Ergen kızım mastürbasyon yapıyor

Odasına izin almadan girmeyin.

Oysaki ona baskı da yapmadım günah falan da demedim.

Oysaki ona baskı da yapmadım günah falan da demedim.
Utanmıştır muhtemelen, yetişkin kadınlarda bile tabu olabiliyor bunlar işte toplum sağolsun. Arkdaşlar öneri vermiş normal olduğunu ama mahremiyete dikkat etmesi gerektiğini anlatabilirsinz. Ya da hiç olmamış gibi davranmak da olabilir belki bilmiyorum.. suçlamasın kendini ona has bir durum değil anlatırsanz söylersiniz belki

Dedim ona sadece sana has bir durum değil gayet doğal bir şey dedim. Çok haklısınız. Teşekkür ederim

Ben 8 9 yaşında başladım ben cinsellik ne mastürbasyon ne bilmiyordum sadece üst kısma yapıyordum rahatlatıyor diye kendi kendime bulmuştum.Sonra bilinçli yapmaya başladım.Hatta elimi geçen aşağıya goturmezken götürdüm.Kan gelince irkildim.Disarida biriyle yatma isteğinden evde kimsenin görmediği yerde mastürbasyon yapmayi sakıncalı bulmuyorum.Yinede dikkatli yapmalı.Masturbasyon iyi birşey değil ama ihtiyaçta.Cikolata kuruyemiş tarzı yiyecekler isteği artırıyor.

Evet haklısınız :)

Odasına pat diye dalmanız iyi olmuş bence. Artık kapısını tıklatmadan girmemeniz gerektiğini anlamış oldunuz. Konuşmanız da bir bakıma iyi olmuş çünkü kızınız tepkisiz kalmanız üzerine de yanlış düşüncelere kapılabilirdi. Yani yaşanması gerekiyormuş ve yaşanmış ben tepki gösterilecek bir şey bulamadım. Bence asıl önemli olan bundan sonrası. Siz tekrar bir konuşma yapmayın ki kızınız da yaptığı şeyin normal olduğunu anlasın.

Normalde kapısını tıklardım fakat bir an dalgınlığıma geldi. Teşekkür ederim

u Tutumunuzu çok beğendim. Bunun doğal olduğunı fakat ihtiyaç hallerinde yapmasını söyleyin bence. Yoksa daha sonra alışkanlık haline gelebilir

Bedenini keşfetme yaşı evet ama sık yapma isteğinin olması normal mi o yaşlarda?
Yani daha sonralarda çok fazla yapması onun için iyi olmayabilir. Tatmin vs açısından.
Yorumlar da arkadaşlar bende yaptım diyor falan ama herkes yapmıyor herkes bunu bilmiyor bence. Şu an gençler daha fazla birşeylerin farkında.

Keşke öyle pat diye odaya girmeseydiniz Benim 4 kız yeğenim var hepsi nerdeyse yaşıt kızınızla hepsi kapılarını kilitlemeye başladı çünkü pat diye odaya dalanlar var ... bir anne olarak farklı hissedip farklı görebilirsiniz bide ergenlik döneminde üstüne gitmemekle iyi yapmışsınız bence bu konuyu birdaha açmayın rahat bırakın ..Bu çok doğal birşey Yeni keşfediyor böyle şeyleri normal ..

Ben 23 yaşında idim öğrendiğimde,hiç böyle bir şey olduğunu da bilmiyordum.cocukken veya ergenlikte de böyle bir şeye ihtiyaç hisetmedim,bende ki anormallik var acaba

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilerek öyle girmedim aslında bir an dalgınlığıma geldi maalesef.

İlginç.

Doğal bir süreç, kesinlikle müdahale etmemelisiniz. Bunun normal ve sağlıklı olduğunu ama çok da abartmamasını söyleyeceksiniz hepsi bu. Büyük travma olmuş, bırakmak istememeli, sonu vajinismusa aseksüelliğe kadar varır kıramazsa. Tabi bunlar uç noktalar. İnşallah yapma dememişsinizdir.

