Erkek kardeşim (benmi abartıyorum yoksa normalmi)

İyi de doğum tarihiniz günü gününe nasıl belli oluyor bu imkansız öncelikle doktorlar sadece yaklaşık bir gün söylerler ama o günde doğan bebek çok azdır bir kızınız varmış bilmeniz lazım. Benim kuzenlerime hep birşeyler dendi ama hiç o tarihte doğmadı geçte olabilir erken de sezeryan ise zaten tarihini belirliyorsunuz siz. Takı olayına takılmayın beğenir beğenmez boşverin. Annenize neden kızıyorsunuz anlamadım kadın 40 gün yanınızda klacak kızımı seviyor beni sevmiyor ne demek siz onun çocuğusunuz. Torun her zaman evlattan tatlıdır derler. siz resmen annenizi kendi çocuğunuzdan kıskanıyorsunuz. Anneniz ben kıza bakarım derken size ayak bağı olmasın, rahatsız etmesin rahatça bebeğinle ilgilen diye demiştir çünkü onun da istekleri olacak. Annen kızla mı ilgilensin seninle mi bebekle mi onu da düşünün. İnanın sırf kızla bile ilgilense kardır. Eh tabi evin işini yemeğini de yapar sonuçta nede yapmasın 40 gün. Siz de rahatça emzirir altını değiştirir uyutursunuz o uyuduğu zamanlarda da uyursunuz o da torunu hem neden onu yok saysın ne alaka. Şükredin bir anneniz var öyle böyle gelip bakacak ya annesi olmayanlar ne yapsın kıymetini bilin benim annem şehir dışında bir kardeşim var sürekli gelip uzun kalma şansı yok ben napıyım. Geline karşı da ön yargılı olmayın bence. Çok sevmezseniz mesafe koyarsınız.

Erkek kardesimin düğünü tarihi ile dogum yapıcagım tarih aynı...bildikleri halde o tarihe gün alındı salon tutuldu.kardesim benden bi yas küçük arkadas gibi büyüdük kardesten cok.birdefa nişanlısını alıp gelmedi 3 kez davet ettim.gelmesine.nisanda künye aldım annesi demişki ablası taka taka künye taktı insan bilezik takar demiş.bende sinir oldum hediyesi fiyatı söylenemez.800 liraya aldım az bi paramı küçümsenicek bişeymi bilsem hiçbişey almazdım eşimde kızdı ben sana bi çeyrek al git dedim dedi dahada canım sıkıldı.kız bi hoşgeldin demedi nisanda.şimdiye kadar 4 kere
Gördüm zaten.bişeye karışmam boh çaları bile nişanda gördüm.karışmam etmem nerde hata yaptım bilmiyorum.annem kızımı cok sever ben umrunda bile degilim doğumdan sonra 40 gün sende kalıcam kızınla ilgilenicem diyor.bende dayanamadım kızımın degil benim bakıma ihtiyacım var dedim cocuga bakıcam sanada kocan baksın dedi.esim 40 gün annemle benle kızımla nasıl ilgilensin .bide kV var tabi bu adam ne yapıcak iş yerinden izin alcakmış misafir agırlıycakmış. 40 gün nasıl dayanICAM bilmiyorum.kızımın doğumunda annemi kızıma meme vermeye calışırken yakaladım.verdigi cevap beni sevsin alışsın die dedi düşünün artık doldum yani...elimde ailemle arasına iyice mesafe koydu ...ben napıyım sanki herkes bana cephe almış

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annen bana uyumaya gelir doguma 7 hafta kaldı bu halimle gelir yatar canım sunu cekti bunu istedi der uyur yer içer gider.kardesim hiç saymıyorum zaten .nişanlısı ikinci cocugu aldırdı arka arkaya ama hiç bişey yokmuş gibi devam yatıp kalkıyor ben utanıyorum annemde yanlız bırakıp bize geliyor başbasaa kalsınlarmış bıktım ailesinden utanıRMI insan utanıyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

:53::53::53:
Bu nedir arkadas?! Okurken gozlerim portledi.
Ne yapin ne edin, anneni sizde kalmasini engelleyin.
Dugun konusuna gelince, umurunda bile olmasin, birak ne halleri varsa gorsunler.
Zerre kadar saygilari yok, sen neden kafa yoruyorsun ki?
Taki maki, bohca vs bosver gitsin.
Sen cocuklarini, esini ve en onemliside kendini dusun.

