• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan'ın kaderi tarihteki hangi lidere benziyor

Şimdi Hitler Yahudi oldu birazdan da Gargat ağacından, nazar boncuğundan, İngiltere kraliçesinden laf açılır. Herşey illuminatiden zaten :24:

Ya şuan tam anlamıyla emin oldum ki weiss hiçbirşey bilmiyor :52:
Hatta bilmediği gibi okuyup araştırmıyorda .

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya şuan tam anlamıyla emin oldum ki weiss hiçbirşey bilmiyor :52:

Yahu o değil de...
Geçen gün toblerone yiyordum illuminati ile kafayı bozmuş bir arkadaşa da ikram ettim biliyorsun dimi bu da illuminati simgesi dedi.
Yaw he he deyip mideme indirdim üzerinize afiyet. :27:
Az kalsın yahudi olmakla illuminati örgütüne mensup olmakla suçlanacaktım. Tek suçum o çikolatayı sevmekti oysa. :27:

ya,siz onu bunu bırakın bende zimbabweliyim. aslında zenciyimde ,albino olduğıum için tenim beyaz:27::1:

Yahu o değil de...
Geçen gün toblerone yiyordum illuminati ile kafayı bozmuş bir arkadaşa da ikram ettim biliyorsun dimi bu da illuminati simgesi dedi.
Az kalsın yahudi olmakla illuminati örgütüne mensup olmakla suçlanacaktım. Tek suçum o çikolatayı sevmekti oysa. :27:
her gördüğün üçgeni babanmı sandın derim bunu diyene:)
bunlar hep dan brown yüzünden:1:

ha bunlara inanıyorsak size bir efsane daha söyleyim,hitler 27 yaşında türkiyeye gelmiş. gizlice müslüman olmuş. ölmeseymiş hacada gidecekmiş.
nasıl ama.
ha bir efsane daha,hitler türkmüş.
buna inananlar var hatta.

zaten genetik biliminin babası Türkler:ssz:

Ama bak gülünce adimiz güldü oluyor arkadas ama napalim yani ahahahhaah:)))))

Yahudilik bir millet mi?

Yada Avusturyali yahudi olamaz mi?

Yada " pardon bakarmisiniz hangi din hangi millete aitti acebeee" aahhahahha:))

Neyse ya gercekten bazen öyle bir an geliyor ki " ne diyosunnnn" ifadesi esliginde bir kahkaha aliyor insani:)

Bu arada Aysenur hanimada saygilar " ya biz bu Erdogan i neden deviremiyoruz" serzenisi hafizalarimizda, yüzümüzde bir gülümseme ile.

Belki yanlis yerden bakiyorsunuzdur, bakis aciniz ile oynarsaniz belki göremediginiz seyleride görürsünüz diyerek selam yolluyorum:)
Weiss, olmuyor artık zorlama :34:

Ayrıca ikide bir de Erdoğan'ı devirmek isteyenler var diye dillendirip korkmana gerek yok.
Sizler gibi Erdoğan taparlar olduğu sürece korkma devrilmez. Alışık olduğunuz uykularınız kaçmasın boşuna :6:

Ha bir de aklıma gelmişken, Erdoğan neden 2004'te Yahudi Cesaret Ödülü aldı? Asıl bu durum illuminatiden olmasın? :31:
Hitler'e soykırım yapmasına rağmen Yahudi diyebilen sevgili başbakanseverlerimiz, sevgili başbakanımız Yahudi haklarını koruduğundan ötürü Yahudi Cesaret Ödülü alabiliyorsa vardır bunda bir nimet değil mi? :27:

Bilgi için...
Amerikan Yahudi Komitesi

AJC (Amerikan Yahudi Komitesi; İngilizce: (American Jewish Committee) 1906 yılında ABD'de kurulan Amerikan bütün Yahudi kuruluşlarının yükseltmek ve bütün dünyadaki Yahudilerin haklarını savunmak için kurulan komite.
1906 yılında Rusya Yahudilerinin sistematik saldırılara maruz kalmasından doğan endişeler ile Amerikalı küçük bir Musevi grup tarafından kurulmuştur.
Komite çalışmalarında anti-semitizm ve her türlü taasup ile mücadeleye, çoğulculuk ve demokratik değerlere önem vermeye, İsrail'in barış ve güvenliğine çalışmaya, enerji bağımsızlığının savunulmasına ve Yahudi yaşantısının güçlendirilmesine odaklandığını açıklamaktadır. AJC 'nin merkezi Newyork'tadır, Washington DC'de devlet ve dış ilişkiler bürosu vardır ve bunun yanında ABD çapında 29 bölgede 3 tane yakın ilişkide olduğu bağımsız kuruluş, 8 deniz aşırı şube ve 28 küresel ortağı vardır.
2004 yılında AJC tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, II. Dünya Savaşında Türk diplomatlarının Yahudilerin soykırımdan kurtarılmasında gösterdikleri yardımlar sebebiyle cesaret karakteri ödülü (Profiles of Courage) verildi...​

Yahu o değil de...

aa bak Hayyal senin alttaki kedi bence tek göz yapıyor bize hiiiii yoksa yoksa sen sende mi illuminatisin ayyyyy:18:

Son düzenleme:
Ha bir de aklıma gelmişken, Erdoğan neden 2004'te Yahudi Cesaret Ödülü aldı? Asıl bu durum illuminatiden olmasın? :31:
Hitler'e soykırım yapmasına rağmen Yahudi diyebilen sevgili başbakanseverlerimiz, sevgili başbakanımız Yahudi haklarını koruduğundan ötürü Yahudi Cesaret Ödülü alabiliyorsa vardır bunda bir nimet değil mi? :27:

Bilgi için...
Amerikan Yahudi Komitesi

AJC (Amerikan Yahudi Komitesi; İngilizce: (American Jewish Committee) 1906 yılında ABD'de kurulan Amerikan bütün Yahudi kuruluşlarının yükseltmek ve bütün dünyadaki Yahudilerin haklarını savunmak için kurulan komite.
1906 yılında Rusya Yahudilerinin sistematik saldırılara maruz kalmasından doğan endişeler ile Amerikalı küçük bir Musevi grup tarafından kurulmuştur.
Komite çalışmalarında anti-semitizm ve her türlü taasup ile mücadeleye, çoğulculuk ve demokratik değerlere önem vermeye, İsrail'in barış ve güvenliğine çalışmaya, enerji bağımsızlığının savunulmasına ve Yahudi yaşantısının güçlendirilmesine odaklandığını açıklamaktadır. AJC 'nin merkezi Newyork'tadır, Washington DC'de devlet ve dış ilişkiler bürosu vardır ve bunun yanında ABD çapında 29 bölgede 3 tane yakın ilişkide olduğu bağımsız kuruluş, 8 deniz aşırı şube ve 28 küresel ortağı vardır.
2004 yılında AJC tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, II. Dünya Savaşında Türk diplomatlarının Yahudilerin soykırımdan kurtarılmasında gösterdikleri yardımlar sebebiyle cesaret karakteri ödülü (Profiles of Courage) verildi...​

bu ödül yıllaaar sonra neden Erdoğan'a verildi ben de hala anlamış değilim....

İngiliz edebiyatında rhetorical question diye bir söz sanatı vardır....cevabını bildiğin bir soruyu sormak, bilip de bilmemezden gelmek... sorduğumuz bu soruların hepsinin rhetoric aslında...cevap gelmeyeceğini biliyoruz, muhtemel cevabı biliyoruz ama bir iki kişi okur da kafasında soru işareti oluşur diye sormaya devam ediyoruz, edelim...ben bugüne kadar hiç bir soruma cevap alamadım ama biliyorum sorular değil cevaplanmaya tenezzül edilmeyen bizzat şahsım hahahaa....

