erkek kardesim kendinden 5 yas buyuk bir kizla cikiyormus.tavsiye??

erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??
Amanıııın herkes de topa tutmuuuuuuşş :KK11: Valla benim de iki erkek kardeşim var tatlım. İkisi de azıcık saftır, kızdan, ilişkiden falan anlamazlar ama lafımı çok tutarlar. Ayrıl dedi mi bitirirler, uzak dur dedi mi yanaşmazlar. Tecrübesizler çünkü. Sana gelince, aynı durumda olsak bizim evde kopacak fırtınaları hayal bile edemiyorum. İç Anadolu'da yaşıyorsan endişelerinde haklısın. Bizim o taraflarda herkes karşı çünkü böyle şeylere. Ama senin kardeşin de 23 yaşındaymış. Sakın karşı çıkayım deme. Ben kardeşlerimi bildiğim için içime sinmeyen durumda karışırım. Sen de ben karışmıyorum de. Zıtlaşırsan, inatlaşır. Sonra sen kötü olursun. Git anneme babama anlat bunu de.

Kardeşinizin bu kadından önce size gösterdiği sevgililerine "abuk sabuk" tanımı yapıp, bu kadının da sadece yaşını bildiğiniz halde küfrettiğinize göre, siz görümce olmak için doğmuşsunuz:)

Bir insani tanimadan yorum yapmak, önyargı falan filan.. Diğer arkadaşlar bu konudaki yanlışlarınızdan ve haksızlığınızdan yeterince bahsetmiş. Temcit pilavi yapmayayim.

Sadece şunu ekleyeyim: Kardeşinizin yaşı daha 23. Evliliği düşünmüyor bile olabilir. Ama sizin bu aşırı tepkiniz, ilişkisini daha imkansız kılıp, daha da masalsı hale getirecek. Yasak aşk:) Yani siz tepkilerinizi kontrol edip, fettan görümceliği bırakmazsanız, olmayacak ilişkiyi bile oldurursunuz.

Bir de iş kimin kime abla diyeceğine kalsın. Yurt dışında herkesin birbirinr ismiyle hitap ettiğini düşünürsek, kimse bu yüzden ölmez. Hürmetler ^.^

Kardeşinizin bu kadından önce size gösterdiği sevgililerine "abuk sabuk" tanımı yapıp, bu kadının da sadece yaşını bildiğiniz halde küfrettiğinize göre, siz görümce olmak için doğmuşsunuz:)

Bir insani tanimadan yorum yapmak, önyargı falan filan.. Diğer arkadaşlar bu konudaki yanlışlarınızdan ve haksızlığınızdan yeterince bahsetmiş. Temcit pilavi yapmayayim.

Sadece şunu ekleyeyim: Kardeşinizin yaşı daha 23. Evliliği düşünmüyor bile olabilir. Ama sizin bu aşırı tepkiniz, ilişkisini daha imkansız kılıp, daha da masalsı hale getirecek. Yasak aşk:) Yani siz tepkilerinizi kontrol edip, fettan görümceliği bırakmazsanız, olmayacak ilişkiyi bile oldurursunuz.

Bir de iş kimin kime abla diyeceğine kalsın. Yurt dışında herkesin birbirinr ismiyle hitap ettiğini düşünürsek, kimse bu yüzden ölmez. Hürmetler ^.^

