erkek bebeği kırklamak

loscalibros

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2012
45
0
96
İstanbul
arkadaşlar oğlumun kırkı çıkacak ama, tek sayılı günlerde çıkması gerekıo dıolar.39. gün mü banyo yaptırmalıyım.yardım lütfen.

arkadaşlar oğlumun kırkı çıkacak ama, tek sayılı günlerde çıkması gerekıo dıolar.39. gün mü banyo yaptırmalıyım.yardım lütfen.
Allah aşkına hala şu batıl inançlara inanıyormusunuz
bir kere bebeğin 40 nı çıkarmak diye bir şey yok
halk arasında uydurma bir şey eskilerden inanılıp ta bugünlere taşınmış bu düşünce
böyle şeylere inanıp ne kendi hayatınızı zorlaştırın ne de bir başkasının hayatını
vazgeçin aslı astarı olmayan şeylerden

3 çocuk büyüttüm (bebekle ilgili kısmında)kırk nedir ,ne yapılır ne yapılmaz yapılırsa ne olur yapılmazsa ne olur bende tam olarak bilmiyorum,bence kafana takmamalısın ,sıradan bir gün gibi bebeğinin banyosunu yaptır olsun bitsin

Soru: Çocuklarda kırkı çıkması olayı hurafe midir? Bebeklere gusül abdesti aldırıp yıkama olayı var mı?
Cevap: Çocuklar için kırk uçurması denilen olay bir gelenek – görenektir. Dinimizde böyle bir şey yoktur.
Gusül abdesti de namaz için gereklidir. Bebeklerin veya ergenlik çağına ermemiş çocukların namaz kılmaları farz olmadığı için gusül abdesti almaları diye bir durum söz konusu değildir. Onlar sadece temizlik gereği yıkanırlar o kadar.

kaynak:Kırk uçurmasının dinimizdeki yeri nedir? | Fetva

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…