erkek nesli tükeniyor.

yaren06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
26
0
44
Dünyaca ünlü bilim dergisi Focus, erkek neslinin kaderini masaya yatırdı. “Erkeksiz doğum” her geçen yıl bilim dünyasında kaydedilen gelişmelerle gerçek oluyor.

İskoç bilim adamları, 2005’te ilk kez sperm kullanmadan ve klonlama yöntemine başvurmadan insan embriyosu yarattıklarını açıkladı, yani “bakire döllenmenin” ilk adımları çoktan atıldı. Bilim adamları kadınlardan alınan doku örnekleriyle hem sperm hücresini hem de yumurta hücresini laboratuvar ortamında üretmenin mümkün olacağını belirtiyor.

Ancak kadınlar sadece X kromozomu taşıdığı için erkeklerde bulunan Y kromozomunun laboratuvarda elde edilecek olan yumurta ve spermden ortaya çıkması imkansız. Yani “erkeksiz doğum” yoluyla dünyaya gelecek olan bebeğin erkek olma olasılığı yok. Bu nedenle her geçen yıl erkek nüfusunun daha da gerilemesi söz konusu olacak. Focus’un tahminlerine göre gelecekte şunlar gerçekleşecek:

* 2108’de kadınların erkeğe ihtiyacı olmadan hamile kalabileceği klinikler tüm dünyaya yayılacak.

* 2128’de dünya nüfusunun yüzde 70’ini kadınlar oluşturacak.

* 2158’de sperm bankaları tamamen boşalmış olacak ve son tüp ve son erkek bebek dünyaya gelecek.

* 2238’da dünyadaki son erkek ölecek ve tüm dünya kadın olacak.

bencede pek öyle bi ihtimal düşünemiyorum açıkcası varsada benim ömrüm yetmez sanırım görmeye

en iyi anlaştığım arkadaşlarım arasında erkeklerin oranı % 80 dir
bi sıkıntım olunca ne yalan sölim genelde erkek arkadaşlarıma anlatmayı tercih ederim (tabi çok eski dostlarımdır..)
yani diceğim onlarsız dünyada kötü olur yaww
her şey dengede olduğu sürece güsel bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…