Süpersinnnn

Arkadaşlar, tüm yorumları okumadım ama bazılarına göz gezdirdim ve üzüldüm. Fettan görümce mettan görümce, ya herkesin bir yaşam tarzı var, fikri var, geleneği, göreneği var. Kimine göre normaldir, kimine göre yanlış, kimine göre doğru. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil. Düşünmüyor diye de terslenmek zorunda değil. Kızcağızın ailesi böyle düşünen insanlar demek ki, neden saygı duymuyorsunuz? Bir derdim var demiş, derdini paylaşmış. Bir dert de niye siz oluyorsunuz? Bu açıdan düşünen varsa, bu şekilde tecrübesi olan varsa yazsın diye yardım istemiş. KAç bin üye var burada, herkes aynı düşünmek zorunda değil ki. Aynı düşünmüyorsan fikir beyan etme. Niye kızıp tersliyorsunuz yani? Benim de erkek kardeşlerim var. Ben de karışıyorum. Ama karışmak için değil. Abla ne yapayım diyor. Böyle böyle yap diyorum. Ya da sana uygun değil ayrıl diyorum. Kimse kardeşi mutsuz olsun istemez. Belki o da mutsuz olacağını düşünerek söyledi bunu, neden anlamak istemiyorsunuz? Aile istemezse mutsuz olamayacakları da ortada yani. Ya herkesin örfü adeti geleneği göreneği var. Ya da düşüncesi var. Önce bir saygı duyun. O kardeşine saygı duymamış olabilir ama altını çiziyorum KARDEŞİ yani. Ablaya laf söylemek, fikir vermek düşer de, ablası olmayana eleştirmek, kızmak düşmez. Sanki hepimiz çok dört dörtlüğüz. Mükemmel gelin, mükemmel eş, mükemmel kaynana ya da anneyiz... Bu kadar ağır konuşmanın anlamı yok yani! Ablasıdır, tabi düşünecek, tabi fikir beyan edecek, tabii ki de laf söyleyecek. Can bu, el değil.

madem kardesiniz olgun diil o kiz onu olgunlastirir yonlendirir dogruyu yanlisi onun sayesinde ayirt edebilir evi cekip cevirebilir alttan alabilir arkasinda guclu bi kadin olmus olur nesi kotu

Hem benim erkek kardeşlerim de karışır. Ne var bunda? Abla bu adamdan ayrıl, çok aksi, evlenince seni döver belki, öyle bir tipi var dediler. En ufak şiddetini görmedim. Sadece kızınca bağırırdı. Bir gün tutmadım terk ettim eski sevgilimi. Kız kardeşime de herkes karşı çıktı hiç birimizi dinlemedi. Gitti örfü adeti bizden ayrı, başka memleketten, kendinden 6 yaş büyük, anasak, kendine denk olmayan biriyle evlendi. Kaç defa rezil oldu ailemize. Hiç kimse sevmiyor eşini. Babam bir gün o adamı dövecek diye ödümüz patlıyor. Ne kusur işlese, babamdan nasıl saklasak diye aklımız çıkıyor. Babam hep küfrediyor eşinin arkasından. Nefret ediyor. Ailesi desen aile değil, zaten hiç birimiz görüşmüyoruz. Kız kardeşim de ne sorun yaşasa saklamak ve içine atmak zorunda kalıyor, çünkü bile bile gitti yani. Hep ağlıyor. Niye kimse eşimi sevmiyor diye, sebep söyleyince de ne yapayım huyu bu, değiştiremem ki diyor. Konu sahibi arkadaş sen diyeceğini demişsin zaten. Daha da karşı çıkayım deme. Yasak olan her zaman cazip gelir. Boşver karışma.

