Erdoğan'ın kaderi tarihteki hangi lidere benziyor

Suan bogaz sularidan giris cikis yapan butun gemiler vergilerini Ingiltereye oduyor.
Kanal Istanbul projesi hayata gectigi zama o vergileri guzel Turkiyemiz almaya baslayacak.

benim soru işaretlerim tam da bu noktada başlıyor, nasıl olacak o iş ? yani biz nasıl, neye göre vergi alacağız?? kafamıza göre mi? kanal İstanbul'un statüsü ne olacak? uluslararası antlaşmalar var...ben buraya kanal yapıyorum gelip geçenden de vergi alacağım diyebilecek mi Türkiye? sonra boğazdan bedava ya da cüzi bir miktar karşılığında geçen gemiler (boğazlar ve kanal İstanbul ile ilgili bir yazı paylaşmıştım bulabilirsen linkini yeniden vereceğim o zaman da kimse cevaplamamıştı hala meraktayım) para ödeyip neden kanaldan geçmeyi tercih etsinler vsvs gibi bir sürü soru...olay keşke "İngilizler'in aldığı söylenen" vergiyi bizim almamız kadar basit ve karlı olsa....ama cevaplanmamış bir çok soru var...

Bu arada yanlis Bilgi vermisim kusura bakma, ingiltere vergi almiyor suan gemiler serbest geciyor.
Ama projenin taslagini gorduysen yukgemileri kendi kafalarina gore karadenizde akdenize dogru gecis yapmalari zorlanacak.
Hic bir gemi gidecegi limani ve yukunun ne oldugunu bildirmeden akdenizden karadenize gecemeyecek.
Ve bunu bildirirken bir miktarda vergide alinacak. Kanaliyapabilmek icin dubaide yapildigi, veya hollandada yapildigi gibi yapay ada sekilde sehir buyutelecek ve etrafinda yapilan limanlar artacak, deniz manzarali oteller artacak, is imkani artacak.

şu an zaten öyle ve bir miktar vergi zaten alınıyor ve şu anda Türkiye belki de topraklarının tamamen kapsaması nedeniyle dünyada boğazlarına en hakim ülkedir...ha boğazlar tamamen bizim neden uluslararası antlaşmalar var diyebilirsiniz ...ya da durun kızımı uyutayım, ben size o yazının uzuun metnini bulayım ve neden soru işaretleri ile dolu olduğumu tekrar anlatayım...

bir de oteller artacak kısmı nedense hiç cazip gelmiyor bana, beton yığınlarına yığın katacağız yani hani etrafı dünyanın en büyük botanik bahçesi ,doğal parkı olacak, insanalara oralarda iş imkanı hayvanlara doğal yaşam alanları sağlayacak deseniz belki ama söylediğim gibi oteller bana hep rant, zenginliğe zenginlik katmak ve beton yığınlarından başka bişey hatırlatmaz...neyse ben gidip geleyim konuşmaya devam ederiz...

evet her dönem kendi yaşam şartlarında ve imkanlarında kendi sistemini oluşturur ama özünde çok şey aynıdır çünkü sistemleri oluşturan insanlar özde aynıdır...şekiller farklıdır, içerisinde bulunulan şartlar farklıdır..

yanılıyorsam düzeltin lütfen, Hitler de kendi yaşadığı dönemde artık bunalan halkın, çare olarak sarılması ile iktidara gelmiştir. büyük halk desteği alarak iktidar olmuştur ... tam da bu bağlamla net olarak Erdoğan ile benzeşebilir...

Son düzenleme:
Ben Erdoğan'ı çoğu zaman Mussolini'ye daha çok benzetiyorum

Tarih tekerrürden ibarettir diye boşuna dememişler.Ayrıca Hitler de halkının desteğine sahipti,hem de destekçileri çok fazlaydı.Sadece bayan hayranlarından gelen aşk mektuplarının haddi hesabı yoktu.Ordan hesap edin işte halkının nasıl bir tapınma içinde olduğunu.Size de tanıdık geldi mi?

