• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan'ın kaderi tarihteki hangi lidere benziyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Stalingrad’ı bilir misiniz? Ya da bugünkü adıyla Volgograd’ı? Kısaca bir tarif vereyim: Türkiye haritasının en doğusunda bir yer işaretleyin.. Sonra oradan dümdüz yukarı doğru çıkın. Yaklaşık olarak, Hazar Denizi’nin bittiği yerde, Volgograd’ı bulursunuz.
Hitler, İkinci Dünya Savaşı’nda, Kafkas petrolüne de gözünü diktiği için, işte ta oralara cephe açtı. Binlerce kilometre uzaklıktaki Stalingrad’a on binlerce asker gönderdi. Almanya’nın, Avrupa’yı titreten gücüne güveniyordu.. Uçaklarına, zırhlı tanklarına güveniyordu.. En çok da “yenilmez” olduğuna inanıyor, güveniyordu..
Oysa Stalingrad; yetersiz cephanesine, korkunç boyutlara varan açlığa rağmen direndi. Stalingrad kazandı. Hitler kaybetti.
Hitler’in sonunu getiren; işgal ettiği ülkelerdeki cesur insanların kurduğu direniş hareketlerinden ABD’nin tutumuna kadar pek çok etken vardı. Ancak asıl olarak, HİTLER’İ HİTLER BİTİRDİ. Kendisi ve tehlikeli / imkansız hayalleri.
PUTİN VE ERDOĞAN
O yıllarda, Hitler’in nasıl bir “imkânsız hayal” peşinde koştuğunu söyleyenler yok muydu? Vardı elbette. Ama hemen hepsi, bir şekilde yok edildi. Kalanlar ise, ya gidişi görmüyordu. Ya da söyleyecek cesaretleri yoktu.
Almanlar, kaybetmenin ne demek olduğunu, iki büyük dünya savaşı ile, en acı biçimde öğrendi. Ve o yenilgilerin ardından, hep teyakkuzda oldu.
Bunları aklıma düşüren, bir Alman dergisi olan Der Spiegel’in son sayısı. Der Spiegel’e göre, 2014 yılının kaybedenleri arasında ilk iki sırayı, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Türkiye Başbakanı Erdoğan alacak.
Dergi, bu tahminde gerekçelerini de belirtiyor elbette. O gerekçelerin başında da, Erdoğan için, “MUHALİF CEPHENİN GENİŞLEMESİ” geliyor. Der Spiegel, elbette, Stalingrad örneğini vermemiş. Ancak, benim aklıma ilk gelen bu “tarihi ders” oldu. Zaten zor durumdaki bir liderin “muhalif / düşman cepheyi daha da genişletmesi” iki şeyi gösterir:
1) Liderin ve çevresindekilerin artık gerçeğe karşı körleştiğini..
2) Bu yüzden de hata üstüne hata yapıp kaybetmeye mahkûm hale geldiğini..
ERDOĞAN NEREYE KOŞUYOR?
Sahiden de, Erdoğan YILIN KAYBEDENİ olmaya şimdiden en güçlü aday değil mi!
Düşman cephesini sıralamaya gerek yok. AKP’ye oy veren sünniler dışında kimseye dost gözüyle bakmadığını zaten biliyorduk. Cemaat ile kanlı bıçaklı hale gelmesi, işi bambaşka bir boyuta taşıdı..
Ama...
Bu kadarını beklemiyordum doğrusu: Erdoğan, Uzak Doğu gezisinde muhalif ve Cemaat yanlısı gazetelerin yanı sıra, büyük gruplara da ambargo koydu. Doğan Grubu; yani Hürriyet, Posta, Radikal.. Demirören Grubu; yani Milliyet, Vatan.. Ve Ciner Grubu; yani Habertürk Gazetesi ile TV kanalları “çizik” yedi.
Yani, Erdoğan tek bir hamle ile onları da “muhalif / düşman / hasım” diye gördüğü cepheye KENDİ ELLERİYLE dahil ediverdi.
Yani, ERDOĞAN’I DA ERDOĞAN BİTİRİYOR. Oniki yıllık iktidarın sarhoşluğuyla gücünü sonsuz zannediyor. Oysa; Suriye’ye (El Kaide ve uzantılarına) giden TIR’lardan hoşgörüsüz üslubuna. Ekonomi yalanlarından (hâlâ) mezhep ayrımcılığına. Adım adım kendi sonuna koşuyor.
Ayşenur Arslan/Yurt

Odatv.com

Kendisi ile birlikte halkını da (Hitler gibi!) felakete sürükle(ye)memesi tek temennim....

