• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek bebeklerin yürütee binmesi zararlı mıdır?

egemn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
2.579
229
363
İstanbul
merhaba kızlar;
eşimin teyzesinin kızına demiş doktor,erkek çocuk yürüteçe binmemeli,ilerde kısır olur demiş,sizin bu konuda bi bilginiz var mı,yardımcı olur musunuz???

merhaba kızlar;
eşimin teyzesinin kızına demiş doktor,erkek çocuk yürüteçe binmemeli,ilerde kısır olur demiş,sizin bu konuda bi bilginiz var mı,yardımcı olur musunuz???

merhaba cnm bizim dr önermiyorum dedi kısırlıktan değilde anatomik olarak kemik yapısına zararlıymış
benim eşim hiç istemedi bizde almadıkta bindirmedikte çok gereklimidir dersen ben eksikliğini hissetmedim oğlum hiç emeklemedi sıralamadı direk elinden tutarak yürüdü 10-11.aylar zordu hep yürümek istedi ama benim ve babamızın beli kopuyodu artık :5: 12.ay yürüdü yani bence yürütecin yürümeyi hızlandırması gibi bir durum söz konusu değil gibi

ya kısır yapar mı bilmiyorum ama gördügüm kadarıyla anneye yardımcı olması dısında bi faydası yok. zaten bebekler bi yere tutunup ayaga kalkma yürüme calısmaları vs konusunda oldukca azimliler. ama ne yalan söyleyeyimm cok komik manzaralar cıkıo ortaya cekmece dolap kurcalama özgürlügünden dolayı. basından asagı komple un beyazı olmus bir bebek sadece siyah siyah gözleri görünüo. bide olayın vehametini anlayıp hiç ses cıkarmadan öyle bembeyaz beklemiş mesela. ay cok tatlı bebekler ya ins. benimde olur:):emir_bebek::16:

ya kısır yapar mı bilmiyorum ama gördügüm kadarıyla anneye yardımcı olması dısında bi faydası yok. zaten bebekler bi yere tutunup ayaga kalkma yürüme calısmaları vs konusunda oldukca azimliler. ama ne yalan söyleyeyimm cok komik manzaralar cıkıo ortaya cekmece dolap kurcalama özgürlügünden dolayı. basından asagı komple un beyazı olmus bir bebek sadece siyah siyah gözleri görünüo. bide olayın vehametini anlayıp hiç ses cıkarmadan öyle bembeyaz beklemiş mesela. ay cok tatlı bebekler ya ins. benimde olur:):emir_bebek::16:

Çok güldürdünüz. gözümün önüne geldi resmen. Dilerim Allah bekletmeden ve en güzel zamanınızda nasip eder size de çocuk

ya artık bu konu bana sacma gelıyor arkadaslar.ya neden kısır yapsın yada neden zarar gorur.zaten ole sıkısma olayı felan olsa cocuk ağlar yerınde duramaz.kaldıkı normal ıcınde oturuyor ne var bunda yanı.belkı cok cok testisleri yukarı kaçabılır.bence hıc bı sakıncası yok

merhaba:benimde oğlum var yalnız hiç yürütece bindirmedim ..bir int.sitesinde okudum yürüteç bebeklerin yürümesini kolaylaştırmıyo aksine ayaklar hareket edip kalça genelde sabit kalınca kalça tembelleşiyomuş bebek yalnız başına yürümekte geçikebiliyormuş..en basit örnek oğlum 11,5 aylık 4,5 gündür tek başına çok rahat 8,9 adım atabiliyor ben kullanmayın derim size kolaylıklar

yurutece varana kadar neler var şuan kanguru mesela daha sakıncalı bana göre ben yurutec kullandım 2 oğlumda 9 aylık yurudu.bnım abımı annem hoppalaya bındırmış daha sonra benı ve benden sonra kardesımı hepımızın çolugu çocugu var allahımıza bın şükür:)))

Merhabalar,

Bebekler yürümeye başladıkları devrelerde kemik gelişimlerini henüz tamamlamamış oluyorlar, süreç devam ettiği için yürüteçte bulunan düzenek kalça kemiklerini olumsuz yönde etkiliyor, tembelleştirme konusuna gelince bebek yürüteçte iken istediği yere ulaşabiliyor ama serbest kaldığında bu özgürlüğn tadına varamıyor bağlılık oluşturabilir ve yürüme gecikebilir, Yürüme denge ve bacak kas ve kemiklerinin yeterince olgunluğa erişmesi ile de ilgilidir, fizyolojik gelişmeler hazır bulunuşluk düzeyine eriştiğinde bebek kendiliğinden sürece katılacak önce emekleyecek ( bu her çocukta olmazsa olmaz bir aşama değildir) sonra tutunacak sonra da yürüyecektir.
Anne babalara önerim Kurtarıcı olarak yürütece sığınmayın,acele etmeyin bu işin ilerlemesini bebeğinize bırakın siz sadece elini tutarak ona destek olun...

Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni

Back