Sünnet Erkek çocuklarda sünnet yaşı önemli mi?

kavakyeli00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
139
0
Merhaba,

Oğlum Mete Tuğberk 3 yaşında. 0 - 1 yaş arası benim istememe rağmen babası kabul etmedi sünnet olmasını. Şimdide sağlık sorunu yaşıyoruz ve sünnet olması gerekli diye yetkili ağızdan cevap aldım. Öğrenmek isteğim;

İlla sünnet yaşı 0 - 1 yaş veya 5 - 8 arası uygundur diye bir kural var mı?

3 veya 4 yaş arası sünnet edilen çocuğunuz var mı? Duygularınızı paylaşır mısınız ?

Çocuğumun psikoloji durumunu da göz önünde bulundurmak istiyorum..Yanlış yapmak istemiyorum.. Konu ile ilgilenen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
a.s.​

Son düzenleme:
cnm bence sağlık durumu sözkonusuysa yaşı 2. plana atmanız daha iyi olur sanki
benim oğlumda 6 yaşında ama bizde yaptırmadık henüz
sanırım seneye yaptırıcaz sünnetini

işine yararmı bilmiyorum islami bir kaç siteye baktım.yazı ayen şöyle

Sünnetin belli bir vakti yoktur. Ancak ergenlik yaşından önce sünnet etmek daha iyidir

İlginize çok teşekkür ederim. Güzel bir haber vereyim o zaman dün sünnetini yaptırdık oğlumun. Sağlık sorunu ile ilgili bir kaç doktora götürdüm sünnet olması gerek deyince dedim ozaman acı çekmesine gerek yok bir an evvel olsun bitsin. Çok şükür şimdi sağlık sorunu iyi.. Erkek oldum diyor bu sabah bana öyle mutlu oldum ki. Yanında ne kadar paylaştıysak sünnet olayını kafasına yer etmiş hiç zorluk çektirmedi bize. Şimdiden DreamLover geçmiş olsun diyeyim inan ki rahatladım darısı senin başına. Figo gösterdiğin ilgiye teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın a.s.

yyaaa benim de oglum 4 yasinda benim cevremdekiler bu yasinda sunnet yapmayin diyor cocuk psikologu bozulur diye acaba uygun mudur bu yasinda sunnet ettirmek yoksa beklesek mi

arkadaşım ben oğlumu küçük oğlumu 4 yaşında diğerini 6 yaşında ettirdim.sen bence 2 sene sonra yap bu işi çok farklı oldu ikisinin sünneti.küçük hastaneyi yıktı.büyük daha olgundu yasakkelime

selam benim oglumda 1 ay sonra 4 yasini dolduruyor.2-3 hafta icindede sünnet ettirecegiz.
insallah bir sorun yasamayiz benimde korkularim var ama sünnetin, cocugu bayiltarak yapmalari beni biraz rahatlatiyor.en azindan neler oldugunun farkina varmayacak.

evet doktorların dediğine göre 1 yaş ile 6 yaş aralışında sünnet yaptırmak doğru değilmiş.Bende 5,5 aylıkken yaptırdım bebeğime.Çok memnunum çok rahat geçti. Neden bu aralıkta olmayacağı konusundada çocuk o kötü psikolojinin içine giriyormuş.Küçükken ise genel anestezi gerekiyormuş. Bence dikkatli düşünün.Şimdiden geçmiş olsun ....

arkadaşım ben oğlumu küçük oğlumu 4 yaşında diğerini 6 yaşında ettirdim.sen bence 2 sene sonra yap bu işi çok farklı oldu ikisinin sünneti.küçük hastaneyi yıktı.büyük daha olgundu yasakkelime

arkadaşım benim de iki oğlum var biri 4 biri 6 yaşında bende bu yaz sünnet düşünüyorum. sen böyle söyleyince de korktum biraz doğrusu. ne yapsak acaba bilemedim fisfisfis

