• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan'dan karlar altında açılış

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Erdoğan'dan karlar altında açılış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eminönü’nde restorasyonu tamamlanan Siyavuşpaşa Medresesi içindeki İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı’nın Hilye-i Şerif Tesbih Müzesi’nin açılışını yaptı.
Sitene Ekle
erdogan-dan-karlar-altinda-acilis-6464722.Jpeg

Yoğun kar yağışı altında Eminönü’ne gelen Cumhurbaşkanı yine kar yağışı altında kısa bir açılış konuşması yaptı. Erdoğan, böyle bir müzesinin medresenin restorasyonundan sonra açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Açılış kurdelesini kesen Erdoğan ardından müzeyi gezdi. Erdoğan’a ziyareti sırasında özel bir tesbih hediye edildi.

ÖZEL TESBİHLERİ İNCELEDİ

Her biri tarihi olan özel taşlardan yapılan tesbihleri inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbulSanat ve Medeniyet Vakfı Başkanı Mehmet Çebi’den tesbihlerle ilgili bilgi aldı. Çebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bazı eserlerin Suriyeli İslam tarihi uzmanları tarafından müzeye kazandırıldığını söyledi. Bu uzmanlara vatandaşlık verilmesi için Kültür Bakanlığına başvuruda bulunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan işlemlerin hızlandırılması için müzeyi birlikte gezdiği Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a talimat verdi.
http://www.milliyet.com.tr/erdogan-dan-karlar-altinda-acilis/siyaset/detay/2172949/default.htm

Ben uc gundur ayni koltukta oturuyorum. Bu sogukta bi koltuktan digerine gecmek bile zor gelio. Adamlar acilistan acilisa kosuyor. :-) Bende bi sorun var kessin

Ben uc gundur ayni koltukta oturuyorum. Bu sogukta bi koltuktan digerine gecmek bile zor gelio. Adamlar acilistan acilisa kosuyor. :-) Bende bi sorun var kessin

Adam telef oldu açılış yapa yapa. Kar kış yağmur dinlemeden açıyor. Yaşa reis, yaşa uzun adam!!!

Yeni nesil cumhurbaşkanının ilk görevini açılış yapmak sanacak bu gidişle.

cumhurbaşkanı görev ve yetkilerinden hangisini uygulamıyor
D. Görev ve Yetkileri (Madde 104)
Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder; Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.

Bu amaçlarla Anayasa'nın ilgili maddelerinde gösterilen şartlara uyarak yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler şunlardır:

a) Yasama ile ilgili olanlar :
  • Gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış konuşmasını yapmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni gerektiğinde toplantıya çağırmak,
  • Yasaları yayımlamak,
  • Yasaları yeniden görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geri göndermek,
  • Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak,
  • Yasaların, kanun hükmündeki kararnamelerin,Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün, tümünün ya da belirli kurallarının Anayasa'ya biçim ya da esas yönünden aykırı oldukları gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açmak,
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermek,
b) Yürütme alanına ilişkin olanlar :
  • Başbakanı atamak ve istifasını kabul etmek,
  • Başbakanın önerisi üzerine Bakanları atamak ve görevlerine son vermek,
  • Gerekli gördüğünde Bakanlar Kurulu'na Başkanlık etmek ya da Bakanlar Kurulu'nu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak,
  • Yabancı devletlere Türk Devleti'nin temsilcilerini göndermek, Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilecek yabancı devlet temsilcilerini kabul etmek,
  • Uluslararası andlaşmaları onaylamak ve yayımlamak,
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanlığını temsil etmek,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına karar vermek,
  • Genelkurmay Başkanı'nı atamak,
  • Milli Güvenlik Kurulu'nu toplantıya çağırmak,
  • Milli Güvenlik Kurulu'na Başkanlık etmek,
  • Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilan etmek ve kanun hükmünde kararname çıkarmak,
  • Kararnameleri imzalamak,
  • Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak,
  • Devlet Denetleme Kurulu'nun üyelerini ve Başkanını atamak,
  • Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme, araştırma ve denetleme yaptırmak,
  • Yükseköğretim Kurulu üyelerini seçmek,
  • Üniversite rektörlerini seçmek,

anladık 3 gündür aynı koltuktasınız :-) bizim durumlarda aynı:-)

Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk Milleti'nin birliğini temsil eder; Anayasa'nın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir.

