- 6 Mart 2020
- 942
- 1.248
- 43
Oğlumla gelinimin adını ağzına alma miiiŞimdi çıktım.
Eşim de gruptaydi. Ben çıktım. Bu yaptığım annemin aşırı zoruna gider. Çok önem verir böyle şeylere.
Beni şikayet etmek için eşimi arayabilir.
Bende engelli ama
Sorarsa da dicem ki.
Anne sen bana demedin mi oğlumla gelinimin adını ağzına alma diye.
Benimde onların oldugu yerde isim yok o zaman dicem. Bir arada durmak zorunda değilim dicem
Gelin kardesim hepsi engelli şu an. bide ben delireyim ya.. bi kere de benim kahrim çekilsin bakalım.. .
Gelin hanım adım atsa da eskiye dönmem artık bitti. Yalniz Şimdi hala dayı başlayacak gruptan neden çıktın diye.
Herseyini oğluna bırakır. Bana en fazla. Ne yapabilir ki. Var mı ötesi. Canımı mi alacaklar gelip. Ama.ne olursa olsun düşünsene bir kızın var ve hicbirinizle görüşmüyor. Bu illa ki insanı acıtır. Ne olursa olsun acıtır.Size tavsiyem bahsettiğiniz zihniyetteki insanlarla asla bir yarışa girmeyin,anne baba erkek kardeş üstüne bir de gelin daha da yipranirsiniz,tüm bu insanları bir kenara bırakın illa biriyle yarışacaksaniz kendizinle yarışın mesleki kariyerinizi yükseltin elbet bundan sonra da sadece kendinizin ve şu an sahip olduğunuz ailenin mutluluğu gelişimi için çaba harcayın demeyecek ve sizi aşağı çekmeye çalışan insanların dikkatini çekmek için enerji harcamayin
Takilmiyor olduklarını hissettirin zaten öyle de yapın takmayin,onların iş ve aile hayatınızı etkilemesine izin vermeyin ancak böyle iç huzurunuzu sağlayabilirsiniz
Gruptan çıktığima laf edenlere ne diyim peki.Oğlumla gelinimin adını ağzına alma miiiçok özür dileyerek söylemek zorundayım ki bu alayı manyak insanların arasından iyi siyrilmissiniz bence arkaniza bile bakmadan kaçın
Inanın aynen böyle söyledi. Hemde 1 değil 3 4 defa. Sen birdaha asla onların adını ağzına almıyorsun zaten geline de hiç en baştan sıcaklık göstermedin bilmem ne.Oğlumla gelinimin adını ağzına alma miiiçok özür dileyerek söylemek zorundayım ki bu alayı manyak insanların arasından iyi siyrilmissiniz bence arkaniza bile bakmadan kaçın
Geline sorun sonuçta şu an alay başı kendisi deyinGruptan çıktığima laf edenlere ne diyim peki.
Kimse kimseyle 3 günde samimi olmak zorunda değil,ay valla beni bile sisirdiler burda devamli laf laf boşverin hayatıniza bakın sizi aşağı çekmekten baska bi işe yaramayan insanlarla işiniz olmasınInanın aynen böyle söyledi. Hemde 1 değil 3 4 defa. Sen birdaha asla onların adını ağzına almıyorsun zaten geline de hiç en baştan sıcaklık göstermedin bilmem ne.
Ya farzedelim göstermedim. Gösterdim ama farzedelim ki göstermedim.
Oğluna da diyemiyor ki ya oğlum.sana ne.
Onların arasındaki ilişki. O onu aramiyorsa o da ona gore mesafeli olsun. Sonuçta yüzüne bisey demiyor. Diyemiyor.annem babam bunu kardeşime.
Ben uzak durmadım ama. En ufak bi kızı gecistirdigim an benden kötüsü olmadı.
Ohh negzel ne tür insanlar olduklarini elalem bilmiyorsa Allah biliyor yahu,valla fazla planlı programlı insanlar salin gitsinGruptan çıkmama neden sinirleniyor annem babam biliyor musunuz.
Ne olursa olsun asla diğerlerine belli etmemi istemiyorlar. Bizim kendi aramızda olup biteni hala dayı kimse bilmesin istiyorlar.
Benim sevmeme.hakkim yok mu.Kimse kimseyle 3 günde samimi olmak zorunda değil,ay valla beni bile sisirdiler burda devamli laf laf boşverin hayatıniza bakın sizi aşağı çekmekten baska bi işe yaramayan insanlarla işiniz olmasın
Hayır abartmıyorum. Kimse de kliniğe kapatılmayacaktı siz abartmayın. Konu sahibinin tüm konularına bakın psikolojisi iyi değil görürsünüz.Abartmıyor musunuz? Benden aşağıda cümlesi için nerdeyse kliniğe yatıracaksınız. İnsnalar babalarını, annelerini, kardeşlerini sevmek zorunda değil. Ben babamı sevmiyorum. Burda ona öyle hakaretler yazardım ki, konu Sahibinin yazdığı az kalırdı. Bizimle kan bağları var diye bu onlara saygı duymamızı gerektirmez. Kan bağı var diye çok aşağılık insanlar olsa bile bu onları küçümsemememizi gerektirmez. Sevmemizi hiç gerektirmez. Karşımdaki kardeşim bana burda olduğu gibi laflar sarfediyorsa demek ki bana bir şeyler yaşatmış ve bende bir şeyler bitmiştir derim
Tamam siz çok saygıdeğer cok sağlıklı düşünen ve de çok saygılı çok insan bir insansiniz. Ricaederim konuma yazmayın.Hayır abartmıyorum. Kimse de kliniğe kapatılmayacaktı siz abartmayın. Konu sahibinin tüm konularına bakın psikolojisi iyi değil görürsünüz.
