- 14 Ocak 2018
- 3.106
- 7.195
Zaten biraz da bu yuzden de bu hale gelmedik mi, etik ve ahlak sorunumuz var toplum olarak. Zengin fakir farketmezDamadımızı durdura durdura bir daha izledim
...
Aslında ne dediği beni çok ilgilendirmiyor...
bir iktisat mezunu olarak anlattığı her şeyi zaten biliyor ve yakın çevremle paylaşıyorum...
o makamda oturan kişinin eylem planı olması gerekir ki bakın benim de bir eylem planım yok... zat-ı muhteremle bilgi ve birikim açısından eşitiz lakin yürütmeyi ifa konusunda makam denkliğimiz yok sadece...
mevcut durumu ortaya ben de koyabiliyorum ancak ekonominin başının görevi durumu ortaya koymak değil nasıl ve ne şekilde, kaç yıllık bir zaman diliminde hangi çözümle müdahale edeceklerini, başarılı olmaması durumunda hangi alternatif planlarla süreci yöneteceklerini anlatmaktır...
gerisi benim diplomamın da bildiği şeyler...
ha bu arada kendilerini izlemek yerine "ne oluyor?"u anlamak için dinleyicileri de izledim...
güler sabancı hanımefendi artık ne aldıysa en ucube cümleye bile kafasını sallayarak onay veriyor, söz konusu diplomadan bihaber minik bir bakkalın dahi "lan...!" deyip duraksadığı ifadeleri çılgınca alkışlıyordu...
ferit şahenk abimiz ise put kesilmişti... sanırım bankalarla yaptığı yapılandırma görüşmeleri ile mevcut hal arasındaki uçurum nedeniyle bir dumur yaşıyor olabilir... ha kimse yanlış anlamasın... her şeyini zaten yurt dışına çıkarttı, boş binaların betonlarını alacak bankalar... sanırım onları da kurtarabileceğinin hesabını yapmaktan konuşmaya bir türlü kendini veremedi...
salonda isimlerini bilmediğim birkaç kişi hariç miting havası vardı diyebilirim...
neden olmasın ki...? adamların avam kısım gibi 3-5 doları değil milyon hatta milyarlarca doları var...
yiğit bulut konusuna hiç girmiyorum... iktisat bilimini anormal öngörüleri ile öylesine katletti ki ben saçlarımı yolarken kopyası iş yerinde aslı gardrop çekmecesinde duran diplomam "sen dur bacım... onun ağzını kırıp eline vermek benim boynumun borcu..." dedi valla billa...!
gelelim allah kitap kısmına;
"bu çocuklar neden savaş kurbanı, neden öldürülüyor...? otuz sekiz günlük erkek bebek nasıl tecavüze uğruyor...? somali, sudan, yemen neden aç...? kedileri köpekleri sokaklarda kim parçalıyor...? allah böyle bir kaderi nasıl yazar, bunları nasıl izler...?" diye soranlara "allah dünya işlerine karışmaz... bu senin, benim, bizim sınavımız..." deyip kendisi okul kazanmak, hayırlı kısmet bulmak, parasına para katmak, sevmediğine bela okumak vb her türlü dünya işi için Allaha dua etmek riyakarlığına 4 kolla sarılıyor.
Allaha her türlü dilek ve ihtiyacımız için müracaat edebiliriz. Bu ayrıda...
Yanlışa kader derken doğruyu talepte ısrar edemeyiz :))) doğru da ısrar edeceksek yanlışa da itiraz etmemiz gerekir aynı mantıkla.
Ya da bize yazılan ne ise tevekkül ederiz her 2 durumda..
Her şeyde olduğu gibi ya heptir ya da hiç:))
Ülkenin batmasına ne kadar da meraklısınız...
Siz çocuklarınıza ülkenin nasıl battığını anlatmanın hayallerini kura durun...
Ayrıca benim siyasi görüşümü bilmeden yorum yapmayın isterseniz.
Hiç kimseyi ve hiç bir şeyi koruduğum yok...
Bu arada es kaza dolar beş kuruş düşse bakın düşüyor sesiniz çıkmıyor diyeceklere şimdiden söylüyorum
Dolar 3.5 olunca sesi cikmayanlar dolar 4.5 olunca sesi cikmayanlar diye yazmayin
Çünkü sizin verdiğiniz rakamlar sürekli artıyor
Pardon bu yorum karşısında kayıtsız kalamadım müslüman olduğumuz için öylemi? Yahu hükümetin başarısızlığı demiyorsunuzda papazdan boyun eğmemekten falan bahsediyorsunuz artik açın gözlerinizi demeyeceğim sizin gözleriniz açılmaz ama verdiğiniz oylar yüzünden bizlerde sürünüyoruz maalesef.hayır. ‘yap’ dediklerini yapmadığımız için. başa getirmek istediklerini kabul etmediğimiz için. denedikleri darbede başarılı olamadıkları için, b planına geçtikleri için. daha da ötesi ‘müslüman’ olduğumuz için.
