Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?

Ona gerçekten içip icmedigini merak ediyorsaniz yasaklar koymayacaksiniz. Sizin yaninizda cok rahat olacak ki yanınızda icerse anlayin ki bağımlı.. esrari biraksa dahi alkol ile arasi nasil genelde birinden kurtulmaya çalışırken diğerine bulasiyorlar.
bana kalırsa bastan uzak kalmak en iyisi. Çoluk çocuk yetistireceksiniz evlilik gibi bir adim atmaya yonlenmissiniz

Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?
Kimsenin bozuğunu düzewltmeye çalışma.İçen insanın ne yapacağı da belli olmaz.UZAK DUR KESİN VE NET.SEVMEK CANINI KURTARMIYOR

bu illete başladımı bırakması çok zor..bence muhakkak kullanıyordur..kendini ateşe atma..sevgiline acıyorsun üzülüyorsun ama kendin o duruma düşme..bende bu tarz birşey yaşadım eskiden..kesinlikle bıraktım yada bağımlı deilim diyorlar..çünkü kendileride kabul etmiyor..geleceğini düşün ve sakın yanlış birşey yapma!!!!

Esrarla OT ayni seymi? O ot iciyor arada bir iste sigara gibi. Alkolü birakti icmiyor sigarasi var bir

Yıllar önce bir erkek arkadaşım vardı, o da eskiden bağımlı imiş. Temizlenmiş sonra, biz beraberken temizdi, emindim.
Dolayısıyla, lise dönemlerinde falan kayanlar oluyor böyle şeylere, insan gibi ilgi / destek görenler temizleniyor, asla bırakamaz diye birşey yok yani. Kaçarak uzaklaşmana gerek yok adama güveniyorsan.
Ama güveniyorsan bak. Ne kadar tanıdığınla falan da ilgili, çok varyantı var konunun.

iste yalan söyledigi icin güvenemiyorum korkuyorum :KK43:

benden sakladi ben zorlaya zorlaya buldum agzini araya araya kendi düstü oyuna ve söyledi korkmus söylemeye onu birakirim diye ilk askiyim ben onun bu arada ilk kez asik olmus

Ne kullanıyor tam olarak? Esrar bağımlılığı ne yazık ki çok uzun seneler tedavi sonucunda bile geçmeyebiliyor! Benim kuzenimde kullanıyordu ama onun kullandığı extasy di.bi kızla tanıştı onu cok sevdi,onun icin Herşeyden vazgeçti bütün kötü alışkanlıklarını bıraktı,evlendiler,cocukları oldu.karısı söylemiyor ama sanırım arada hala kullanıyor,psikolojik şiddet uyguluyor karısına hala cok sevmesine rağmen! Cünkü tedavi olmadıki,tedavi Şart!!!!

İleride başına çok büyük sıkıntılar açabilir.Uzak durmakta fayda var.Sevgi her şey demek değildir.

Esrarla OT ayni seymi? O ot iciyor arada bir iste sigara gibi. Alkolü birakti icmiyor sigarasi var bir
ot icer sonra baska birsey de icebilir. Garantisi yok bunun. basiniz cok agrisin istiyorsaniz devam edin. ot icenlerin de davranislarinda bir sure sonra degisiklikler oluyor. hayat sizin tercih sizin.

Canım sen yanında olmazsan destek olmazsan emin ol iyice dibe dalar. Yanında ol derim, ve onu cezalandır. Hatta yemininden dönemeyeceğini hatırlat. Mesela bir kumbara ver ona eğer bunu kullanırsan içine her seferinde 100 lira atacaksın (tutarı sende belirleyebilirsin). Bunun gibi ama ona arkadaş gibi olmadığın sürece sana söylemekten korkar bu tarz şeyleri. Güvenmiyorsan bile "ben sana güveniyorum yapmayacağına inanıyorum yüzümü kara çıkartmazsın" dediğin an onu yapmaya kalkıştığında dahi aklına o cümlelerin gelecek ve tutacak kendini. Birde "yaptığın an ihanet sayarım ve affetmem, geleceğimiz senin elinde bitirmek istiyorsan buyur" dediğin an yapması mümkün değil. Ama tavsiyem destek ol ve bırakılmayacak birşey değil bunu da yakından gördüm.