Bir insanın aşağı olup olmaması sırf statü ile olmaz. Ben ruhsal değerlere bakarim.. ve gördüğüm kadarı ile konu sahibi normal değil. Konu sahibi akademisyen diye çok yüksek konumda değil. Sadece kendini öyle şemalandırmış. O ailede kimse yüksek konumda değil bence.
Saygı her yerde gereklidir. Burada bu anonim yerde bile gerekli. Saygısızlık yapınca moderator anında ban veriyor. Öyle insanları aşağılayıp çıkamazsınız.
Burada yok bunu derim şunu derim demesi kolay.
Deyin bakalım burada ona buna hakaret edin ban veriliyor mu verilmiyor mu.. her yerde saygı elzemdir.
Hep diyorum üslup her şeydir. Ne dediginiz değil nasıl dediğiniz önemli. Bu arada ınsanlara kan bağı diye değil "insan" olduklari için hakaret edemezsiniz.
Kimsenin öyle bir hakkı yok. Ki burada bile tanımadığınız yedi kat ellere saygılı yazmak durumundasınız. O yüzden yok saygılı olmak zorunda değilim demek hiç inandırıcı değil.
O zaman cok iyi yapmissiniz, elinize saglik. Hep kucuk bir kiz cocugunun mu cani aciyacak, biraz da onlar sapkalarini onune alip dusunsunler bakalim.Gruptan çıkmama neden sinirleniyor annem babam biliyor musunuz.
Ne olursa olsun asla diğerlerine belli etmemi istemiyorlar. Bizim kendi aramızda olup biteni hala dayı kimse bilmesin istiyorlar.
Yapmıyorum inanın.Bakın ölmeden evladı bile olsanız kimsenin malına mülküne şerh falan koyamazsınız, bana miras kalsın diye, ölünce şartları varsa açarsınız muvaza davasını biter, o zaman bir avukata gider konuşursunuz, alabilirseniz alırsınız, bence miras için kişiliğinizden ödün vermeyin.
Yazdıklarınızdan anladığım, sizin hisler karşılıklı sizde yaşadıklarınızdan dolayı belki babanızı , kardeşinizi sevmiyorsunuz,çalışan akademisyen kadınsınız, sırf mirastan sizi çıkarmasın diye sevmediğiniz insanlarla aileniz bile olsa muhattap olmak, haklı olduğunuzu düşündüğünüz konuda alttan almak, şımarık gelinin kaprislerini çekmek ne kadar doğru sizce?
Yüzyüze konuşmakta zorlanıyorsanız mektup yazmayı deneyin. Böylece her kelimeyi tartarak, iyi düşünerek seçip, kendinizi ifade edebilirsinizÇok güzel ifade etmişsiniz. Aslında günlük hayatta bende duygularını güzel ifade edebilen biriyim. Ama iş bu konuya gelince neden bilmem tıkaniyorum karşılarında. Hepsi birden suçluyor. Kendimi savunma gücü bulamıyorum. Doğru kelimeleri seçemiyorum.
Evladınıza kıyamamanızı anlıyorum. Anneniz gibi olmak istememenizi de anlıyorum. Ama eşinizle birlikte bir evlat yetiştiriyorsunuz. Biri ak, öteki kara derse tutarsızlık olur, çocuğun kafası karışır. Ortak kararda buluşmaya çalışın mutlaka..benim kendi çocuğum.daha küçücük.olmasina rağmen mesela bir oyuncak.ister babası gereksiz bulur ama.ben alırım. Sadece örnek..
Ne mektubu :) hayatım olmuş mektupYüzyüze konuşmakta zorlanıyorsanız mektup yazmayı deneyin. Böylece her kelimeyi tartarak, iyi düşünerek seçip, kendinizi ifade edebilirsiniz
Evladınıza kıyamamanızı anlıyorum. Anneniz gibi olmak istememenizi de anlıyorum. Ama eşinizle birlikte bir evlat yetiştiriyorsunuz. Biri ak, öteki kara derse tutarsızlık olur, çocuğun kafası karışır. Ortak kararda buluşmaya çalışın mutlaka..
Hep küçük bir kız çocuğunun cani yanmasın..O zaman cok iyi yapmissiniz, elinize saglik. Hep kucuk bir kiz cocugunun mu cani aciyacak, biraz da onlar sapkalarini onune alip dusunsunler bakalim.
Bence teyzenize durumu önden anlatıp ayrılırsanız, aranız nasıl onunla?Bisey soracağım
Tüm hala teyze vs ekli olan whatsap grubu var. Orada kardeşim ve gelin de var. Ayrılsam mi.
Annem çok bozulur. Ama teyzeme filan biraz ayıp olur. Sizce ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?