Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

bende sizlerle başlamak istiyorum diyete
her sabah başlayıp öğlen diyeti bozmaktan bıktım artık
ama bu kez sonuna kadar gitmeliyin
lütfen destekk
selin hoşgeldin canım :KK16: tabiki destek oluruz elimizden geldiqince...sana beslenme listemizi vereyim nasıl beslenmen gerekitiqi gör cnm..aşaya yapıştırıcam :KK34:
günaydın herkeslere,
11/01/2012 benimde menüm şöyle
sabah:2 dilim buğday ekmeği,peynir,3 dal maydonoz,3 tane zeytin,yarım domates
öğlen: 1 kase mercimek çorbası,az pırasa3 dal roka
ara:yarım dilim armut
akşam:az mercimek çorbası,az yağsız kısır yedim
aralarda ise:yarım bardak portakl suyu,yatmadan önce yarım dilim armut yedim.

Bugün ise geç kalktım ve işe gelirken bir şey hazırlayamadım malesef o yüzden sabah kahvaltısını açma ve peynirle yapacağım

tatlım menün kısır dışında gayet iyi :KK34:

BESLENME LİSTEMİZ

1- Sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-Tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-Ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-Öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...(pilav makarna vs.. ürünler haftada bir defa öqlen öqününde 2 kaşık olmak kaydıyla yenebilir)
5-Tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.Akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-Akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-Biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-Eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-Çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-BörekVE tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-Ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-Mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-Ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

kaptan SENAA:KK16::KK16::KK16::KK16:

benim yanlışımı buldum
sabah kahvaltı yok
öğlen meyve
akşam patlayana kadar yemek yemek arkasından abur cubur
offfff

canım sen yorumlarımızı dikkate almıyorsun sanırım....kahvaltı böyle olmaz...kalori hesabında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi günü yeterli kaloriyle kapattınız diye menünüzün düzgün olduqunu düşünmenizdir...halbuki kahvaltı yok öqlen ise karbonhidratı çok yüksek olan nohut ve pilav yemişsin...arada yine bisküi yemişisn..bunlar diyet menülerinde kesinlikle olmaması gereken şeyler...ve yarın bildirim günü...iyiliqin için söylüyorum canım yanlış anlama...bu şekilde dengeli beslenemezsin ve zaten tam anlamıyla doyamazsın...uzun vadelide olmaz...ayrıca vücut bütün vitaminleri alamadıqı için dirençsiz kalır...

böyle bi cvp alacağımı bildiğim için sabah 2 dilim ekmek peynir zeytin ezmesi yidim :KK70: :KK70: :KK70: ama almıştım bir kaç tane mecburen onları yidim ama dedim ya lokantada ne varsa onu yiyorum aç kalmaktansa :KK43: zaten çok pişman oldum en azından yarım tabak yeseydim pilavı :KK43:

benim yanlışımı buldum
sabah kahvaltı yok
öğlen meyve
akşam patlayana kadar yemek yemek arkasından abur cubur
offfff
canım bu listeyi uygula kilo vermenin ne kadar kolay olduqunu göreceksin...hiç aç kalmadan herşeyi yiyerek kilo vermek çok eqlenceli...hele bildirim günleri bayram gibi geçiyor burda...birde aysunayy gelince sana çizelge yapsın bizim varya aşada seninde olsun :KK34:
böyle bi cvp alacağımı bildiğim için sabah 2 dilim ekmek peynir zeytin ezmesi yidim :KK70: :KK70: :KK70: ama almıştım bir kaç tane mecburen onları yidim ama dedim ya lokantada ne varsa onu yiyorum aç kalmaktansa :KK43: zaten çok pişman oldum en azından yarım tabak yeseydim pilavı :KK43:

canım üzülme...bütün pişmanlıklarımız bizler için birer tecrübe...bunları başlarda bende yaşadım...başarıcaksın ben inanıyorum...sadece biraz zaman ....

