Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 'Tuvaletleri Ne Zaman Temizledin de Biliyorsun?'

Arkadaslarin erdoganin soylediklerini kapak algilamasina sasmamali.

Erdogana milyonlarca kapak yapilirken anlamiyorlar soyleyen erdogan olunca ajdjdkksndnd dese ooo kapak diyorlar...

Sen neden üstüne alindin ki hannesli. Senin duruşunu biliyorum zaten ben. O konuda da ayni duruşu gostermistin. Kesinlikle seni kastetmedim.
Ben de eleştirdim çünkü o yüzden üstüme aldım:)

Artık öyle bir duruma geldi ki herkes birbirine hakaret vari konusuyor hepimiz de bunu normal karsılıyoruz.
Hadi siyasi partiler arasında seçim yaklastı diyedir desek bir cumhurbaskanına hiç olmuyor.
Abdullah Gül de aynı partidendi ama ona böyle tepkiler hiç yağmadı ya da alenen saygısızlıklar yapılmadı çünkü kendisinin durusu herkesin nerede durması gerektiğini belirledi.

Şimdi ise kantarın topuzu kaçtı. Partisi için çalısıyor ama kendisine ve makamına daha cok zarar veriyor..

valla erdoğanın onu aşağılama maksadıyla söylediği gayet açık

artık bizim klozeti temizlerken hep aklıma gelir, acaba kendi karısı kızı hiç tuvalet temizlemedi mi ya da kendi, hep mi hizmetkarları vardı

Olayi kilicdaroglunun yalan soylemesinden cikarip tuvalet temizleme trajedisine baglayip uzerinden erdogan geyigi yapmak ayrica bir sagduyu ornegi..
Kimse tuvaleti seve seve temizlemez temizleynde parasi icin yapar meslek yane..ee sen siysetcisin isini yap tuvalet temizlmek gibi bir hobin mi varda altin olduguna kanaat getirecek kadar inceledin derler adama..
Ses bi ki ...gene gitmiyo sesim..sagduyudan sesim gitmiyor yaf..

Umursarim aslinda ama burada oyle bir ortam yok sizin soylemeye calistiginizi da anliyorum mudurem:) yinede su acidanda bakmali :
Birisi bana benden olmayan birseyle iftiraya kalksa daha alttan alir bir soylem kullanamazdim sanirim bunu da o şahis uzerine alinmali o isi meslek edinip parasini kazanan degil..
Mesela birisi efidenin altindan cop kutusu var dese bu iftiraya nasil cevap vermeli ? Anlayacagi dilden gelip copumumu temizledi denir bu copculeri asagilmak degildir...tahrik var sayin mudure :)
Ama genede icimdeki ses boyle soyleyip seviyeyi dusurenlere karsi daha insani cevaplar verse verilse diyor..
Anlayacaklarini zannettmesemde...

Ama işte hiçbiri bunu bu şekilde yapmıyor, heh işte insani ne güzel söylediniz, şimdi muhalif taraftan siyasi ya da bir yazar çıkıpta taksici, şoför vs deyince o Lafı Alıp vayyy hakaret ettiler benim milletime diye feverân ediyorsa, hassasiyet gösterip ucu temizlik yapanlara dokunan sözler söylemeyecek, şimdi objektif bakalım, Eğri oturup doğru konuşalım, bu Lafı muhalifler söylese hakaret sayılıyor, iktidar söylese maksat hedef aldığı asıl kişi deniyor, tam tersi de mevcut, iktidar söyleyince kötü muhalif söyleyince iyi gözle bakılıyor, ben bunu garip buluyorum, hoşumuza giden kişi söyleyince normalleştirilmesi, keyif almamız sağlıklı değil.

Siyasetin cilvelerinden biridir tahrik, o tahrikleri en düzgün üslupla alaşağı etmektir siyasinin görevi, bunu böyle yapabilecekse siyasetçi olmalılar, sonuçta siyasete girerlerken böyle ithamlar olacağını biliyorlar.

Fakat siyasi ağız, söylemler 90'lardan itibaren daha bir hızlı şekilde bozulmaya başladı, halkta da sonuna kadar savunma ve sana ne'cilik başgösterdi, burdaki bazı Yorumları dahi okurken ağzım açık kalıyor, nereye gidiyoruz biz dedirtiyor.
Bir iddia ortaya atılıyor, o iddia iftira ya da gerçek olsa da tavır aynen şu "sana ne" ne varsa var, kimi ilgilendirir, iyi de ya kötü bir madde varsa, senin siyasin uyuşturucu yolluyorsa ve bu başka insanlara zarar verecekse ki, uyuşturucu zarar verecek birşeydir Allah korusun, Nasılsa bana zararı yok deyip sana ne denebilir mi savunma adına?

Anlatabiliyorum değil mi asıl gelinen noktayı, meclise bir bakıyorsunuz halk yararına iyi birşey için oylama yapılacak bile olsa o iyi şeyi ortaya atan parti ön plana çıkıyor, X partisinin projesi mi hee o zaman sonuna kadar red, bakın görün, bütün partiler birbirinin projesini sürekli hayır oyuyla oyluyor, içerikleri doğru dürüst okunmuyor bile, bu kutuplaşmayı halka da yaydılar. Herşey ya mutlak kötü ya mutlak iyi, sonunda adam Dünya'nın en kötü Şeyini de yapsa savun savun savun.