muhalefet yok bu konuda size sonuna kadar katılıyorum..bırakın muhalefeti adam yok...koyunun olmadığı yerde de keçi kendisini abdurrahman çelebi zannediyor...ama icraatler konusunda kıyaslarken Abdülhamit in elindeki imkanlarla günümüz imkanlarını karşılaştırıp yorum yapmak gerek...bir de bunu daha önce birilerine de sormuştum size de sormak istedim kanal İstanbul ile nasıl kar yapacağımızı biraz açıklar mısınız?? ben hala tam çözebilmiş değilim...bunu tüm samimiyetimle, cidden soruyorum hiç bir ima yok...

bu arada hükümetin düşmesi konusunda da katılıyorum size ülkeyi kaosa sürükler

Suan bogaz sularidan giris cikis yapan butun gemiler vergilerini Ingiltereye oduyor.
Kanal Istanbul projesi hayata gectigi zama o vergileri guzel Turkiyemiz almaya baslayacak.

iyi de her tarihi dönem kendi içinde bir sistem oluşturur ve o sistem üzerinden mübadelesine devam eder. örneğin imparatorluk dönemi, ardından milliyetçilik akımı vb. Erdoğan ile Hitleri benzetmek bi kere bu açıdan çok yanlış. Erdoğan istese bile sistem buna izin vermez zira şu anda dünya demokratik bir dünya. Hitlerin Almanyası yada "Almanyanın" Hitleri ise 1920 lerden 1940 lara kadar olan dönemi kapsar. çünkü Hitler "efsanesi" bu dönemde zuhur etmiştir. bu dönemin özelliği ise imparatolrukların çöküşü ile birlikte kumandan lider dediğimiz tek adam prensibidir. bu dönem liderleri hem askeri kumandan, hem sivil kumadan olma özelliklerine sahiptirler. Stalin, Mao, Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk'ün ismini onlarla zikrediyor diye hemen galeyana gelmeyin ben bir dönmeden bahsediyorum ki devrimci kemalistler bundan gurur duyar. çünkü Stalin Rusyasının o dönemde Türk ordusuna desteği açıktır. hatta Atatürk siyasi bir deha olarak bu dönemde malum askere mühimmat lazım Komünizm e sıcak baktığını dahi ifade eder. elbetteki bu onun Türkiye ye komünizmi getirceğinden değil siyasi bir politikadır. yine bu dönemde Atatürk ile Hitler arasındaki samimiyet te şu anda gizli saklı birşey değildir. Bilgi çağındayız Atatürk ve Hitler yazdığınız anda arama motorlarına bu bilgilere ulaşmak mümkün. Yukarıda bahsettiğim gibi bu içinde bulunulan dönemin getirdiği bir mecburiyettir adeta.
ancak Erdoğan'ın hemde bir gazeteci olarak o dönemin siyasi karaktlerine benzetilmesi çok komik. bi kere dedğim gibi dünya sistemi değişti. şu anda Erdoğan gücünü halktan alıyor. önümüzde seçim var hadi bu belediye seçimi diyelim çok net belki belli olmaz ama ondan sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimi var, belki, aday olacak , halk istemiyorsa oy vermez. sonrasında genel seçim var. cumhurbaşkanlığına aday olmaz ise genel seçime girecek burada noktayı halk koyacak. aksini iddia etmek 2014 yılını yalanlamak gibi bişey.

bu ödül yıllaaar sonra neden Erdoğan'a verildi ben de hala anlamış değilim....

İngiliz edebiyatında rhetorical question diye bir söz sanatı vardır....cevabını bildiğin bir soruyu sormak, bilip de bilmemezden gelmek... sorduğumuz bu soruların hepsinin rhetoric aslında...cevap gelmeyeceğini biliyoruz, muhtemel cevabı biliyoruz ama bir iki kişi okur da kafasında soru işareti oluşur diye sormaya devam ediyoruz, edelim...ben bugüne kadar hiç bir soruma cevap alamadım ama biliyorum sorular değil cevaplanmaya tenezzül edilmeyen bizzat şahsım hahahaa....

