uzun dedi. walla napcam bilmiyorum yaa :(

Back