Aysenur hanimi tv programina katilan konuklara " ya biz bu Erdogani neden deviremiyoruz" diyen kisi degil mi?:))
Hani su " olimpiyatlari alamazsak kutllayacagim" diyen kisi:))

Olimpiyat alamamayi, Basbakanin yenilgisi zanneden kisi:))

Hanimefendinin rüyalari olmus artik bu " Erdogan nasil devrilir" sözü ama üzgünün ki hep hayalinde kalacak:))

Bu arada Hitler konusunda da bilgileri ögretilen türden:))
Hitleri iyice bir arastirsin, yaktigi kisilerin cingeneler ve bugünki israil e gidip yeni devlet kurmayi reddeden alt sinif yahudiler oldugunu ögrendigi zaman gerisinide bulacaktir:))

Son düzenleme:
Aysenur hanimi tv programina katilan konuklara " ya biz bu Erdogani neden deviremiyoruz" diyen kisi degil mi?:))
Hani su " olimpiyatlari alamazsak kutllayacagim" diyen kisi:))

Olimpiyat alamamayi, Basbakanin yenilgisi zanneden kisi:))

Hanimefendinin rüyalari olmus artik bu " Erdogan nasil devrilir" sözü ama üzgünün ki hep hayalinde kalacak:))

Bu arada Hitler konusunda da bilgileri ögretilen türden:))
Hitleri iyice bir arastirsin, yaktigi kisilerin cingeneler ve bugünki israil e gidip yeni devlet kurmayi reddeden alt sinif yahudiler oldugunu ögrendigi zaman gerisinide bulacaktir:))

Kusura bakmayın da Weiss insanlar Tayyip Erdoğan'ı sevmek zorunda değil...(Buradan Atatürk'e bağlamayın konuyu lütfen benden size malzeme çıkmaz...)

Ayrıca Hitlerin yaktığı ''çocukları'' çingene ya da yahudi oldukları için yakılmaya müstehak görmeniz beni ''insan'' olarak dehşete düşürdü...

Vaktim olmadığı için alaycı gülüşlerle süslü açıklamalarınızı beklemeden şunu da ilave edeyim;

Hitler'in belli bir oluşumu desteklemek ya da yüceltmek adına maşa olarak kullanıldığını ima ediyor/düşünüyorsunuz da ''başkaları'' için bu ihtimali hiç aklınıza getirmiyorsunuz değil mi :))))

Hadi size iyi günleeerrr :3:

Okunan seylerin önyargi ile okunup bu denli carpik anlasilmasi daha dogru anlasilamamasi da beni dehsete düsürdü!!
Su cümleden "cingeneler ve bugünki israil e gidip yeni devlet kurmayi reddeden alt sinif yahudiler" cikardiginiz sey o insanlarin yakilmayi hakkettigi olmusya koskacaman bir PESSSS be kardesim.

Anlattiklariniz karsidakinin anladigi, anlamak istedigi kadardirya, yada anlamak istemedigi kadardir:)
O cümleyi su yazacaklarimla tekrar bir kez daha okuyun bakalim ne cikarcaksiniz.
Hitler yahudi düsmani, yahudileri yakan kisi olarak gösterilen ama kendiside yahudi olan ve bugün ki israil devletinin oldugu yerde bir yahudi devleti olamasi gerektigine inanan kisilerdendi.

Simdi bu bilgilerle yukaridaki cümleyi tekrar okuyun hala anlamiyorsaniz bosverin okumayin ne deyim:))

Okunan seylerin önyargi ile okunup bu denli carpik anlasilmasi daha dogru anlasilamamasi da beni dehsete düsürdü!!
Su cümleden "cingeneler ve bugünki israil e gidip yeni devlet kurmayi reddeden alt sinif yahudiler" cikardiginiz sey o insanlarin yakilmayi hakkettigi olmusya koskacaman bir PESSSS be kardesim.

