Doğuma Hazırlık Erkek bebek anneleri kaçıncı haftada doğum yaptınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mariaajulienn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
216
328
Hanımlar, erkek bebekler ile ilgili hep geç doğduğu söylenir. Normal doğum yapan annelere sormak istiyorum? Kaçıncı haftada doğum yaptınız?

Kardesim doktorun dedigi tarihten once dogdu.
Bende 37+1 de oglumu dunyaya getirdim ama benimkisi zorunlu sezaryendi.

Evet önden gidiyor gebelik şekeri de çıktı bende o yüzden normal doğum yapar mıyım erken doğar mı merak ediyorum
Ben şeker yüklemesi yapmadım doktor kan değerlerime ve bebek gelişimine göre gerek görmedi. Ama 28 haftalıkken bebeğim 43 cm idi ve dolayısıyla kilosu da 1,5 kg üzeri çıktı. Doktorum tamamen normal olduğunu söyledi ama benim de aklım karıştı. Bu haftada böyle olur ise 38 haftada 4 kiloyu geçmez mi? O zaman normal dogum da olmaz diye endişeleniyorum.
Zaten dediğin gibi erkek bebekleri geç doğar da diyorlar. Bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim bu konuları ya.

40+1 de doğum yaptım. 2 cm açılma ile nişanım gelmişti ama sancı sıfırdı. Ertesi gün bebeğe giden oksijen miktarında azalma olduğu için doktor vajinal kapsül vererek başlattı doğumu.

İki oğlum da 41 hafta bittikten hemen sonra doğdu ilki normal doğum oldu ikincisi zamanı dolmasına rağmen yerini sevdi gelmek istemedi doktor suyumu patlattı doğsun diye 8 saat sancı çektim yine gelmedi en son sezeryan doğum yaptım

39+2 de hala yoktu. Acil sezaryen oldum ama hic acilmamda yoktu. Sorun olmasaydi en az 1 hafta daha duracak gibiydi 😂

X