Beyin fırtınası yapmak, düşünmek istemeyen bireylerin bile aklını karıştırmaya yeter.
Maksat kulağa su kaçırmak jeanne...
Biraz olsun faydalı olursak ne mutlu :34:
Durmak yok yola devam o zaman :52:

iyi de her tarihi dönem kendi içinde bir sistem oluşturur ve o sistem üzerinden mübadelesine devam eder. örneğin imparatorluk dönemi, ardından milliyetçilik akımı vb. Erdoğan ile Hitleri benzetmek bi kere bu açıdan çok yanlış. Erdoğan istese bile sistem buna izin vermez zira şu anda dünya demokratik bir dünya. Hitlerin Almanyası yada "Almanyanın" Hitleri ise 1920 lerden 1940 lara kadar olan dönemi kapsar. çünkü Hitler "efsanesi" bu dönemde zuhur etmiştir. bu dönemin özelliği ise imparatolrukların çöküşü ile birlikte kumandan lider dediğimiz tek adam prensibidir. bu dönem liderleri hem askeri kumandan, hem sivil kumadan olma özelliklerine sahiptirler. Stalin, Mao, Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk'ün ismini onlarla zikrediyor diye hemen galeyana gelmeyin ben bir dönmeden bahsediyorum ki devrimci kemalistler bundan gurur duyar. çünkü Stalin Rusyasının o dönemde Türk ordusuna desteği açıktır. hatta Atatürk siyasi bir deha olarak bu dönemde malum askere mühimmat lazım Komünizm e sıcak baktığını dahi ifade eder. elbetteki bu onun Türkiye ye komünizmi getirceğinden değil siyasi bir politikadır. yine bu dönemde Atatürk ile Hitler arasındaki samimiyet te şu anda gizli saklı birşey değildir. Bilgi çağındayız Atatürk ve Hitler yazdığınız anda arama motorlarına bu bilgilere ulaşmak mümkün. Yukarıda bahsettiğim gibi bu içinde bulunulan dönemin getirdiği bir mecburiyettir adeta.
ancak Erdoğan'ın hemde bir gazeteci olarak o dönemin siyasi karaktlerine benzetilmesi çok komik. bi kere dedğim gibi dünya sistemi değişti. şu anda Erdoğan gücünü halktan alıyor. önümüzde seçim var hadi bu belediye seçimi diyelim çok net belki belli olmaz ama ondan sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimi var, belki, aday olacak , halk istemiyorsa oy vermez. sonrasında genel seçim var. cumhurbaşkanlığına aday olmaz ise genel seçime girecek burada noktayı halk koyacak. aksini iddia etmek 2014 yılını yalanlamak gibi bişey.

Peki Erdoğan gücünü halktan alıyor ve adalete güveniyorsa,
1) Ağaoğlu içeri alındığında neden Ağaoğlu çıktığında ben işimi direkt Erdoğan ile hallettim dedi? Bu ülkede adalet yok mu?
2) 3 milyon 600 kişinin katıldığı Gezi Parkı direnişine 'çapulcular' dedi?
3) Madem adalete ve halka güveniyor neden oğlu Bilal neden ifade vermeye gitmedi?
4) Neden halkı arkasındaysa % 50'yi içeride zor tutuyorum dedi? Halkını neden böldü?
5) Neden o arkasında olduğunu iddia ettiğiniz sempatizanları twitterda orada burada, Atatürk ile daima kıyasladı? Daha geçenlerde Atam izindeyiz'i 'Adam izindeyiz!' olarak yazıyorlardı... Bunların hepsi tesadüf mü?
6) Halk dediğiniz insanlar, sözüm ona kefen ya da evdeki beyaz tül perdelerini sırtlarına geçirip başbakanlarını havaalanlarından karşılamaya gelen insanlar mı?
7) Ya da halk dediğiniz insanlar Reyhanlı'da yaşamaya gelen, maaş bağlanan, ellerinde kalaşnikof ile gezen hatta ve hatta bu halde lokantaya girip yemek yiyen insanları tehdit eden çıkarken de 'hesabımı Erdoğan'a kesin' diyen ve oranın kendi halkına zulüm eden Suriyeliler mi?
8) Ya da halk dediğiniz artık Gülen Cemaati'ni düne kadar desteklerken, cemaat yapılanlardan zarar görüp sırt çevirince onlara hakaret edenler mi?
Hangisi halk sahi? :31:

