- 30 Mart 2020
- 919
- 2.771
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şöyle boylu poslu çıtır daş gibi bir çıtır neden olmasın hakkımız değil mi ayol kim karışır
Kuralları kim koyuyor gene biz koyuyoruz
Kurallar yasa değil değişmesin
Yasal koşullarda kim kiminle nasıl istiyorsa öyle evlensin
Evlilik sürekli güncellenen bir durum
Kültüre ırklara göre farklılıklada görüyoruz
Kime neye göre yaşayacak o zaman insan
Kime neye göre yaşayacağına başkası değil kendimiz karar verelim
bu zaten bir tabu değil, tercihAma Erkeklerin çoğu bundan rahatsız emin ol
Herkes kendini koruyup kollasın diyorlar
Bencede iyi birsey değil bu
Erkeklerde eskisi gibi değil devir çok farklı eskisinden bir tek seni koruyan Baban olur
Elin adamı kimseyi koruyup kollamaz burda neler okuyoruz hayırlısı olsun hakkında
bu zaten bir tabu değil, tercih
illa yaş farkı olmalı demiyorum benim yaşıtım olsun en azından
benden küçük birine ben ilgi duyamam kendim adıma, bunda yanlış bişey göremiyorum
Tam tersi erkek içinde geçerli olur o zaman kendinden 7-8 yaş büyük bir kadını ablası gibi görebilir ve kendiyle yaşıt yada küçük birini isteyebilir pekala.Bende o his oluyor Abimmi var sevgilim mi ?
Beni kimse korumasın ben kendimi korumakta aciz değilimki
Bence herkes kendine sahip çıkmalı
Erkek bize sahip çıkmak zorunda değil
Bakıcımı onlar ?
Tam tersi erkek içinde geçerli olur o zaman kendinden 7-8 yaş büyük bir kadını ablası gibi görebilir ve kendiyle yaşıt yada küçük birini isteyebilir pekala.
İlişkilerde yaşların ne olduğunun belli bir noktaya kadar önemi yok bence, ister kadın büyük olur ister erkek ama fikrinizin doğruluğunu belirtmek için tam tersi erkek büyük ilişkilere laf söyleyerek kendinizle çelişiyorsunuz konunun başından beri. Kadın büyük 7-8 büyük olunca ayiplayan akrabalarınizdan pek bir farkıniz yok gibi duruyor.
Babası yaşında olanları elbette ayrı tutuyorum ama 10 yas abartı bir fark değil bence. Bir başkası içinde 15 yaş fazla olmayabilir. Bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışmak, kadın büyük olunca sorun yapanlarla aynı kapıya çıkarır bizi.Benim erkek arkadasım 25 yasında 4 yaş var aramızda hiçte ablası gibi görmüyor
Bir çok 22-23 da gençler takılıyor hatta gecen arkadaşımın kardeşi sormuş beni daha 22 yasında
Bence kadın ve erkek 7-8 yaşa kadar büyük olabilir benim söylediğim erkekler 10 yaş büyük erkekler bazıları babası yasında insanlarla beraber para için vs normalmi bu ?
Kızın yüzüne karşı böyle söylememiştir umarımİşte sorun da o istemiyor bu bir gerçek bizim milletimiz de.
Bir arkadaşım var 30 yaşında biri ile tanıştırmak istediler çocuk 29 yaşındaydı kıza ne dese beğenirsin sen yaşlısın ben 20lerde birini bulcam.
Nedeni kadınlar çocuğu olunca salıyormuş kendini bunu diyende cahil biri değil ki okumuş meslek sahibi.
Bir de kadının çevreden yapılan çocuk baskısı da var bu sefer evliliğe alışamadan çocuk olduğunda geçinmek zor oluyor ve boşanma gerçekleşiyor.
Yaşlar kaç olursa olsun en az 2 sene aynı evin içinde yaşanmalı.
Bizi erken cokertiyo bu yerin dibine batasicalar kendimzden kucuk oluncada iyice abla kardes gibi mi olalimagahahh yuru kizzz destekliyorum seni 8 yas cok bana gore ama 4-5 yas kucuk bi citir olur genc erkek dinc tutar
Yok ya soz dinleme isi yasla ilgili degil benceEvet benim içinde şuan 5 yaş ideal
Genç erkek iyidir gerçekten hem genç yakısıklı hemde söz dinler 30 yaştan sonra yakışıklı genç erkek pek görmedim
Ama Kadınlar genelde güzel
Erkeklerin saçları dökülüyor göbekleri cıkıyor vs hiç çekici değil
Erkekler olgunlaşmıyor. Olgunlaşamıyor.
5 yıl sonra sevgiliniz de 30 yas olacak farkındasınız değil miEvet benim içinde şuan 5 yaş ideal
Genç erkek iyidir gerçekten hem genç yakısıklı hemde söz dinler 30 yaştan sonra yakışıklı genç erkek pek görmedim
Ama Kadınlar genelde güzel
Erkeklerin saçları dökülüyor göbekleri cıkıyor vs hiç çekici değil
Harika bir yorum olmuş bin like atıyorumTamamen ataerkil düzenden dolayı.
Toplum bilinçli böyle şekillenmiş.
Eski Türk devletleri gibi anaerkil düzen olsaydı bu kadar yaş konusu önemsenmezdi.
Bir de erkeklerde inanılmaz boş ego var.
Kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıp sürekli genç kızlara salça oluyorlar. Mesela adam 40 yaşında. 25 yaşından büyük kız istemiyor. Yani 20 yıl sonra dede olacak adam 20lik kız pesinde..
Bir de çıkarıyorlar yok kadınlar erken çökermiş de bilmem ne de ebegubele laflar.. yahu 30 yaşını geçen kadın bir anda nine olmuyor. 40larin ortalarına kadar sorunsuz doğal yolla hamile kalan tonla kadın var. Sırf kendilerine çok genç eş bulmak için palavra sıkıyorlar..
Bu toplumda bunu değiştirmek lazım.
Kadınlar üzerinde ciddi toplum baskısı var.
Yaş baskısı, üreme baskısı, evlenme baskısı var da var. Bu ülkede kadın olmak çok zor..