• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşımın işsizliği bana artık dert oluyor.

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
kızlar beni biliyorsunuz artık atama bekliyorum 25 yaşındayım. erkek arkadaşım 26 yaşında hala okulun kulübünde eğitmenlik yapmaya çalışıyor maaş filan da vermiceklermiş bu sene önceden 800 lira alıyordu orda ögrenci evinde kalıyor ihtiyaçlarını karşılıyor. ama bu yıl da ona yakın bir para gelcek bir yerden. iş güç derdinde değil hala bana yüzük aldı bankadaki parasıyla bankada 15 bin lirası var. ben herkese söyleyecekmişim evleneceğimizi bana görücü gelme durumu filan oldu e ben ne diyim sorana işi ne askerliği yaptı mı yok askerlik yapmayacağım evlenince yaparım diyor. ben tartışmaktan usandım şu an ev değiştiriyorlar ve ev parası çıksın diye benim verdiğim eşyaları satıyor ocaktı halıydı zoruma gitti ben vermiştim onları. buraya geliyor hesap ödeyeceğim diye canım çıkıyor ayrı şehirlerdeyiz bende çalışmıyorum ki zor geliyor babamdan aldığım parayla böyle yapınca. bi bakıyorum ta 12 saatlik yoldan 1 günlüğüne benim için geliyor diyorum diğer yandan da öyle hem seviyorum hem ne yapacağımı bilmiyorum artık konuş demeyin çok konuştuk bu konuyu çözümleyemiyorum.

bi insanın parası olmayabilir düşüncesine bi erkek için katılmıyorum
bi erkeğin parası olmak zorunda.
bunun bırak parasının olmamasını bi de sorumsuz üstelik
sana yük oluyor.

neden bu adama katlanıyosun ki
çok mu yakışıklı çok mu akıllı
sana çok mu prenses gibi davranıyor
adamın senle evlenmekte gözü olsa bi an önce askere giderdi
dönünce de hemen bi iş bulur evlenmeye çalışırdı
yok anacım bunda hiçbi hareket yok
daha evlenince giderim askere diyo peeeeh

Beyefendinin maddi akan musluklarini kesme zamanin gelmis de geciyor. Boyle bi adamla ne evliligi ya!
Yarin sen ise giderken o fosur fosur zibarir yatakta.
Bosversene kizim boyle adamdan ne koca ne baba olmaz. Benim sevgilimde 26 yasinda cocuk ev bakiyor! Babasi yok ve annesine karsesine bakiyor. İsinde gucunde didiniyor ki birseylerim olsun diye. Senin ki kendini coktaaannn emekliye ayirmis. Ayni benim babam da gencliginde senn sevgilin gibiymis ve emin ol sadece benim evladi olarak babama ettigim maddi yardim onbesbini gecer. Bir de annemi dusun!
Bosver kizim erkeklik ben erkegim demekle olmaz!
Erkek dedigin calisacak otesi yok.

Biraz sorumsuz yetişmiş olabilir mi acaba? Hani yokluk çekmemiş, babası hep cebine para koymuş, tüm işleri yapılmış, ilerde kendine kalacak bir mirasla cesaretlendirilmiş vb.

Biraz sorumsuz yetişmiş olabilir mi acaba? Hani yokluk çekmemiş, babası hep cebine para koymuş, tüm işleri yapılmış, ilerde kendine kalacak bir mirasla cesaretlendirilmiş vb.

evet cnm aynen öyle şimdi bile babası diyor ki yüksek lisans yaparken kredi al ben öderim diyor. daha babam öder diyor ben çok zorluk çekerek okudum babama yüküm olmasın diye çalıştım çoğu zaman belki de ondan diyorum ben hassasım bu konuda ama bakıyorum diğer tarafta elle tutulur bir şey göremiyorum. kafam çok karışık kızlar ztn yeni barıştık ben ayrılmıştım bu sebeplerden 5 ay sonra tekrar barıştık 2 hafta filan oluyor ama yine aynı sorunlar

Çocuğun bile büyüyor , zamanla kendi ayakları üstünde duruyorda
Sorumsuz erkek büyümüyor.
Ömür boyu yükünü ailesine , eşine taşıtıyor.
Etrafına kambur oluyor.
Sorumsuz erkekten ne koca ne baba oluyor.
Bırak gitsin hiç uğraşma.
Ne kendine ne sana hayrı olmaz.

Sorumluluk sahibi değil
O yatsa da ben çalışırım diyorsan devam edebilirsiniz ama
Bence bir ömür çekilmez böylesi

Canım birincisi paranı harcatma parası yoksa gelmesin yanına yani 1 günde harcadığınız nedir Allah için onu da senden beklemesin.
İkincisi ailem baskı yapıyor görücüye çıkmam için artık sende işlerini yoluna koysan vs de.
Yani yaşınız küçük değil sorumluluk alması için ona şans ver baktın olmuyor önüne bak inan ilerde bu sorumsuzluktan daha çok çekersin.

kendisi hiç takmıyor mu bu konuyu; yani kendimi ve ailemi idare edebilecek bir para kazacak işe gireyim, maddi gücüm olsun falan demiyor mu? işsizlik olabilir belli dönemlerde ama bir erkek bunu rahatlık görmemeli, iş aramalı kendine dert etmeli bunu... sizi istemeye gelicekler ama işin ne, evini geçindirebilecek misin gibi sorulara çok doğal olarak maruz kalıcak... askerlik ise bir diğer mevzu... nişanlılık döneminde vs halletse bari askerliği, ya da daha evvelinde... evliliktn sonra zor olur...

etrafımdan gördüğüm kadarıyla böyle senelerce parasız gezip kız arkadaşının sırtından geçinen erkekler parayı bulunca da kız arkadaşını bırakıyor :44:
başka birini buluyor (genelde de girdikleri iş çevresinden biri) hemen de o bulduklarıyla apar topar evleniyorlar

Back