Ben kısırı bilerek yaptım diyette kısırın kalorisi az diye biliyordum bol yeşillikle doyurucu olsun istedim ama demekki hataymış.Sabah tartıldım bir eksilme yok moralim bozuldu bir anda

herkese günaydınnnnnn çok mutluyum tartı bana sabah gülücükler gösterdi amanında amanınn sanırım iyi gidiyor herşey kızlar kaçıyorum ben öptüm sizi

çıtırım kaptanım öptüm senide yanacıklarından :KK54: :KK54: :KK54: :KK54:

ya benim menüme yorum nerde yaptında ben mi görmedim sen beni sevmiyomusun artık :KK43: :KK43: :KK43: :KK43: :KK9: :KK9: :KK9: :KK9:

Ne mutlu sana darısı bizlerin başına inşallah tez zamanda:KK49:

Ben kısırı bilerek yaptım diyette kısırın kalorisi az diye biliyordum bol yeşillikle doyurucu olsun istedim ama demekki hataymış.Sabah tartıldım bir eksilme yok moralim bozuldu bir anda

tek başına yeseydin etkilemezdi ama yanında mercimek çorbasıda içmişsin canım ikiside bakliyat ve bol karbon içeriyor...moralin bozulmasın canım bugün biraz daha dikkat et suyunu ihmal etme inşallah yarına yüzünde güller açar :KK16:

sena ablacım, kızlar, herkese günaydın..
çok sayfa birikmiş birazdan okuyacağım..
güzel bir gün olsun inşallah:KK16:

canım yaa ben yol parasını içinden çıkarmayı unutmuşum :KK17:

canım hep söylüyorum ekmek sizi acıktırır...ilk önce hızla doyduqunuzu sanarsınız 1 saat sonra aynı hızla acıkırsınız..çünkü unlu ve şekerli gıdalar kan şekerini birden yükseltir birdende indirir...çok acıkmanın nedeni bu banım...alışkanlık haline geitr lütfen ekmekeqi kahvaltı dışında yeme....evde sürekli çorban ve yemeqin bulunsun...yemeklerini sabahtan yapki öqlen acıktıqında yemeqin önünde olsun yoksa başka şeyler yersin(dünkü yarım ekmek gibi)...hatta birgün önceden yarınki menüyü planlayıp yaparsan dahada işin kolaylaşır canım...istediqin kiloya tabiki ineceksin ..bak canım dedikleirmi uygula kiloların hemen gitmeye başlıcak..bunu görünce zaten devamı gelicek...çünkü nasıl beslenmen gerektiqini öqrenip sonuç aldıqı gördükçe dahada hırslanıcaksın....inan sandıqın kadar zor deqil yeterki yapman gerekenleri uygula canım :KK16:

canım bu hafta daha yeni başladık sistem tam oturmadı...yarın bildirimleri yapalım listemiz bi yapılsın dahada motive olucaz...cumayı iple çekicez...hiç sorun yapma hepimiz kilolarımızı vericez..acele yok yavaş yavaş saqlıklı bir şekilde burada konuşarak ve birbirimizden destek alarak yolumuza devam edicez...:KK34:

kesinlikle doqru canım..karbonhidrat diyeti yapmıştım ve inanılmaz sonuç almıştım..2 ayda 16 kilo verdim bu diyetle..ama aynı diyeti başka bir arkadaş yaptı ve gram veremedi...bünyemizi biz çözücez..ne bize kilo aldırıyor ne verdiriyor....onun için belli şeylere baqlı kalmak bence doqru deqil..ama araştırmak şart..araştırarak ve deneyerek öqrenicez...:KK16:

masum gibi görünüyorlar deqilmi canım...ikiside kaçamak besin..ve zararlı besin...ben olsan kesinlikle yemezdim....bu küçücük şeyler bizlere kilo aldırıyor ve bunun farkına varamıyoruz...

Allah kabul etsin canım bir ara benimde tutmam lazım borçlarım var...aramıza hoşgeldin tatlım...menüne gelince incede olsa 3 dilim çok fazla canım...ve sahur menüne 1 haşlanmış yumurta ekleseydin hem kilo vermene yardımcı olurdu hemde daha fazla tok kalırdın...birde tahin pekmez bal reçel gibi tatlı şeyleri soframızdan uzak tutalım tatlım...şeker baş düşmanımız..mümkün olduqunca uzak durmalıyız...

sena abla devlet yurdundda olduğum için yumurta yemem zor ama reçel konusuna dikkat edecem teşekürler

Gunaydinlar hanimlarr,

Erginsena cnm dunki kacamaklarim konusunda haklisin daha dikkatli olcam ins:KK30:
Barkinim kilo werebilmene sewindim cnm ins dewamida gelir hep beraber weririz:KK52:
suan kahwaltimi ediyorum;

