Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Erkek tipi saç dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Saç dökülmesini nasıl halledebilirim

• Bitkisel yöntemler

OY: 3 42,9%
  • Tıbbi ilaçlar

OY: 4 57,1%

• Ankete Katılan
    7

Gzdeenurr

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
4
1
27
Merhaba. 21 yaşındayım ve saçlarım son 2 yıldır yoğun şekilde döküldü. Pek önemsememiştim mevsimsel olduğunu düşünmüştüm ama dökülen saçlar geri çıkmayınca panikledim. Özel bir hastenenin cildiye bölümüne gittim. Burada tahliller yapıldı magnezyum ve d vitamini düşükmüş ama saç dökülmesi yapacak kadar değilmiş hormonlarda falan bi sorun yok büyük ihtimalle genetik dedi doktor. Çünkü tepe ve ön kısımlarda baya seyreldi genetikte böyle oluyormuş sanırım. Kerozan tablet verdi. 1 ay kullanıcam duruma göre devam edicekmişim. Bu arada saçlarım inanılmaz yağlanıyor sabah yıkıyorum öğlen yağlı yağlı oluyor. Doktora hangi şampuanı kullanmam lazım yağlanmayı ve dökülmeyi azaltmak için diye sordum ama haftada 5 6 kez saçımıza sürdüğümüz 5 dakika duran bi şampuanın etkisi olmayacağını söyledi. Kafam karıştı gerçekten. Öncelikle bu ilaç hakkında pek bilgi yok internette aramızda kullanan var mı? Ve benim gibi erkek tipi saç dökülmesi sorunu yaşayanlar bu sorunla nasıl başa çıkıyor? Yağlanmanın önüne geçebiliyor musunuz? Psikolojim alt üst oldu resmen ne yapacağımı bilmiyorum

Erkek tipi dökülmede minoksil kullanılıyor.

Doktor bunu vermedi mi?

Verdi ama ben istemedim. Çünkü onu kullandığım sürece saç çıkıyor bırakınca hoop olanda dökülüyor. Uzun süre kullanılacak bir ilaç değil diye düşünüyorum yani araştırdığım, okuduğum yorumlar kadarıyla

Genetik dökülmeyi minoksilden başka birsey durdurmaz canım. Ve evet o da kullandığın sürece. Malesef bırakınca genetik olarak ne olacaksa o olacak. Kullandığın sürece erteleyecek işte.

Bence gençken kullanmak akıllıca.

Merhabalar Gözde Nur Ben Minoksili denedim doktor tavsiyesi üzerine ama yeterli bir sonuc alamadım. Saçlarımın yapısı benımde dokuluyo ustelık yaglı. Aralıkta yenı bir set denedim ama bu sefer tek tek denemek yerıne tum seti denedım biraz pahalı ama N11'den aldım bu arada. Şuan saçlarım hem uzadı hemde dokulme 0 dıyebılırım. Saçlarımla beraber tırnaklarımda uzadı ve sertlestı bu arada. Ben saçlarımı bıle toplayamıyodum yaglı ve az gozuktugu ıcın suan topuz bıle yapabılıyorum. Byopecia Multiplex. İçide ki ürünelr Minoxsilden cok daha fazla düşün 24 etken. N11'de tüm set var tek tekte kullanabılırsın. Ben set olarak aldım ve gercekten cok memnunum. Saçlarımı yıkadıktan sonra hıc bısey yapmasam bıle reklamlarda kı gıbı volumlu duruyor.

minoksilin içinde kullanmayı bıraktıktan sonra dökülmesini sağlayan madde var eşimde denemişti sonra karaçiğer yağlanması tedavisinden sonra saç kremi kullandı şuan gayet iyi dan almıştık .sac tan görebilirsiniz çok büyük sorun haliine geldi saçlarım ama bitkisel çözüm olarak bunu ve sinamekiyi görüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Bioblas da mı reklama muhtaç oldu yaa.

Yeni üyeler, üst üste övgü mesajları.

