erkek kardesim kendinden 5 yas buyuk bir kizla cikiyormus.tavsiye??

Ayrıca eşimin ablalarından biri benimle yaşıt ismiyle hitap ediyorum. Yengemle aramızda 6 yaş var ona da ismiyle hitap ediyorum. Hitap konusunda nasıl bir sıkıntı yaşanabilir ki, ''kim ne düşünür'' diye düşünmekten kardeşinizin ne düşündüğünü önemsemiyorsunuz. Olgun bir yapınız yok kusura bakmayın. Yazılarınızdan da ergenlikten yeni çıkmış gibi bir hava yaratıyorsunuz. Rica ederim ''w'' harfini de kullanmayınız.

erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??
yaşa takılma cnm bnce gercekten aşıksalar cok mutlu olablirler

Herkes seçimlerinden kendi sorumludur. 5 yaş büyük 10 yaş büyük kime ne? Anlasiyorlarsa,seviyorlar sa kime ne? Suç mu adamdan beş yıl yada on yıl önce doğması? Artık aşın bunları insanlar kimle mutluyum onunla olsun saygı duyun

kendinizi kızın yerine koyup anlayış gösterin bence.o kızın yerinde siz de olabilirdiniz,sizde kendiinizden küçük birinden etkilenip sevebilirdiniz.ayrıca tanımadan etmeden kızın yaşını problem etmişsiniz oturup bi konuşun bakalım belki kız olgun değil yaşından küçük gösteriyo, belki olgun ama araları çok iyi birbirlerini tamamlıyolar.saçma sapan bişeye takılmışsınız bence çok haksızsınız.

Sahsen ben kendimden 5 yas kucuk biriyle olmazdim. Kardesim cikip boyle birsey soylese ben de tepki gosterirdim. Ama kufur edecek, assla olmaz diyecek noktaya gelmezdim. Neticede kendi hayati. O hayati kiminle paylasacagi onun karari. Kardes bile olsa kimse kimsenin normlarina uymak zorunda degil.

Benim arkadasim kendinden 6 yas kucuk biriyle evlendi. 3 yasinda kizlari var. 2. Cocuk su siralar yoldadir.
Arkadasim evlendigi zaman 29,esi 23 yasindaydi. Gayet guzel bir kadindir. Hatta esi tipsiz kalir yaninda.
Su oglanlarinizi Tanri gibi gormekten vazgecin.

sen de su an sitedekileri yargiliyosun ama :KK66: yapilan yorumlari degerlendiriyosun.. ayni sey.. demek herkesin bi fikri var.. sınırları aşmadan ifade edilir, problem varsa da yonetim ilgilenir.. bize dusmez kisacasi..
:KK66:
Valla hiç de yargılamıyorum bence.Sabahtan beri kızı topa tutmuşlar. Eminim konuyu açtığına pişman olmuştur. Ayrıca benim amacım yargılamak değil, biraz anlayış göstermelerini bekliyorum o kadar. Resmen çoğunluk saldırmış yani. Okumamız yazmamız var çok şükür.

düşünceleri değiştiremeyiz ki,diyen arkadaş
"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir"
o yüzden bu dediğiniz doğru değil..
Ohooooooooo felsefeye girersek bu işin içinden çıkamayız bence. :) Çıkarız da mevzu uzar. Konu sahibinin değişimden ziyade fikre ve yardıma ihtiyacı var. Benim düşüncemi değiştirin dememiş ki. Hem bu şekilde konuşulursa değişeceği varsa da değişmez. Şahsen ben kendi adıma konuşayım: Buradaki kimsenin benim düşüncelerimi değiştirebileceğine inanmıyorum. Düşünce değiştirmek iki satır yazmakla olacak şey değil. Sayfalarca yazmanız gerekir buraya, onu da kimse kimse için yapmaz bence.

Ohooooooooo felsefeye girersek bu işin içinden çıkamayız bence. :) Çıkarız da mevzu uzar. Konu sahibinin değişimden ziyade fikre ve yardıma ihtiyacı var. Benim düşüncemi değiştirin dememiş ki. Hem bu şekilde konuşulursa değişeceği varsa da değişmez. Şahsen ben kendi adıma konuşayım: Buradaki kimsenin benim düşüncelerimi değiştirebileceğine inanmıyorum. Düşünce değiştirmek iki satır yazmakla olacak şey değil. Sayfalarca yazmanız gerekir buraya, onu da kimse kimse için yapmaz bence.
Ayrıca Herakleitosun da her fikrine katılmıyorum. Onu da belirteyim. Küreselliğe vurduğunda geçerli bir söz bu. Herkes herkesi değiştirecek ya da herkes değişecek diye bir şey yok. Fiziksel anlamda demiyorum, bilişsel anlamda. Bilişsel anlamda değişmeyen adam değişmiyor valla.