Bana göre değil bu.

Geçenlerde burda yilmaz ozdilin yazisi paylaşıldı. O da inananlara hakaretti. Herkes de altında bir güzel kah kah keh keh güldü kimse de gelip altina gulenlere de ayri üzülüyorum demedi. Bir yoruma güldük direkt hedef gosterildik gibi hissediyorum. Bu çelişki de coj garip işte.

Yozdilin yazdığını aşağılama olarak gormeyenler burda insanlik dersi veriyor şimdi bize. Pehh peh. Azcik samimi olun

o yazıyı hatırlıyorum ve buraya yazanlardan bazıları onu da ayıplamıştı.örneğin ben,hiç olmamış demiştim.diğer arkadaşlardan da tepki gösterenler çoktu.

o yazıyı hatırlıyorum ve buraya yazanlardan bazıları onu da ayıplamıştı.örneğin ben,hiç olmamış demiştim.diğer arkadaşlardan da tepki gösterenler çoktu.
Son yazısı değil mi? Evet o çirkindi gerçekten:KK43:

evet son yazısı ağırdı ve çirkindi.benim hatırladığım çok kişi hoş değil,olmamış bu sefer falan yazmıştı.
Olmamışsa olmamış yazıyoruz zaten, en azından kendi adıma kötü yazıları, söylemleri, çıkışları kınıyorum ve kınayıp ayıpladığımı da yazıyorum.

evet son yazısı ağırdı ve çirkindi.benim hatırladığım çok kişi hoş değil,olmamış bu sefer falan yazmıştı.

yaaa onu yine ben paylaştım hoş bi yazı değildi ama benim koptuğum başyağdanlık lafıydı zaten başlıktada yazdıydım

Yok yapamam:KK43: tanıdıklarımdan bulaşıkçılık yapanda var, garsonluk yapanda, çaycılık yapanda, merdiven silende.
Emekçilerin elinden öperim, ister senin gibi genç bir kardeşim olsun ister yaşça büyüğüm.
WC temizleyenlere karşı hassasım bir kadıncağızla tanışmıştımda yıllar önce, tuvalet temizleyerek çocuklarını okutuyordu, o geldi aklıma sinirim bozuldu:KK43:
hayatta tek kalıp çocukları ile yaşam savaşı veren bir kadın düşünün eğitimsiz ne yapacak ? ya kötü yola düşecek
yada temizlik işinde çalışacak doğru olan hangisi değilmi mune tuvalet temizleyerek yavrularına bakan tüm annelerin ellerinden öpüyorum.

Bir gazeteciyle cumhurbaşkanının söylemlerini kıyaslamak da bambaşka gerçekten :) Cumhurbaşkanı ilkokul düzeyinde laf sokacağım diye temizlik işçilerini incitici şeyler söylememeli. Kendi deyimiyle cumhurun başının sözlerinin bir ağırlığı olmalı. Ama yok yani ne gezer.

"Tuvaletleri ne zaman temizledin de biliyorsun" cümlesinden temizlikçilere yönelik aşağılayıcı anlam çıkaranlar,esasında tuvalet temizleyicilerini kendilerinin aşağılamış olduklarının farkında değiller sanırım !
"Mutfakta yemek mi yaptın da bardakların altın olduğunu biliyorsun" dese,aşçılarımı aşağılamış olacaktı ? Hayır...Ama işin içine tuvalet girince aşağılıyormuş imajı vermek daha kolay evet :KK14:

Bu tip konularda "ama siz de yılmaz özdilin yazısına bişey demediniz, şu habere güldünüz, bu adamı sevdiniz" diye yorum yapıldı mı deli oluyorum.
Arkadaşım konumuz şu an ülkenin başındaki adamın bir kesimi küçümseyerek konuşması. Bunun savunulacak "ama öyle bir şey demek istememiştir cici adam" denilecek bir yanı yok. Diğer konulardaki rahatsızlığınızı o konularda dile getirin. Ordan alıp buraya, burdan alıp şuraya yamamayın savunmak adına. Hem bir yazar ile cumhurbaşkanı bir mi yahu?

Olayi kilicdaroglunun yalan soylemesinden cikarip tuvalet temizleme trajedisine baglayip uzerinden erdogan geyigi yapmak ayrica bir sagduyu ornegi..
Kimse tuvaleti seve seve temizlemez temizleynde parasi icin yapar meslek yane..ee sen siysetcisin isini yap tuvalet temizlmek gibi bir hobin mi varda altin olduguna kanaat getirecek kadar inceledin derler adama..
Ses bi ki ...gene gitmiyo sesim..sagduyudan sesim gitmiyor yaf..

Madem asagilayici bulmuyorsunuz soylemi hicbir sekilde, ben de size soruyorum.

Kilicdaroglu'nun yalan soyledigini nereden biliyorsunuz? Yoksa Erdogan'in tuvaletlerini mi temizliyorsunuz?

Son düzenleme:
X