selam kızlar,
başlıktanda anlaşılacağı gibi derdim sivilcelerim.
inanın bu yaşıma kadar sivilce nedir bilmezdim,yüzüm pürüzsüzdü,hiç bi leke yoktu.
çevremdekiler imrenirlerdi.nazar mı değdi bilmiyorum ama 1 aydır yüzümde sivilce çıkmaya başladı: (
iki kaşımın arasında halka oluşturdular
şimdide dudağımın altında bi sivilce kendini çıkmaya hazırlıyor
20 yaşındayım ve hiç alışık olmadığım bi durum,ne yapacağımı şaşırdım
naıl kurtulurum bu sivilcelerden :18:
yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkür ederim
canım benimde suratımda cok sivilce yani akne olurdu.
suanda hamile kalamıyorum.
nedeni ise yumurtlama tembelliği..
belirtilerinde sivilce cıkması da var. bu yaşta sivilce olması hakketen pek normal değil az doktorlara gitmedim ne antibiyotikler kullandım.
canım bence bi kadın doğum doktoruna görün derim. gerci yumurta takibi yaparlar .. evli değilsen gerci bakmayabilirlerde. ne biliyimaklıma gelmişken söyleyeyim dedim..
rastgele bi ilaç yada krem kullanma derim ben uzmanından yardım almak daha iyi sonuç verir.bende de ergenlik sivilceleri var doktora gittim yüzde 80 azaldılar allaha şükür.bilmeden kullandığın şeyler daha kötü yapabilir..inşallah en kısa zamanda geçer canım...
Ben de aynı dertten muzdaribim.Ben de şu anda 20 yaşındayım ve bu zaman kadar yüzümde tek bir sivilce çıkmadı.Herkesin harita gibi bir yüzle dolaştığı dönemlerde pürüzsüz cildim herkesi imrendirirdi.Yaklaşık 2 ay önce başladı sivilce problemim.Yanlızca çenemde çıkıyor ve biri geçmeden biri çıkıyor.Limon ve yoğurdu ben de denedim ama limon asitli olduğu için kısa vadede işe yarasa da uzun vadeli sonuçları kötü olabilir dediler.Yüzde deliklere neden oluyormuş.Benim de kafam karıştı.Aslında limon iyi de geldi,kurutuyo sanki ama bilmiyorum.İlk başlarda çıkanlar leke bırakmadan geçti ama ya sürekli bu şekilde çıkarsa diye endişeleniyorum açıkçası.Etrafımdakilerde abarttığımı gerek olmadığını söylüyolar ama ben sanırım alışkın olmadığım için gözüme çok batıyor.Ben de yarın bir eczacıya gidicem.
aynı durumdaymışız canım.
etrafımdakiler abartacak boyutta olmadığını söylüyor fakat ben öncesinden hiç alışık olmadığım için tek bi sivilce bile beni tedirgin ediyor.
iz kalır diye korkuyorum.
sözlümde,yüzüne alkollü bişey sür dedi.kolonyada aynı işlevi görürmüş.kolonya ve gül suyunu her gece yatmadan önce yüzüme sürüyorum.
pamuklada temizliyorum,yüzün bayağı bi kirini alıyor.
fakat sivilcelerin birinden kurtulunca,diğeri çıkıyor :95:
Hormonlarla alakalı olabilir bu durum. Özellikle çene bölgesinde olan sivilceler hormonal düzensizlik belirtisi. Endokrinoloji ya da kadın doğum dr una kontrole gidip gerekli tahlilleri yaptırınca ortaya çıkar eğer varsa. Ayrıca öyle bir şey varda baktırmazsanız daha da ilerleyebilir. 20 yaşından sonra her kızın en azından yılda 1 kere bir kadın doğum dr'una muayene olması gerekli tahlil ve kontrolleri yaptırılması öneriliyor. Yoksa da cildiye uzmanından yardım alırsanız kısa sürede geçer. Belki de stres kaynaklı ya da beslenme düzeninde olan bi değişiklikle de ilgili olabilir. En iyisi bir an önce uzmandan neyin ne olduğunu öğrenmek. Geçmiş olsun :)
Gerçek gül suyu gerçekten faydalı ancak alkol daha çok tahriş yaratabilir eğer hassas bir cildiniz varsa.
yüzüme hiç bişey sürem krem olarak,sadece aklıma estikçe,kil maskesi veya yoğurt limon sürerim,doğal yani,ona rağmen neden çıkıyor anlamadım
sözlüm eczacı.o da bi krem yollayacak öbür aya.bide imeks diye bi krem varmış,onu al dedi.
umarım iyi gelir :18:
yorumunu yeni gördüm canım.bende çoook kil maskesi yaptım yoğurt sürdüm ama inan bunlar çare değil..sözlün eczacıysa emin ellerdesin ozaman imexi bende duydum soyucu bi krem sanırım inşallah bi faydası olur canım..banada geçen bi eczacı la roche posayın yüz yıkama jelinin testırını verdi baya iyi gibi geldi bana ama doktoruma sormadan kullanmak istemedim pazartsi gidicem tekrar.sende bu seriyi sözlüne bi sor istersen canım...
sor canım bende doktoruma sorcam...insanın pisikolojisini bozuyo özgüvenini yok ediyo resmen ne illet bişey olduğunu çok iyi bilirim seninkilerde en kısa zamanda geçerler inşallah....
yorumunu yeni gördüm canım.bende çoook kil maskesi yaptım yoğurt sürdüm ama inan bunlar çare değil..sözlün eczacıysa emin ellerdesin ozaman imexi bende duydum soyucu bi krem sanırım inşallah bi faydası olur canım..banada geçen bi eczacı la roche posayın yüz yıkama jelinin testırını verdi baya iyi gibi geldi bana ama doktoruma sormadan kullanmak istemedim pazartsi gidicem tekrar.sende bu seriyi sözlüne bi sor istersen canım...
la roche posayın hangi yüz temizleme jeli?bende aynı dertten muzdaribim bana da la roche önerildi ama almadım daha...
çok sağol canım,seninkilerde en kısa zamanda geçer inşallah
gerçekten insanın psikolojisinide etkiliyor
kendimi çok çirkin hissediyorum
Ben de aynı dertten muzdaribim.Ben de şu anda 20 yaşındayım ve bu zaman kadar yüzümde tek bir sivilce çıkmadı.Herkesin harita gibi bir yüzle dolaştığı dönemlerde pürüzsüz cildim herkesi imrendirirdi.Yaklaşık 2 ay önce başladı sivilce problemim.Yanlızca çenemde çıkıyor ve biri geçmeden biri çıkıyor.Limon ve yoğurdu ben de denedim ama limon asitli olduğu için kısa vadede işe yarasa da uzun vadeli sonuçları kötü olabilir dediler.Yüzde deliklere neden oluyormuş.Benim de kafam karıştı.Aslında limon iyi de geldi,kurutuyo sanki ama bilmiyorum.İlk başlarda çıkanlar leke bırakmadan geçti ama ya sürekli bu şekilde çıkarsa diye endişeleniyorum açıkçası.Etrafımdakilerde abarttığımı gerek olmadığını söylüyolar ama ben sanırım alışkın olmadığım için gözüme çok batıyor.Ben de yarın bir eczacıya gidicem.
inşallah çok sağol canım sana bişey sorucam özelden mesaj atıyorum şimdi...