Valla annenizin tavırlarına bi anlam veremedim. İnsan evladına böyle yapar mı hiç? Annenizi bilmem de, erkekler böyledir... Benim abim de böyle... Nişanlısını görünce dünyayı unutur! Kendi kendilerine eşya beğendiler, aldılar ettiler... Biz soruyoruz; ''Kime sordunuz da aldınız? İnsan bi anasının babasının fikrini alır.'' diyoruz, ''Biz beğendik ya o yeter.'' diyo. Ama herşeyi kızın anasıyla beraber alıyolar! Kız buna öfüre pöfüre konuşsa da abim kıza dönüp ''hihihi'' yapıyo, annem güzellikle bi fikir verecek olsa hemen dönüp ''hırhırhırhır'' yapıyo! Erkekler böyle işte.. 250 gr. etin kuyruğuna yapıştılar mı, gözleri kararıyo! Ama dur bakalım, bi evlensinler de sonra bakalım kalıyo mu o kızları nazlandırmalar... Ben kendimden biliyorum! Benim eşim de aynıydı. Evlendik, sahibim oldu ya, şimdi işler değişti tabii... Ben bişey isteyince özellikle yapmıyo sanki, ama aynı şeyi kayınvalidem söylesin, hmen haklı buluyo nedense :)) Allah'tan kayınvalidemle kafalarımız uyuşuyo da benim söyleyeceklerime tercüman oluyo bilmeden :)

Bu nasıl bir tarz böyle. Vallahi okurken ben utandım. 250 gram ne demek. Siz bir kadın olarak kadınları ve kendinizi 250 gram olarak mı görüyorsunuz. Ne kadar ayıp, ne kadar aşağılayıcı. Bir kadın bunu dedikten sonra erkekler neler neler demez. Hem o takımları siz mi kullanacaksınız yoksa ağabeyiniz ile yengeniz mi? Niye size sorsunlar. Konu sahibiyle sizin konunuz arasında zerre alaka yok.

Herkes biliyor ki evlendikten sonra tüm erkekler çok değişiyor. Neden sizce? 250 gr dediğim temsili bi ifade. Burda asıl erkekleri değiştiren sahip olma duygusu. ''Sahip oldum, tamam artık nazını çekmeme gerek yok.'' mantığı. Bayanları nasıl küçük düşürdüm anlamadım. Bence sabit fikirle bakmışsınız olaya. Bir kaç eleştiri daha almışım kullandığım kelime ile ilgili. Demek ki gerçekten yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle olmuş. Ama çok fevri yorumlar gördüm. Suçu biraz da kendinizde aramalısınız. Boşuna sinirlenip kendinizi üzmüşsünüz. Ben de biliyorum kadın neyle değer kazanır, neyle o değeri kaybeder. Kelimelere takılıp yazdığım şeyin ne anlama geldiğini fark etmemişsiniz bile. Benim bahsettiğim hiç bir erkeğin evliyken ve nişanlıyken aynı olmadığı. Nişanlıyken mıç mıç nişanlısının eteğinin dibinde olan, ne dese yapan yapmasa bile gönlünü alan, kırdığında üzdüğünde özür dileyen, pişman olan, kırdığı kalbi düzeltmeye çalışan erkek evlendikten sonra TV başında eşinin başından daha çok vakit geçirir hale geliyor. Eşinin kalbini kırdığında artık özür dilemeye gerek duymamaya başlıyor, dilese bile öyle laftan söylüyor ki insanı tatmin etmiyor. Zaten elinin altında olan, zaten sahibi olduğu insana tekrar sahip olmak için neden eskisi kadar çaba sarfetsin ki? Benim söylemeye çalıştığım buydu. Ama siz kelimelere takılı kalmışsınız. Neyse ki konu sahibi ne demek istediğimi anlamış.
Tabi kelimeye takılıp kalacağız başka ne yapacağız? Erkeklerin bayanlar için kullandığı iğrenç tabiri gelip burada kullanıyorsunuz. Neyse ki konu sahibi anlamışsa bize bu kadar uzun bir açıklama yapmanıza gerek yoktu hanımefendi.