Neydi o çeyrek dolar bir lira ahahahaYahu bunlar neyse de dedigin gibi es kaza 5 10 kurus düşünce dolarda sert düşüş TL şaha kalkti diye manset atanlar yok mu iste o medyayı cok seviyorum
Bende bu duruma bir bakıma sevinenlerdenim ne yalan söyleyeyim
Ya ülke kötü hukuk yok eğitim yerlerde ekonomi kilim altı vs diyorum bana güzellemelerle geliyorlardı
Aha işte gördünüz mü! Diye yüzlerine bağırasım var
Ülke düşünün başkanın damadı ekonomi bakanı olsun sözde demokrasi adı altında
Hadi ordan derler adama
Suanki sikintiyi bile geziye bagliyorlar inanir misiniz. Bircok sayfada denk geldim.Gezi zamanı doların yükselmesine avazı çıktığı kadar bağıranların şimdi dillerinin lâl olması
Siz balık hafızalı olabilirsiniz ama biz bunları da unutmadık
Ekonominin kendi ellerinde patladığına sevinenlerdenim...Ülkenin batmasına ne kadar da meraklısınız...
Siz çocuklarınıza ülkenin nasıl battığını anlatmanın hayallerini kura durun...
Ayrıca benim siyasi görüşümü bilmeden yorum yapmayın isterseniz.
Hiç kimseyi ve hiç bir şeyi koruduğum yok...
Bağlarlar inanırımSuanki sikintiyi bile geziye bagliyorlar inanir misiniz. Bircok sayfada denk geldim.
Soyle birsey de var , burda muhalefet eden bircok kesim orta gelir grubuna ait ve bir suredir krizi hissediyor. Ithal mallarin artmasi, bircok luksunden vazgecmeleri vs. Ama asgari ucretli suana kadar cok da fazla hissetmemisti. Ama suandan sonra issizlikle birlikte dusuk gelirlinin de tam anlamiyla krizi anlayacagini dusunuyorum. Cunku direk gelirlerini kaybedecek bir cok insan olacak.Ekonominin kendi ellerinde patladığına sevinenlerdenim...
Adamların zaten bu konuda önü karanlıktı ve bir vaadleri ve çözümleri olmadığı halde son seçimde oy verip şahlanıyoz diyenlere kıs kıs gülmekten yanak kaslarım ağrıdı bugün ne yalan söyleyeyim :))
Yalanları söyleyenin kendisinden bile daha çok inananlar ödesin bedelini. ben zaten yıllardır ödüyorum.. değişen birşey yok benim için...
Üzmeyin kendinizi de...
Elbet bu memleket düzlüğe çıkar yine..
Bana koyan düzlükte de çukurda da aynı kör zihniyetle yaşıyor olacağımı bilmek...
Zira bir süre sonra burada ben Akp ye oy verdim diyen insan göremeyeceksiniz :))
Yalnız kaçıncı sayfaya geldik hala fetö diyen olmadı :))Bağlarlar inanırım
Yok yere öldürdükleri canlar yetmedi çünkü.
En basta avrupa birligindeler. Polonyali bir kizla tanismistim. Kiz ingilterede bedava universite okuyormus. Okulun parasini belli bir gelir elde edemediginde geri odemek zorunda degilmis. O da cok yuksek bir rakamdi, o kadar kazanirsam zaten oderim diyordu. Bir sene de cinde staja yolluyorlarmis. Bakin bu burs falan degil, bircok gencin sahip oldugu bir hak.Daha geçen babamla sohbet ederken yunanistana üzüldük ekonomisi için çıkan yangın için ama şu an onlardan beter olmamıza ramak var.
Üstelik onların hükümeti bizimkiler gibi koltuğa yapışan devletin hazinesini keyfine göre kullanan insanlarda değil krizleri bile bizimkinden şerefli.
En basta avrupa birligindeler. Polonyali bir kizla tanismistim. Kiz ingilterede bedava universite okuyormus. Okulun parasini belli bir gelir elde edemediginde geri odemek zorunda degilmis. O da cok yuksek bir rakamdi, o kadar odersem zaten oderim diyordu. Bir sene de cinde staja yolluyorlarmis. Bakin bu burs falan degil, bircok gencin sahip oldugu bir hak.
Bugun avrupa bizi alacak olsa referandumla biz karar verecek olsak yuzde 80 hayir cikacaktir.Öyle ki zaten,çalışma şartları falan da çok relax.Polonyalı arkadaşım işe istediği saatte gidiyor,istediği kadar çalışıyor o gün,günlük raporları var onu veriyorlar tek stresleri buKaraoke partisi falan veriyorlardı bir ara fotoğrafını atmıştı
Biz daha istediğimiz kadar meyve alabilme özgürlüğünün lüks olmadığını anlatalım