1 bardak ilik su
5 dak snra 2 dilim tahilli ekmek (biri tost iki dilim beyaz peynir we bir dilim sucukla:2:)
1 tum domates, yarim salatalik, 3 yesil zeytin, 1 yesil kozlenmis biber, 1 ince dilim orta yagli beyaz peynir,
1 bardak sekersiz cay..:KK55:

sena ablacım, kızlar, herkese günaydın..
çok sayfa birikmiş birazdan okuyacağım..
güzel bir gün olsun inşallah:KK16:
canım ben geldim sen gitmişsin sanırım işin çıktı geçmişide okuyamadın heralde :44:
sena abla devlet yurdundda olduğum için yumurta yemem zor ama reçel konusuna dikkat edecem teşekürler
kaçıncı sınıfa giditorsun canımve hangi bölümdesin:26:
Gunaydinlar hanimlarr,

Erginsena cnm dunki kacamaklarim konusunda haklisin daha dikkatli olcam ins:KK30:
Barkinim kilo werebilmene sewindim cnm ins dewamida gelir hep beraber weririz:KK52:
suan kahwaltimi ediyorum;

1 bardak ilik su
5 dak snra 2 dilim tahilli ekmek (biri tost iki dilim beyaz peynir we bir dilim sucukla:2:)
1 tum domates, yarim salatalik, 3 yesil zeytin, 1 yesil kozlenmis biber, 1 ince dilim orta yagli beyaz peynir,
1 bardak sekersiz cay..:KK55:

kahvaltı çok güzel olmuş inşallah diqe öqünlerinde böyle kaçamaksız olur canım :KK16:

Bu topiği 1 hafta gibi zamandır takip ediyorum.ama büğün yazmaya başlayacam. bende 2 haftadır diyetteyim ve bu arada haftada 3 gün spor salonuna giderek spor yapıyorum. boy164, kilom 85 olarak
başladım diyete. başka topiklerdeki öneriler ve burdaki önerilerle ve benim daha önceki diyetisyen deyimlerimle karışık olarak dengeli beslenmeye çalışıyorum 2 haftadır.ve dün tartıldım 2 kilo vermişim
çok mutlu oldum. burayı sürekli takipteyim. topiği ilk açan arkadaşı teprik ediyorum. bende buraya günlük yediklerimi ve kilo bildirimimi yapsam bana da yardımcı olaursunuz demi arkadaşlar. Hep birlikte yyaza zayıflamış bir şekilde gireriz inşallah.
Akşam yediklerimi yazacağım. yarında kilo bildirimimi yaparım inşallah biraz daha kilo vermiş olarak uyanırım güne.

Bu topiği 1 hafta gibi zamandır takip ediyorum.ama büğün yazmaya başlayacam. bende 2 haftadır diyetteyim ve bu arada haftada 3 gün spor salonuna giderek spor yapıyorum. boy164, kilom 85 olarak
başladım diyete. başka topiklerdeki öneriler ve burdaki önerilerle ve benim daha önceki diyetisyen deyimlerimle karışık olarak dengeli beslenmeye çalışıyorum 2 haftadır.ve dün tartıldım 2 kilo vermişim
çok mutlu oldum. burayı sürekli takipteyim. topiği ilk açan arkadaşı teprik ediyorum. bende buraya günlük yediklerimi ve kilo bildirimimi yapsam bana da yardımcı olaursunuz demi arkadaşlar. Hep birlikte yyaza zayıflamış bir şekilde gireriz inşallah.
Akşam yediklerimi yazacağım. yarında kilo bildirimimi yaparım inşallah biraz daha kilo vermiş olarak uyanırım güne.

canım öncelikle hoşgeldin aramızaa:KK16::KK16::KK16: tabiki elimizden geldiqi kadar yardımcı olmaya çalışırız....bundanda mutluluk duyarız....yazdıqın güzel şeyler için çok teşekkür ederim inşallah çok daha fazlası sizlere nasip olur...topiqi takip ettiqine göre beslenme listemizi görmüşsündür umarım faydasını görürüsün :KK16::KK16::KK16:

hatunlar mrb ben geldim azeri kızı haziranda evliliğim 2 yılına girecek :)

aysunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn benim ticketimi değişirmisin kuzum yarını bekleyemedim tarıldım 88.7 cıktım :)

hatunlar mrb ben geldim azeri kızı haziranda evliliğim 2 yılına girecek :)

aysunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn benim ticketimi değişirmisin kuzum yarını bekleyemedim tarıldım 88.7 cıktım :)

canım hoşgeldinnn :KK3::KK3: ooo ne güzel haberlerle gelmişsin tebrikler canımm :nazar::nazar::nazar: ama çizelgelerimizi cumadan cumaya haftada bir defa deqiştiriyoruz...üzgünüm ama yarını beklemen gerekecek...hem bakarsın yarına kadar biraz daha kilon giderr :KK8:

Son düzenleme:
X