Bu amaçlarla Anayasa'nın ilgili maddelerinde gösterilen şartlara uyarak yapacağı görev ve kullanacağı yetkiler şunlardır:

• Gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış konuşmasını yapmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni gerektiğinde toplantıya çağırmak,
  • Yasaları yayımlamak,
  • Yasaları yeniden görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geri göndermek,
  • Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak,
  • Yasaların, kanun hükmündeki kararnamelerin,Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün, tümünün ya da belirli kurallarının Anayasa'ya biçim ya da esas yönünden aykırı oldukları gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açmak,
  • Gerekli gördüğünde Bakanlar Kurulu'na Başkanlık etmek ya da Bakanlar Kurulu'nu Başkanlığı altında toplantıya çağırmak,
  • Yabancı devletlere Türk Devleti'nin temsilcilerini göndermek, Türkiye Cumhuriyeti'ne gönderilecek yabancı devlet temsilcilerini kabul etmek,
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanlığını temsil etmek,
  • Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilan etmek ve kanun hükmünde kararname çıkarmak,
  • Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak,

Oh cok sukur bende bir sorun yokmus :-):-)

En cok acilis yapan bizim Ulkenin Cumhurbaskani ve basbakani eminim bu konuda bir numaralar tartismasiz. 10 yil evvel actiklari yerleri tekrar tekrar aciyorlar hizlarini alamayip. Bence bu kadar acilis yapacaklarina ulkenin hayati konulariyla mesgul olsalar hepimizin hayrina olacak.

Adam Kuran okusa suç
Şiir okusa suç
sinirlense suç
Aglasa suç ne yapsin bu adam anlamadim ki tabi oncekiler gibi imf nin abd nin karsinda el pence divan durup makamindan cikmadan balo ve partilere turbanlilari almadan ickisini yudumlasa ydi ama ne yapcan artik kader

Cumhurbaskanini sevmeyenler dernegi acilsa sasırmam şahsen ya biz de bi cok kisiyi sevmiyoruz siyasilerden dile getiriyor muyuz hayir neden sevmiyoruz e o zaman sevmiyorsak konusmuyoruz ya ben de biraz devlet bahcelilik var galiba yani kilicdaroglunu vs dile getirsek hergun adam gundemden inmez sevmediginizi o kadar cok dile getiriyorsunuz ki adam gundemden inmiyor

• Yasaları yayımlamak,

Boşuna uğraşıp araştırıp yormuşsun kendini. Gereksiz yere çatmışsın. Cumhurbaşkanı görevlerini yapmıyor demedim ki ben... Sakin...

Boşuna uğraşıp araştırıp yormuşsun kendini. Gereksiz yere çatmışsın. Cumhurbaşkanı görevlerini yapmıyor demedim ki ben... Sakin...
sakinim sephora sakin olmadığımıda nerden çıkardın:-):cool:

yo öyle çok uğraşmadım cumhurbaşkanın görev ve yetkileri yazıyorsun googleye kopyala-yapıştır :cool:

beni bu kadar düşünmen beni çok duygulandırdı :KK42:

artı çatmadım rica edeceğim :63:görev yetkilerini bu sanacak demişsin bende burdaki görevlerinin hepsini yapıyor dedim o kadar :KK39:

bu arada aklıma gelmiken sizli -bizli konuşmuyorum diye rahatsızsan hemen modumuda değiştirebilirim çünkü bu benim için saygı ifadesi değil sizli-bizli konuşmak :cool:

neyse bende bir ev hanımı olarak görev ve yetkilerimi kullanmak için çay demlemeye gidiyorum beyim gelecek namazdan yemek yiyeceğiz mis gibi kurutulmuş fasulye kavurdum :-):kk77:

sakinim sephora sakin olmadığımıda nerden çıkardın:-):cool:

yo öyle çok uğraşmadım cumhurbaşkanın görev ve yetkileri yazıyorsun googleye kopyala-yapıştır :cool:

beni bu kadar düşünmen beni çok duygulandırdı :KK42:

artı çatmadım rica edeceğim :63:görev yetkilerini bu sanacak demişsin bende burdaki görevlerinin hepsini yapıyor dedim o kadar :KK39:

bu arada aklıma gelmiken sizli -bizli konuşmuyorum diye rahatsızsan hemen modumuda değiştirebilirim çünkü bu benim için saygı ifadesi değil sizli-bizli konuşmak :cool:

neyse bende bir ev hanımı olarak görev ve yetkilerimi kullanmak için çay demlemeye gidiyorum beyim gelecek namazdan yemek yiyeceğiz mis gibi kurutulmuş fasulye kavurdum :-):kk77:

Evet cumhurbaşkanının en çok boy gösterdiği durum açılışlar. Yeni nesilin de böyle sanması doğal. Bundan cumhurbaşkanı görevini yapmıyor demişim gibi bir anlam çıkarırsan çattığını düşünürüm doğal olarak.

