Kontakt Lens Erkeklerin renkli lens hakkında düşünceleri

ben yıllık almak ıstıyorum aslında cnm ya ıyı degıl mı oyle aylık ya gunluk ne gergı var kı yıllık duruken nasıl bı mantık bılmıyorum ama mantıklı gelıyo bama bu dusuncem :)

aylıklar rahatlık bakımından daha iyi olabiliyor bazı gözlere..çünkü su içerikleri daha fazla...gözkuruluğu çeken kişilere aylık lensler daha rahat olabiliyor...aylık lensler daha yumuşak incedir..su içerikleri genelde % 45 , % 55 tir..yıllıklar genelde % 38 dir...göz kuruluğu olmaz dersen yıllık da olabilir...aylıkları kullanmak yıllıklara göre daha pahalıya geliyor tabi.....

Son düzenleme:
açıkcası bende çok fazla markanın lensini kullandım ama fotodaki halleriyle gerçekteki halleri aynı olmuyor flaş , ışık görüntüyü değiştiriyor

evet forumlarda artistlik olsun diye kaş göz göstermek amacıyla bol makyajla lens resmi koyanlar da var doğru....

aylıklar rahatlık bakımından daha iyi olabiliyor bazı gözlere..çünkü su içerikleri daha fazla...gözkuruluğu çeken kişilere aylık lensler daha rahat olabiliyor...aylık lensler daha yumuşak incedir..su içerikleri genelde % 45 , % 55 tir..yıllıklar genelde % 38 dir...göz kuruluğu olmaz dersen yıllık da olabilir...aylıkları kullanmak yıllıklara göre daha pahalıya geliyor tabi.....

aylık almam gerekcek o zaman yanı cunku gozlerımde kuruluk var cnm benım gozluklu olmam ragmen kım bılır lens kullnsam ne olcak zaten ıkı sene falan kullncam lens sonra lazer amelıya olmak ıstıyorum sureklı lenslerle ugrasmank da sıkar benı acıkcası bakalım ılk kez kullncam :)

aylık almam gerekcek o zaman yanı cunku gozlerımde kuruluk var cnm benım gozluklu olmam ragmen kım bılır lens kullnsam ne olcak zaten ıkı sene falan kullncam lens sonra lazer amelıya olmak ıstıyorum sureklı lenslerle ugrasmank da sıkar benı acıkcası bakalım ılk kez kullncam :)

Gözlerinde lens kullanmadgın halde kuruluk varsa bence gözlüklerine devam et derim canım cünkü bütün gün kullanacaksın uzun zaman kullanımda lens kurutuyor baya :/

Erkeklerin geneli renkli lensleri itici buluyor, yapay ve boş bakışlar oluşturdugunu düşünüyorlar seksi bulmuyor ve renkli lens takan kadınları kompleksli buluyorlar..

olumsuz yorumlara örnekler..

etrafa ölü balık gibi bakmak için birebir olan göz protezi. fena diil olanına bile rastlamadım.

lensin kaymasi durumunda bir goz bebeginin saga digerinin sola bakmasi turunden sacmaliklara yol acabilen, bu nedenle insani sasi gosteren lens turu.

göz renklerini deiştirmek için taktıkları fakat karşısındakilere güzel gözükememek le birlikte birde takma gözü varmış gibi göründüğü için hiç bir şekilede konulşurken gözlerine bakamadığım insanların kullandıkları nesne ( baya da pahalı yaa)

kahverengi ve şeffaf olanları renkliden saymazsak eğer, kendi göz rengini farklı göstermek için takılan renkli lensler kadar komik bir aksesuar düşünüyorum, ama bulamıyorum. bir insan bu kadar kompleksli olur mu, göz rengini değiştirecek kadar? yakışsa neyse de...
şeffaf lens takanı bile hemen anlarım, boş, anlamsız, bön bakışlarından, fakat, bu kahverengi gözün üstüne renkli lens takıp şekil yapmaya çalışanlara ekstradan bir de gülerim. hele bir de orda burda enteresan bir şekilde artis artis pozlar takınıyorsa bu lenslerleyken...

haa... bu arada... banane lan?
banane oluyor olması, gülmemi engelleyemez yine de...

takanın renkli gözlü değil de renkli lensli görünmesine yol açan göz içi yabancı cisim.

