• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erdoğan: oy pusulasına esma yaz, oyununa gelmeyin

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Erdoğan: Bu oyuna gelmeyin
Başbakan Erdoğan Batman mitinginde halka sesleniyor. Erdoğan, dün twitter'da hızla yayılan sandık oyununa değindi. Erdoğan, şunları söyledi: "Size başka oyunlar da oynayabilir. Pusulaya AK Parti'nin altını evet mühürü ile birlikte Esma yazın diyorlar oyu geçersiz kılmak için. Aman bu oyuna gelmeyin. Sadece AK Parti'nin altına evet mühürünü vurun" dedi.

0
Twitter'da dün 'Oy pusulasının üzerine Esma yazın' ve ardından 'Oy pusulasına Atatürk yaz' hashtagleri ortaya çıkmıştı. Bu hashtaglar oy kullanacak seçmenleri yanıltma amaçlıydı. Çünkü pusulanın üzerine herhangi bir yazı yazılması oyu geçersiz kılıyor. Başbakan Erdoğan, bugün Batman mitinginde bu konuya da değindi. Erdoğan, "Size başka oyunlar da oynayabilir. Pusulaya AK Parti'nin altını evet mühürü ile birlikte Esma yazın diyorlar oyu geçersiz kılmak için. Aman bu oyuna gelmeyin. Sadece AK Parti'nin altına evet mühürünü vurun" dedi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

-Biz yeni Türkiye'de acıyı dindirdik. Gözyaşlarını sona erdirdik. Batman'dan acı haberler gelmiyor. Batman'a acı haberler gelmiyor. Batman'da artık kepenkler kapanmıyor. Sokaklarımızda huzur var. İlçe ve köylerimizde artık huzur var.

-Her ilimizde çözüm sürecinin başlattığı baharı gördük. Barış ve huzur ortamında daha güzel şeyler yaşayacağız. Bu süreç korunursa kardeşlik ortamı ve huzur iklimi devam edecek. Bu süreci bizler kadar sizler koruyacaksınız. Sizler taşıdınız bu günlere. Daha ileri seviyelere taşımanızı rica ediyorum. 77 milyonu 10 yıllık belediye başkanlığım ve geçmişimde, şimdi de hep birlikte kucakladım. Biz bu terörü çözeceğiz dedik. Gerekirse baldıran zehiri içer yine de bu işi çözeriz dedik. Siz bize nasıl dua ettiyseniz. Kayseri, Konya, Çankırı bütün illerimiz dua etti ve destek verdi. Türkiye kucaklaşıyor ve helalleşiyor. Türkiye kardeş oluyor ve hep birlikte Türkiye oluyor. Kardeşlerim Batman'a, Güneydoğu'ya huzurun ve barışın gelmesini istemeyenler var. Türkiye'ye barış gelmesini istemeyenler var. Beraberliğimizden ciddi biçimde rahatsız olanlar var. BDP bundan rahatsız oluyor. Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamayanlar süreçten rahatsız" diye konuştu.

OYUNLARA GELMEYİN

-Pensilvan'yanın burada da temsilcileri var mı? Ablalar ve abiler kapılarınızı çalıyor mu? Aman ha bunlara gereken dersi verin. Utanmıyor musun deyin. Senin hocan başınızı açın diyen fetva verdi deyin. Defol deyin. Size başka oyunlar da oynayabilir. Pusulaya AK Parti'nin altını evet mühürü ile birlikte Esma yazın diyorlar oyu geçersiz kılmak için. Aman bu oyuna gelmeyin. Sadece AK Parti'nin altına evet mühürünü vurun. milliyet

ekşide konuyla ilgili bazı yazılar komikti ama:27::27:

Merhaba

Gün içinde dinlemiştim o bölümü. Evet insanı ister istemez hem güldüren hem de -ağlanacak hallerimize gülüyoruz- dedirten durumlardan.

Böyle bir uyarının yapılabilmesini gerektirecek kadar temiz ve saf, kendi değerlerini kullanabilecek her şeye -iyi niyetle yaklaşıp ne kadar da kolay kanabilecek ne çok insan olduğunu düşündürmek açısından, bir yandan hem -çok ama çok duygulandırdı- öte yandan bir o kadar da çok düşündürdü beni bu durum...

Dramatik mi? desem, trajikomik mi? bilemedim ...

Merhaba

Gün içinde dinlemiştim o bölümü. Evet insanı ister istemez hem güldüren hem de -ağlanacak hallerimize gülüyoruz- dedirten durumlardan.

Böyle bir uyarının yapılabilmesini gerektirecek kadar temiz ve saf, kendi değerlerini kullanabilecek her şeye -iyi niyetle yaklaşıp ne kadar da kolay kanabilecek ne çok insan olduğunu düşündürmek açısından, bir yandan hem -çok ama çok duygulandırdı- öte yandan bir o kadar da çok düşündürdü beni bu durum...

Dramatik mi? desem, trajikomik mi? bilemedim ...

ben artık halkın iyi niyetinden şüpheliyim canndann, hele de berkinin annesini yuhaladıklarından sonra... halkın durumuna ancak trajik diyebiliyorum

Kaynak zaytung mu :)

Şaka maka böyle pusulaların çıktıgını düşünsen çıldırırsın:)

ben artık halkın iyi niyetinden şüpheliyim canndann, hele de berkinin annesini yuhaladıklarından sonra... halkın durumuna ancak trajik diyebiliyorum

Doğru diyorsunuz. Adına ne denir? Bilemez oldum ben artık yaşadıklarımızın ve ısrarla iyi düşünmeye zorluyorum kendimi. Sevgisizlik iyice sarpasarmasın istiyorum, sevgim tahrip olmasın istiyorum hiç bir canlıya karşı ve ister istemez kaybolmaya başlayan vicdanlar yitmesin hepten istiyorum... Onun için belki de - hem yüreğimden hem dilimden kötüyü uzak tutmaya çalışıyorum... Ne kadar mümkün olabilir? O da ayrı bir konu.

oy pusulasının altına esma yazmalılar bence , oyları gecersız olsun ulkenın selametı acısından yararlı olabılır...

Bence de bu oyunlara gelmeyin, sakın oy pusulaların üzerine hicbir şey yazmayın. Bir oy bir oydur. Türkiyenin selameti açısından bu seçimler cok mühim.

O yuhlamaları halkın tepkisi olarak görmek doğru olmayabilir chess. Otobüslere insanları kişibaşı 50şer lira verip seçim alanlarına doldurup seçim meydanlarına götürdükleri düşünülürse... 50 lira için oraya gitmek zorunda kalan yoksul bir kitle, düşünüp de o karara vardılar diye düşünmemeliyiz. Sadece cehalet.

Birşeyi ortaya atarken elinizde belgeniz, somut bir deliliniz yoksa, sadece duyumdan, varsayımdan ibaret yorumlar yapmayınız zira bu karalama ve iftiraya girer.
Somut delillere dayalı ithamların yeriyse burası değil, savcılıklar, mahkemelerdir.

Back