Arkadaşlar, tüm yorumları okumadım ama bazılarına göz gezdirdim ve üzüldüm. Fettan görümce mettan görümce, ya herkesin bir yaşam tarzı var, fikri var, geleneği, göreneği var. Kimine göre normaldir, kimine göre yanlış, kimine göre doğru. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil. Düşünmüyor diye de terslenmek zorunda değil. Kızcağızın ailesi böyle düşünen insanlar demek ki, neden saygı duymuyorsunuz? Bir derdim var demiş, derdini paylaşmış. Bir dert de niye siz oluyorsunuz? Bu açıdan düşünen varsa, bu şekilde tecrübesi olan varsa yazsın diye yardım istemiş. KAç bin üye var burada, herkes aynı düşünmek zorunda değil ki. Aynı düşünmüyorsan fikir beyan etme. Niye kızıp tersliyorsunuz yani? Benim de erkek kardeşlerim var. Ben de karışıyorum. Ama karışmak için değil. Abla ne yapayım diyor. Böyle böyle yap diyorum. Ya da sana uygun değil ayrıl diyorum. Kimse kardeşi mutsuz olsun istemez. Belki o da mutsuz olacağını düşünerek söyledi bunu, neden anlamak istemiyorsunuz? Aile istemezse mutsuz olamayacakları da ortada yani. Ya herkesin örfü adeti geleneği göreneği var. Ya da düşüncesi var. Önce bir saygı duyun. O kardeşine saygı duymamış olabilir ama altını çiziyorum KARDEŞİ yani. Ablaya laf söylemek, fikir vermek düşer de, ablası olmayana eleştirmek, kızmak düşmez. Sanki hepimiz çok dört dörtlüğüz. Mükemmel gelin, mükemmel eş, mükemmel kaynana ya da anneyiz... Bu kadar ağır konuşmanın anlamı yok yani! Ablasıdır, tabi düşünecek, tabi fikir beyan edecek, tabii ki de laf söyleyecek. Can bu, el değil.
kizin yaşinin buyuk olmasi ailelerine ters olabilir, onaylamaya mecbur da degiller.. burda takilinan nokta; konu sahibinin tarzi ve 'kufur' etmis olmasi.. istememesi degil de yas farkindan oturu gelin adayini HİÇ tanimadan servet avcisi olmakla itham etmesi.. kimse empatisiz veya cemkirik degil yani, dilerim anlasilmistir.. sevgiler..

kizin yaşinin buyuk olmasi ailelerine ters olabilir, onaylamaya mecbur da degiller.. burda takilinan nokta; konu sahibinin tarzi ve 'kufur' etmis olmasi.. istememesi degil de yas farkindan oturu gelin adayini HİÇ tanimadan servet avcisi olmakla itham etmesi.. kimse empatisiz veya cemkirik degil yani, dilerim anlasilmistir.. sevgiler..
Belki konuşma tarzları odur canım. Ben erkek kardeşlerime kızdığım zaman hep küfrediyorum. İtham etme demeyelim de ona yani abla bu, her şeyi düşünebilir. Endişelenebilir. Bazıları evham yapar. Benim 3 kardeşim var, ben nelerine endişeleniyorum bir bilseniz :) Okula gitti mi, alkol mü kullanıyor, ödemelerini düzenli yapıyor mu? Ne zaman sevgilisi olacak bu çocuğun vs vs. neler neler. Sevgilisi olsa, nasıl bir kız acaba, iyi mi kötü mü, kullanıyor mu, kandırıyor mu? Bir sürü bir sürü şey. Ne bileyim ben kardeşlerimi çok seviyorum. Açıkçası ikisi de çok saf. Kandırılacaklar diye ben de korkuyorum. Ablalık bu. Elde olan bişey değil ki. Beyin abla beyni gibi işliyo.

Belki konuşma tarzları odur canım. Ben erkek kardeşlerime kızdığım zaman hep küfrediyorum. İtham etme demeyelim de ona yani abla bu, her şeyi düşünebilir. Endişelenebilir. Bazıları evham yapar. Benim 3 kardeşim var, ben nelerine endişeleniyorum bir bilseniz :) Okula gitti mi, alkol mü kullanıyor, ödemelerini düzenli yapıyor mu? Ne zaman sevgilisi olacak bu çocuğun vs vs. neler neler. Sevgilisi olsa, nasıl bir kız acaba, iyi mi kötü mü, kullanıyor mu, kandırıyor mu? Bir sürü bir sürü şey. Ne bileyim ben kardeşlerimi çok seviyorum. Açıkçası ikisi de çok saf. Kandırılacaklar diye ben de korkuyorum. Ablalık bu. Elde olan bişey değil ki. Beyin abla beyni gibi işliyo.
ben de ablayim.. bilemiyorum.. aramizda bag ve sevgi Allah in izniyle cok gucludur, cok duskunuzdur ama birbirimize de saygimiz vardir, kiyamayiz bi kere o sekilde konusmaya (konu sahibi gibi).. sahip cikmak, yardimci olmak baska; mudahale edip yikip dokmek baska.. kardes de olsak herkes saygisini korumali.. ki ben kardeslerimin ablasi degil de annesi gibi hissederim yakinlik acisindan.. ama onlarin yaptiklari iste de bi bildikleri oldugunu dusunurum..
bu icerik icin empati yapayim o halde; asla kufur etmrz ve hic tanimadigim bi kiz hakkinda boyle yargilara varip, 'vay bana abla demeyecekmi simdi gelin kiz' diye sığ bi acidan yaklasmazdim..