"su yeşili aldım bak ne kadar doğal di miiii?" diyen kurbağa gözlü tipler yaratan kontakt lens çeşidi. doğal durmaz arkadaşım. o kadar. ama "atraksiyon olsun, mor alayım, turuncu alayım, hatta yeşil alıp aynaya bakınca bir an şaşırayım" diyen insanlar için idealdir.

takanların ne kadar kötü bir görüntüye sahip olduklarını bilmediklerini düşündüğüm lensler. insanlar güzelleşicem diye kendini çirkinleştiriliyor . son derece yapay bakışlar kazanıyorlar. kahverengi gözlü olup güzel bakmasını bilen, gözlerinin içi gülen insanlar çok daha güzeldir.

takılmaması gerekendir.
valla bak.
balık gibi, ifadesiz, donuk gözler ortaya çıkarır. komik duruma düşersiniz.
iki saattir gülüyorum mesela ben.

esmer, kara kuru, kolları bile kıl içinde olan bir arkadaşımın * ben artık mavi gözlü olmak istiyorum diyerek aldığı ve senelerce çakma mavi gözlülüğüne ve çakma sarı kafasına bir tarafımızla güldüğümüz durumu yaratan lens.

güzelliğin göz renginde değil bakışta olduğunu bilmeyenlerin tercihi.
o yüzden farklı renkte lens takıp bön bakışlara sahip oluyorlar.

bu lenslerden takanları yan yana gözleri açık bir şekilde yatırmak ve siyah beyaz fotoğraflarını çekmek istiyorum. eminim ki elde ettiğim sonuçlar amatör fotoğrafçıların istiklal caddesi'ndeki balıkpazarı'nda bir heves çektikleri siyah beyaz balık tezgahı fotoğraflarından farklı olmayacaktır. olaya yepyeni bir yaklaşım getireceğim, hiç şüphem yok. valla bak.

insanın en canlı görünen bölgesini öldüren. makyajla, takıyla, modayla, otla, bokla zaten doğallık namına bir şeyi kalmayan insanın kalan son gerçekliğini de yok ederken, öleli birkaç gün olmuş ceset gözüne benzer hale getirmesi de işin bir ironisi sanırım.

içi boş dükkanın vitrinini kapatan gazete kağıtları.

çok heves etmişken son anda almaktan vazgeçtiğim lens türü.
koyu renk gözlerde ön profilden gideri olsa da yandan bakınca o koyu renk halkayı görünce bayağı ürküyorsunuz.
ben yanımda oturan kızdan bayağı ürkmüş, lens mi diye sormuştum. ve bozularak 'o kadar belli mi yeaa' demişti.
aman aman, uzak durmakta fayda var.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: harika..bakış açıları,anlatım,tesbitler çok yerinde..

iğrenç görünüyor bence tek kelimeyle

hele bir de kayınca yerlerinden,bakıp bakıp gülmeye doyamıyorum ... Neden takılır ki,anlam veremiyorum

nemlendirme özelliği yüksek olan solusyonlarla beraber aylıkları denersin...olmazsa tekrar gözlüğe dönersin...2 sini de görüp karşılaştırmadan karar vermen zor...bence dene gör derim....

insan hep kendinde olmayani ister...gercege cok yakin da olsa karsidaki insana ben kompleksliyim bunu onun icin takiyorum diye bir algi doguruyor..bu nacizane gorusum, lens takanlar alinmasin..

