• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergen kızım mastürbasyon yapıyor

Şuan yeni keşfettiği için sürekli yapasının gelmesi normal, bu konuyla alakalı bir çözüm aranmalı mı bilmiyorum çok doğal bir süreç çünkü, biraz özel alanına dikkat edip kendi haline bırakın en azından utanma hissinden ötürü kendini germesin. Siz ne kadar güzel yaklaşmış olsanız da ister istemez utanacaktır. Yani ben hiç mastürbasyon bağımlısı bir kadın görmedim herkesin ergenlik döneminde kendini yeni keşfederken özellikle odaklandığı dönemleri olmuştur. Bence ortada endişelenecek bir şey yok
Haklısınız teşekkür ederim.

14 yaş hormonların ve bedensel keşfin zirvede olduğu bir dönem. Cinselliğin anlam kazandığı bir dönem. Şahsen bende ergenlik dönemimde cinselliği merak ederdim. Hormonlarım şuana göre daha zirvedeydi. Benim annem beni karşısına alıp konuşan bi kadın da değildi. Anneme göre her şey ayıp günah asla olamazdı. Bu dönemlerimde kendimi çok suçlu hissettim. Günahkar gibi hissettiğim dönemler oldu ama siz kızınıza bunun doğal olduğunu söylemişsiniz. Yaşım 30a varmak üzere şuanda ve annemin dediklerine uysaydım, bekaretin her şey olduğunu erkek dediğinin daha önce cinselliğinin olabileceğini ama benim asla hiçbir şeyi yaşamamış olmam gerektiğini savunurdum. Kendi bedenini keşfetsin bırakın. Sık sık da olabilir, zamanla bu düşer de ama bırakın dengesini kendisi bulsun. Bulamadığı noktada sizinle konuşabilsin. Bunları kötü bişey gibi görürse belki ufacık bişey onun gelişmekte olan zihnine öyle tabular yüklüyor ki. Örneğin kadının cinsellikte sadece erkeğe zevk vermesi gerektiği, erkek her istediğinde ilişkiye girilmesinin doğal olduğu, kadının söz hakkının olmadığı gibi düşünceler zaten her yerden beynimize sokmaya çalışıyorlar, sizden tepki görürse farklı düşüncede ki insanlardan akıl alacak ve onlar ona ne empoze edecek bilinmiyor.

Bunu neden buraya taşıdığınızı anlayamadım.
Ona karşı tavrınız doğru ama galiba siz kendi içinizde henüz durumu kabullenemediniz.
olay normal yani çocugun masturbasyon yapmasi vs ama görmek çok tuhaf bir şey bence ya 😁
kabullenememesi doğal geldi banada.

Elbette bedenini tanıyacak böyle bir zamanda ama bilinçli bir şekilde cinselliği tanıması için eğitsel anlamda yönlendirmek gerekir.
Yoksa "bir tık"la cinselliği yanlış şekilde zihninde kodlayabilir.
Esra aslan var psikolog özellikle ergenler için cinsel eğitim atölyeleri oluyor kendilerini doğru keşfetmeleri için.

14 yaş hormonların ve bedensel keşfin zirvede olduğu bir dönem. Cinselliğin anlam kazandığı bir dönem. Şahsen bende ergenlik dönemimde cinselliği merak ederdim. Hormonlarım şuana göre daha zirvedeydi. Benim annem beni karşısına alıp konuşan bi kadın da değildi. Anneme göre her şey ayıp günah asla olamazdı. Bu dönemlerimde kendimi çok suçlu hissettim. Günahkar gibi hissettiğim dönemler oldu ama siz kızınıza bunun doğal olduğunu söylemişsiniz. Yaşım 30a varmak üzere şuanda ve annemin dediklerine uysaydım, bekaretin her şey olduğunu erkek dediğinin daha önce cinselliğinin olabileceğini ama benim asla hiçbir şeyi yaşamamış olmam gerektiğini savunurdum. Kendi bedenini keşfetsin bırakın. Sık sık da olabilir, zamanla bu düşer de ama bırakın dengesini kendisi bulsun. Bulamadığı noktada sizinle konuşabilsin. Bunları kötü bişey gibi görürse belki ufacık bişey onun gelişmekte olan zihnine öyle tabular yüklüyor ki. Örneğin kadının cinsellikte sadece erkeğe zevk vermesi gerektiği, erkek her istediğinde ilişkiye girilmesinin doğal olduğu, kadının söz hakkının olmadığı gibi düşünceler zaten her yerden beynimize sokmaya çalışıyorlar, sizden tepki görürse farklı düşüncede ki insanlardan akıl alacak ve onlar ona ne empoze edecek bilinmiyor.
Çok haklısınız. Ona gayet normal bir şey olduğunu söyledim.

Çok haklısınız. Ona gayet normal bir şey olduğunu söyledim.
Anneler kızlarını hep bebek gibi görüyor ama büyüyoruz. Sizlerin olduğu gibi kızların da cinselliği, aşkları, heyecanları olacak. Zamanla alışırsınız ama bunlara henüz yolun başında bi genç kız annesisiniz 💜

kapısının kilidi olmalı üstünü drğiştirirken veya bu şekilde birşey yapacağı zaman kapısını kilitlemeli sizin yerinize eşinizde dalgınlıkla odaya girebilirdi bence bu hoş olmaz. bunun normal olduğunu belirtin başkada birşey yapmanıza gerek yok zaten yoluna girecektir herşey

İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Ergen olduğu için normal yapması

İyi günler. 14 yaşında bir kızım var daha önce bununla ilgili bir konu daha açmıştım. Dün onu mastürbasyon yaparken gördüm. Normalde odasına izin alarak girerim ama bir anlık dalgınlıkla odaya girdim ve onu öyle gördüm. Hemen çıktım odasından. Kesinlikle kızmadım doğal karşıladım ve bununla ilgili konuştum onunla. Başta çok utandı sonra bırakmak istiyorum dedi yapmadan duramıyorum dedi ve ağlamaya başladı bayağı utanmıştı. Ne yapmalıyım sizce
Bırakmak zorunda değil ki ama.. 🙄 yani okul öncesi dönem çocuklarında var misal bırakması için önlem alınır falan ama yetişkinliğe adım atıyor, ha şu olabilir. Bu yeni his ya da haz odaklanmasına engel olabilir derslerine ya da sosyal hayatına falan.. dikkatini dağıtacak, enerjisini boşaltacak alternatif uyaranlar odağını oradan çekercektir biraz. Ama bırakmasına gerek yok üzüldüm ağlamasına ya kıyamam sanki suç işlemiş..

Benimde kizlarim var böyle bisey basima gelirse ne yapacagim hakkinda bilgi sahibi oldum

Back