- 10 Ocak 2022
- 2.985
- 5.920
- 88
- Konu Sahibi cocuklarimlacokmutluyum
-
Odasına izin almadan girmeyin.İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Oysaki ona baskı da yapmadım günah falan da demedim.Bırakmak zorunda değil ki ama..yani okul öncesi dönem çocuklarında var misal bırakması için önlem alınır falan ama yetişkinliğe adım atıyor, ha şu olabilir. Bu yeni his ya da haz odaklanmasına engel olabilir derslerine ya da sosyal hayatına falan.. dikkatini dağıtacak, enerjisini boşaltacak alternatif uyaranlar odağını oradan çekercektir biraz. Ama bırakmasına gerek yok üzüldüm ağlamasına ya kıyamam sanki suç işlemiş..
Utanmıştır muhtemelen, yetişkin kadınlarda bile tabu olabiliyor bunlar işte toplum sağolsun. Arkdaşlar öneri vermiş normal olduğunu ama mahremiyete dikkat etmesi gerektiğini anlatabilirsinz. Ya da hiç olmamış gibi davranmak da olabilir belki bilmiyorum.. suçlamasın kendini ona has bir durum değil anlatırsanz söylersiniz belkiOysaki ona baskı da yapmadım günah falan da demedim.
Dedim ona sadece sana has bir durum değil gayet doğal bir şey dedim. Çok haklısınız. Teşekkür ederimUtanmıştır muhtemelen, yetişkin kadınlarda bile tabu olabiliyor bunlar işte toplum sağolsun. Arkdaşlar öneri vermiş normal olduğunu ama mahremiyete dikkat etmesi gerektiğini anlatabilirsinz. Ya da hiç olmamış gibi davranmak da olabilir belki bilmiyorum.. suçlamasın kendini ona has bir durum değil anlatırsanz söylersiniz belki
Ben 8 9 yaşında başladım ben cinsellik ne mastürbasyon ne bilmiyordum sadece üst kısma yapıyordum rahatlatıyor diye kendi kendime bulmuştum.Sonra bilinçli yapmaya başladım.Hatta elimi geçen aşağıya goturmezken götürdüm.Kan gelince irkildim.Disarida biriyle yatma isteğinden evde kimsenin görmediği yerde mastürbasyon yapmayi sakıncalı bulmuyorum.Yinede dikkatli yapmalı.Masturbasyon iyi birşey değil ama ihtiyaçta.Cikolata kuruyemiş tarzı yiyecekler isteği artırıyor.İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Evet haklısınız :)Ben 8 9 yaşında başladım ben cinsellik ne mastürbasyon ne bilmiyordum sadece üst kısma yapıyordum rahatlatıyor diye kendi kendime bulmuştum.Sonra bilinçli yapmaya başladım.Hatta elimi geçen aşağıya goturmezken götürdüm.Kan gelince irkildim.Disarida biriyle yatma isteğinden evde kimsenin görmediği yerde mastürbasyon yapmayi sakıncalı bulmuyorum.Yinede dikkatli yapmalı.Masturbasyon iyi birşey değil ama ihtiyaçta.Cikolata kuruyemiş tarzı yiyecekler isteği artırıyor.
Normalde kapısını tıklardım fakat bir an dalgınlığıma geldi. Teşekkür ederimOdasına pat diye dalmanız iyi olmuş bence. Artık kapısını tıklatmadan girmemeniz gerektiğini anlamış oldunuz. Konuşmanız da bir bakıma iyi olmuş çünkü kızınız tepkisiz kalmanız üzerine de yanlış düşüncelere kapılabilirdi. Yani yaşanması gerekiyormuş ve yaşanmış ben tepki gösterilecek bir şey bulamadım. Bence asıl önemli olan bundan sonrası. Siz tekrar bir konuşma yapmayın ki kızınız da yaptığı şeyin normal olduğunu anlasın.
Tutumunuzu çok beğendim. Bunun doğal olduğunı fakat ihtiyaç hallerinde yapmasını söyleyin bence. Yoksa daha sonra alışkanlık haline gelebilirİyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Teşekkür ederim. Evet söyledim bunlarıu
Tutumunuzu çok beğendim. Bunun doğal olduğunı fakat ihtiyaç hallerinde yapmasını söyleyin bence. Yoksa daha sonra alışkanlık haline gelebilir
Ben 23 yaşında idim öğrendiğimde,hiç böyle bir şey olduğunu da bilmiyordum.cocukken veya ergenlikte de böyle bir şeye ihtiyaç hisetmedim,bende ki anormallik var acabaBedenini keşfetme yaşı evet ama sık yapma isteğinin olması normal mi o yaşlarda?
Yani daha sonralarda çok fazla yapması onun için iyi olmayabilir. Tatmin vs açısından.
Yorumlar da arkadaşlar bende yaptım diyor falan ama herkes yapmıyor herkes bunu bilmiyor bence. Şu an gençler daha fazla birşeylerin farkında.
Bilerek öyle girmedim aslında bir an dalgınlığıma geldi maalesef.Keşke öyle pat diye odaya girmeseydiniz Benim 4 kız yeğenim var hepsi nerdeyse yaşıt kızınızla hepsi kapılarını kilitlemeye başladı çünkü pat diye odaya dalanlar var ... bir anne olarak farklı hissedip farklı görebilirsiniz bide ergenlik döneminde üstüne gitmemekle iyi yapmışsınız bence bu konuyu birdaha açmayın rahat bırakın ..Bu çok doğal birşey Yeni keşfediyor böyle şeyleri normal ..
Olabilir insanlik hali tabi .. çok utanmıştır amaBilerek öyle girmedim aslında bir an dalgınlığıma geldi maalesef.
İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Doğal bir süreç, kesinlikle müdahale etmemelisiniz. Bunun normal ve sağlıklı olduğunu ama çok da abartmamasını söyleyeceksiniz hepsi bu. Büyük travma olmuş, bırakmak istememeli, sonu vajinismusa aseksüelliğe kadar varır kıramazsa. Tabi bunlar uç noktalar. İnşallah yapma dememişsinizdir.İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
yanlış anlamayın ama kızınız ile olan iletişim probleminiz tamam da onun mastürbasyonundan size ne?İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Bence gayet normal. Bunun normal bir şey olduğunu keşfeden insanlar da gelecekte cinsellikle bağını güzel kuruyorlar.Bedenini keşfetme yaşı evet ama sık yapma isteğinin olması normal mi o yaşlarda?
Yani daha sonralarda çok fazla yapması onun için iyi olmayabilir. Tatmin vs açısından.
Yorumlar da arkadaşlar bende yaptım diyor falan ama herkes yapmıyor herkes bunu bilmiyor bence. Şu an gençler daha fazla birşeylerin farkında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?