Anlattiklariniz karsidakinin anladigi, anlamak istedigi kadardirya, yada anlamak istemedigi kadardir:)
O cümleyi su yazacaklarimla tekrar bir kez daha okuyun bakalim ne cikarcaksiniz.
Hitler yahudi düsmani, yahudileri yakan kisi olarak gösterilen ama kendiside yahudi olan ve bugün ki israil devletinin oldugu yerde bir yahudi devleti olamasi gerektigine inanan kisilerdendi.

Simdi bu bilgilerle yukaridaki cümleyi tekrar okuyun hala anlamiyorsaniz bosverin okumayin ne deyim:))

Yok efendim tam olarak sizi anlamış olmakla birlikte açık açık yazında herkes anlasın istemiştim :)))

Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi bu forumda araştırmadan burada yazılanlara inanan insanlar da var :)))

Dolayısıyla siz yazmadan bu cevabı da size yazmıştım :)))

Vaktim olmadığı için alaycı gülüşlerle süslü açıklamalarınızı beklemeden şunu da ilave edeyim;

Hitler'in belli bir oluşumu desteklemek ya da yüceltmek adına maşa olarak kullanıldığını ima ediyor/düşünüyorsunuz da ''başkaları'' için bu ihtimali hiç aklınıza getirmiyorsunuz değil mi :))))

Hadi size iyi günleeerrr :3:

Ben çıkmadan yetiştiğiniz için görmeme ihtimalinize karşı alıntılıyorum :))

Ve siz Hitler için ne düşünüyorsanız inanın bende aynı şeyi düşünüyorum...

Ama sadece Hitler için değil başkaları için de aynı şeyleri düşünüyorum :))

Onları da araştırmak lazım değil mi :34:

Ikinci yazinizda cevir kazi yanmasin gibi bir durum oldugu icin dikkate almadim pek:)
Zira ikinci yazinizdaki seyi ilk yaziyi yazarkende anlamis olsaydiniz su cümleyi zaten yazmazdiniz:)

"Ayrıca Hitlerin yaktığı ''çocukları'' çingene ya da yahudi oldukları için yakılmaya müstehak görmeniz beni ''insan'' olarak dehşete düşürdü..."

Bu cümleniz benim ilk yazimi nasil anladiginizi anlatiyor:)

Sizede iyi günler:)

Son düzenleme:
Ikinci yazinizda cevir kazi yanmasin gibi bir durum oldugu icin dikkate almadim pek:)
Zira ikinci yazinizdaki seyi ilk yaziyi yazarkende anlamis olsaydiniz su cümleyi zaten yazmazdiniz:)

"Ayrıca Hitlerin yaktığı ''çocukları'' çingene ya da yahudi oldukları için yakılmaya müstehak görmeniz beni ''insan'' olarak dehşete düşürdü..."

Bu cümleniz benim ilk yazimi nasil anladiginizi anlatiyor:)

Sizede iyi günler:)

Onu yazmasam üstteki açıklamayı yazmazdınız ikimizde biliyoruz değil mi :))

Daha önce Kazen'e de benzer bir şey yazmıştım bir konuda... Üslup itibari ile yanlış anlaşılmalara fırsat verecek şekilde yazarsanız ne demek istediğinizi açmanız adına söylemek istediğinizi görmezden gelip anlaşılabileceği şekline yorum yaparım önce :))

Ama siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz inanın benim için hiç mahsuru yok :))

Konuyu şahsi açıklamalarımla böldüğüm için konu sahibine de özürlerimi iletiyorum....

