Doğuma Hazırlık Erkek bebek isim önerileri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mlknuryilmaz

Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2017
148
56
39
Kızlar 16 haftalık hamileyim. Hep kız ismi düşünmüştüm(ipek,duru,nil gibi)yeni öğrendik bebeğimizin cinsiyeti erkekmiş.erkek için hiç aklımda bi isim yok.yeni moda(aren,ares,arden gibi) isimleri sevmiyorum.unisex isim hiç düşünmüyorum.
Birde eski türk hükümdarları Teoman,Atilla,Cengiz,Mete gibi isimleri de beğenmiyorum.çünkü bu isimlerin anlamı sadece
Eski imparatorlukların kurucusu,hükümdarı olmalarının dışında bi anlamı yok , birde bu insanlar nasıl karakterdeydi nasıl insanlardı bilmeden bu isimler nasıl konuluyor anlamıyorum.
özellikle Mete isminin son zamanlarda çok konulmasına şaşıyorum.Mete nin büyük türk hun imparatoru dılında hiç bir anlamı yok mesela..bu gibi isinlerden de düşünmüyoruz..

söylendiğinde direk erkek ismi olduğu anlaşılan,anlamı güzel,söylenişi güzel ve anlaşılır olan dalgaya müsait olmayan isim arıyorum..

erkek bebek için isim önerilerinizi almak istiyorum..?

Eymen-Beyazıt-Nuh-Zekeriya-İshak. Anlamlarına bak herbiri çok güzel kişilere ait

Mert
Kemal
Efe
Yiğit
Deniz

saydığınız hükümdar isimlerinin anlamı yok demek biraz haksızlık bence.

örneğin attila ismi hun hükümdarının gerçek adı değil, kendisine cermenler tarafından verilen bir unvan ve insanların babası anlamına gelmekte.

cengiz ise moğolca'dan geliyor ve okyanus anlamında. ayrıca evrensel hükümdar gibi bir anlamı var.

hun hükümdarlarının adı ise çince kaynaklardan çevrildiği için tam olarak bilinmiyor. örneğin mete adı kaynaklarda "mao-dun" şeklinde geçiyor ve son zamanlarda gerçek adının "bahadır" olduğu yönünde tezler var.

teoman'ın da gerçek adı bilinmemekle birlikte tuman (tümen- on bin) veya duman ile alakalı olabileceği belirtiliyor.

Yazdığınız mesaj için teşekkürler...yazdığınız anlamları da olduğunu bilmiyordum...hükümdar ismi diye konulduğunu düşünüyordum o yüzden sadece hükümdar ismi olması konulması için çok da anlamlı değil bence diye öyle yazmıştım..buarada bir de tdk da bu isimlerin kökeni türkçe diye geçiyor..

Hukumdar isimleri kinusu gecmis.İsmin anlami iyi olabilir. Cengiz han hakkinda iyi seyler yazmiyor mesela okudugum kadariyla. İsim hosuna gider adini verirsin ayri. Ama adini vereceksen karakteride onemli . Karakteri onemli degilse hukumdar adidir diye degil sadece anlamini soylenmeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…