sen de su an sitedekileri yargiliyosun ama :KK66: yapilan yorumlari degerlendiriyosun.. ayni sey.. demek herkesin bi fikri var.. sınırları aşmadan ifade edilir, problem varsa da yonetim ilgilenir.. bize dusmez kisacasi..
:KK66:
Bize düşmez konusuna katılıyorum yalnız. Burada bir çok kişi her şeyi üzerine vazife ediniyor. Buna kızıp ben de üzerime vazife edinmiş olabilirim. Neticede kimseyi yargılamak veya eleştirmek kimseye düşmez. Kız eleştiriye ihtiyacım var diye bir köşeye gelmemiş. Bir derdim var demiş. Bize de noluyosa kız ortada yok, tartışıyoruz. Her neyse. Karışmak istemiyorum daha fazla. Konu sahibi kendi savunmasını yapar herhalde

Bize düşmez konusuna katılıyorum yalnız. Burada bir çok kişi her şeyi üzerine vazife ediniyor. Buna kızıp ben de üzerime vazife edinmiş olabilirim. Neticede kimseyi yargılamak veya eleştirmek kimseye düşmez. Kız eleştiriye ihtiyacım var diye bir köşeye gelmemiş. Bir derdim var demiş. Bize de noluyosa kız ortada yok, tartışıyoruz. Her neyse. Karışmak istemiyorum daha fazla. Konu sahibi kendi savunmasını yapar herhalde
Bence de :KK66:

"cydatesyazu40214"]Bize düşmez konusuna katılıyorum yalnız. Burada bir çok kişi her şeyi üzerine vazife ediniyor. Buna kızıp ben de üzerime vazife edinmiş olabilirim. Neticede kimseyi yargılamak veya eleştirmek kimseye düşmez. Kız eleştiriye ihtiyacım var diye bir köşeye gelmemiş. Bir derdim var demiş. Bize de noluyosa kız ortada yok, tartışıyoruz. Her neyse. Karışmak istemiyorum daha fazla. Konu sahibi kendi savunmasını yapar herhalde[/QUOTE]
Ha bi de konu aciyorsa, eleştiriye de acik olacak.. Hatasi varsa 'ay ben dertliyim' diye konu actigindan, kimse pohpohlamak veya hak vermek durumunda değil.. Hem belki hatasini görür de dikkat eder, burada amaç çözüm aramaksa tabi..

erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??
Arkadaşım senin bu konu kafama takıldı. Eşime sordum gece. O bana göre biraz politiktir. Kızar ama yüzüne değil. Sinirini içinde yaşar :) Bir dur bakalım. Kimmiş? Kimin nesiymiş bir tanıyalım derim dedi. Kızla tanışmayı dene istersen. Hemen zıtlaşma. Yoksa kötü olan sen olursun. Ben de senin gibi tepki verirdim ama biz kadınlar genelde duygularımızla hareket edip ani tepki verebiliyoruz. Önce bir tanış istersen kızla. :S Sonra içine sinmeyen bişey olursa yine söylersin :S

"cydatesyazu40214"]Bize düşmez konusuna katılıyorum yalnız. Burada bir çok kişi her şeyi üzerine vazife ediniyor. Buna kızıp ben de üzerime vazife edinmiş olabilirim. Neticede kimseyi yargılamak veya eleştirmek kimseye düşmez. Kız eleştiriye ihtiyacım var diye bir köşeye gelmemiş. Bir derdim var demiş. Bize de noluyosa kız ortada yok, tartışıyoruz. Her neyse. Karışmak istemiyorum daha fazla. Konu sahibi kendi savunmasını yapar herhalde
Ha bi de konu aciyorsa, eleştiriye de acik olacak.. Hatasi varsa 'ay ben dertliyim' diye konu actigindan, kimse pohpohlamak veya hak vermek durumunda değil.. Hem belki hatasini görür de dikkat eder, burada amaç çözüm aramaksa tabi..[/QUOTE]
Ben şahsen konulara göz gezdiriyorum. Konu sahibinin düşüncesine yani. Bana ters gelen bir şey varsa yorum yapmıyorum. ama sadece konu sahibi için geçerli bu. Başında bir dert varken sırf düşüncesi yanlış diye de kırılmasını istemem açıkçası. Çünkü bazıları sadece yardım istiyor. Eleştirilmek değil. Zaten konuyu da kendi gibi düşünenlere sormuş bence. Okuduklarımdan böyle bir çıkarım yaptım. Her yazanı okumadım da çoğunluk kızmış yani. Ben kızın adına üzüldüm ve gece gece stres oldum. Eşimi uyandırdım o derece :)