Gelmez mi..Dillere pelesenk oldu o muhteşem sloganlar

mesajımı alıntılayan arakadaşları tek tek tebrik ediyorum bir konu ancak bu kadar güzel yanlış anlaşılabilir. boşuna dememişler ne dersen de anlattıkların karşındakinin anlayacağı kadar dır. ağzımdan büyük "A" çıksa Atatürk ile ilgili yazmaya başlayacaksınız ne diyim. Bazen yorumlarınızı okurken cidden bir tebessüm yayılıyo yüzüme.

fişlenme türkiyesinde fikir belirtip fişlenmeyin.

Son düzenleme:
Ay bu konuya uzun zamandir bakmamistim.
Bence insan kulaktan dolma yada google den olma bilgiye sahip olmamali.

Yahudilik ve museviligi birbirinden ayirmak:)
Yahudiligi bir irk yapmak gercekten akillara zarar ya.

Son bir kiyak yapayim anlatayim bilmek isteyen varsa:)

Yahudilik bir dindir.
Türkiye de Yahudi diye dillendirilen irk aslinda Ibranilerdir.

Musevilik ise Türkiye de cikan bir deyimdir ve yahudilik dinine mensup olanlar icin söylenir.

Yabanci dillerde musevilik diye birsey yoktur yani karsiligi yoktur bu kelimenin.

Musevililerde ingilizcede jews olarak, yahudilerde jews olarak cevrilir.7
Musevi dediginizdede, yahudi dediginizdede Almancasi Juden dir.
Cünkü yanliz Türkce de olan musevilik kelimesi ile kastedilen yahudiliktir.

Bilmemek ayip degil ögrenmemek ayip demis atalarimiz:))

Not: beni birsey bilmiyor diye itham eden arkadas:) Evet bilmediklerimi ayaklarimin altina koysam basim arsa degerdi ama beni bilgisizlikle suclamak icin en azindan yahudilik ile museviligin ayni sey oldugunu bilseydiniz bari:))

Son düzenleme:

Abdülhamid ''Kanla alınan toprak, parayla satılamaz'' demiştir. Günümüze bakarsanız ''sat sat toprakları yabancıya, bir daha mı gelcez dünyaya'' felsefesi

hımmm ben de kahkahasız, iğnelemesiz, hakir görmeksizin, paylaşayın yanlış (!) bildiklerimi ve okunacak sınav kağıtlarıma çevrilecek notlarıma döneyim

Kur'an-ı Kerim'de de musevilikten (dinin adı) ve yahudilikten (bugün din ile özdeşleşmiş ama aslında yahuda soyundan, kavminden gelenlere verilen isim) ayrı ayrı bahsedilir. Musevilikten bahsederken semavi, ilahi bir din kastedilir...Yahudilikten de lanetlenmiş bir kavim olarak bahsedilir...ötesi berisi uzuun uzun konuşulur, belki de Yahudilikte din ve ırk içiçe geçmiş olmasından, yahudilerin kendilerini özel ırk olarak görmelerinden, kendilerine misyon yüklemelerinden, bugün aynı anlamda kullanılır olmasına sebep olmuş...
ama özünde yine aynı noktaya çıkıyor her Yahudi Musevidir ama her Musevi Yahudi değildir...

Hitler yahudiydi değildi ıvır zıvır bir sürü iddia çok da önemli değil ...önemli olam bilgilenmek....

şunu da ekleyeyim şimdi bunlardan sonra insan merak ediyor ve bilmiyor ya, tekrar sormak istiyor Hitler Yahudi miydi?? Musevi miydi??

evet Yahudilik ve Musevilik aynı şeydir
hristiyanlarada isevi deniyor
fakat Yahudiler ayrı bir millettir,sedece din değildir...
sonuçta hepimizin kökeni hz.ibrahim'dir
ibrani kelimeside,din olarak geçiyor
mesala peygamerimiz İslamiyet gelene kadar
İbrani dinine inanırdı...