eğer çocuk gerçekten bırakacaksa ya da bıraktıysa senin onu bırakman onu buhrana sürükler ve kötü şeyler olabilir bence ailesi bir müddet daha tanışmaya gelmesin onunla konusun sonrada bir doktora gidin acele etmeyin hayatınızın geri kalanı sizin için zor olabilir doktor kontrollerine muhakkak gidin eğer bunu kabul etmezse ayrılın bence

Benim unutmak için çok çabaladığım adam da esrar mıdır ot mudur ondan kullanıyordu. Hatta bi kere benim yanımda içti. Tabi ben o zamanlar ona kör kütük aşık olduğum için gereken tepkiyi veremedim. O da benim için bırakacağını söylemişti. Bırakabildi mi? Hayır. Ama senin sevgilin bırakamaz diye bir şey yok. Bence gözlemle, bekle ondan sonra karar ver.

Canım sen yanında olmazsan destek olmazsan emin ol iyice dibe dalar. Yanında ol derim, ve onu cezalandır. Hatta yemininden dönemeyeceğini hatırlat. Mesela bir kumbara ver ona eğer bunu kullanırsan içine her seferinde 100 lira atacaksın (tutarı sende belirleyebilirsin). Bunun gibi ama ona arkadaş gibi olmadığın sürece sana söylemekten korkar bu tarz şeyleri. Güvenmiyorsan bile "ben sana güveniyorum yapmayacağına inanıyorum yüzümü kara çıkartmazsın" dediğin an onu yapmaya kalkıştığında dahi aklına o cümlelerin gelecek ve tutacak kendini. Birde "yaptığın an ihanet sayarım ve affetmem, geleceğimiz senin elinde bitirmek istiyorsan buyur" dediğin an yapması mümkün değil. Ama tavsiyem destek ol ve bırakılmayacak birşey değil bunu da yakından gördüm.

Canim bana elini uzatmis bana destek ol dedi sarildi agladi beni gercekten cok seviyor buna eminim. Cünkü eskiden hicbir kiza asik olmamis ilk askiyim ve ailesiyle tanistirdigi ilk kizim ailesi o yüzden cok hevesli sevincli. Ama korkuyorum cok korkuyorum. Ona dedim eger birakmazsan bir kere daha icersen biter iliskimiz dedim cok ciddiyim bunda dedm korkuttum gözünü ve birlikte basaracagiz deidm. Bagimli degilmis sikintidan ictigini dedi nedeni yokmus yani öyle dedi bu arada ictigi marihuana mi nedir oymus. Bana yapmicagini sözünde duracagini söyledi. Ama insan endiseleniyor. Misal bana malzemelri cöpe attigini söyledi resmini cek yolla dedm yatiyorum suan cöpümü acip fotograf cekiym dedi. Göstermedi yani. BUgün ben onun evine gideceim isten cikinca haber vermeden. ki cöpte degilsede atamasn diye. Bakcam cöpüne ama bu güvenmedigimi gsöterir ona? Bir ay sonra ailesi gelcek napcam ben? Bir ay icinde nasil yapcam bunu nasil emin olcam

eğer çocuk gerçekten bırakacaksa ya da bıraktıysa senin onu bırakman onu buhrana sürükler ve kötü şeyler olabilir bence ailesi bir müddet daha tanışmaya gelmesin onunla konusun sonrada bir doktora gidin acele etmeyin hayatınızın geri kalanı sizin için zor olabilir doktor kontrollerine muhakkak gidin eğer bunu kabul etmezse ayrılın bence

haklisin doktora gitmeliyiz ve kan kontrolü yaüptirmaliyiz

X