Evet sovyet rusya ile Türkiye ilşkileri kurtuluş savaşı esnasında iç içeydi. Bunun yegane sebebi, her iki ülkenin de emperyalistlere karşı olan savaşıdır. Anadoluyu işgal eden emperyalist güçlere karşı, sovyet rusyanın anadolu halkına yadsınamaz yardımları olmuştur. Bu yüzden Lenin Atatürkün silah arkadaşıydı diyoruz zaten. Leninden sonra en yüksek makamda olan stalin de elbet bu yardımlarda önemli rol oynamıştır.

Ancak kurtuluş savaşı bitip siyasi anlaşmalar başladığında, rusya türkiyeden kars ve ardahanı istemiş, Atatürk bunu kesin bir dille reddetmiştir ve bu noktadan sonra sovyet rusya ile Türkiye ilişkileri büyük ölçüde gerilemiştir. Bundan sonraki dönemde rusyanın Türkiyeye karşı tehditkar politika izlemesi de yadsınamaz bir gerçektir.

Hitler ile ilişkilere gelince, hitlerin bir Atatürk hayranı olduğu bilinen bir gerçek. (Atama düm dünya hayrandı zaten :ssz:)
Ama 2. dünya sırası esnasında bu ilişkilerin asıl sebebi "denge politikası" uygulanmasıdır.

İnönünün belki de yaptığı en akıllıca, en zekice şey, yeni savaştan çıkmış bir Türkiyeyi bu ılımlı politikayla 2. dünya savaşına sokmamasıdır.

Yazılacaklar uzar gider, ama her ne yazılırsa yazılsın, satır aralarında söylenilmeye çalışılan kişi değildir Atatürk....
Yani ATATÜRK BİR DİKTATÖR DEĞİLDİR..Bu yüzden diktatörlerin yanında isminin zikredilmesini oldukça manidar buldum.

Konudan kopmamak adına; diktatör kimdir kim değildir? Halkına zulmeden, halkın haklarını çatır çatır yiyen, kendisine eğilmeyen kesmi halk'lıktan reddeten, "sadece benim dediğim olur siz de kimsiniz" tavrı takınan, yargıyı tanımayan insan diktatördür. Bu noktada iki liderin neden kıyas edildiği biraz olsun anlam kazanabilir.

Ayrıca sözlük anlamıyla diktatörler sadece "askeri kumandan" lar değildir...Bir de sivil diktatörler vardır ki çok daha tehlikelidirler:ssz:

Son düzenleyen: Moderatör:
o dönem tek lider varmışta. şimdi sanki tek lider yok.:27:

o dönem tek lider varmış olabilir de şimdi tek lider falan yok bence.lider olmak ile yönetici olmak çok farklı liderlik ayrı bir beceri gerektirir.ben bu beceriyi göremiyorum başımızdakilerde.

Kusura bakmayın da Weiss insanlar Tayyip Erdoğan'ı sevmek zorunda değil...(Buradan Atatürk'e bağlamayın konuyu lütfen benden size malzeme çıkmaz...)

Ayrıca Hitlerin yaktığı ''çocukları'' çingene ya da yahudi oldukları için yakılmaya müstehak görmeniz beni ''insan'' olarak dehşete düşürdü...
beni de sonundaki gülümseme işareti aynı dehşete düşürdü.çocukların yakılmasından bahseden bir cümle içinde gülümsemeler bulunmasına yorum bile yapamıyorum.

Son düzenleme:
Back