Ben de oglumu gecen yaz sünnet ettirmek istiyordum.Doktora götürdüm gün almak icin ama doktor eger bir saglik sorunu yoksa 2 ila 5 yas arasi sünnet yapilmasini tavsiye etmiyoruz dedi ki oglum 2.5 yasindaydi. Cünkü bu yaslar cocugun cinsel gelisimini farkettigi yaslarmis.Pipisiyle oynama dönemiymis.Cocugun psikolojisi acidan kötü izler birakirmis.Yani cocuk pipisinin tamamen kesilecegini felan zannediyormus.(Ben de sünnet olan cocuklarda yillar evvel hatirliyorum da,sünnet olacak cocuga arkadasi "herhalde kökten kesiyorlarmis acaba neyle baltayla felan mi?" diye kendi aralarinda konustuklarini duymustum.) Ben de 5 yasindan sonra yaptirmaya karar verdim.
Acelesi yok, önemli olan cocuguma bu isi en saglikli en dogru bir sekilde yasatmak.

benneyaptımkiya arkadaslar cocugu dogustan suneli olan varmi yada soyle birsey soyliyim benim oglum dogustan sunnetli bu guzel birsey bence ya sizce ne gibi bi anlam tasiyor sizce ????

benneyaptımkiya arkadaslar cocugu dogustan suneli olan varmi yada soyle birsey soyliyim benim oglum dogustan sunnetli bu guzel birsey bence ya sizce ne gibi bi anlam tasiyor sizce ????

selam benim eltimin oğluda doğuştan sünnetliydi. Peygamber sünnetli diyorlar.İyi bişerymiş büyükler öyle söylüyor. ama tekrar 1 yaşında sünnet oldu. sorun vardı o yüzden.

Ben de oglumu gecen yaz sünnet ettirmek istiyordum.Doktora götürdüm gün almak icin ama doktor eger bir saglik sorunu yoksa 2 ila 5 yas arasi sünnet yapilmasini tavsiye etmiyoruz dedi ki oglum 2.5 yasindaydi. Cünkü bu yaslar cocugun cinsel gelisimini farkettigi yaslarmis.Pipisiyle oynama dönemiymis.Cocugun psikolojisi acidan kötü izler birakirmis.Yani cocuk pipisinin tamamen kesilecegini felan zannediyormus.(Ben de sünnet olan cocuklarda yillar evvel hatirliyorum da,sünnet olacak cocuga arkadasi "herhalde kökten kesiyorlarmis acaba neyle baltayla felan mi?" diye kendi aralarinda konustuklarini duymustum.) Ben de 5 yasindan sonra yaptirmaya karar verdim.
Acelesi yok, önemli olan cocuguma bu isi en saglikli en dogru bir sekilde yasatmak.

Kesinlikle katılıyorum ben oğlumu 2 yaşına gelmeden sünnet yaptırdım. hem cocuk drumuz hemde cocuk cerrahı aynı şeyleri söyledi.

bende yaptırdım oğluşlarımı bırı 6 yaşında dığerı 3 yaşında büyük oğlum sünnet olurken hiç ağlamadı sonrasındada sorun yaşamadık ama küçük oğlum ilk gün baya sorun çıkardı sünnet çocuk bebekken yada 6 yaşını doldurunca olmalı

televizyonda 2 ayrı doktordan dinledim.. Birisi 3-6 yaş arası sakıncalı dedi(psikolojik açıdan). Diğeri de 2-6 yaş arası sakıncalı dedi. Karar size kalmış. İnşallah hayırlısı olur...

selam benim eltimin oğluda doğuştan sünnetliydi. Peygamber sünnetli diyorlar.İyi bişerymiş büyükler öyle söylüyor. ama tekrar 1 yaşında sünnet oldu. sorun vardı o yüzden.

himm anladim tessekur ederim benimkide hele bi yasina gelsin bakalim onun ne oluyor .CADIARZU

Arkadaşlar artık narkoz öneriyor doktorlar. Neden baka baka korku çeksinki yavrular, azıcık bir narkoz hoop 10 dk. da tamam.

X