ben de ablayim.. bilemiyorum.. aramizda bag ve sevgi Allah in izniyle cok gucludur, cok duskunuzdur ama birbirimize de saygimiz vardir, kiyamayiz bi kere o sekilde konusmaya (konu sahibi gibi).. sahip cikmak, yardimci olmak baska; mudahale edip yikip dokmek baska.. kardes de olsak herkes saygisini korumali.. ki ben kardeslerimin ablasi degil de annesi gibi hissederim yakinlik acisindan.. ama onlarin yaptiklari iste de bi bildikleri oldugunu dusunurum..
bu icerik icin empati yapayim o halde; asla kufur etmrz ve hic tanimadigim bi kiz hakkinda boyle yargilara varip, 'vay bana abla demeyecekmi simdi gelin kiz' diye sığ bi acidan yaklasmazdim..
Sen yaklaşmazsın, başkası yaklaşmaz da, o da öyledir işte. Düşüncelerinden ve eylemlerinden dolayı yargılayamayız ki insanları. Herkes aynı şekilde düşünüp konuşmuyor malesef. Benim kardeşlerim de Allah var bana falan küfür etmezler. Ben de babam gibiyim küfür ediyorum bazen. Benimkiler ayrı vaka zaten. İkisi de kız gibi ve saf. Çok çabuk kandırılıyorlar. Anneme çektiler herhalde. Ya da biz baskın kaldık bilemiyorum. Olsun biz yine de karışmayalım ya. Sitede çok görüyorum, herkes herkese kızıyor, düşüncelerini yargılıyor. Derde derman olalım derken insanları germeyelim yani. Benim bunları söylemekteki maksadım bu. Kız kaç yaşına gelmiş. Düşüncelerini değiştiremeyiz ki. Aynı şekilde düşünenler ya da tecrübesi olanlar fikrini beyan eder. Ben olsam babama havale ederim olayı. Git babama anlat derim :) Bir kız yüzünden kardeşimle kötü olamam. Fikir sorarsa söylerim. Anlatırsa bir şey diyemem. Hayırlısı demek lazım.

Kızla tanıştınız mı? Ne biliyorsunuz belki çok iyi?
Bizim sülalede böyle vakalar çok oldu, çocuk alevidir aile istemez, kız boşanmıştır aile istemez, kız büyüktür aile istemez...Hepsi de annelerin onca ayılıp bayılmalarına karşı evlendi ve mutlular ama ailelerle aralarında inanılmaz mesafe var. İç Anadoludayız bu arada...

Benimde var oyle tanidigim. Gayette mutlular. Belkide evliliklerini cekilir kilacak olan sey mantiklari degil duygularidir?!?

Bence siz kızın size nasıl hitap edeceğini değil de, sizin kıza nasıl hitap edeceğinizi düşünün.
Malum kız sizden büyük. Abinizin eşi olsaydı yengeniz olacaktı, şimdi de öyle demeniz gerekebilir :KK48:
Ama yok yok demeyin siz, egonuz napar sonra?
Bence problem tamamen sizle alakalı.
Kız küçük olsaydı görümcelik yapacaktınız, ablalık taslayacaktınız.
Şimdi kız büyük; karsısında buyuklenemeyeceksiniz.
Hoş, daha kızı tanımadan para avcısı oldugunu düşünen bir görümce yine yapar yapacağını.
Bu arada erkek gec olgunlaşır o yuzden kızdan 3-5 yaş buyuk olmalı masallarını da bırakın artık.
Hepsi ananelerimiz bozulmasın diye uydurulmuş kılıflar.
Nerde kanıtlanmış? Kim kanıtlamış?