Son düzenleme:
nemlendirme özelliği yüksek olan solusyonlarla beraber aylıkları denersin...olmazsa tekrar gözlüğe dönersin...2 sini de görüp karşılaştırmadan karar vermen zor...bence dene gör derim....

vala cnm gozluge donmek hıc mı hıc ıstemıyorum 1.sı saguk havalrda bı otobuse vs.. bındıgın zaman acayıp bugulanıyo ve herkes banb bakıyo guluyo gıbı hıssdeıyorum hemen cıkarıyorum o yuzden :)2. sı de yagmurlarda camekanlarım damla damla oluyo sınır bozucu kesınlıkle :)3.su de hep bı yamukluk oluyo bı turlu duz durmuyo:) ama ben sureklı kullndıgım ıcın goz numaram durdu Allah a sukur bızım okulda bı cok kız derste cıkarıyo gozluklerını ole kullnıylar normalde cıkarıyolar ben buna cok karsıyım mesela ılerde daha kotu olabılır gozlerı guzellık ugruna yapılmaması gerekıyo bole seyler :KK43: denıcem bakalım cnm cok sagol bılgılendırdıgın ıcın

vala cnm gozluge donmek hıc mı hıc ıstemıyorum 1.sı saguk havalrda bı otobuse vs.. bındıgın zaman acayıp bugulanıyo ve herkes banb bakıyo guluyo gıbı hıssdeıyorum hemen cıkarıyorum o yuzden :)2. sı de yagmurlarda camekanlarım damla damla oluyo sınır bozucu kesınlıkle :)3.su de hep bı yamukluk oluyo bı turlu duz durmuyo:) ama ben sureklı kullndıgım ıcın goz numaram durdu Allah a sukur bızım okulda bı cok kız derste cıkarıyo gozluklerını ole kullnıylar normalde cıkarıyolar ben buna cok karsıyım mesela ılerde daha kotu olabılır gozlerı guzellık ugruna yapılmaması gerekıyo bole seyler :KK43: denıcem bakalım cnm cok sagol bılgılendırdıgın ıcın

önemli değil canım ama forumda bu gibi şüpheli kararsızlıklarda ben de dahil hiçkimsenin önerilerini tam olarak dinlememeni öneririm...kafanda soru işareti varsa bizzat deneyip görmek en iyisi...her kafadan bir ses çıkıyor çünkü... herkesin yorumu kişisel tecrübelerden ve teorilerden ibaret...herkesin gözü aynı değil...:KK34: hani seninki renk menk meselesi de değil daha büyük bir karar....bu arada belirteyim..gözlükten lense geçişte lens alırken tekrar göz numarası ölçtürmek gerekiyor çünkü gözlük numarasıyla lens numarası aynı olmuyor...göz ile gözlük arasında mesafe kaldığı için...lenste ise direkt gözle temas ettiği için mesafe farkından ötürü numarası farklı oluyor...atıyorum şu an gözlük numaran 3 ise lenste takman gereken numara 3 olmayabilir daha farklı no olabilir....

Son düzenleme:
ben yıllık almak ıstıyorum aslında cnm ya ıyı degıl mı oyle aylık ya gunluk ne gergı var kı yıllık duruken nasıl bı mantık bılmıyorum ama mantıklı gelıyo bama bu dusuncem :)

canım yazmayı unutmuşum bu arada...aylık ve yıllık lensleri yatarken çıkarıyorsun ve solusyona koyuyorsun...gözünde lenslerle kesinlikle uyumamalısın.... ay veya yıl dolduğunda veya kullanılamaz hale geldiğini düşündüğünde çöpe atıyorsun.....
günlükleri ise gece çöpe atıyorsun yatarken...sabah kalktığında yeni bir lens açıp takıyorsun...

Son düzenleme:
170 boyları, kıllı vücutları, teneke suratlarıya, o koca popolarını yayıp oturdukları yerden kadınlara kendilerince b.k atan heriflerin laflarını dikkate alıp paylaştığınız zamana değmez.
her yanları cehalet, her yanları kompleks olan bu erkekleri mi dinleyeceksiniz. güldürmeyin allah aşkına.