Ha bi de konu aciyorsa, eleştiriye de acik olacak.. Hatasi varsa 'ay ben dertliyim' diye konu actigindan, kimse pohpohlamak veya hak vermek durumunda değil.. Hem belki hatasini görür de dikkat eder, burada amaç çözüm aramaksa tabi..
Ben şahsen konulara göz gezdiriyorum. Konu sahibinin düşüncesine yani. Bana ters gelen bir şey varsa yorum yapmıyorum. ama sadece konu sahibi için geçerli bu. Başında bir dert varken sırf düşüncesi yanlış diye de kırılmasını istemem açıkçası. Çünkü bazıları sadece yardım istiyor. Eleştirilmek değil. Zaten konuyu da kendi gibi düşünenlere sormuş bence. Okuduklarımdan böyle bir çıkarım yaptım. Her yazanı okumadım da çoğunluk kızmış yani. Ben kızın adına üzüldüm ve gece gece stres oldum. Eşimi uyandırdım o derece :)[/QUOTE]
tamam iste.. o senin tarzin.. 'sahsen' diyorsun.. baskalari da elestirmeyi uygun goruyordur.. yonetim de buna belli cercevede izin veriyorsa; diyecek bsy yok..

Ben şahsen konulara göz gezdiriyorum. Konu sahibinin düşüncesine yani. Bana ters gelen bir şey varsa yorum yapmıyorum. ama sadece konu sahibi için geçerli bu. Başında bir dert varken sırf düşüncesi yanlış diye de kırılmasını istemem açıkçası. Çünkü bazıları sadece yardım istiyor. Eleştirilmek değil. Zaten konuyu da kendi gibi düşünenlere sormuş bence. Okuduklarımdan böyle bir çıkarım yaptım. Her yazanı okumadım da çoğunluk kızmış yani. Ben kızın adına üzüldüm ve gece gece stres oldum. Eşimi uyandırdım o derece :)
tamam iste.. o senin tarzin.. 'sahsen' diyorsun.. baskalari da elestirmeyi uygun goruyordur.. yonetim de buna belli cercevede izin veriyorsa; diyecek bsy yok..[/QUOTE]
Herkesin düşüncesi farklı işte. Yapacak bir şey yok gibi görünüyor bu koşullarda :KK43:

kizin yaşinin buyuk olmasi ailelerine ters olabilir, onaylamaya mecbur da degiller.. burda takilinan nokta; konu sahibinin tarzi ve 'kufur' etmis olmasi.. istememesi degil de yas farkindan oturu gelin adayini HİÇ tanimadan servet avcisi olmakla itham etmesi.. kimse empatisiz veya cemkirik degil yani, dilerim anlasilmistir.. sevgiler..
bakin konunun hepsini okumadan yorum yapmissiniz.kufretmem yasininbuyuklugu meselesine degil.bir kere de normal ozellikteki birileriyle gel manasinaydi.daha once yazdim bunu.servet avcisi benim olabilir mi dedigim endisemi cok abartmak demektir.oyle demiorum.kardesim cirkin falan da degil.acaba neden kiz boyle bi sm

secim yapior bunu dusunuyorum.sonucta cok genel bir durum degil.beni kotu gorumce acimasiz vs.seklinde ilan ettiniz.bence haksizlik ediyorsunuz.ben nie kardesimin mutluluginu istemeyeyim.

secim yapior bunu dusunuyorum.sonucta cok genel bir durum degil.beni kotu gorumce acimasiz vs.seklinde ilan ettiniz.bence haksizlik ediyorsunuz.ben nie kardesimin mutluluginu istemeyeyim.
konuyu ilk açtığınızda sizle baya konuşmuştuk. hatırlarsanız benimde eşim benden 3 yaş küçüktü. benim bakış açımdan hak vermiştiniz olaya bir tanımak lazım demiştiniz. öyle dar görüşlü olduğunuzu düşünmüyorum. benim soracağım ne yaptınız konuştunuz tanıştınız mı kızla gelişme var mı?

X