• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya gelecek ama bu konuda hiç bir bilgim yok:(

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.879
598
37
Tanışmaya gelince ne yapılır nasıl ağırlanır ilk defa böyle bir olay başımıza geliyor tecrübeli olanların bilgisine ihtiyacım varrr:)

valla bu konuda benim de bir tecrübem yok ama sitede baya tecrübeli olanlar var mutlaka yardım edeceklerdir canım :34: benim yorumlardan okuduğum kadarıyla eğer şehir dışından geliniyorsa yemek hazırlanırmış. ama aynı şehirdeyseniz ikramlıklar hazırlanıyor. hayırlı olsun şimdiden . umarım çok iyi geçer

Geçen hafta atlattığım tadına doyamadığım muhteşem hadisedir tanışma faslı :16:

Tanışmaya gelmeden 1 hafta önce kayınvalide adayım annemi aradı gelmek istediklerini söyledi. Annemin buyur etmesiyle birlikte evde bir anda telaş başladı. :)

Menüde;
Sarma , patatesli / peynirli börek, papatya kurabiye, prenses tatlısı, havuçlu-kabaklı salata vardı.
Yanında da çay ikram ettik.
Abartmadan böyle tadımlık ikramlıklar daha bir hoş oluyor. :)
Çay faslı bittikten sonra kahve ikram ettim. Ufak kahve yanı su bardaklarından aldım.
Fincanın yanına güllü lokum koydum ayrıca bir kaç ufak lokumluğa antep fıstıklı çikolata kaplı drajelerden koydum (kahveyle iyi gidiyor;) )
En son gitmelerine yakın getirdikleri çikolatayı ikram ettim artık yeter çatlıcaz fln demeye başladılar :1:

Kayınvalidecimin içinden gelmiş bana ufak bir hediye paketi hazırlamış. :16:
içinde iç çamaşırı, başörtü, çetik, havlu ve lif vardı.

Günlük bir elbise giydim altına da babet.
Saçlarıma da kırık fön çektirdim arkadan yarım toplattım servis yapacağım için rahat olsun istedim.
Hafife bir makyaj yaptım ve tamamdır. :)

Bu cumarteside biz gidiyoruz sevdiceğimin evine... :)

***Her boş bardağı tepsiyle aldım tekrar çay ikram ederken tepsiyle götürdüm bu önemliymiş.:1:

Yeni tecrübe edinmiş biri olarak yazayım dedim işine yarar belki. :)
Şimdiden hayırlı olsun...

Tanısma sonucta sizi ilk görecekler gelin adaylarını bence en basta kendınıze cok cok özen gösterin :34: daha sonra normal evinize gelen misafire nasıl davranıyorsanız öyle davranın tabi ki biraz daha ilgili.. rahat olun kendınızı kasmayın gülümseyin yoksa heycandan eliniz ayagınıza dolasır :32:

bende 5 gün önce atlattım tanışma faslını gayet güzel geçti :) baya kalabalıktı sadece kadınlar gelmesine rağmen babam sözden önce birde yalnızca ailesi gelsin diye tutturdu o ayrı :)
öncelikle şık sade bir elbise giydim , saçlarıma dalgalı fön çektirdim .
Biz Arnavutuz bizde gelinler düz ayakkabı giymez bende topuklu giydim , sevgilimin ailesi kızım çıkar ayakkabını rahat ol deselerde çıkarmadım sonra da acısı çıktı tabi :)
hee bi de ben onlar gelir gelmez çıkmadım sonra yengemle beraber karşılamaya çıktım . bu fazla heyecan yapmıştı
İkramlarımız ;
Geldiklerinde fıstıklı lokum ve kolonya sunduk
Birazz sohbetten sonra ; sarma ,peynirli börek , poğaça, havuçlu patates, çikolatalı toplar , ıslak kurabiye , ıspanaklı kek , limonlu kek
Hayatımda hiç doldurmadığım kadar çay doldurdum yorucuydu hiç oturmadım desem yeri
onlar baklava getirmişler şık bir kutunun içerisinde ilk önce çıkarmadık onlar şaşırmış acaba adetleri mi yok diye sonra kola ve meşrubatlarla beraber çıkardık baklavaları.
ilk geldiklerinde heyecanlıydım ama sonra mutfağa git gel derken çok rahat geçti.
çok memnun kalmışlar Allah'a şükür bizimkilerde sevdi onları :)
İlk aşama tamam sıradakiler çabucak gelsin inşallah :16:

Son düzenleme:
kızlarrrrrr ben cok heycanlıyım ve napıcam bilmiyorum:)))) önümüzdeki hafta gelecekler tavsiyelerinizzz?

yok mu tavsiyeniz :( nasıl giyinmeliyim ne yapmalıyım nasıl karşılamalıyım ne ikram etmeliyimm yardım plsssss

senin önünden yazan arkadaş zaten çoğunu cevaplamış canım, öncelikle onlar geldiğinde giyiceğin sade şık bir elbise ayarla daha sonrada saçlrarını düz yada dalgalı fön sade ve şık,geldiklerinde de sevecen güzel bir karşılamayla güzel geçer inşalah.

Back