Çok yerinde bir yorum olmuş, kesinlikle katılıyorum :KK52: Tabiki Güneş'in de söylediği gibi etrafta yanlış marka lenslerle balık gibi dolaşan bir dolu insan var, bende görüyorum. Ama lens teknolojisi şu son iki senede çok ilerledi, artık yarı opak diye adlandırdığımız lensler var. Balık efekti veren tam opak lensleri geride bırakmaya başladı dünya yavaş yavaş. Herşeyin meraklısı olduğu gibi, renkli lenslerin de meraklıları var, ben gibi, Güneş gibi ve bu topikte zaman harcamış, paylaşımda bulunmuş bir dolu diğer arkadaşımız gibi. Ben de kendime yakıştırmadığım için kullanmayı ve paylaşımda bulunmayı bıraktım. Ama çok yakışan arkadaşlarımız da oldu. Keşke imkan olsa da yarı opak lenslerle özellikle açık kahve tonlarındaki gözlerde alınmış başarılı sonuçları sizlerle paylaşabilsek, eminim ki fikirleriniz biraz yumuşardı renkli lens konusunda... Hepsi özel albümlerde olduğu için burada paylaşamıyorum. Ben de neyi çok komik buluyorum biliyor musunuz? Dibi simsiyah gelmiş çakma sarı saçları. Özellikle esmer tenlerde, hiç yakıştırmıyorum ve çok kompleksli görünüyorlar gözüme... Tamam saçın açık kahvedir, üzerine röfle yaparsın, dibi gelir sırıtmaz iki renk karışır doğal durur anlarım da, simsiyah saçın üzerine de inatla sarı sürülür mü ya... Ama bununla birlikte diyemem ki saçını sarıya boyamak hiçbir kadına yakışmıyor. Bilakis inanılmaz yakışanını da gördüm, saçının doğal rengi zannettiğimi de... Biz kadınlar her daim kendimizi güzelleştirmek, daha iyiye ulaşmak için çabalıyoruz, bazen bu yolda yanlış tercihler yaptığımız da oluyor mutlaka ama renkli lens kullanan, kullanmış, kullanmayı düşünen bütün insanları sadece kötü örneklerden yola çıkarak aynı kefeye koyup, bön bakışlı, kompleksli, içi boş gibi genellemeler yaparsak, aynı şeyi saçına uygun olmayan bir renk tercih eden kadınlardan yola çıkarak, saçını sarıya boyayan bütün kadınlar için de yapmamız gerekir. Doğal bulmayabilirsizniz, beğenmeyebilirsiniz ve kullanmayadabilirsiniz bütün fikirlerinize saygı duyarım ama genelleme yapmak doğru gelmiyor bana.

canım yazmayı unutmuşum bu arada...aylık ve yıllık lensleri yatarken çıkarıyorsun ve solusyona koyuyorsun...gözünde lenslerle kesinlikle uyumamalısın.... ay veya yıl dolduğunda veya kullanılamaz hale geldiğini düşündüğünde çöpe atıyorsun.....
günlükleri ise gece çöpe atıyorsun yatarken...sabah kalktığında yeni bir lens açıp takıyorsun...

cnm bu gunluk lenslerı gece cope atıyosun sabaha yenı acıyosun demıssın ya kutusunda bı cıft lens yok mu kac cıft oluyo bu gunluk lensler bı kutuda ve buarada cnm dun babama anlattım aylık lensler dahqa ıyı oluyomus dedım her ay sana lens mı alcaz bı de dıyo babam karsıdır benım lense de zor ıkna etmıstım o yuzden ıyı tmm yıllık olsun dedım zaten dısarı cıkarken takcam

cnm bu gunluk lenslerı gece cope atıyosun sabaha yenı acıyosun demıssın ya kutusunda bı cıft lens yok mu kac cıft oluyo bu gunluk lensler bı kutuda ve buarada cnm dun babama anlattım aylık lensler dahqa ıyı oluyomus dedım her ay sana lens mı alcaz bı de dıyo babam karsıdır benım lense de zor ıkna etmıstım o yuzden ıyı tmm yıllık olsun dedım zaten dısarı cıkarken takcam

canım günlük saydam lensler atıyorum bir kutu içinde 30, 60 veya 90 adet gibi farklı seçeneklerle sunuluyor...bir kutuda birçok çift toptan oluyor yani....google a günlük değişimli saydam lens veya aylık değişimli saydam lens diye aratarak detaylı bilgiye ulaşabilirsin...
yıllıklarda şeffaf lens varmı bilmiyorum..netten araştırmak lazım....