Son düzenleme:
Kuran-i Kerimde musevilik diye bir kelime gecmez.

" hâdû" kelimesi gecer ki buda yahudiler demektir.

Yahudilik bir dindir, Hitler de o dine mensup biridir.

EbediMutluluk

Bahsettigin sey bir nevi dogru cünkü Türkiye de Yahudilere musevi deniyor.
Bunun sebebini ise "Yahudi" kelimesinin kimi zaman asagilamak amaci ile kullanildigi icin oldugu söyleniyor!

evet Yahudi diye geçer,benimde söylemek istediğim buydu zaten
Musevilik halk dilinde geçiyor

The Jews and the Mosaic Law

öncelikle bu cümledeki "mosaic" kelimesinin anlamını "Musevilik, Hz. Musa'nın izinden giden" olarak biliyorum ben. Türkçesi ise; "Yahudiler (Jews) ve (Türklerin uydurduğu (!) şekli ile) Musevilik (mosaic) Kanunları" ingilizcede jew ve mosaic diye iki kavram varsa demekki aynı şey değil...ya da adamar aynı anlama gelen iki kelimeyi bir arada kullanıp anlatım bozukluğu yapmışlar....bu arada çok ilginç bir tesadüf bu cümle çeviri yaptığım bir metinde çıktı karşıma...

ha bu arada Kur'an-ı Kerim'de iki farklı kavramdır derken ne söylemek istediğim açık ve net sanıyordum..ya da anlayıp anlamamzlığa geliniyor da olabilir...

"Museviliğin kelime manası şudur; Musevi: Musa’ya ait,Musa’ya tabi olan demektir.

Yahudilik,bozulmuşluğun,sapkınlığın,İlahi hakikattan kopuşun adı olmuştur..!

Allah (cc), Kur’an-ı Kerimin de bu durumu şöyle anlatiyor…

"Yahudiler,yeryüzünde fesat çıkarırlar.” –Maide:64

“Yahudiler ,sihir yoluna sapmışlar”.-Bakara:102-103

“Yahudiler münafıklık yaparlar.” -Bakara:76-78

“Yahudiler, Hz. Meryeme iftira ettiler” –Nisa:156-157-----Meryem:27-34

“Yahudiler,Allah’a çocuk isnadında bulundular.” -Bakara:116

“Yahudilerin üstüne zillet damgası vurulmuştur.” Ali İmran :112

“Yahudiler,lanetlenmişlerdir.”Nisa:47

“Yahudiler, Üzeyir Allah’ın oğludur…”(tevbe:30) diyorlar ve şirke de giriyorlar dı..!

Bu kafir,şirk içinde olan lanetlik varlıklar,bir İslam peygamberi olan Hz. Musa’nın adıyla anılabilinir mi..? Hz. Musa ümmetinin Müslümanları ile aynı kefeye nasıl konur..?"

daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için, ki mutlaka okuyun

Yahudilik Musevilik midir

ve yüce Yaradan kendisinin gönderdiği, semavi bir dini nasıl lanetler ? bu nasıl bir mantıktır, akıl yürütmedir. Lanetlediği, o dini (biz Türkler buna Musevilik diyoruz, iyiki de diyoruz ) bozan, kanunlarına uymayan IRK olan yahudilerdir...

günümüzde de musevilerin büyük çoğunluğunu yahudiler oluşturduğu için aynı anlamda kullanılır olmuş. ve bu durumda hitlerde bir kesimin her taşın altından çıkardığı, her şeyin müsebbibi olarak gördükleri yahudilerdendir...

neyse bu konu gereksizce fazla uzadı ve hedefinden şaştı, bu arada madem sorularıma cevap almaya başladım şu Kanal İstanbul ne işe yarayacak, Türkiye'ye nasıl çağ atlatacak o konuda da uygun başlık altında bi aydınlansak...

bu arada çok gereksizlik yapıp söylemeden edemeyeceğim "Türkiye de" derken de ayrı yazılmaz...yazılırsa anlamı çok değişir..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…