Rica ediyorum, o konudakini bu konuya, şurda yazdığımı öbür tarafa, ona yazdığımı buna taşımayın. Çok sıkıcı ve çok aciz görünüyor buradan.

Ben yemeği naylon bir ev hanımı olarak kocaya devrettim son bir haftadır. Mutfakta kuru fasulye yapıyor beyim. Tavsiye ederim, yemeği yap önüne koy nereye kadar.

Evet cumhurbaşkanının en çok boy gösterdiği durum açılışlar. Yeni nesilin de böyle sanması doğal. Bundan cumhurbaşkanı görevini yapmıyor demişim gibi bir anlam çıkarırsan çattığını düşünürüm doğal olarak.

Rica ediyorum, o konudakini bu konuya, şurda yazdığımı öbür tarafa, ona yazdığımı buna taşımayın. Çok sıkıcı ve çok aciz görünüyor buradan.

Ben yemeği naylon bir ev hanımı olarak kocaya devrettim son bir haftadır. Mutfakta kuru fasulye yapıyor beyim. Tavsiye ederim, yemeği yap önüne koy nereye kadar.

ben bu konuya nereden başka konu getirdim da onu bi kez yaptım onuda sen beni kışkırttın :KK53:
hamdolsun eşimle ortaklaşa yaparız iş bölümü var:KK60: karı koca dökülüyoruz zaten 1 haftadır :63:

cumhurbaşkanına gelince gençlik elindeki cep telefonundan kafasını kaldırıp baksa zaten görürler -görenlerde bu şekilde düşünmezler :cool:

ben bu konuya nereden başka konu getirdim da onu bi kez yaptım onuda sen beni kışkırttın :KK53:
hamdolsun eşimle ortaklaşa yaparız iş bölümü var:KK60: karı koca dökülüyoruz zaten 1 haftadır :63:

cumhurbaşkanına gelince gençlik elindeki cep telefonundan kafasını kaldırıp baksa zaten görürler -görenlerde bu şekilde düşünmezler :cool:

Az önce dediğin rahatsız oluyorsan sizli bizli konuşayım neydi? Başkasıyla başka bir konuda yaptığım tartışmayı buraya taşıyorsun. Ve bunu çok fazla yapıyorsun. Bazen gerçekten başka türlü tartışmayı bilmediğini düşünüyorum.

Bizde iş bölümü yok, fırsatını buldum mu her işi kilitlerim.

Benim etrafımdaki gençler cin gibi valla. Ama koskoca kadın olarak ben bile cumhurbaşkanının ilk görevinin açılış yapmak olduğunu sanacağım nerdeyse, onların kafasının karışması çok normal.

Az önce dediğin rahatsız oluyorsan sizli bizli konuşayım neydi? Başkasıyla başka bir konuda yaptığım tartışmayı buraya taşıyorsun. Ve bunu çok fazla yapıyorsun. Bazen gerçekten başka türlü tartışmayı bilmediğini düşünüyorum.

Bizde iş bölümü yok, fırsatını buldum mu her işi kilitlerim.

Benim etrafımdaki gençler cin gibi valla. Ama koskoca kadın olarak ben bile cumhurbaşkanının ilk görevinin açılış yapmak olduğunu sanacağım nerdeyse, onların kafasının karışması çok normal.

hayır ciddi ciddi sormuştum orada görüp taşımak babında değildi ayol :63:sonuçta seninle yeni yeni kaynaşıyoz :KK53:bi anda hooop deme diye yani :cool:

ha bak bu konuda tiyo alırım her işi kilitleme konusunda:-)

gerçi çayı demler -sofrayı kurar kaldırır -meyve ona ait gece yatmadan oturduğumuz odayı toplamakta ona ait (çeki-düzen vermek ) yeterlimi :-)

ha bu yaz tüm turşuları o kurdu 7-8 bidon :-)
menemen ona ait arada sırada kahvaltı

salatada ona aitti ama tupper diye bi kap aldım sağlıklı falan filan dediler diye salatayı yaptım 1 haftadır tazecik :KK71:ama yinede içime sinmiyor sağlık konusunda:KK34:

o gençler cin gibiyse nası görevini açılış sanıyorlar ayol hıh:63:

Back