Özellikle üreme organlarının geliştiği ve hormonların tavan yaptığı yaş aralığı ergenlik dediğimiz evre kısmında gerçekleşiyor. Sıklıkla olması bu durumda gayet doğal. Bu durumu doğal kabul etmeniz gerçekten çok sağlıklı bir düşünce keşke herkes aynı görüşte olsa bu konuda çünkü yasak diye kodlandığında çocuklara ileride büyük problemler yaşıyorlar.
Ben avantaja çevirmeniz taraftarıyım. Örneğin hafta bir gün anne kız saati yapın. İlk hafta normal gezersiniz. İkinci hafta kahve içmeye bir yere gidersiniz orada konuyu açarsınız bu nesilin çok şanslı olduğunu onları anladığınızı söylersiniz. Utanmak yerine paylasabilmesinin ona getirebileceği bir olumsuzluk olmadığını annesi olduğunuz için onu sevip güvenmeye devam edeceğinizi bunun normal bir süreç olduğunu anlatırsınız. İleriye gitmesini bu yaşlarda sağlık açısından sorun olabileceğini henüz gelişim aşamasında olduğunu kendinize münhasır bir şekilde anlatirsiniz. (Burada ileriye gitmeme kısmını açamadım ama anlaşılır sanırım.) Üçüncü hafta yine çıkıp normal hafta rutinlerinden konuşursunuz. Siz ne kadar acik olursanız o da zamanla size güvenip sizin ona bakış açınızın değişmeyecegini gördükçe size o kadar şeffaf olur. İleride bir gün bir erkek onu cinsellikle tehdit edemez mesela çünkü annesinin yanında olacağını bilir ve dağ ayısının hükmüne giremez. Vajinismusa yakalanma oranı azalır kendini tanıyıp rahat hissettiği için. En basitinden ileride bir erkek arkadaşı onu öptüğünde o heyecanını gelip sizinle paylaşabilir. Sizden gizleyeceği çok az şeyi olur.

Tekrar hassasiyetiniz için tebrik ediyorum sizi.

yanlış anlamayın ama kızınız ile olan iletişim probleminiz tamam da onun mastürbasyonundan size ne?

O ;
- aaa anne babamla neler yapıyorsun?

diyip sizin yatak odanıza giriyor mu?

En başta dediğim gibi iletişim problemleri, vs vs vs tamamda artık sanki özeline giriyorsunuz ....

@sonbaharkarisiklari bu hesapla yazdığınız ;

"Geçen denize gitmiştik bankta oturup kızımla sohbet ediyorduk. Yavaş yavaş gözü başka yerlere kaydı ve beni duymadı bende ne oldu diye arkamı bir döndüm şortlu kaslı bir adam vardı. Nefesi hızlanmaya başladı sonra anne ben lavaboya gideceğim dedi ah şu hormonlar "

16 Mart ne denizi? geçen demişsiniz ne kadar geçti yazdan beri senesi devriyesi geldi...

Sahte profil gibisiniz, hatta o ergenin siz olduğunuzu düşünüyorum söylemedi demeyin...

Birde gayri ciddi bir e-posta ile üye olmuşsunuz

Son düzenleme:
Bence gayet normal. Bunun normal bir şey olduğunu keşfeden insanlar da gelecekte cinsellikle bağını güzel kuruyorlar.
Ben de doksanlar çocuğuyum, bizim zamanımızda da her şeyin farkındaydım hatta heygirl dergisinde ekler olurdu bunun çok doğal ve sağlıklı bir süreç olduğuyla ilgili . Okumanın bana iyi geldiğini hatırlıyorum.
Konu sahibine evine bol bol Ergen gençlerin cinsel sağlığı üzerine dergi,kitap falan alsın, önerisinde bulunacağım
Benim annemin taktiği oydu bizle konuşmazdı ama evde okuyacak kitap alırdı, öğrenmem gereken her şeyi bence en uygun yoldan öğrenmiştim.
gayet de sağlıklı bir cinsel hayatım var.
Çok da yuzgoz olmaya gerek yok bence çocukla. Böyle şeylerin konusulmasi ergeni rahatlatmaz, tam tersi zaten her şeyden nem kapan, utanan bir zaman diliminde çocuğu daha kötü yapar.konusmussunuz bitmis, daha da konusu acilmasa daha iyi bence.
Dediğim gibi siz evi doldurun yararlı kitaplarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…