canım günlük saydam lensler atıyorum bir kutu içinde 30, 60 veya 90 adet gibi farklı seçeneklerle sunuluyor...bir kutuda birçok çift toptan oluyor yani....google a günlük değişimli saydam lens veya aylık değişimli saydam lens diye aratarak detaylı bilgiye ulaşabilirsin...
yıllıklarda şeffaf lens varmı bilmiyorum..netten araştırmak lazım....

tesekkur ederım cnm bakıyorum hemen cok cok sagol :)

Çok yerinde bir yorum olmuş, kesinlikle katılıyorum :KK52: Tabiki Güneş'in de söylediği gibi etrafta yanlış marka lenslerle balık gibi dolaşan bir dolu insan var, bende görüyorum. Ama lens teknolojisi şu son iki senede çok ilerledi, artık yarı opak diye adlandırdığımız lensler var. Balık efekti veren tam opak lensleri geride bırakmaya başladı dünya yavaş yavaş. Herşeyin meraklısı olduğu gibi, renkli lenslerin de meraklıları var, ben gibi, Güneş gibi ve bu topikte zaman harcamış, paylaşımda bulunmuş bir dolu diğer arkadaşımız gibi. Ben de kendime yakıştırmadığım için kullanmayı ve paylaşımda bulunmayı bıraktım. Ama çok yakışan arkadaşlarımız da oldu. Keşke imkan olsa da yarı opak lenslerle özellikle açık kahve tonlarındaki gözlerde alınmış başarılı sonuçları sizlerle paylaşabilsek, eminim ki fikirleriniz biraz yumuşardı renkli lens konusunda... Hepsi özel albümlerde olduğu için burada paylaşamıyorum. Ben de neyi çok komik buluyorum biliyor musunuz? Dibi simsiyah gelmiş çakma sarı saçları. Özellikle esmer tenlerde, hiç yakıştırmıyorum ve çok kompleksli görünüyorlar gözüme... Tamam saçın açık kahvedir, üzerine röfle yaparsın, dibi gelir sırıtmaz iki renk karışır doğal durur anlarım da, simsiyah saçın üzerine de inatla sarı sürülür mü ya... Ama bununla birlikte diyemem ki saçını sarıya boyamak hiçbir kadına yakışmıyor. Bilakis inanılmaz yakışanını da gördüm, saçının doğal rengi zannettiğimi de... Biz kadınlar her daim kendimizi güzelleştirmek, daha iyiye ulaşmak için çabalıyoruz, bazen bu yolda yanlış tercihler yaptığımız da oluyor mutlaka ama renkli lens kullanan, kullanmış, kullanmayı düşünen bütün insanları sadece kötü örneklerden yola çıkarak aynı kefeye koyup, bön bakışlı, kompleksli, içi boş gibi genellemeler yaparsak, aynı şeyi saçına uygun olmayan bir renk tercih eden kadınlardan yola çıkarak, saçını sarıya boyayan bütün kadınlar için de yapmamız gerekir. Doğal bulmayabilirsizniz, beğenmeyebilirsiniz ve kullanmayadabilirsiniz bütün fikirlerinize saygı duyarım ama genelleme yapmak doğru gelmiyor bana.

haklısın canım lenslerle ve renklerle ilgili üstünkörü bilgi sahibi olanların önyargılarından başka birşey değil bu...hele biz bayanlar arasında bile marka farkının doku farkının ayrımına varamayan insanlar varken erkeklerin bu düşüncelerine şaşmamak lazım..çünkü onlar biz bayanlar kadar da detaylı düşünebilen bir beyne sahip değiller...