Ben de yeni evlendim. Mobilyalarımı almaya da büyüklerimizi yanımıza alıp gittik. Zaten aileler artık eskisi gibi değil. Kararı gençlere bırakıyolar. Ama saygı gereği büyüklerden en az birini yanına almak lazım. Bu bi gönül almadır. Saygı göstergesidir. Kimse zaten ben onu beğenmedim, bunu al demez ki onlara.

Kim koymuş bu kuralı canım? Ben de evleneli neredeyse 10 sene olacak eşyamızı almaya giderken büyükleri yanımıza almak aklımızın ucundan geçmediği gibi onlardan da böyle bir istek görmedim.

Ayrıca eşya almaya illa ki birlikte gitmek isteyen aile yüksek ihtimal mağazada da fikrini beyan edecektir, siz gençsiniz tecrübesizsiniz diyerek. KK'da alışverişe giderken yaşanan kavgalarla ilgili istemediğin kadar konu bulabilirsin. Demek ki sorun olma olasılığı var ki, çift olarak gitmek tartışmaları önlüyor. Sen bu tartışmaları yaşamadın diye herkes de böyle olacak diyemeyiz. Bu bir nevi olası tartışmaları aza indirgeme çabası. Saygı başka birşey. Eğer benim ve eşimin istediği ve kullanacağı eşyaya onu almayın bunu alın denirse esas o zaman bana saygısızlık yapılmış olur.

Kim koymuş bu kuralı canım? Ben de evleneli neredeyse 10 sene olacak eşyamızı almaya giderken büyükleri yanımıza almak aklımızın ucundan geçmediği gibi onlardan da böyle bir istek görmedim.

Ayrıca eşya almaya illa ki birlikte gitmek isteyen aile yüksek ihtimal mağazada da fikrini beyan edecektir, siz gençsiniz tecrübesizsiniz diyerek. KK'da alışverişe giderken yaşanan kavgalarla ilgili istemediğin kadar konu bulabilirsin. Demek ki sorun olma olasılığı var ki, çift olarak gitmek tartışmaları önlüyor. Sen bu tartışmaları yaşamadın diye herkes de böyle olacak diyemeyiz. Bu bir nevi olası tartışmaları aza indirgeme çabası. Saygı başka birşey. Eğer benim ve eşimin istediği ve kullanacağı eşyaya onu almayın bunu alın denirse esas o zaman bana saygısızlık yapılmış olur.

Bir başka bakış açısı diyelim, aileler olmadan alışveriş yapmaya karar verdiler diyelim... O zaman kızın annesinin de orada olmaması gerekir değil mi? Ama kızın annesi oradaydı. İki taraf arasında eşitliği sağlamak gerekir. Dediğim gibi böyle şeyleri sormak gereklilik değil bir gönül almadır. Nezaketen büyüklere sorulur. Fikri alınır, yine herkes bildiğini yapar. Biz böyle büyüdük. Binbir çeşit insan var, herkesin kültürü farklı. Benim de çocuğum bana sormadan kafasına göre nişan için salon tutup ayarlasa, gelip bana tarihi bu, haberiniz olsun. dese, Eşyaları alıp alıp bakın bu da fotoğrafı diye bize gösterse ben de alınır, gücenirim. Ama benim demek istediğim kız evlat farklı oluyor, onun aklına annesini arayıp ''Hadi anne gel bakalım, bunu beğendin mi senin için tamam mı?'' demek geliyor ama abimin aklına ''Aaa dur ben de anneme bi danışayım.'' demek gelmiyor. Çünkü kendini olayın içine, o ortama o kadar çok kaptırıyor ki böyle bi incelik yapmak aklından tamamen çıkıyor. Ve belki de aklı başında olsa hiç yapmayacağı bişey yapıp annemi hiçe sayıyor. Tabi şu da var: Abim de gelinimiz de çok saf iyi niyetli insanlar. Tamamen cahilliklerinden atladılar bunu. Ailem de bunu anlayabilecek anlayışa sahip olduğu için zaten arada hiç problem çıkmadı.

Back