Geçiniz efenim, geçiniz.

Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmiş :KK51:
Burada ne zaman konu açanlara hak vermesek ayni seyleri duyuyoruz.
Öyle ki artik kib.leyesim bile gelmiyor :KK51:
Kendinizle yuzlesmek, disardan bu sekilde gorundugunuzu fark etmek zor.
Sizi farkindalik surecinizle basbasa birakiyorum.
Azicik öz eleştiriyle daha mutlu olabilirsiniz.
Tavsiye ediyorum :KK25:

sirf çemkirip birbirinizi begenmek icin mi yazdiniz...cok komiksiniz.haddini bilmememek lafinizi da aynen iade ediorum...
Senin mesajlarini da begenelim, demek ki sen begenilmek ve hakli gorulmek icin yazdin ama umdugun destegi bulamayinca, elestiri alinca işine gelmedi.
Olumsuz yorumlara katlanamiyorsaniz konu acmayin bizi de mesgul etmeyin.
O begendigimiz yorumlari ciddiye alsan da kendine biraz öz eleştiri yapsan inan bana gelir bize tesekkur edersin.
Yapmayin bu kadar elestiriye kapali olup da sonra alenen konu acip bize sizin tabirinizle "çemkirmeyin".

standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff
Bu ne sacma bi dusunce Allah aşkına. Neymis esinin ablasina ne dicekmis? Adin neyse onu soyleyecek.

Benim esim ablamdan büyük ismiyle hitap ediyor. Erkek ailesi olunca farkli mi oluyor ki :KK53:

Sen yaklaşmazsın, başkası yaklaşmaz da, o da öyledir işte. Düşüncelerinden ve eylemlerinden dolayı yargılayamayız ki insanları. Herkes aynı şekilde düşünüp konuşmuyor malesef. Benim kardeşlerim de Allah var bana falan küfür etmezler. Ben de babam gibiyim küfür ediyorum bazen. Benimkiler ayrı vaka zaten. İkisi de kız gibi ve saf. Çok çabuk kandırılıyorlar. Anneme çektiler herhalde. Ya da biz baskın kaldık bilemiyorum. Olsun biz yine de karışmayalım ya. Sitede çok görüyorum, herkes herkese kızıyor, düşüncelerini yargılıyor. Derde derman olalım derken insanları germeyelim yani. Benim bunları söylemekteki maksadım bu. Kız kaç yaşına gelmiş. Düşüncelerini değiştiremeyiz ki. Aynı şekilde düşünenler ya da tecrübesi olanlar fikrini beyan eder. Ben olsam babama havale ederim olayı. Git babama anlat derim :) Bir kız yüzünden kardeşimle kötü olamam. Fikir sorarsa söylerim. Anlatırsa bir şey diyemem. Hayırlısı demek lazım.
sen de su an sitedekileri yargiliyosun ama :KK66: yapilan yorumlari degerlendiriyosun.. ayni sey.. demek herkesin bi fikri var.. sınırları aşmadan ifade edilir, problem varsa da yonetim ilgilenir.. bize dusmez kisacasi..
:KK66:

düşünceleri değiştiremeyiz ki,diyen arkadaş
"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir"
o yüzden bu dediğiniz doğru değil..

erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte ( EVLİLİKTE) bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??

Allah mesut etsin demek varken küfür niçin? Yengem abimden 5 yaş büyük, 15 yıldır birlikteler 11 yıldır evliler. Çok ta mutlular. Ben eşimden 3 yaş büyüğüm 3 yıldır evliyiz çok şükür, pişmanlığımız da yok. Tepkiniz çok yanlış. Size diretilen (erkek kadından büyük olur) mantığın yanlış olduğunu bilmelisiniz. Arada uçurum yoksa (ki var olan evliliklerde de mutluluğu gördüğüm oldu) çok ta problem değil. Yeter ki sevgi saygı bitmesin.

X