Arkadaşlar, tüm yorumları okumadım ama bazılarına göz gezdirdim ve üzüldüm. Fettan görümce mettan görümce, ya herkesin bir yaşam tarzı var, fikri var, geleneği, göreneği var. Kimine göre normaldir, kimine göre yanlış, kimine göre doğru. Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil. Düşünmüyor diye de terslenmek zorunda değil. Kızcağızın ailesi böyle düşünen insanlar demek ki, neden saygı duymuyorsunuz? Bir derdim var demiş, derdini paylaşmış. Bir dert de niye siz oluyorsunuz? Bu açıdan düşünen varsa, bu şekilde tecrübesi olan varsa yazsın diye yardım istemiş. KAç bin üye var burada, herkes aynı düşünmek zorunda değil ki. Aynı düşünmüyorsan fikir beyan etme. Niye kızıp tersliyorsunuz yani? Benim de erkek kardeşlerim var. Ben de karışıyorum. Ama karışmak için değil. Abla ne yapayım diyor. Böyle böyle yap diyorum. Ya da sana uygun değil ayrıl diyorum. Kimse kardeşi mutsuz olsun istemez. Belki o da mutsuz olacağını düşünerek söyledi bunu, neden anlamak istemiyorsunuz? Aile istemezse mutsuz olamayacakları da ortada yani. Ya herkesin örfü adeti geleneği göreneği var. Ya da düşüncesi var. Önce bir saygı duyun. O kardeşine saygı duymamış olabilir ama altını çiziyorum KARDEŞİ yani. Ablaya laf söylemek, fikir vermek düşer de, ablası olmayana eleştirmek, kızmak düşmez. Sanki hepimiz çok dört dörtlüğüz. Mükemmel gelin, mükemmel eş, mükemmel kaynana ya da anneyiz... Bu kadar ağır konuşmanın anlamı yok yani! Ablasıdır, tabi düşünecek, tabi fikir beyan edecek, tabii ki de laf söyleyecek. Can bu, el değil.