Erdoganin ornek aldigi kisi Abdulhamid'tir.
Lakin erdogan tarihini duzgun bir sekilde arastirip,
Abdulhamidin o zamanki yaptigi hatalari yapmadigi icin guclu bir Turkiyeyi bu gunlere getirebildi.
Simdi diyeceksiniz Turkiyenin neresi guclu.
Ben yasadigim ve gezdigim, Avrupa ulkelerini gordukce Memleketin ne kadar ilerledigini apacik gorebiliyorum.
Avrupada bir cok ulkede ciddi bir kriz var, ama insanlari bildigin koyun surusu gibi.
Ogrenci burslarini kesmelerine ramak kaldi, sigortalar felan tavan yapti.
Amma velakin keske daha iyi bir muhalefetimiz olsa,
bence en buyuk eksigimiz muhalefetteki insanlarin kalitesinin olmamasidir.
Planlarla gelsinler, projelerle gelsinler. Icraate gececek projelere kostek olmak yerine,
kendileri yeni seylerle gelip ulkemizin gelismesinde ilerlemesinde bir katkida bulunsalar,
Asil o zaman dunyayi ayagi kaldirirdik.

adam yahudi sempatizanı.ama bize yahudi düşmanı olarak gösteriliyor.
hey yavrum hey..:))
hani, m.ö 3000 lerden bahsetsek. belki bir yanılgı payı koyarız da bu yakın geçmiş...
ha dur ya haklısın weiss. belkide o yüzden sabun yaptı onları. yıkanırken cildinde olması mutluluk veriyordu o kadar büyüktü ki sevgisi.onlara anca böyle yakın olabiliyordu...:)
pardon. pardon:)
oysa hitlerin tek amacı yahudilere bir yer vermekmiş.vay anasını:ssz:

Son düzenleme:
ayrıca hitler avusturyalıdır.avusturya asıllı alman yani:
yahudiymiş. .
nerden çıktı bu...pes artık ya valla pes.
, siz bizimle alaymı ediyorsunuz.
gerçekten artık bunu düşünmeye başladım ben.
yada isayla mı karıştırdınız hitleri.:ssz:

Son düzenleme:
Bu da hep modaydı, yahudi odaklı tuhaf teoriler üreterek dikkat çekmeye çalışmak...
İddiadan öteye gidememiş bir söylenti...

Hitlerin insan olup olmadığı asıl tartışma konusuyken, yahudi olduğunu öne sürmek abesle iştigaldir.

Bu da hep modaydı, yahudi odaklı tuhaf teoriler üreterek dikkat çekmeye çalışmak...
İddiadan öteye gidememiş bir söylenti...

Hitlerin insan olup olmadığı asıl tartışma konusuyken, yahudi olduğunu öne sürmek abesle iştigaldir.
şehir efsanesi. neymiş güya,yahudiymiş babaannesi. amaçta israili kurmakmış. ve sırf bu yüzden milyonlarca yahudiyi öldürmüş. amaca ulaşmak için herşey mübahmış çünkü. yani öyle görünüp amacına ulaşmak için sevdiği ırkını yok etmiş.
tabii tabiii. görürsem söylerim.

Son düzenleme:
ha bunlara inanıyorsak size bir efsane daha söyleyim,hitler 27 yaşında türkiyeye gelmiş. gizlice müslüman olmuş. ölmeseymiş hacada gidecekmiş.
nasıl ama.
ha bir efsane daha,hitler türkmüş.
buna inananlar var hatta.

Kimsenin ırkıyla diniyle kökeniyle ilgilenmiyorum. Hitler denen yaratığın yaptıklarını hic bir din ırk temize cekemez. Neci kimci olduğuna değil tarihe nasıl kara harflerle yazildigina bakmak lazim. Çıkıp savunmak nasıl bir zeka ürünü onu anlayamıyorum yalnız.

ayrıca hitler avusturyalıdır.avusturya asıllı alman yani:
yahudiymiş. .
nerden çıktı bu...pes artık ya valla pes.
:ssz:

Ama bak gülünce adimiz güldü oluyor arkadas ama napalim yani ahahahhaah:)))))

Yahudilik bir millet mi?

Yada Avusturyali yahudi olamaz mi?

Yada " pardon bakarmisiniz hangi din hangi millete aitti acebeee" aahhahahha:))

Neyse ya gercekten bazen öyle bir an geliyor ki " ne diyosunnnn" ifadesi esliginde bir kahkaha aliyor insani:)

Bu arada Aysenur hanimada saygilar " ya biz bu Erdogan i neden deviremiyoruz" serzenisi hafizalarimizda, yüzümüzde bir gülümseme ile.

