Erkek kardeşim (benmi abartıyorum yoksa normalmi)

İyi de doğum tarihiniz günü gününe nasıl belli oluyor bu imkansız öncelikle doktorlar sadece yaklaşık bir gün söylerler ama o günde doğan bebek çok azdır bir kızınız varmış bilmeniz lazım. Benim kuzenlerime hep birşeyler dendi ama hiç o tarihte doğmadı geçte olabilir erken de sezeryan ise zaten tarihini belirliyorsunuz siz. Takı olayına takılmayın beğenir beğenmez boşverin. Annenize neden kızıyorsunuz anlamadım kadın 40 gün yanınızda klacak kızımı seviyor beni sevmiyor ne demek siz onun çocuğusunuz. Torun her zaman evlattan tatlıdır derler. siz resmen annenizi kendi çocuğunuzdan kıskanıyorsunuz. Anneniz ben kıza bakarım derken size ayak bağı olmasın, rahatsız etmesin rahatça bebeğinle ilgilen diye demiştir çünkü onun da istekleri olacak. Annen kızla mı ilgilensin seninle mi bebekle mi onu da düşünün. İnanın sırf kızla bile ilgilense kardır. Eh tabi evin işini yemeğini de yapar sonuçta nede yapmasın 40 gün. Siz de rahatça emzirir altını değiştirir uyutursunuz o uyuduğu zamanlarda da uyursunuz o da torunu hem neden onu yok saysın ne alaka. Şükredin bir anneniz var öyle böyle gelip bakacak ya annesi olmayanlar ne yapsın kıymetini bilin benim annem şehir dışında bir kardeşim var sürekli gelip uzun kalma şansı yok ben napıyım. Geline karşı da ön yargılı olmayın bence. Çok sevmezseniz mesafe koyarsınız.

Bu nedir arkadas?! Okurken gozlerim portledi.
Ne yapin ne edin, anneni sizde kalmasini engelleyin.
Dugun konusuna gelince, umurunda bile olmasin, birak ne halleri varsa gorsunler.
Zerre kadar saygilari yok, sen neden kafa yoruyorsun ki?
Taki maki, bohca vs bosver gitsin.
Sen cocuklarini, esini ve en onemliside kendini dusun.

Bu nasıl bir tarz böyle. Vallahi okurken ben utandım. 250 gram ne demek. Siz bir kadın olarak kadınları ve kendinizi 250 gram olarak mı görüyorsunuz. Ne kadar ayıp, ne kadar aşağılayıcı. Bir kadın bunu dedikten sonra erkekler neler neler demez. Hem o takımları siz mi kullanacaksınız yoksa ağabeyiniz ile yengeniz mi? Niye size sorsunlar. Konu sahibiyle sizin konunuz arasında zerre alaka yok.

Tabi kelimeye takılıp kalacağız başka ne yapacağız? Erkeklerin bayanlar için kullandığı iğrenç tabiri gelip burada kullanıyorsunuz. Neyse ki konu sahibi anlamışsa bize bu kadar uzun bir açıklama yapmanıza gerek yoktu hanımefendi.

Kim koymuş bu kuralı canım? Ben de evleneli neredeyse 10 sene olacak eşyamızı almaya giderken büyükleri yanımıza almak aklımızın ucundan geçmediği gibi onlardan da böyle bir istek görmedim.

Ayrıca eşya almaya illa ki birlikte gitmek isteyen aile yüksek ihtimal mağazada da fikrini beyan edecektir, siz gençsiniz tecrübesizsiniz diyerek. KK'da alışverişe giderken yaşanan kavgalarla ilgili istemediğin kadar konu bulabilirsin. Demek ki sorun olma olasılığı var ki, çift olarak gitmek tartışmaları önlüyor. Sen bu tartışmaları yaşamadın diye herkes de böyle olacak diyemeyiz. Bu bir nevi olası tartışmaları aza indirgeme çabası. Saygı başka birşey. Eğer benim ve eşimin istediği ve kullanacağı eşyaya onu almayın bunu alın denirse esas o zaman bana saygısızlık yapılmış olur.

Bir başka bakış açısı diyelim, aileler olmadan alışveriş yapmaya karar verdiler diyelim... O zaman kızın annesinin de orada olmaması gerekir değil mi? Ama kızın annesi oradaydı. İki taraf arasında eşitliği sağlamak gerekir. Dediğim gibi böyle şeyleri sormak gereklilik değil bir gönül almadır. Nezaketen büyüklere sorulur. Fikri alınır, yine herkes bildiğini yapar. Biz böyle büyüdük. Binbir çeşit insan var, herkesin kültürü farklı. Benim de çocuğum bana sormadan kafasına göre nişan için salon tutup ayarlasa, gelip bana tarihi bu, haberiniz olsun. dese, Eşyaları alıp alıp bakın bu da fotoğrafı diye bize gösterse ben de alınır, gücenirim. Ama benim demek istediğim kız evlat farklı oluyor, onun aklına annesini arayıp ''Hadi anne gel bakalım, bunu beğendin mi senin için tamam mı?'' demek geliyor ama abimin aklına ''Aaa dur ben de anneme bi danışayım.'' demek gelmiyor. Çünkü kendini olayın içine, o ortama o kadar çok kaptırıyor ki böyle bi incelik yapmak aklından tamamen çıkıyor. Ve belki de aklı başında olsa hiç yapmayacağı bişey yapıp annemi hiçe sayıyor. Tabi şu da var: Abim de gelinimiz de çok saf iyi niyetli insanlar. Tamamen cahilliklerinden atladılar bunu. Ailem de bunu anlayabilecek anlayışa sahip olduğu için zaten arada hiç problem çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…