Canım

Canım puan ne durumdasın

Merhaba
Bende yıllarca aynı sorunu yaşadım çok şükür atlattım Türkiye'de var mı bilmiyorum ben Marderm anti hair loss ampoules kullanıyorum şampuan olarakta furterer -triphasic 1 haftada dökülen saçlarım çıkmaya başladı kesinlikle öneririm eczacı zaten önerdi

Kerozan tabletin hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum arkadaşlar kullanacak olan varsa en azından bilgisi olsun. Minoxil kadın spreyi kullansam mı kullanmasam mı ikilemindeyim çünkü saçım dökülmüyor uzun zamandır kullanıp bıraktığımda dökülme olacağı için korkuyorum ve bu ilacı da en fazla 1 yıl kullanabiliyormuşuz sanırım. Ama bir yandan da kullanıp o saçların tekrar çıkışını görmek için değer gibi geliyor... Aranızda uzun zamandır minoxil kadın sprey kullanan var mı? Bu konu hakkında detaylıca bilgilendirirse çok makbule geçer.

Dermaroller ile baya bi sac cikaran hatta kelini kapatan erkeklee mevcut.Forumlarda goruyorum.Bizde de ayni sekilde ise yarar mi acaba ^^

HORMONAL NEDENLER

Androgenetik Alopesi
: Kadınlarda saç kayıplarının %80 nedeni Androgenetik Alopesi’dir (Erkeklik hormonuna bağlı saç dökülmesi). Kadınlardaki saç dökülmeleri, erkeklerde olduğu gibi kolay teşhis edilemiyor. Kadınlarda saç kaybı, 3 farklı şekilde karşımıza çıkar:

I - Başın üst kısmı ve merkezi bölgede saç tellerinde incelme.

II - Başın üst kısmı ve merkezi bölgede daha geniş alanlarda saç tellerinde incelme ve yer yer saç kaybı.

III - Başın üst kısmı ve merkezi bölgede geniş alanlarda saç kaybı, bu alanın ön ve arkaya doğru ilerlemesi veya ön saç çizgisinin kayıpları.

Menapoz: Kadınlık hormonlarındaki azalmaya bağlı olarak saçlarda incelme veya dökülme görülebilir.

Stres: Stres bazı durumlarda yaygın saç dökülmesine neden olabilir. Bu tür saç dökülmesi androgenetik alopesiden farklıdır. Stres sebebi ortadan kaldırılırsa, dökülen saçlar yaklaşık bir yıl içinde yeniden çıkar.

Doğum: Gebelik süresince kadınlarda östrojen hormonu normalden fazla salgılandığı için saçlar gürleşir ve güzelleşir. Doğum sonrası östrojen miktarı azaldığı için saç dökülmeleri başlar. Bu durum tehlike yaratmaz, saçlar 1-6 ay arasında tekrar büyür.

Merhaba, merak ettim, nasıl oldu saçlarınızın durumu? Bendede aynı sorun var, uğraşıyorum.

Beninde 4 send once basladi dokulmem bioblas bioxsin minoxsil akla ne gelirse kullandim fayda etmedi suan kullandigim Lr recapin arastirin gercekten cok etkili tonikte kullaniyorum dokulmem azaldi ve badem yagida kullamiyorum saclarim onlerden cikmaya basladi bile sizede tavsiye ederim erkek tipi dokulmede etkili indirimi takip edin derim Ben 140 tl ye almistim 1 bucuk ay once

recaptin ben de almıştım ama fayda etmedi alırken de kesin fayda eder dememişlerdi yine de denemiştim

Merhaba gozdenur 22 yasındayım bende 3 4 aydır saclarım cok dokuluyor suan acılma yok ama doktor erkek tıpı dokulme var dedı ben de panplus set kullanıyorum şuan basladım sende bır duzelme var mı ben merak ettım de

Merhaba bende erkek tipi saç dokulmesi var daha başlangıc fakat nasıl durdurulacak sızde mi boyleydınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…