Belki yanlis yerden bakiyorsunuzdur, bakis aciniz ile oynarsaniz belki göremediginiz seyleride görürsünüz diyerek selam yolluyorum:)

Son düzenleme:
Musevilik bir dinin, yahudilik ise ırkın adıdır.

O engin bilgilerinizin arasında her yahudinin musevi, her musevinin ise yahudi olmadığı konusu olması lazım aslında:ssz:

Bu arada ilgilileri icin kisa bilgiler.
Hitler Avusturyalidir, Alman degildir.
Kendisi yahudidir.
Hitlerden önce Almanya nin ekonomisi Yahudi zenginlerin elindeydi.
O dönem Bugün Israil in oldugu topraklarda yani Yahudilik icin kutsal olan topraklarda ( vadedilmis topraklarda) bir yahudi devleti kurulmak isteniyordu.
1800 lü yillarin ikinci yarisinda baslanilan Vadedilmis topraklarda devlet kurma isi, ingiliz hükümetinin destegi ile ( o bölgedeki konsolosluklarini yahudilerin hizmetine vermek gibi) kararli bir sekilde ilerliyordu.
Lakin orada bir devlet kurmak ve bir yahudi devletinden bahsetmek icin, orada yasayan yahudiler olmasi ve bu yahudilerin o bölgede tarim yapmasi gerekiyordu.
Üst düzey sinif vardi ama tarim sinifi yoktu.
Almanya da yasayan alt sinif yahudiler, yasadiklari topraklari birakip vadedilmis topraklara gitmeyi reddediyorlardi.
Bu noktada Hitler bir plan olarak devreye sokuldu.
Alt sinif yahudilerin Almanya yi terkederek bugün ki israil topraklarina yerlesmesini saglamak amaci ile, Almanya daki alt sinif yahudiler ile birlikte yakilan insan sayisini fazla göstermek amai ile cingeneleri yakiyordu.
Alt siniftan oldukca fazla insan bu olaylar sonucunda topraklarini terkedip bugün ki Israil topraklarina yerlestiler.
Zengin ve ekonomik gücü olan yahudilerin bir kismi Amerikaya, bir kismi Vadedilmis topraklara giderken büyük bir kismida ingiltere de kaldi.

Bu plan ile 3 kus vurulmustu tabiri caizse.
Hem vadedilmis topraklarda kurulmak istenen devlet kurulmus, hem soykirima ugradiklari iddia edilen yahudiler dünya genelinde dokunulmazlik kazanmis ayrica yapilan sözde soykirimla Almanya yeni kurulan devletin finansörü olmustu.
Bugün Almanya Israile büyük tazminatlar ödemektedir ve sonsuza kadar ödemek zorundadir.Söyle bir örnek vereyim, Almanya da üretilen her üc mercedesten birinin geliri direk Israile gider. Yani o derese büyüktür ödenen tazminat.

Ama ne hikmetse, yakilan insan sayisini arttirmak icin hitlerin yahudilerden cok cingenleri yakmasi asla göze görünmez.
Oysaki bugün o insan firinlarinda yahudilerden cok cingenler yakilmistir.
Bu cingenler Romanya asilliydilar.
Peki bugün Romanya ya neden soykirim nedeni ile tazminat ödenmemektedir:)
Neyse uzatmayayim.
Yani ortada soykirim degil bir plan vardir.

Ayrica kücük bir not: Yahudilik ile musevilik arasinda bir vark yoktur azcik arastirin Allah askina, musevilik sonradan cikan bir deyimdir.
O irkin adi Yahudi degil Ibranilerdir.

Son düzenleme:
daha sonraki mesajlarımıda okursanız sevinirim.

yahudinin ne olduğunu biliyorum:
,sterseniz liz taylorun ingiiz aslıllı yahudi, spiellberg ve streisandın amerikan asıllı yahudi olduğıunuda yazayım laf arasında.:27:
tarih dersine gerek yok.bunları biliyoruzda inanmıyoruz.
sizde her okuduğunuza inanmayın.benden nacizane bir öğüt size:34:
diyorum ya,kimine göre hitler müslümanmış. kim inanır buna:)
yani bu uzar gider. konumuzdan çıkmayalım. bayağı bir uzaklaştık:)

Son düzenleme:
Back