tamamen bilinçsizlik kökenli bir kötüleme olduğunu düşünüyorum...okullarda saçma sapan derslerin verilmesi yerine biraz daha görsel sanat dallarıyla ilgili veya renk bilgisiyle ilgili detaylı bilgiler ve dersler verilseydi...ana renkler..ara renkler..zıt renkler falan uygulamalı olarak öğretilseydi...insanların daha detaylı düşünme yetisini kulanmasına sevkedilseydi...herkes kendine yakışanı daha iyi bilir ve seçimlerini ona göre yapardı.... belki daha az kişi yanlış seçimler yapıcak bu kötüleyici yorumlara maruz kalıcaktı ve belki daha az kişi önyargıda bulunarak yorum yapıcaktı....belki de toplum olarak daha özgüvenli bireyler olacaktık hepimiz...ama malesef resim derslerinde buna sadece 1 gün ayrılıp basit bir renk çarkı çizdiriyorlar insana...
oysa renk konusu önemli bir konu..sadece göz rengi değil..dünyadaki herşeyin bir rengi var....bunu saç renginden tut ev dekorasyonuna kadar her konuda başarılı olmanın anahtarı bence bu konuda bilinçlenmek....zaten insanımız okumayı araştırmayı de pek sevmiyor...önlerine hazır malzeme bekliyorlar....internetten bile yeteri kadar faydalanılmıyor...
o kötü duran lensleri zamanında ben de taktım ve bundan gocunmuyorum ve utanmıyorum...geçmişimi inkar edicek değilim...o zamanın şartları öyleydi ve biz de imkanlarımız dahilinde seçimler yapmaya zorlandık....bunun maddi yönü de var, senin dediğin gibi lens sektöründeki gelişmeler de var...bence sorun bu gelişmelerden haberdar olmayıp 10 sene önce gördüğü lensli bir kızı misal göstererek "lens budur" şeklinde kafasında oluşturduğu kalıbı değiştiremeyen ve yenilikleri takip edemeyen insanlar....

Son düzenleme:
Erkekler sözde her zaman doğallıktan yanadır ama yapay sarışınların peşinden koşlarlar. Saçlarına iki avuç jöle kullanır,sakallarını favorileriyle birleştirip kendini acayip kılıklara sokar ama yine her zaman doğallıktan yanadır. Siz boşverin bu kalvye delikanlılarını. Herkesin zevki farklıdır. Kimi kendine yakıştırır takar ki bu forumda gördüğüm kadarıyla gözünde lens olduğu halde muhteşem ve doğal görünen bayanlar var, kimi yakıştırmaz şefaf kullanır ya da gözlük takar kişisel tercihlere saygı duyuyorum. Şahsen benim gözüme bakıp gözleriniz lensmi diye soran hiç çıkmadı ama gözleriniz çok güzel diyenleri defalarca duydum ve hepsine gözlerim lens karşılığını verdim. Demekki lens kullanan herkesi kompleksli addetmekte doğru değil.

lensler bence gerçek bir organ olan göz ile aynı kefeye konulmamalı...gerçek gözlerin yerine geçirilmeye çalışılmamalı....süslenirken nasıl kulağımıza küpe takıyorsak lensleri de küpe takar gibi düşünüp değerlendirmeliyiz...kendi organımız kendi parçamız gibi değil....kendimizle bütünleştirmek çok yanlış....ben bunları takıyorum ama bunlar bana ait değil diyebilmeliyiz...(tıpkı küpelerimize bunu diyebildiğimiz gibi)...sorun bence lensleri kendimizle bütünleştirmeye çalışıp onları kendi gözümüz gibi düşünmeye ve başkaları tarafından da öyle zannedilmesine çalışılması....sonuçta gözler bizim organımız...lensler ise sadece bir takı....bütün gün gözümüzde lenslerle gün geçirmiş olabiliriz ama nihayetinde akşam yatarken çıkarıyoruz....

Son düzenleme:
X